Dog.bg Форуми : Хигиенни навици - обучение

Към съдържанието

• (66 Страници) +
  • « Първа
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хигиенни навици - обучение Оцени темата: ***** 9 Гласове

#321 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 January 2009 - 01:00 PM

Ако беше идеален нямаше да ви е забавно  ;)

#322 Потребителят е офлайн   Malcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2009 - 02:01 PM

Дам, така е, иначе още от малък не търпеше да седи само в една стая, визирам това заради литературата която четох, защото там пишеше че в началото трябва да му ограничиш достъпа до целия апартамент и трябва да знае до къде може да ходи и докаде не, а можеби и с цел по-голяма хигиена, един вид да цапа само на едно място, ама то сърце не трае ..............още след една седмица почна да се разхожда из целия тристаен апартамент, и ако види затворена врата.........почва да скимти, а като отрасна пък и почна сам да си ги отваря  ;D
сега няма вече бариери за него  ;D

#323 Потребителят е офлайн   no_brain Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 January 2009 - 02:11 PM

и аз искам да оставям кучо да си щъка по цялата къща но той пикае навсякъде и затова като излизаме го затваряме в детската. това което пише тоалетната да е далече от мястото дето се храни наща тоалетна е на 2 метра от там където се храни и мисля сега да е преместя в другия край.а преблема с нуждите пак остава. ся ще вида като я преместя давидя дали там ще  ходи.

#324 Потребителят е офлайн   БРУНО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 January 2009 - 02:45 PM

Аз да се похваля ,Бруно вече върши и двете работи навън.  ;) Като ,че ли от само себе си изведнъж преди 1 седмица клекна и се изпишка и от тогава ,като че ли цял живот е вършил тая работа навън.  :yahoo: Шантава работа- бяхме изгубили надежда ,но  ни олекна вече.  :yahoo:

#325 Потребителят е офлайн   chezara85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2009 - 05:06 PM

БРУНО  kato 4eta towa ustanowqwam 4e iskam prekaleno mnogo ot moito beb4e ..... dnes i be6e 3-ti sen w opiti da otide nawyn i stiska i kato se priberem togawa si wyr6i rabotata  ;D

#326 Потребителят е офлайн   mucana Икона

Публикувано: 13 January 2009 - 12:42 PM

Благодаря на всички ви за отговорите.От вестниците се отказахме,но имаме напредък.По повод банята-предишното ми ку4е почина на 19 год и нито веднъж не се изпика вътре,когато беше здрава.Последната година се изпускаше,но от старост.Сега съжалявам,че не успяхме да я научим да пика в банята,защото когато е имала разтройство съм я намирала трепереща от стискане.Това е мъчение.За това искам да науча Лора да пика и в банята,когато се наложи.Тя е на два месеца и не излизаме,а и на този студ първите разходки ще бъдат кратки.Успехи на всички.

#327 Потребителят е офлайн   БРУНО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 January 2009 - 03:32 PM

Цитат

БРУНО  kato 4eta towa ustanowqwam 4e iskam prekaleno mnogo ot moito beb4e ..... dnes i be6e 3-ti sen w opiti da otide nawyn i stiska i kato se priberem togawa si wyr6i rabotata  ;D

Ох ,това със стискането го прави 2-3 месеца ,както казах бях загубила надежда, но слава богу непрекъснатите опити дадоха резултат, макар и късно    ;)

#328 Потребителят е офлайн   sunny_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2009 - 01:06 AM

Здравейте на всички
Ние сме отдавна във фарума но сме с още един нов член в нашето семейство и се нуждая от сериозна помощ  :(.На скоро пинчерчето ми Съни роди 4 малки здрави бебенца от които си оставихме още едно и вече сме на на почти 3 месеца.до преди месец палетата спяха на коридора в топла и уютна кошница докато не се завърнах аз от варна.Сега бебето и мама Съни спят при мен и вече възникват старите проблеми.преди 4,5 дни малкия се изчурка на дивана точно там където майка му е свършила същата работа не отдавна.а след няколко дни се изпишка и на леглото на майка ми а ето днес и на моя диван  :'( .а през другото време си ходи на памперса даже му давам и лакомства за награда, които той много обича.и винаги когато си свърши работата  идва за награда.....сега не разбирам какво се случи за да започне и по мебелите да чурка.между другото имам подобен проблем с майка му тя ако влезне в стаята на брат ми първата и работа е да се изпикае там,а понякога чурка и на дивана в хола за това майка ми я остаявя на коридора да спи от както роди.много силно се надявам някои да ми даде правилен съвет от личен опит дори защото съм изчела много във форума но започвам да си мисля че е безнадеждно  :'(
много ми се иска малкия да си спинка при мен защото няма нищо по-хубаво от това да си го гушкам малкото мишленце  :blink: но с това чуркане .....

#329 Потребителят е офлайн   sunny_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2009 - 01:15 AM

етого малкия злодей http://s53.radikal.r...bf14ed48d37.jpg
в комплект с мама съни - http://s58.radikal.r...d2053b16772.jpg ,
http://s47.radikal.r...ebecb4f457a.jpg

#330 Потребителят е офлайн   lutova_83 Икона

• Габи
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 January 2009 - 10:21 AM

sunny_ , малкият сладур е просто невероятен  :->)  :wub:
User's Signature

Качена снимка

#331 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 16 January 2009 - 11:30 AM

Едно клипче към темата, по принцип (не конкретно към горния пост), за научаване да ходят на вън.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#332 Потребителят е офлайн   sunny_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2009 - 03:41 PM

Цитат

sunny_ , малкият сладур е просто невероятен  :->)  :wub:

lutova_83 Благодаря :) :blink:
bushkata благодаря ти за клипчето аз лично ще се възползвам от този метод но за ходенето на вън.А сега явно ще трябва да се примиря някак си с мебелите  :'(
искам само да попитам ако примерно куджо че изчурка и аз го видя ако му кажа НЕ! и след това го оставя известно време на коридора където те стоят когато са сами.Строго наказание ли е ?

#333 Потребителят е офлайн   Мил@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 January 2009 - 12:25 AM

И на мен видеото много ми хареса, Бушката. Обаче според мен ключов момент тука е клетката... Ние също сме с клетка, нямахме никакви проблеми- инстинктът да не се замърсява леглото е доста силен, явно. иначе кучето повечето време беше на свобода, но имаше и човек с него- да го наблюдава. Като почне да се върти и да души по земята - веднага навън. Иначе, докато е в клетката - не му идваше на ума. И досега е така.

Много ми хареса идеята със звънчетата на вратата - жалко, че не съм се сетила по-рано. Може и сега да опитаме, обаче не знам дали нашия хайванин няма да използва ситуацията не само за тоалетни цели, а и когато му се излиза да играе  ;D ;)
User's Signature

"Консумацията на положителности е задължителна."
Качена снимка

#334 Потребителят е офлайн   sunny_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2009 - 09:34 PM

а колко време долу горе се използва тази клетка?аз след две седмици ще мога да извеждам малкия(ако времето позволява разбирасе),но незнам дали ще издържам самата аз да го оставям там ....ако започне да скимти със сигурност или ще спя аз при него или направо с клетката в леглото  ;D
ПОЗДРАВИ  :blink:
http://s54.radikal.r...cf871d6316d.jpg :}

#335 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2009 - 01:40 PM

Куче на 5 месеца аз държах по цяла нощ вътре, клетката до леглото ми, последно излизане към 12,30 вечерта, първо излизане към 6,30 сутринта. Кучето преди това пишкаше поне един път на нощ. Но вече беше голям и беше въпрос да му се покаже, че може да държи през нощта. За около 20 дена ползвахме клетката. После спеше в нея, без да го заключвам и нямахме вече инциденти през нощта.
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#336 Потребителят е офлайн   sunny_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2009 - 02:03 PM

Цитат

Куче на 5 месеца аз държах по цяла нощ вътре, клетката до леглото ми, последно излизане към 12,30 вечерта, първо излизане към 6,30 сутринта. Кучето преди това пишкаше поне един път на нощ. Но вече беше голям и беше въпрос да му се покаже, че може да държи през нощта. За около 20 дена ползвахме клетката. После спеше в нея, без да го заключвам и нямахме вече инциденти през нощта.

Много много благодаря.Единственото което ме притеснява е че после може да не иска да спи при мен  :'(

#337 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2009 - 02:08 PM

Цитат

Единственото което ме притеснява е че после може да не иска да спи при мен  :'(
Мноооого се съмнявам  ;D
User's Signature

#338 Потребителят е офлайн   Мил@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 January 2009 - 12:54 AM

Шаро и до ден-днешен си спи в клетката, самичък си отива в нея и заспива, без да е затворена дори. През нощта го заключваме, обаче, защото последните пъти, когато го пускахме, не се сещаше, че може да стиска. Т.е. в клетката изкарваше без проблеми и без зор по 7-8 часа, обаче ако сме наоколо, той скачаше около нас, играеше и се изпускаше неволно. Скоро ще проверим пак дали е пораснал достатъчно,че да не го прави. Счетохме, че е по-добре така, вместо да се изпуска и ние да му се караме.

Не го пускаме да спи при нас по стратегически причини - ако човек държи да е водач на глутницата, т.е. кучето да го слуша, едното от правилата е, че трябва да не пуска кучето на по-високи места, които са определени само за човека/човеците - в това число са всички мебели. Понеже Шаро е 18 кила и половина и по наши сметки ще надхвърли 20 кила със сигурност, е добре да свиква на ред и дисциплина отрано.  ;)

Ако ти решиш да го пускаш да спи при тебе, обаче, трябва да си сигурна, че се качва и слиза от леглото, когато ти му разрешиш, а не когато на него му кефне. Иначе става мазало после... ;)
User's Signature

"Консумацията на положителности е задължителна."
Качена снимка

#339 Потребителят е офлайн   Dark _ Lady Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2009 - 09:36 AM

Моля да ме извините, ако вече я има тази информация, но мисля , че четох внимателно..Въпросът ми е следния, от кога най - рано може да очакваме от едно кученце а разбере, че го приучаваме на хигиенни навици и да спре да се изпуска?
:blink: Предварително благодаря за отговора!

#340 Потребителят е офлайн   shidzune-sama Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 19 January 2009 - 11:57 AM

То не е само до разбиране, а до способността на кученцето да стиска :blink: Не е точно правило, но до 12 месечна възраст времето за което кутрето може да не се изпуска е възрастта му +1 в часове. И понеже май и аз не си разбирам какво съм написала, да преведа ;D Ако е на 3 месеца, ще му се ходи през около 4 часа. Ако е на 4 месеца-5 часа. Не е абсолутна стойност, но ориентировачно върши работа ;) Мойте гадове като бяха малки точно с клетки ги приучавахме и бяха като по часовник :rolleyes: А за колко време ще схване къде точно да си върши работата, вече от самото куче си зависи :rolleyes: На някои им отнема по-малко време, на други повече, но се научават ;)

• (66 Страници) +
  • « Първа
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни