Dog.bg Форуми : Хигиенни навици - обучение

Към съдържанието

• (66 Страници) +
  • « Първа
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хигиенни навици - обучение Оцени темата: ***** 9 Гласове

#781 Потребителят е офлайн   demetra Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 14 June 2011 - 01:49 PM

Здравейте ! имам САО алабай на 2 месеца, и когато идват непознати вкьщи препиква Качена снимка нормално ли е , кога ще спре да го прави ? помогнете ми моля

#782 Потребителят е офлайн   Christian Stone Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 June 2011 - 12:48 AM

До колкото опита ми позволява да изказвам мнение, мисля, че става въпрос за неконтролируемото напишкване. На много места пише, че се дължи на вълнение, например, уплаха или други емоции. Нормално е и ще отшуми. Моя маламут (който вече официално приемам за акселерат) до скоро допреди да навърши два месеца се напишкваше при появата на някой непознат, при изкарване на непознато место (извеждам го на ръка, сядаме на пейка и се изпуска) и други подобни. В последните две седмици спря и си пишка само на постелката и навън.

#783 Потребителят е офлайн   ivan_nik Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 16 June 2011 - 01:33 PM

Хора моля ви помогнете ми от все сърце ви се моля че ми идва да ревна накрая от месец и половина се мъча да науча кучето да пикае в банята на вестници и нестава и нестава.По цял ден тичам до банята и висим там по половин час и нищо върти се играе си лиже плочките и като се върнем в стаята си свърши работата там на мокета и найстина незнам какво да правя просто до гуша ми дойде да тичам напразно да тая баня. :dh_188: не го издържам тва положение

#784 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
Публикувано: 16 June 2011 - 04:46 PM

Ако постелеш памперс в спалнята,той не пропуска,така че не се притеснявай, и започне на него и постепенно го преместваш към банята,получава се ,но трябва търпение и упоритост.След сън,след пиене на вода,след храна,малките кученца извършват физиологичните си нужди,имайте го предвид.Добре е ,там където примерно се е изпишкало да забърсваш хубаво и отгоре някакъв дезодорант, а пък пампераса първия път го натопи в урината,ако само не свърши работата на него.
П.П.Преди да си вземе малко куче,човек трябва да е наясно с какво се захваща,те цапат,гризът,и разрушават жилището,при всяко малко е така.Ако не сте готови да понсете това,по добре не се наемайте.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#785 Потребителят е офлайн   ivan_nik Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 16 June 2011 - 05:46 PM

Показване на мнениетоkoniarska, в 16 June 2011 - 04:46 PM, написа:

Ако постелеш памперс в спалнята,той не пропуска,така че не се притеснявай, и започне на него и постепенно го преместваш към банята,получава се ,но трябва търпение и упоритост.След сън,след пиене на вода,след храна,малките кученца извършват физиологичните си нужди,имайте го предвид.Добре е ,там където примерно се е изпишкало да забърсваш хубаво и отгоре някакъв дезодорант, а пък пампераса първия път го натопи в урината,ако само не свърши работата на него.
П.П.Преди да си вземе малко куче,човек трябва да е наясно с какво се захваща,те цапат,гризът,и разрушават жилището,при всяко малко е така.Ако не сте готови да понсете това,по добре не се наемайте.

Аз доста четох преди да го взема,но не предполагах,че ще е толкова трудно.Попринцип след сън,след пиене на вода,след храна го нося в банята на вестници натопени в урина и само ги души и толкова.Забравих да спомета,че първите две седмици опитах пак с вестници,но в стаята и постепенно ги местих към банята ама пак нищо половина.Затова почнах направо в банята да слагам вестниците...явно мокета му харесва повече.Утре ще купя памперси да видя дали ще има ефект с тях.Ако и с тях нищо не се получи ще пробвам с това - http://www.zoozona.n...74/id/1414.html
незнам до колко върши работа но....
Забелязах...всичко е изгризал,но аз съм си инат куче та куче сега кви мъки ме чакат

#786 Потребителят е офлайн   TiTi_NaDiNkA Икона

Публикувано: 20 June 2011 - 12:16 PM

Моята Тити(мини пинчер) е на 4 месеца и вече е научена като й се ходи до тоалетната да отива до виншната врата,все едно иска разходка,но не ми завиждайте преди да ви разкажа колко много ми струваше да я науча.
Още като я взех беше на 2 месеца и пикаеше сигурно по 20 пъти на ден.Аз съм бременна и съм си в къщи по цял ден(затова си я взех),но почна да ми писва да й бърша пишканото,а то беше навсякъде,по килими,ламинати,дивани....Наречете ме груба,но започнах да я пошляпвам,да й се карам,да й натривам муцуната и чудото взе че стана.Още една превенция-тя спи при нас с мъжът ми на спалнята,отначало ни будеше по 2-3 пъти на вечер да пикае,но сега спи без да ни притеснява,когато се събудя я изкарвам моментално и тя пишка и ака.Преди когато не спеше при нас,на сутринта неможех да й изчистя мизерийте,но сега откакто спи в леглото с нас се стиска :) много се радвам че успях да я науча,макар и с малко каране и шамари

#787 Потребителят е офлайн   MyAngel Икона

Публикувано: 24 June 2011 - 09:03 AM

Малко ще се отклоня от темата ... Докато малките зврчета се научат да ходят там, където трябва, кажете с какви препарати миети за да се отървете от миризмата на урина. Какво ли не пробвах, но миризмата си остава нов парцал всяка седмица, белина... нищо не помага. Моля помогнете!!!!

#788 Потребителят е офлайн   BellaGerry Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 June 2011 - 10:37 AM

Здравейте. Бела е на 6 месеца (на 19.06 ги навърши). При нас нещата стоят по следния начин. Сутрин аз ставам в 5.50 и я извеждам, защото в 7.15 трябва да съм тръгнала за работа. Тя се събужда обикновено малко по-рано и ми драска на вратата на спалнята. Ако не стана веднага, а след 10 минути тя вече се е изпишкала на пода. Понякога (ако я изпреваря със ставането) успяваме да стигнем навън. След като стана обаче първо я храня (за да се изака като излезем) и тогава излизаме. Не знам дали така е правилно. Ако сме си вкъщи през деня я сваляме долу на 3 часа и всичко е ок. Ако ни няма има 2 изпишквания и едно изакване (прибирам се от работа в 6). Прибера ли се вече няма проблем извеждаме я веднага и после кам 10 и това е. Вкъщи ли сме не смее да свърши нищо, но докато сме на работа...Аз и се карам винаги, шляпвам, като и доближавам муцунката да подуши. От това по-добре не знам как да и обясня. Притеснявам се, че вече е доста големичка и трябва да се е научила.

#789 Потребителят е офлайн   Gloria Lyubenova Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 June 2011 - 05:33 PM

Моят Макс за две седмици се научи да пишка и ака на вестниците , но когато започнах да ги местя към банята отвикна да си върши работата на тях и сега където му падне.Някакви идей как отново да го науча на вестниците?
User's Signature

Качена снимка Весела Коледа
Качена снимка

#790 Потребителят е офлайн   stullunka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2011 - 10:23 PM

Моето куче е на почти 8 месеца.Първо,че все още не се е научил да пишка навън.Второ , че напоследък започна всеки ден да пикае по-легла и дивани .. Първите няколко пъти ок,но вече не се търпи.Помагайте !
User's Signature

Качена снимка

#791 Потребителят е офлайн   Victor_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2011 - 10:28 PM

Закъсняли сте тук вината е ваша..... трябвало е много по-рано да го научите на това моята дори по леглата не се качва та камоли да се изпика :Д но пък мисля че не е невъзможно ако не опитате ще загубите карайте му се мисля че на вас ви писах една тема преди това бяхте задали около 8 въпроса та когато го видите че се върти души наоколо значи му се изхожда и просто го изкарайте

#792 Потребителят е офлайн   stullunka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2011 - 10:45 PM

Не подава никакви сигнали :) .. Моля да пишат хора , които знаят за какво иде реч.. Тези общи приказки да му се карам когато го хвана в крачка даже и тези, които не гледат куче ги знаят ! Общите приказки си ги спестете !
User's Signature

Качена снимка

#793 Потребителят е офлайн   Victor_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 June 2011 - 09:28 AM

хах тези неща се четата във форума има една камара написано за тези неща но тъй като някой искат на готово си пишат наново нали така ? Извинявай много ама да ми кажеш обща приказка на това което ти казах е глупост защото точно с това аз отучих моето да го прави вътре или във клетката си това че ти неможеш да го видиш че подава сигнали и неможеш да го разбереш е от делен въпрос :) Като не искаш общи приказки колко треньори има води го при такъв той 100% ще ти помогне ;) Е явно вие гледате куче и пак незнаете как да се справите със проблемите си.....жалко...... но не за вас а за кучето ви :) приятен ден

#794 Потребителят е офлайн   stullunka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 June 2011 - 05:23 PM

Охх аман от философи нали уж твоето куче не беше пикало по-мебелите, защото не му позволяваш да се качва ? Тогава какво ми обесняваш ,че не били общи приказки !? А на кучето за да го прави явно не му пречи ,така че не знам кое му е жалкото ;) Хайде със здраве ...
User's Signature

Качена снимка

#795 Потребителят е офлайн   Christian Stone Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 July 2011 - 02:14 PM

При мен ситуацията е следната:
Взех Рейвън, хибрид между хъски и маламут, на месец. Пикаеше и акаше навсякъде, където му скимне, та дори и върху постелката си за спане. Нямаме легло или клетка, караме го на кът за спане, хранене и пиене на вода. Оставих го седмица да свикне с обстановката и може би още седмица мина докато и аз самият се ориентирам какво да правя, понеже ми е първо куче. След което започнах да го приучавам да ходи на специална постелка за целта - нищо не й е специалното де, просто е за пикане и акане. Всеки път след като стане от сън го водех там, след хранене и т.н. За около седмица и половина се научи да ходи там. Сега дори да играе с нещо в другия край на стаята - спира, притичва до постелката и върши работата. Сега, обаче, в последно време, водим ожесточена борба за доминиране - с всичко показвам на малкия, че няма да заеме водещото место и алфата в тоя дом съм аз от 4 години преди да се появи той. Рейвън като че ли го осъзнава, обаче не се отказва и всеки път, когато излезна от вкъщи заварвам единични локвички в страни от постелята. На няколко пъти, преди да започна да го връзвам на по-дълъг синджир - и върху леглото. Интересното е, че докато съм вкъщи е изпълнителен и не прави бели с хигиената.

#796 Потребителят е офлайн   vankatta Икона

• Interests:dogs!!!
Публикувано: 14 July 2011 - 03:12 PM

Здравейте! След 10 дни ще имам източноевропейска овчарка. Та въпросът ми е дали знаете нещо по специално за тази порода? Начин на хранене, хигиенни навици отглеждане и т.н. Защото ми казаха че за тази порода трябвало да се полагат някакви специални грижи. Не знам до колко е вярно това и се надявам някой от вас да ми помогне.Благодаря!!!

П.П. Живея в апартамент!

#797 Потребителят е офлайн   Petar D Икона

Публикувано: 18 July 2011 - 11:33 PM

Здравейте,

От 1 седмица си имаме кученце. Кокер шпаньол на 2 мес и 1 седмица. Голям сладур е и е много игрив. Опитваме се да го приучим към хигиенни навици в новия му дом, но без особен успех.

Прочетохме всички препоръки във форума. Купихме му постелка. Сложихме му я на точно определено място на терасата. Да е далече от леглото му.
Дебнем се и когато започне да проявява обичайните симптоми го водим на терасата. С пишкането имаме по-голям успех. Да кажем 50 на 50. Вече започна и сам да си излиза. Ама като се има в предвид, че пишка по 15-20 пъти на ден, не знам в чия полза е успеха.
Но при акането, обаче, си е 3:0 за него на ден. Следим го, започна ли да души и да се върти, го водим веднага на пелената, на която преди малко е пишкал, но той само се оглежда тръгва от нея и търси пак друго място. Стоим с него по понякога по 20-30 минути ,за да свърши "работата". Без резултат. Стоял е по 3-4 часа на терасата заключен, когато ни няма в къщи. Първата му работа щом отворим е да си намери място, за да се изака извън терасата. А е пишкал в пелената през това време.

Моля, някой да помогне със съвет. Колко време трае привикването да ходи по нужда малкото пале на определените за това места?
И да не би на правим някаква грешка при акането, с която да го караме да търси друго място за облекчение.

Благодаря Ви предварително.

#798 Потребителят е офлайн   botix201 Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 27 July 2011 - 11:44 AM

Тъй като съм начинаещ толкова много ми помогна че незнам как да ти се отблагодаря!Изчетох всичко и не разбрах само едно.Малките кученца навън в къщичка могат ли да живеят или не могат?Ако не могат има ли вероятност да се направи негова къща но по елементарния начин ами като къщата на хората само че по-малка и както пише(огромно внимание).(Не такава къща става въпрос.):

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#799 Потребителят е офлайн   boxer_s6 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 July 2011 - 03:48 PM

Моето куче е на 9 месеца и продължава да прави нещата си вкъщи.Като съм цял ден с него нищо,но като няма никой ..... Навън винаги се изхожда препикава си дърветата над 10 пъти но и продължава вкъщи.Пробвах с тупване на муцуната,пробвах като го хващам да му се карам,но пак нищо.Вече много се притеснявам четох много работи но нищо не помага...Какво да направя,забравих да напиша че се изхожда само сутрин към 7 а го водя на вън в 8 .... По рано ли да го извеждам ?

#800 Потребителят е офлайн   botix201 Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 28 July 2011 - 08:35 AM

Показване на мнениетоbotix201, в 27 July 2011 - 11:44 AM, написа:

Тъй като съм начинаещ толкова много ми помогна че незнам как да ти се отблагодаря!Изчетох всичко и не разбрах само едно.Малките кученца навън в къщичка могат ли да живеят или не могат?Ако не могат има ли вероятност да се направи негова къща но по елементарния начин ами като къщата на хората само че по-малка и както пише(огромно внимание).(Не такава къща става въпрос.):

• (66 Страници) +
  • « Първа
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни