Dog.bg Форуми : Голдън ретривър

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (135 Страници) +
  • « Първа
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Голдън ретривър

#1541 Потребителят е офлайн   Софи-Хана Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 June 2008 - 07:21 AM

Цитат

Цитат

Засега още няма . :( Но ще и изваждаме скоро ...

Как така ще и изваждате? От къде?
Родословие се изважда от собствениците на майката когато се родят малките ,преди това трябва да е записана връзката и т.н., а в случая вашето куче е вече на 1,5г.
Ето една тема за родословията - http://dog.bg/forum/...opic,638.0.html
и още една как се вади - http://dog.bg/forum/...pic,1785.0.html
Има и още много из целия форум и по-специално в раздела " Да пазим и развиваме породите"
Можете да и я заведете на изложба и да извадите бяло родословие - така нейните внуци ( кученца след  3 поколения) ще имат истинско родословие.
Това разбира се не значи, че не можете да си направите развъдник за голдъни - ако имате желание, възможности и време - купете си родословни кучета, изчакайте 2 години и си ги развъждайте.
НЕ казвам, че Хана не е голдън/не е красива/ не е "чистокръвна" и т.н.
Не твърдя и че съм супер запозната - с вашия случай, с кинология и т.н.

Попринцип си има и начин за истинско родословие да се извади . Собственичката на майката на Хана ще направи нещо за родословието (не знам какво точно защото майка ми се занимава как ще се извади) Но със сигурност ще има родословие :) Или поне така се надявам незнам майка ми се занимава с това ще я питам нея и ще ви кажа как ше се проведът нещата с родословието :)
User's Signature

Всички Кучета Имат Родословия , Разликата Е, Че На Някои Им Е Написано На Хартия ....

Hanna Is Everything For Me .... She`s Just My Life .... I Love Her More Than Everything In The World ..... I LOVE YOU MY GOLDEN .... :*

#1542 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• Free the мушмул :)
  • PipPipPip
  • Група: Root Admin

Публикувано: 26 June 2008 - 08:38 AM

Няма как на кучето да се извади родословие. Клубовете в България имат определени условия и те със сигурност не са изпълнени. Защо не си гледате здравето и щастието на кучето и не оставите развъждането на отговорни и знаещи хора?

#1543 Потребителят е офлайн   Rositoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2008 - 08:53 AM

Нека не се нахвърляме предварително, а да видим какво ще стане! Кой знае, може пък да може да се извади родословие...., но мен лично малко ме съмнява :- Родословието не е сложна работа, стига кучето да е от развъдник, но в случая щом не е.... :rolleyes:

Все пак Софи-Хана пишете, ако стане нещо ;) До тогава много целувки на Хана и моят съвет е все още да не мислите за заплождане, като подкрпям горният пост! 
User's Signature

http://www.vbox7.com/play:d880ab65

Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...

#1544 Потребителят е офлайн   goldroks Икона

• ● -๑- ●
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2008 - 10:06 AM

Цитат

Нека не се нахвърляме предварително, а да видим какво ще стане! Кой знае, може пък да може да се извади родословие...., но мен лично малко ме съмнява :- Родословието не е сложна работа, стига кучето да е от развъдник, но в случая щом не е.... :rolleyes:

Все пак Софи-Хана пишете, ако стане нещо ;) До тогава много целувки на Хана и моят съвет е все още да не мислите за заплождане, като подкрпям горният пост!

Фалшиво родословие, защо пък не :huh: :(
User's Signature

#1545 Потребителят е офлайн   Rositoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2008 - 01:23 PM

Е там вече не знам :rolleyes: , но определено съм на мнение, че предварително трябва да се мисли за родословие и т.н., не да става след дъжд качулка :o
И все пак, за какво е фалшивото родословие (говоря по принцип)?! С него какво доказваш....нищо :rolleyes:
User's Signature

http://www.vbox7.com/play:d880ab65

Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...

#1546 Потребителят е офлайн   Melina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2008 - 01:57 PM

Цитат

И все пак, за какво е фалшивото родословие (говоря по принцип)?! С него какво доказваш....нищо :rolleyes:

И на кого :rolleyes: може би единствено на бъдещите купувачи...
User's Signature

Качена снимка

#1547 Потребителят е офлайн   Mira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2008 - 08:31 AM

Цитат

може би единствено на бъдещите купувачи...

За жалост, дори и пред тях нищо не доказва, нали бъдещите стопани ще си искат родословието на бебето, което са избрали.
User's Signature

Качена снимка

#1548 Потребителят е офлайн   Софи-Хана Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2008 - 07:57 PM

Искам да кажа да приключим това с родословията , но искам като за край да кажа , че ще  потърским бабите и дядовците на Хана не може собствениците на  майка и и баща и да не знаят от къде са я взели така,че ще ги попитааме. И да се надяваме до половин година Хана да е с родословие и да си има малки от Бъди :) :) :)  :wub: :wub: :wub:  :yahoo: :yahoo: :yahoo: :->) :->) :->)  :P :P :P  :blink: :blink: :blink:  B) B) B)  ;) ;) ;) ;D ;D ;D
User's Signature

Всички Кучета Имат Родословия , Разликата Е, Че На Някои Им Е Написано На Хартия ....

Hanna Is Everything For Me .... She`s Just My Life .... I Love Her More Than Everything In The World ..... I LOVE YOU MY GOLDEN .... :*

#1549 Потребителят е офлайн   Софи-Хана Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2008 - 12:13 PM

Няма ли вече любители на тази прекрасна порода Голдън Ретривъри  :P :sos: :o
User's Signature

#1550 Потребителят е офлайн   lizata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:<br />

Публикувано: 28 June 2008 - 01:49 PM

На мен ми е интересно от къде идва името й "Hanna Princesss Gold Of Royal Ring" ? Или просто вие сте си я кръстили така?
User's Signature

Качена снимка

#1551 Потребителят е офлайн   Joana* Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2008 - 02:05 PM

Вие даже сте си избрали и мъжки вече... А как преценихте, че Бъди е най-подходящ за вашата Хана? Аз от развъждане не разбирам, но подозирам, че и вие не сте страшно запознати :(!
Прегледи/изследвания/оценки от съдии - нещо такова да имате поне?

#1552 Потребителят е офлайн   marin4eto11 Икона

• Crazy Bitch*
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2008 - 03:19 PM

Един въпрос може ли голдън да стои вързан,винаги съм си задавала този въпрос   :blink:

#1553 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• Free the мушмул :)
  • PipPipPip
  • Група: Root Admin

Публикувано: 28 June 2008 - 03:20 PM

Цитат

Един въпрос може ли голдън да стои вързан,винаги съм си задавала този въпрос  :blink:

НЕ!

#1554 Потребителят е офлайн   marin4eto11 Икона

• Crazy Bitch*
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2008 - 03:23 PM

Защото като гледам Хана е вързана,но както и да е няма да се меся в чужди работи  :blink:

#1555 Потребителят е офлайн   Софи-Хана Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2008 - 12:31 PM

Цитат

Защото като гледам Хана е вързана,но както и да е няма да се меся в чужди работи  :blink:

Хана само вечерта седи вързана (понякога) или когато вали дъжд (защото се крие под навеса но там прокапва и я мокри :) ). Понякога я връзваме когато ядеме на вън защото идва и започва да досажда  и да иска храна от масата иначе си е пусната :)
User's Signature

#1556 Потребителят е офлайн   Софи-Хана Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2008 - 12:33 PM

Цитат

Вие даже сте си избрали и мъжки вече... А как преценихте, че Бъди е най-подходящ за вашата Хана? Аз от развъждане не разбирам, но подозирам, че и вие не сте страшно запознати :(!
Прегледи/изследвания/оценки от съдии - нещо такова да имате поне?

Не казвам,че вече сме го избрали , но на нас с майка ми много ни харесва за "Приятел" на Хана.Това не значи , че 100 % ще си има малки от него , така е и при хората :)
Иначе пъво трябва да се опознаят (ако Хана има родословие и ще могат да си имат малки)
Още не сме стигнали до часта за изледвания и оценки от съдии :) Дано и до нея стигнем :)
User's Signature

#1557 Потребителят е офлайн   Софи-Хана Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2008 - 12:34 PM

Цитат

На мен ми е интересно от къде идва името й "Hanna Princesss Gold Of Royal Ring" ? Или просто вие сте си я кръстили така?

Ми попринцип така и е пълното и име за нас :) Иначе и казва ме Хана , Хануши . Нуши и така нататъка. Може би ако и извадим родословие така ще се казва :)
User's Signature

#1558 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2008 - 01:26 PM

И как се вади родословие?

#1559 Потребителят е офлайн   Софи-Хана Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2008 - 06:33 PM

Цитат

И как се вади родословие?

За съжеление вече разбрах ТОЧНО как се вади родословие и мисля,че май Хана не може да и извадим родословие дори и да знаем пра-бабите пра-дядовците бабите дядовците майка `и и баща `и  :kisel:
User's Signature

#1560 Потребителят е офлайн   ivcheto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2008 - 07:23 PM

Мисля че може да и се извади бяло родословие
User's Signature

прочети правилата за подписите
Качена снимка            Качена снимка

• (135 Страници) +
  • « Първа
  • 76