Докторе, моля за съвет.
Публикувано: 14 February 2007 - 10:13 PM
Цитат
На 100 места е казано, и доказано, че кучетата след отбиването нямат нужда от мляко, още повече, че прясното краве мляко е вредно за тях и предизвиква диария.

Аnimals fans and friends are what keep this board alive !!!
Публикувано: 15 February 2007 - 03:35 PM
С нетърпение чакам инфо от Петър или всеки друг, който храни кучето си натурално.
Що се отнася до пожеланието "и се намери оптималният вариант за хранене на любимите ни кучовци ,който да е изгоден на всички" това е невъзможно, защото ще пострада цяла индустрия /производители, посредници, търговци/. А там са заложени мнооооого пари.
Публикувано: 15 February 2007 - 06:09 PM
Цитат
коприва ... СУПЕР!!! BEER
и аз ще добавям вече магданоз в манджите на мойте разбойници.
Като поникне коприватата живот и здраве започвам да бера усилено.
Между другото вчера ядох супа от сушена коприва - адски вкусна беше - така че смятам да започна да суша коприва в по-големички количества l)
Публикувано: 15 February 2007 - 06:38 PM
Примерната рецепта я пуснах само като пример.
Много се усложниха тук нещата.
Рецептите който ние имаме и намираме са от учебници за вет.лекари.Те са специални за клинично хранене и патологии от неправилно хранене.В тях е поизписано за грешките на стопаните и как ние да ги коригираме.
Публикувано: 15 February 2007 - 07:01 PM
Цитат
Цитат
коприва ... СУПЕР!!! BEER
и аз ще добавям вече магданоз в манджите на мойте разбойници.
Като поникне коприватата живот и здраве започвам да бера усилено.
Между другото вчера ядох супа от сушена коприва - адски вкусна беше - така че смятам да започна да суша коприва в по-големички количества l)
Ми то не е необходимо ти да обичаш каквото им слагаш. Аз лично не понасям коприва. Ама те нали не могат да говорят.... b) А и защо трябва да береш, за тази цел има билкови аптеки. Както и да е. Още не съм слагала. Все пак трябва да отбележа, че едното ми куче е ударило десетилетката, на 2 годишен фърфълак много ясно че няма нужда да му добавяш витаминозни добавки.
Публикувано: 16 February 2007 - 08:44 AM
мисля че няма какво повече да се каже по темата за месото.
Bis това за витамините ,мисля че грешиш.В зависимост от храненето е и нуждата от добавки-ако животното се храни с месо и др. такива храни по-добре добавките да си вървят постооянно.Това е.
Публикувано: 17 February 2007 - 11:08 AM
Цитат
Защо да бера копривата наистина, щом мога да си я купя готова пакетирана от аптеката? ВЯРНО!
Защо да храня кучето си натурално, живот най-близо до Майката Природа? Защо при условие, че мога да бъда предана част на консуматорското ни общество?
Защо да си правя туда да мисля, нали вече друг си е направил труда да мисли вместо мен и ми казва какво е най-доброто за моето куче а и за мен!
Бабите ни са си гледали кучетата си, като са им копували коприва единствено от аптеката, консумирали са за свойте кучета обезателно само най-качествената и скъпа кучешка козметика ..... и куп какви ли не подобни извращения drink oleeee
Добре че не са го правили! Иначе нас можеше да ни няма днес.
BEER
Публикувано: 17 February 2007 - 01:31 PM
Цитат
Наистина гениално изказване - ние, които кОпуваме готова храна, сме супер извратени l)
И в тоя ред на мисли - нашите баби са раждали колкото пъти са забременявали. Значи ли това, че противозачатъчните, спиралите и презервативите са извращения на съвременността ?

Аnimals fans and friends are what keep this board alive !!!
Публикувано: 17 February 2007 - 05:52 PM
Не исках да обидя никой с по-горния ми постинг! r)
Той е по-скоро провокативен, но със сигурност не е агресивен или нападателен.
Аз лично храня по-малкото ми куче (на 45 дни) със суха храна единствено - за разлика от по-големия, който е страстен почитател на готвенкото ... bravoS
P.S. благодаря за отбелязаната правописна грешка BEER
Публикувано: 18 February 2007 - 08:47 AM
Цитат
Добре че не са го правили! Иначе нас можеше да ни няма днес.
BEER
с по-горния ми постинг имах в предвид продукти като тези ... drink
комплект пасти, четки и тоалетна вода за зъби за вашето куче
тоалетна вода за уста
избелваща паста за зъби
антисептична паста за зъби
ouu oleeee
Публикувано: 18 February 2007 - 11:18 AM
защо мислите, че кучето няма нужда от поддръжка на устната хигиена точно както хората и какво странно има в продукти, които предотвратяват натрупването на зъбен камък, който води до ред неприятности? Смятате ли, че е по-полезно да се упоява кучето, за да му се почисти зъбния камък след като вече е създал проблеми като гингивит или пародонтоза?
Публикувано: 18 February 2007 - 12:23 PM
И за да не е съвсем оф-топик - от лични наблюдения мога най-отговорно да заявя, че куче гледано по "бабешки" на село, никак не е в най-добрата кондиция и изобщо не получава необходимите му хранителни вещества.

Прави каквото трябва, да става каквото ще!