Dog.bg Форуми : Хигиенни навици - обучение

Към съдържанието

• (66 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хигиенни навици - обучение Оцени темата: ***** 9 Гласове

#141 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 15 May 2008 - 04:44 PM

Цитат

Вече всеки ден го водя вън
По колко пъти?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#142 Потребителят е офлайн   iulivg Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 18 May 2008 - 12:10 PM

зравейте! темата е чудесна и много полезна. Имам бигъл на 3м и малко. С помощта на форума успях да го науча да ходи по нужда в банята или на терасата (успеваемост 80%  ;) ) От няколко дни (седмица може би)  го извеждаме вече навън, но имаме проблема на повечето хора, които пишат тук - не иска да свърши навън нищо. Около 1 час му е всяка разходка, общо 4-5 дневно. понякога пишка навън, но това се случва обикновено сутрин, защото няма друг избор  :wub: понеже веднага след като се събудя го грабвам на ръце и беж вън, но след това нищо. По голяма нужда и дума да не става - случвало се е да скимти жално, докато сме навън - иска да се прибере, за да се изходи (като се приберем след всяка разходка отива на терасата и там свършва всичко). Не знам как да го отуча да ходи вкъщи. страх ме е да го наказвам, защото не знам какъв ще е ефекта. Да го награждавам - ами той нищо не върши за наградки  :huh: Ако сте писали някъде из форума точно за този проблем, моля да ми дадете препратка или съвет.
Много поздрави към всички кучовци!  :wub:

#143 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 18 May 2008 - 03:34 PM

Няма страшно, ще се усети, дай му време. Не наказвай, хвали като свърши, нищо повече не е нужно. Все пак поне до 6 м. ще имате инциденти и у дома.

#144 Потребителят е офлайн   Didka_puppy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 May 2008 - 09:57 AM

Искам да изкажа огромни и сърдечни благодарности на хората в този форум, които така отзивчиво откликнаха на моите въпроси  :wub:. Благодарение на тях моята малка дивачка вече знае къде е банята и самичка търчи час по час натам :yahoo:, а към всички, които тепърва ще черпят съвети- успех и си отваряйте очите и ушите- ще постигнете успех B)

#145 Потребителят е офлайн   Didka_puppy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 May 2008 - 09:33 AM

Момичета и момчета...ей ме пак- имам проблем! Моля ви помогнете ми! Моята Лиса, (благодарение на вашите съвети) от известно време се беше научила всеки път когато има зор на тича в банята, обаче... от два дена нещо не и се нрави и свършва всичко точно пред банята на крачка разтояние, но не и вътре. Най- лошото е, че причина за това не мога да намеря, колкото и да мисля. Моля ви, ако някой има или е имал подобен проблем да ми сподели!
Благодаря ви предварително. Поздрави!

#146 Потребителят е офлайн   Mircho Икона

Публикувано: 29 May 2008 - 02:37 PM

Здравейте от 3,5 месеца съм си взела бигълче. На 08.06 ще прави 6 месеца. Но проблема с пишкането и акането е все още налице. Сутрин не успява да се сдържи въпреки че сме на разходка още в 6:30, и пишка и ака. Първоначално й давах да вечеря към 22 часа, но ми казаха че не е полезно и започнах да й давам да хапва преди вечерната разходка в 18:00. Не знам чудя се дали ако започна да й давам да яде само сутрин ще успява да се сдържа. Притеснявам се че вече става на 6 месеца, а още прави белите в къщи. Другия проблем е, че често си изяжда изпарженията. Карам й се, но бигйлите са наистина упорити, ако някой може да ми даде съвет ще бъде супер.... ;)

#147 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 29 May 2008 - 06:07 PM

6 месеца не е някакъв предел за трайно придобиване на хигиенни навици.
Изяждането на изпражненията може да е точно заради карането. Да прикрива следите.
Спрете да й се карате и наблегнете на похвалите като свърши нещо навън.
Казаха ли ви защо не е полезно да вечеря късно? А казаха ли ви, че храненето ПРЕДИ разходка е не просто "неполезно", а си е направо опасно?

#148 Потребителят е офлайн   Rositoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2008 - 11:43 AM

http://dog.bg/forum/index.php/topic,11271.....html#msg300043

По надолу- "Апетит" може да ти помогне в борабата с яденето на акото ;)
Късмет

Пишкането и акането в къщи е горе-долу нормално, за този период, скоро трябва да спре. Моето спря окончателно към 7-8 месец, но през този период доста информация се изчете, доста килими се изпраха и доста похвали и забележки, се изказаха  :P ;)
Успех! :P
User's Signature

http://www.vbox7.com/play:d880ab65

Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...

#149 Потребителят е офлайн   Silvia_85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2008 - 12:06 PM

Цитат

А казаха ли ви, че храненето ПРЕДИ разходка е не просто "неполезно", а си е направо опасно?

Нещо не схващам защо храненето преди разходка да е опасно :rolleyes:.Нашия калпазанин ака на 5-та минута след като е ял.Това ни принуждава веднага след като яде да го изкараме навънка за да свърши работа там а не в къщи.Той е на почти 7 месеца и не се е научил все още да се сдържа.Та докато свикне така процедираме.

#150 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 30 May 2008 - 02:44 PM

Аз знам, че след хранене не трябва да се позволява на кучето да тича. Иначе да го изведеш по нужда не е проблем; предполага се, че е за 10-на + - минути.
Райа я извеждам да припка преди ядене, а 20, 30 мин. след това пак (за пишо и ако... )

#151 Потребителят е офлайн   redika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 30 May 2008 - 05:25 PM

Silvia_85  опасно е кучето да тича и играе след хранене, защото има опасност от обръщане на стомаха (особено при големите породи), но извеждането на каишка, колкото да си свърши нуждите не е проблем.
Аз пък не мога да разбера защо да не е полезно да се храни по-късно вечер...?
User's Signature

Качена снимка

#152 Потребителят е офлайн   Silvia_85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2008 - 05:44 PM

Еми нашия юнак е на 3 см от земята (той е мини дакел) ;D.И е абсурдно за него да не тича и скача след като доволни си свърши работа на вънка.Храним го към 8-9 часа вечерта и незнам дали е късно,но той така е свикнал. :P

#153 Потребителят е офлайн   Sisy and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2008 - 06:11 AM

Може би въпроса ми е глупав, а може би не. Моето куче вече има изградени навици да пиша навън. Но скоро чух една жена да казва, че ако дърпаш опашката на кучето и то се напикавало. Снощи без да помисля, докато разхождах Макс, той лапна някакъв боклук. Оплаших се и той тръгна да бяга, а аз го хванах за опашката. Дръпна се доста силно. И Сутринта се напишка, а вечерта го разхождах доста късно. Дали съм му направила нещо? Преди не съм му я дърпала. Той не е пишкал вкъщи така от много време и се притеснявам да не е защото му дръпнах опашката. Знам, че звучи тъпо, ама ми се получи това гадно съвпадение и то няколо дни след като чух това за опашката и се притесних...

#154 Потребителят е офлайн   land Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 June 2008 - 11:53 AM

Здравейте искам да попитам, в началото на темата пише че трябва да се почистват местата с бели, с препарати на ензимна основа. Дали ще може някой да ми каже примери за такива препарати, защото не мога да намеря такива. Аз пръскам с един препарат Meglio мисля че беше, само за да не е с белина. Имам и друг въпрос след каква възраст вече мога да започна да отучвам хлапето (чихуа)да пишка в къщи и само на вън. Сега е на 5 месеца и на вън пишка и ака но и вкъщи редовно.
Мерси предварително
User's Signature

Качена снимка

#155 Потребителят е офлайн   riko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 June 2008 - 06:11 PM

moito e ve4e na 2 meseca , vzehme go kogato be6e na 45dni, doktora kaza 4e do tretata vaksina netrqbva da izliza .... i sega e edno 4istene u nas ...  :( mama vdigna kilimite i patekite... kato se izpi6ka Riko vednaga go zab1rsvame, a toi si igrae s parcala slagame go na terasata i taka ot nqkolko dni hodi tam bez boi  :wub:

#156 Потребителят е офлайн   Павлета Икона

Публикувано: 24 June 2008 - 11:45 AM

Здравейте! Моето кученце е на 2 месеца. Имаме го от 3 дни и когато вестникът му е мокър, ходи да пишка там самичко, но когато е сух, пишка където му хареса. Как да го науча да ходи на вестника и когато е сух? И с какъв препарат да му изчистя, когато е пишкало не където трябва?

#157 Потребителят е офлайн   PiSeNcE7y Икона

Публикувано: 27 June 2008 - 10:22 PM

Здравейте! Моето кученце е на малко почеве от 50 дена и понеже не го държим в къщата а ми одвън на двора си има местенце и когато му се доходи до тоалетна го прави където свари.И моят въпрос е дали тряабва да му се карам или е още малко за да се учи да ходи на едно и също място до тоалетна?

#158 Потребителят е офлайн   rally_pat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2008 - 11:06 AM

Така, и аз вече имам проблем - имам кученце на 42 дена, черно лабче.

Проблемът ми е следния - искам да го науча да ходи по нужда в банята, но! той си избра това място за спане, независимо, че си има собствен кът. Всъщност е разбираем изборът му на място за спане, защото апартаментът ни е прекалено топъл и няма къде другаде да се скрие на хладно.

Някакви идеи?
User's Signature

Качена снимка

#159 Потребителят е офлайн   Borqna_pz Икона

Публикувано: 04 July 2008 - 05:30 PM

Може ли спешен съвет
имам куче ваймаранер или ваймарски птичар на 2 месеца и 4 дни. Интересува ме дали има проблем да го къпя с препарати за бълхи и ако не какви шампоани да ползвам?

#160 Потребителят е офлайн   ЙоРкИ_ФеН Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2008 - 01:36 PM

Здравейте! Имам въпрос. От няколко дни имам кученце - почти двумесечна йорки-госпожица. Аз сега съм в лятна ваканция и 99% от времето съм до нея и се справяме някак. Обаче като легна вечер да спя сутрин заварвам ... Та въпросът ми е може ли само вечер да седи в клетка? Обикновено лягам към 23:30-24:00 а сутрин ставам около 5:30-6:00 за да я храня, така че няма да седи много време там ;) Благодаря предварително!

Поздрави!
Нели
User's Signature

Качена снимка

• (66 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »