Dog.bg Форуми : Докторе, моля за съвет.

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Докторе, моля за съвет.

#61 Потребителят е офлайн   lubo777 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Обучение на кучета, училище за кучета, обучение на кучета следа

Публикувано: 18 February 2007 - 01:18 PM

Цитат

Е, пра-пра дядо ми вероятно се е къпал веднъж за сезона. Не мисля, че би ти било приятно, ако обкръжаващото те населени, дружно реши да живее, като "едно време" и откаже да се къпе повече от два пъти годишно b) Не мисля, че пра-пра дядо ми е ползвал и вода за уста, но аз я ползвам. Това не ме прави извратена, а чиста b)
И за да не е съвсем оф-топик - от лични наблюдения мога най-отговорно да заявя, че куче гледано по "бабешки" на село, никак не е в най-добрата кондиция и изобщо не получава необходимите му хранителни вещества.

съгласен съм b)

#62 Потребителят е офлайн   bis Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 February 2007 - 02:03 PM

Моето куче премина на готвена натурална храна след камък в бъбрека и гастрит. Хранена е с Роял Канин когато не е имало възможност за такава или от чисто практичи съображения/например почивка на море, закъснение след работа, абе дай да пробваме пак, щото е по-чисто и т.н./. Всеки път след 2-3 дни хранене с гранули тичане по доктори. След като стопи камъка и съответно беше на диета само с натурална храна, проблемите изчезнаха. От тогава е само на натурално хранене и доктора е посетен само за чипиране. b)
Така че аз лично не бих рискувала със здравето й, само защото някой смята че това е гледане по бабешки, дедешки и не нам какъв си начин.

#63 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 19 February 2007 - 02:38 PM

с кучетата е като с хората ,всички са различни и не може само защото при вас е имало такива проблеми да заклеймяваш гранулите. в другите теми във форума случаят е обратният -проблеми след хранене с готвена храна и подобрение след преминаване на хранене с ганули.така че както се казва всеки преценява за себе си -според рабиранията си,възможностите си и индивидуалните качества на животинката.

#64 Потребителят е офлайн   bis Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 February 2007 - 03:08 PM

Аз лично съм прочела повече оплаквания от хранене с гранули, отколкото обратното.
Проблемът не е, че има привърженици на това хранене, а че във всяка тема, засягаща натуралното хранене едни и същи лица се намесват: А ти знаеш ли какви последици ще има това за теб? Хората ти казват, ама тебе явно никой не може да те убеди! Гранулата е най-балансираната храна, която някой някога изобщо е създавал! Разбира се, не рядко се подхвърлят някави иронични забележчици. И всичко това от хора, които не са много опитни и едва са накарали кучетата си да проядат гранули /както става ясно от другите теми/........И така докато темата се затвори.

А сега предлагам да не продължаваме да предъвкваме едно и също.

#65 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 19 February 2007 - 03:45 PM

ами да едни и същи -ветеринарни лекари,собственици на развъдници,хора кинолози,отглеждащи кучета откакто се помнят ей такива хора.ама на винаги ги има такива като нас дето не са открили правия път и не знамят как да си гледат кучетата b)
хайде успех,че наистина става досадно

#66 Потребителят е офлайн   Mlisek Икона

Публикувано: 19 February 2007 - 04:13 PM

привет на всички в този форум за храненето на нашитие любимци. едва от днес съм регистрирана и чета с голямо любопитство всичко, което касае отглеждането на кучетата - от хранене до обучение поради тривиалната причина, че едва тази седмица ще се сдобия с голямо куче, сегашното е мини йорки, под килограм. чета и недоумявам - мили хора, един човек пита, друг му отговаря, дали от повече опит, дали от професионална гледна точка, но ясно, кратко (или не толкова) и изчерпателно и тук ние хората започваме да се "хващаме за гушите" кои бил не наясно, кои бил мързелив, кои не разбирал. леле-мале, плашим се. нали правим всичко за нашите любимци, нали сме интелигентните същества на тази планета, а защо се държим като едноклетъчни - т.е. всеки сам за себе си, единствен и неповторим!? не е ли по-добре да укротим малко темпото, да се изразяваме малко по-меко и любезно, да не "скачаме" в заключения без да се познаваме и без да сме запознати с детайлите. в името на нашите любимци - нека запазим добрия тон и взаймопомощта - тези форуми са създадени за това "ние питаме - вие отговаряте" най-общо казано. хайде сега по живо, по здраво и да си гледаме любимците, че улисани в спорове и диспути, забравихме, че всичко е заради тях.

#67 Потребителят е офлайн   lubo777 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 February 2007 - 04:20 PM

Цитат

привет на всички в този форум за храненето на нашитие любимци. едва от днес съм регистрирана и чета с голямо любопитство всичко, което касае отглеждането на кучетата - от хранене до обучение поради тривиалната причина, че едва тази седмица ще се сдобия с голямо куче, сегашното е мини йорки, под килограм. чета и недоумявам - мили хора, един човек пита, друг му отговаря, дали от повече опит, дали от професионална гледна точка, но ясно, кратко (или не толкова) и изчерпателно и тук ние хората започваме да се "хващаме за  гушите" кои бил не наясно, кои бил мързелив, кои не разбирал. леле-мале, плашим се. нали правим всичко за нашите любимци, нали сме интелигентните същества на тази планета, а защо се държим като едноклетъчни - т.е. всеки сам за себе си, единствен и неповторим!? не е ли по-добре да укротим малко темпото, да се изразяваме малко по-меко и любезно, да не "скачаме" в заключения без да се познаваме и без да сме запознати с детайлите. в името на нашите любимци - нека запазим добрия тон и взаймопомощта - тези форуми са създадени за това "ние питаме - вие отговаряте" най-общо казано. хайде сега по живо, по здраво и да си гледаме любимците, че улисани в спорове и диспути, забравихме, че всичко е заради тях.

подкрепям !!! super best

#68 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 19 February 2007 - 07:07 PM

Аз предлагам тази тема да си бъде изцяло за натуралното хранене, да се уважи решението на тези, които са възприели този начин на хранене и да не се превръща отново във вечния спор натурално или гранули.
Въпреки, че аз съм привърженик по-скоро на гранулите, ми е интересно да прочета това-онова и за натуралното, за ефектите и дефектите от разни продукти без досадно спорене.

#69 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 19 February 2007 - 07:17 PM

1super 1super 1super подкрепям те миленка.то това беше замисъла ама на досега не стана.дай боже да си стиснем ръцете и да спрем пък привържениците на този тип хранене да напишат повече по темата .ще е интересно за всички

#70 Потребителят е офлайн   Крисо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 February 2007 - 11:10 PM

Някой дали ще сподели изпитан натурален начин на хранене при дребните породи - йоркита, мопсове и пр?
Ние ядем домати, краставици, моркови, по малко пилешко сварено, яйчице - но рядко, кисело мляко, извара. Но това са добавки към гранулките ни.
Гледам по-нагоре се говори за коприва - нещо повече можете ли да споделите как реагират мини породите на различен тип хранене. Аз съм зеленоунищожител, разбирай тревопасно - може да пробвам на малчо да му дам.
Съгласна съм с Миленка - нека видим тествано и изпитано вече хранене. Иначе източници на информация - бол.

мерси
User's Signature

"Най-хубавото се вижда само със сърцето. Най-същественото е невидимо за очите."

Качена снимка

Качена снимка

#71 Потребителят е офлайн   mamaZu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 February 2007 - 11:15 AM

имаше в една тема ( не мога да я намеря) за присъствието на да речем лъжица мед в седмичното меню, мисля, че никой не взе отношение от специалистите ( май беше цитирано от Mil по ам източник). Накой пробвал ли е?

Колкото до натуралното то се изписаха томове. Аз съм от хората, които хранят натурално, естествено консултирано с нашата вет. Доволна съм, кучето е в отлично здраве, косъма блести...защо да го карам насила с гранули като повече от година отказва.
User's Signature

Човек трябва да бъде достатъчно голям, за да признае грешките си, достатъчно умен, за да спечели от тях, и достатъчно силен, за да ги поправи!

#72 Потребителят е офлайн   Петър Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2007 - 05:42 PM

Преди няколко седмици обещах да споделя каква рецепта ще ми препоръча ветеринарния лекар на мое искане за хранене с нормална готвена храна. Днес водих кучето на първия му ветеринарен преглед и доктора ми каза следното: До една година или поне до осем месеца да храня кучето с гранули, защото в този период на интензивен растеж хранителните нужди на кучето се менят през две седмици, което означава твърде честа промяна на пропорциите на продуктите и количеството на добавяните витамини и минерали. Това е доста сложно и риска да се получи недостиг или излишък на хранителни вещества е много голям. След като направи година хранителните нужди на кучето стават постоянни и храненето с естествена храна не е проблем. Така, че смятам да послушам съвета на доктора и да изчакам дотогава. Но все пак смятам да добавям към гранулите кайма, извара, яйце, риба. Тогава обаче възниква въпроса с колко да намаля гранулите, след като добавям друга храна?

#73 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 05 March 2007 - 06:06 PM

На практика възниква същия въпрос: как да съставиш порциона?
Добавяйки каквото и да било към предварително съставения баланс, ти го рушиш.
Така че, или храни с гранули за съответната възраст, без да добавяш нищо, или съставяй баланс отсега.
Добавки за овкусяване 50-100 г бульон се компенсират с 15-20 г гранули.
Грубо казано, натурална храна към суха 1:4 е нормалното съотношение като тегло.

#74 Потребителят е офлайн   Dr Baytril Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 March 2007 - 07:10 PM

Петър здравей,как е храненето.
Мисля че и твоя вет.лекар се присъедини към нас.
Основно гранули,може извара и др.неща но като добавка.

#75 Потребителят е офлайн   lubo777 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 March 2007 - 07:52 PM

Здравейте,

мойте и двамата много харесват гранулите... НО само като добавка чат пат към истинската храна r)
Давам ги единствено защото имам останал повече от половин чувал Роял Канин на балкона и само ще ме е яд, ако се развали като се стопли времето.

#76 Потребителят е офлайн   Dara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 March 2007 - 09:39 AM

Цитат

и само ще ме е яд, ако се развали като се стопли времето.

Направо ще ме уморите от смях тука. Това да не е кисело зеле b)

#77 Потребителят е офлайн   lubo777 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 March 2007 - 10:57 AM

ами не знам дали е зеле (кисело или прясно) ... r) но ЗНАМ, че гранулата мухлясва (плесенясва) ...
или и това не го знаете и се уморявате от смях по тази причина cheers

P.S. та нали това е точно "доказателството", което се изтъква за факта, че в тях нямало консерванти

#78 Потребителят е офлайн   Антония Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2007 - 04:38 PM

Цитат

Петър здравей,как е храненето.
Мисля че и твоя вет.лекар се присъедини към нас.
Основно гранули,може извара и др.неща но като добавка.

Тези дни изчетох няколко форума, свързани с храненето на кучета, и колкото повече чета, толкова повече се обърквам, тъй като намирам противоречива информация, що се касае до комбинираното хранене.

Имам 7 месечен голдън, който яде 3 пъти дневно, и искам да го храня основно с гранули, плюс добавки от варено месо, риба, зеленчуци, извара и т.н, както и 1 път седмично сурово телешко месце.

Въпросът ми към вет. доктори е добавките заедно с гранулите ли се дават, или в отделно хранене. На сайта на Български Лабрадор Ретривър има примерно меню, в което добавките се дават заедно с гранулите. На друго място, вече не помне къде, пише, че при комбинирано хранене не трябва да се смесват в едно хранене двата вида храни, а да се дават отделно. Някъде пък четох, че е вредно да се редуват гранули с готвено, защото се смилали различно. Моля помогнете ми да намеря правилния подход, защото напълно се обърках!

#79 Потребителят е офлайн   vankonenov Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 August 2008 - 03:12 PM

имам кученце хъски на 2 месеца и може ли да ми кажете с колко грамаж гранули и колко често да го храня на ден  :blink:

#80 Потребителят е офлайн   juj Икона

• Обичам те, Бъки!
  • PipPipPip

Публикувано: 01 August 2008 - 10:29 PM

Би трябвало на опаковката на гранулите да пише. Има табличка. Освен ако не си взел/а насипно. Но доколкото съм чела - пакетираната храна е по-добрият вариант :blink:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

JujitYy --> juj

• (4 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема