Dog.bg Форуми : Хигиенни навици - обучение

Към съдържанието

• (66 Страници) +
  • « Първа
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хигиенни навици - обучение Оцени темата: ***** 9 Гласове

#1121 Потребителят е офлайн   sazo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:всичко свързано с кучета

Публикувано: 17 July 2013 - 01:11 PM

И според мен първо трябва да се научи къде му е мястото.Моите кучета си знаят,че ще спят където аз реша и не протестират,ако искам 5 дена в коридора 1 при мен под леглото,ако искам 1 ден в коридора 1 при мен,но не както си искат те.Но първо го научете на неговото си място,след това може като свикне и чат пат при вас,естествено като преспи 1 ден при вас и после го оставите пак сам ще поциври малко,но ще се кротне,след време ще знае,че от цивренето му файда няма и ще се ,,примирява" с вашите решения.

#1122 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:All You Need is Love

Публикувано: 17 July 2013 - 03:48 PM

Всеки може да научи кученцето да остава само,важното е как ще се чувства то,след като се затвори вратата...
В началото то е с мен в стаята,където съм през повечето време. Има си удобно легло,мека постеля, играчки и вода. Никога не го карам да изпитва самота,защото не желая,а и това води до стрес. Избягвам да го взимам на ръце ( не защото не желая,а защото някои кученца изпадат в стрес : или отварят уста,или замират.Това не означава,че някои бебета не обичат тази „близост”) и си върша каквото имам.
Играчките : правя ги (някои) от PVC тръба ( който иска да си купи конги) ,разпробивам ги и слагам вътре бебешка храна,в други парченца колбас – целта е търкаляйки ги,кученцето да пренасочва внимание към миризмата и щом от някоя дупчица изпадне „нещото”,то да го изяде. Постепенно то придобива навици за самообучение ( именно чрез тях) , а аз ако трябва да изляза съм сигурен,че то няма да скучае или да скимти. Отделно : напускайки дома ( стаята където е то),оставям Тв включен....отначало.
Малкото кученце привиква с усамотението постепенно.Не мога да смятам,че то е длъжно да ме чака,да не чувства самота и да не изразява състоянието си... Искам ли да заобича мястото си,играем на „погледни ме” : привличам вниманието му и веднага награждавам. С времето мога да го оставя където пожелая ( имам предвид да преместя леглото му) и то да е там ,без да търси постоянни контакти.
Сега си отговорете защо при мен всичко е наред?
User's Signature

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/

#1123 Потребителят е офлайн   sazo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2013 - 08:10 PM

И при мене е наред,защо ли?

#1124 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
Публикувано: 17 July 2013 - 09:56 PM

И при мен също? !Чудя се само,защо след като не съм оставяла тв включен,не съм му отворила лаптопа и не съм му обяснила нещата от живота,демек,деюре ,дефакто,аз съм човек, а то е куче,не съм му чела приказки, и няма нужда от човешките неща,такива каквито ние ги разбираме,за какво ми е аджеба,да си психирам кучето,защото това си е чиста психоза-тв,лапма и т.н.,това не е нормално,честно ,заклеймете ме ако искате,но не смятам ,че това е в полза на животното,та защо моето нито е стресирано,нито има проблем да седи само!? :tb_195:
П.П.Лично на мен са ми любими дървените философи,много говорят,но в крайна сметка нищо не казват.Честно,аман от професори.
П.П.2 Ясно е ,че животното ще бъде оставено на меко легло,ще има играчки,ще има вода ,както и преди това ще му е изразходена енергията,просто ще си спи спокойно и не обезпокоявано,като един нормален домашен любимец и ще знае,че това е неговото място.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#1125 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2013 - 10:44 PM

Конярска,
искате ли да обясните как кучето ви се чувства спокойно ( не стресирано) ,как стои само , и как всъщност показва различните си състояния ?
А после ще говорим за философите...,защото всеки може да пише,но не всеки може да докаже написаното.
User's Signature

#1126 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 18 July 2013 - 10:52 AM

На кого и какво да доказвам? Ако някой желае да заповяда на гости и да ми види животното,нямам против.Нямам и време да навлизам в излишни полемики.Хубав ден на всички и приятни разходки с любимците ви. :smile:
П.П.Посочи ти друг метод,опиши го подробно и нека хората да използват него,нямам против.Не съм нито треньор,нито пък се цаня за такъв.На мен също би ми било интересно да прочета за друг вариант от великата нова кинология,която толкова я пребутвате в последно време. :ab_041:
User's Signature

#1127 Потребителят е офлайн   hrisss Икона

Публикувано: 18 July 2013 - 11:12 AM

За да си научи мястото и аз не виждам друг вариянт освен да го изолираме и игнорираме.Снощи след дълго скимтяне и драскане по вратите накрая си намери неговото леглото,видя че няма да му мине номера този път.Събужда се на няколко пъти пак скимтя,но бързо се отказа.Има си всякъкви играчки,храна и вода и не мисля че е в пълна изолация и под стрес...Само незнам дали да оставям влкючени лампите или да ги гася :wa_048:

#1128 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 July 2013 - 12:54 PM

Показване на мнениетоkoniarska, в 18 July 2013 - 10:52 AM, написа:

На кого и какво да доказвам? Ако някой желае да заповяда на гости и да ми види животното,нямам против.Нямам и време да навлизам в излишни полемики.Хубав ден на всички и приятни разходки с любимците ви. :smile:
П.П.Посочи ти друг метод,опиши го подробно и нека хората да използват него,нямам против.Не съм нито треньор,нито пък се цаня за такъв.На мен също би ми било интересно да прочета за друг вариант от великата нова кинология,която толкова я пребутвате в последно време. :ab_041:

И аз това се чудя?.... На кого ли?
Конярска , Конярска.....
А за това ,че пишете неща ,които не са ви ясни не се сърдете на мен - обвинявайте себе си и ......Амур.
User's Signature

#1129 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 July 2013 - 12:58 PM

Показване на мнениетоhrisss, в 18 July 2013 - 11:12 AM, написа:

За да си научи мястото и аз не виждам друг вариянт освен да го изолираме и игнорираме.Снощи след дълго скимтяне и драскане по вратите накрая си намери неговото леглото,видя че няма да му мине номера този път.Събужда се на няколко пъти пак скимтя,но бързо се отказа.Има си всякъкви играчки,храна и вода и не мисля че е в пълна изолация и под стрес...Само незнам дали да оставям влкючени лампите или да ги гася :wa_048:

За да видите "другия "вариант" трябва да мислите......
И понеже тук ( dog.bg) не е училище за родители ви пожелавам това,което ще прочетете под мнението ми.
User's Signature

#1130 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 July 2013 - 01:13 PM

hrisss, кучето ти няма нужда от лаптоп, лампа, телевизор и радио. Все пак говорим за куче... За седмица-две ще свикне, само не отстъпвайте.

Игнорирай го тоя философ и не чети бисерите му... той с неговата "нова кинология", с всички тези тв. програми, радиоточки, смартфони и др. няма да ти помогне, най-много да те обърка повече.. :ab_041:

#1131 Потребителят е офлайн   jujkavn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 July 2013 - 01:38 PM

Не знам кое му е дървеното на философията, но аз го разбирам до някъде ( съветите, които дава ). Това е първият път, в който чета негово мнение и го разбирам. Мисля, че проблема е там.
starrkopf често споделяш опита си, но не на прост език, за да можем ние ( поне аз ) да схванем за какво иде реч.. опитвате се да ни помогнете да осмислим ситуацията, но реално е само объркващо.
Трябваше да си купя книга за съвети относно бебета до една година, за да съм сигурна че няма нещо, което изпускам или правя грешно. Как само с подсказки ще съумеем да възпитаме едно куче?
Кучетата са толкова различни от нас, но и те умеят да обичат, проявяват своите емоции.. точно като нас. Но ние хората не ги разбираме.
Ако вие наистина разбирате техният език и нужди, бъдете така добър да съветвате с чист и ясен език без да се налага ние да мислим как би било най-добре да постъпим. ( лично имам в предвид един проблем, който имах с кучето си - така и не го преодоляхме. Но се превърна в по-голям проблем за нас) . Та, ако тогава ме бяхте посъветвали казано на прост език може би нямаше да минавам през това сега. )

#1132 Потребителят е офлайн   sazo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 July 2013 - 02:13 PM

Показване на мнениетоjujkavn, в 18 July 2013 - 10:38 PM, написа:

Не знам кое му е дървеното на философията, но аз го разбирам до някъде ( съветите, които дава ). Това е първият път, в който чета негово мнение и го разбирам. Мисля, че проблема е там.
starrkopf често споделяш опита си, но не на прост език, за да можем ние ( поне аз ) да схванем за какво иде реч.. опитвате се да ни помогнете да осмислим ситуацията, но реално е само объркващо.
Трябваше да си купя книга за съвети относно бебета до една година, за да съм сигурна че няма нещо, което изпускам или правя грешно. Как само с подсказки ще съумеем да възпитаме едно куче?
Кучетата са толкова различни от нас, но и те умеят да обичат, проявяват своите емоции.. точно като нас. Но ние хората не ги разбираме.
Ако вие наистина разбирате техният език и нужди, бъдете така добър да съветвате с чист и ясен език без да се налага ние да мислим как би било най-добре да постъпим. ( лично имам в предвид един проблем, който имах с кучето си - така и не го преодоляхме. Но се превърна в по-голям проблем за нас) . Та, ако тогава ме бяхте посъветвали казано на прост език може би нямаше да минавам през това сега. )

Еми като го разбираш превеждай,че аз не го разбирам много. :ab_041: Да оставя пуснат телевизора,или лампа,че не е ли по-добре да си направи парцалено чучело което да наподобява него и да си запише собствения глас,който да го успокоява :ab_041: .И как така с играчки кученцето му се самоубочава,че то гений бе,че е упражнение за мозака да ,ама да се самоубочава :dry: .Кученцето трябва да привикне само и това е ,колкото по-дълго се отлага,толкова по-трудно става.

#1133 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 July 2013 - 02:39 PM

Аз пък не разбирам дружното недоволство от starrkopf.
Единственият му недостатък е, че придружава всеки коментар с някоя назидателна реплика, но това да ви е проблемът ...
Човекът казва, че онова, което постигате с авторитарност и стрес (то е куче и ще играе по моята свирка), може да стане без стрес. Описал е как. Какъв ви е проблемът? Ако искате, правете го като него, ако не - игнорирайте, доминирайте, заповядвайте, оправяйте се. И по двата начина може да стане, избирайте си.

Иначе като цяло - ми никой не може да ви дава алгоритми, да не би да имате устройства, имате живи същества.
Това, което се опитва да прави starkopf, е да смени вашата настройка към животното.
Съпротивата е неразбираемо огромна. Човек да седи и да се чуди колко дълбоко е насадена авторитарността в отношенията ни с кучетата. Представа си нямате колко е освобождаващо да направиш поне едно нещичко с кучето без тази настройка, ей така, щото сте две същества, които са заедно и се разбират, а не щото едното трябва да се подчинява на другото. Ма ако щете. Не ви е виновен starkopf за това.

#1134 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 18 July 2013 - 03:06 PM

Аз пък разбирам до някъде недоволството от него. Той само върви из темите и казва "не се прави така, не чувствате кучето, няма да постигнете нищо така", обаче с изключение на по-горния пост никъде не съм видяла да даде конкретен съвет, пример. Много е лесно да кажеш, че не се прави така и после да кажеш "ако искате резултати започнете да мислите по друг начин". Ма по какъв - не се казва.
Аз откакто я имам мойта Сара чета. И се уча. Не е като да ме мързи и да искам да имам роботче у нас. Смея да твърдя, че съм работила доста с моето куче и то почти никога с опит да доминирам над нея. Твои съвети са ми били адски полезни, не един проблем съм оправила с тях. И сега се опитвам да разбера как да я обучавам без да доминирам, без авторитет? Как се налагат правила, щото не можеш да ме убедиш, че едно куче без правила няма да почне да си прави каквото си иска, без да се доминира.
Никога не съм я била, никога не съм я стресирала. Но и не съм я оставяла да си прави каквото си иска. И майка ми ме е възпитавала без да ме бие и стресира, но винаги имаше правила.

В случая без примери няма да стане. Затова и много хора препоръчват да се обърне човек към треньор, не защото е тъп и не може да си обучи кучето сам, а защото когато го видиш го разбираш по-лесно. С примера е същото. Иначе наистина си остава един философски съвет, без особена полезност. И накрая се фръцва и казва "ами като не искате да ме разберете имайте кучето, което си заслужавате". Некси не е гот.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#1135 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 18 July 2013 - 04:04 PM

Нямам нищо против нито новата кинология,нито starrkopf,нито пък съветите му,само,че както споменаха по горните потребители,нека го напише на разбираем език,да даде примери и да обясни с прости думи,това и това се прави,защото еди си какво, а не да пише километрични постове,които сори,ама докато ги прочетеш и забравиш началото.,да не говорим,че никъде не казва нищо конкретно и не да говори с назидателен тон,както и едва ли не нон стоп повтаря,как всички сме скапани и психираме животните си, и ,че така не се прави.Хубаво де,кажи как?
П.П.В конкретния случай,старата с-ма работи,пак да попитам защо ли!? Относно лампата,не включвайте нещо,което не е нужно,защото след време ще трябва да го отучвате.Имам следния случай преди години,на мой познати питбулката,оставяли и светната лампата като малка,една вечер спрял тока,животното се побъркало от квичене и лай,дори се беше напикало,съседи звънят/хората не си бях в тях/,та после в продължение на една година работеха относно отучването, е кому е нужно това!?
... Хората сме странни създания,не разбирам защо след като усложняваме нашия живот е нужно същото да го правим с домашните си любимци,нещата не са толкова сложни и трудни,колкото ние сами си ги правим.
Eдит: Ето го стресираното ми животно,така го заварвам всеки път като се прибирам от работа :ab_041: / държа да подчертая,че другата стая е заключена и е ограничен/
Прикачена снимка
User's Signature

#1136 Потребителят е офлайн   sazo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 July 2013 - 07:14 PM

Аз също нямам против г-н старркопф и съм му го казал на личните преди време,но работа наистина е в това,че той не се аргументира защо той е прав.Лично мое мнение е че кучето трябва да свикне колкото се може по бързо да остава само,примера на кониарска с тока е много показателен,ако може г-н старркопф дасе аргументира с такива примери ще е много добре.Горният си пост го написах точно с тази цел да го провокирам да се аргументира и пример да даде.

#1137 Потребителят е офлайн   georgia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 July 2013 - 07:18 PM

Здравейте! Ползвала съм успешно съветите на първа страница, но сега срещам затруднения.
Да се върна три години назад. Взех си едномесечно кученце, изчетох форума и лесно я приучих към хигиенни навици, както и на известно послушание. Преди месец и половина кучето ми роди две бебета. Едното го дадохме след около 40 дни на таткото, а другото решихме да си оставим. Тогава започнах опитите за приучаване към хигиенни навици, но уви, неуспешно. Ползвам постелка, която е и за майката, когато навън вали или нямам възможност да я изведа. бебето си върши работата където реши, понякога и на памперса или на терасата, но аз искам да се научи само на памперса, тъй като терасата ми е за отдих. Пробвах с хващане на местопрестъплението и моментална корекция, с лакомства, когато го направи където трябва... Другият ми проблем е, че когато се изходи по голяма нужда, си разнася и/или яде фекалиите. Полудях вече. Какво да направя? Ще започнем да излизаме след около месец навън, а през това време как да я отуча и науча?
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1138 Потребителят е офлайн   sazo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 July 2013 - 08:26 PM

Щом майката е научена и бебето ще се научи от нея,просто имайте търпение,не забравяйте,че е само на 2 мес.А за акото сигурна ли сте дали мамата не ги прави тези работи.

#1139 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 18 July 2013 - 10:26 PM

С каква храна се храни бебето?
User's Signature

#1140 Потребителят е офлайн   georgia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 July 2013 - 08:57 AM

Сигурна съм, че не е майката. Виждала съм дребното как тръгва да ги ближе и разнася и го спирам и чистя, но когато ме няма, винаги го прави. Яде качествена храна, роял канин стартер, така че не мисля, че е заради липса на хранителни вещества. По-скоро ми се струва, че така се забавлява, макар, че й се обръща внимание по принцип. И аз, и мъжа ми, и майка й си играем с нея.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

• (66 Страници) +
  • « Първа
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема