Хигиенни навици - обучение
Публикувано: 16 June 2011 - 12:48 AM
Публикувано: 16 June 2011 - 01:33 PM

Публикувано: 16 June 2011 - 04:46 PM
П.П.Преди да си вземе малко куче,човек трябва да е наясно с какво се захваща,те цапат,гризът,и разрушават жилището,при всяко малко е така.Ако не сте готови да понсете това,по добре не се наемайте.

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 16 June 2011 - 05:46 PM
koniarska, в 16 June 2011 - 04:46 PM, написа:
П.П.Преди да си вземе малко куче,човек трябва да е наясно с какво се захваща,те цапат,гризът,и разрушават жилището,при всяко малко е така.Ако не сте готови да понсете това,по добре не се наемайте.
Аз доста четох преди да го взема,но не предполагах,че ще е толкова трудно.Попринцип след сън,след пиене на вода,след храна го нося в банята на вестници натопени в урина и само ги души и толкова.Забравих да спомета,че първите две седмици опитах пак с вестници,но в стаята и постепенно ги местих към банята ама пак нищо половина.Затова почнах направо в банята да слагам вестниците...явно мокета му харесва повече.Утре ще купя памперси да видя дали ще има ефект с тях.Ако и с тях нищо не се получи ще пробвам с това - http://www.zoozona.n...74/id/1414.html
незнам до колко върши работа но....
Забелязах...всичко е изгризал,но аз съм си инат куче та куче сега кви мъки ме чакат
Публикувано: 20 June 2011 - 12:16 PM
Още като я взех беше на 2 месеца и пикаеше сигурно по 20 пъти на ден.Аз съм бременна и съм си в къщи по цял ден(затова си я взех),но почна да ми писва да й бърша пишканото,а то беше навсякъде,по килими,ламинати,дивани....Наречете ме груба,но започнах да я пошляпвам,да й се карам,да й натривам муцуната и чудото взе че стана.Още една превенция-тя спи при нас с мъжът ми на спалнята,отначало ни будеше по 2-3 пъти на вечер да пикае,но сега спи без да ни притеснява,когато се събудя я изкарвам моментално и тя пишка и ака.Преди когато не спеше при нас,на сутринта неможех да й изчистя мизерийте,но сега откакто спи в леглото с нас се стиска :) много се радвам че успях да я науча,макар и с малко каране и шамари
Публикувано: 24 June 2011 - 09:03 AM
Публикувано: 24 June 2011 - 10:37 AM
Публикувано: 29 June 2011 - 10:28 PM
Публикувано: 30 June 2011 - 09:28 AM
Публикувано: 30 June 2011 - 05:23 PM
Публикувано: 02 July 2011 - 02:14 PM
Взех Рейвън, хибрид между хъски и маламут, на месец. Пикаеше и акаше навсякъде, където му скимне, та дори и върху постелката си за спане. Нямаме легло или клетка, караме го на кът за спане, хранене и пиене на вода. Оставих го седмица да свикне с обстановката и може би още седмица мина докато и аз самият се ориентирам какво да правя, понеже ми е първо куче. След което започнах да го приучавам да ходи на специална постелка за целта - нищо не й е специалното де, просто е за пикане и акане. Всеки път след като стане от сън го водех там, след хранене и т.н. За около седмица и половина се научи да ходи там. Сега дори да играе с нещо в другия край на стаята - спира, притичва до постелката и върши работата. Сега, обаче, в последно време, водим ожесточена борба за доминиране - с всичко показвам на малкия, че няма да заеме водещото место и алфата в тоя дом съм аз от 4 години преди да се появи той. Рейвън като че ли го осъзнава, обаче не се отказва и всеки път, когато излезна от вкъщи заварвам единични локвички в страни от постелята. На няколко пъти, преди да започна да го връзвам на по-дълъг синджир - и върху леглото. Интересното е, че докато съм вкъщи е изпълнителен и не прави бели с хигиената.
Публикувано: 14 July 2011 - 03:12 PM
П.П. Живея в апартамент!
Публикувано: 18 July 2011 - 11:33 PM
От 1 седмица си имаме кученце. Кокер шпаньол на 2 мес и 1 седмица. Голям сладур е и е много игрив. Опитваме се да го приучим към хигиенни навици в новия му дом, но без особен успех.
Прочетохме всички препоръки във форума. Купихме му постелка. Сложихме му я на точно определено място на терасата. Да е далече от леглото му.
Дебнем се и когато започне да проявява обичайните симптоми го водим на терасата. С пишкането имаме по-голям успех. Да кажем 50 на 50. Вече започна и сам да си излиза. Ама като се има в предвид, че пишка по 15-20 пъти на ден, не знам в чия полза е успеха.
Но при акането, обаче, си е 3:0 за него на ден. Следим го, започна ли да души и да се върти, го водим веднага на пелената, на която преди малко е пишкал, но той само се оглежда тръгва от нея и търси пак друго място. Стоим с него по понякога по 20-30 минути ,за да свърши "работата". Без резултат. Стоял е по 3-4 часа на терасата заключен, когато ни няма в къщи. Първата му работа щом отворим е да си намери място, за да се изака извън терасата. А е пишкал в пелената през това време.
Моля, някой да помогне със съвет. Колко време трае привикването да ходи по нужда малкото пале на определените за това места?
И да не би на правим някаква грешка при акането, с която да го караме да търси друго място за облекчение.
Благодаря Ви предварително.
Публикувано: 27 July 2011 - 11:44 AM
Публикувано: 27 July 2011 - 03:48 PM
Публикувано: 28 July 2011 - 08:35 AM
botix201, в 27 July 2011 - 11:44 AM, написа: