Dog.bg Форуми : Голдън ретривър

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (135 Страници) +
  • « Първа
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Голдън ретривър

#1581 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 July 2008 - 04:14 PM

Цитат

Изкам да попитам че нещо не разбирам .  :sos:  Значи болеста може да не е в самото куче но да се пренася от него . Така ли ?

Да, и то през 14 поколения! Представи си за кво става дума! Затова хората правят статистики вече, за да може да се проследи всяко куче и съответно поколенията на това куче в какъв процент от тях имат степен над Б дисплазия и колко е тежка и т.н.. Всичко това се прави за здравето на новите поколения. Един документ за произход може да ти даде информация не чак до 14-то коляно, но поне до 4-5то (самият документ, иначе ако се разровиш в нета ще намериш и до 15то)! И по принцип се пише там под името и степента на дисплазия. Ако кучето ти няма документ за произход как ще разбереш, че майка му не е имала най-тежката степен, ама някой си я е развъдил, щото е мислил, че кучето трябва да роди поне веднъж. Твоето куче следа от дисплазия да няма, то вече носи гена на майка си и следващото поколение е много вероятно да се роди с тези наследени "главоболия". Представи си как се мъчи кученцето, като костите му са извадето от таза, все едно са счупени и него го боли и ти нищо не можеш да направиш, защото една операция на двете стави струва към 15 000 лева! Тогава, за да не го боли ще трябва да го приспиш, защото вашите никога няма дадат толкова пари! И си представи, че ти си имаш кученца от твоето куче и дадеш такова куче на друго семейство и се случи това с тях? Как ще се почувстваш, че си им дала болно куче, което го боли зверски, а те са искали просто да са щастливи!
ЗАТОВА НЕБИВА ДА СЕ РАЗВЪЖДА ПО ТОЗИ НАЧИН!

ЕДИТ: ivcheto, извинявай, май те обърках с детето. Ама то това е и към нея!

#1582 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 July 2008 - 04:52 PM

абсолютно съм съгласна!!!! ето най-пресния пример! имаме едно приятелче на поляната, НОК на 5 месеца. ми милото да те е грях да го гледаш, камо ли да му се радваш...тъжна история. то не може да тича повче от две три крачки, а да ходи не повече от 50 метра. задницата му е паднала почти на 10 см от земята а задните му крака са на "x" и почти не може да се изправи. когато ходи като,че ли ходи в безтегловност и предните лапи му се свиват чак до коляното  :'( :'( :'( а толкова жизнено и иска да си играе с моята лудетина, която прави кръгове на 5 метра от него,а то само скимти, защото не може да го догони ..... :'( :'(а хората дори не подозират, а викат на кучето,че е мързеливо и не иска да играе.....
мисля,че това няма нужда от коментар!!!!!!!!!!!!
User's Signature

Качена снимка

#1583 Потребителят е офлайн   ivcheto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 July 2008 - 05:55 PM

Тези болести са много опасни . Гарантирано ли е че  примерно куче с родословие няма такива болести защото много ме е страх от такива неща и не изкам да се случи така с моите кучета
User's Signature

прочети правилата за подписите
Качена снимка            Качена снимка

#1584 Потребителят е офлайн   marin4eto11 Икона

• Crazy Bitch*
  • PipPipPip

Публикувано: 03 July 2008 - 06:04 PM

Аз мисля,че няма значение родословието  :o

#1585 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• Free the мушмул :)
  • PipPipPip
  • Група: Root Admin

Публикувано: 03 July 2008 - 06:45 PM

Родословието за тази наследствена болест няма значение. Както родословни, така и неродословни кучета са засегнати от нея. Дисплазията се влияе и от средата, в която расте кучето, както от храненето, разходките от т.н.
Хората правят статистика, но не и в България.

#1586 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 July 2008 - 08:37 PM

Цитат

Аз мисля,че няма значение родословието  :o

Родословието, документа за произход - хартийка, няма значение за физическата дисплазия щом ще го гледаме буквално. Но има значение за информацията, която ще достигне до стопанина за това дали родителите и предците на кучето му са били здрави. Не под всяко куче в документа пише, но на доста от тях - да. Ако се разрови и да потърси, обикновения човек (с куче, от което просто иска поколение) ще достигне до някаква яснота по въпроса. Стига да иска, родословието му предоставя тази възможност.
Да, няма статистика в България. Но на много от кучетата внесени тук предците им присъстват в статистиките на другите държави и по този начин може да се научи много за линиите. На моите кучета 98% от дедите им до 5-6то коляно ги има! На едното куче съм намирала до 14то - нямах нерви да извадя всички!
Зависи и от родословието естествено.
Така че родословието има огромно значение за борбата срещу болестта!

#1587 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• PipPipPip

Публикувано: 03 July 2008 - 08:49 PM

Родословието помага, но истинското значение за намаляване разпространението на болестта е воденото на точна и обективна статистика, на правила, които да се спазват от всички. И не на последно място на отговорността на развъдчиците, които трябва да не правят компромиси при развъждането, да следят дали поколенията, излезнали от развъдника им са заболели и т.н. Скандинавските страни са направили много за ограничаване на случаите на тежки форми на дисплазия, може да използваме техния опит.

#1588 Потребителят е офлайн   Софи-Хана Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 July 2008 - 08:52 PM

:o Ей, хора първо казвате , че не трябва Хана да си има малки защото нямала родословие и могла да бъде болна от дисплазия !  :o После сами казвате,че родословието нямало значение в този случаЙ  :huh:  :- :sos: Просто Не мога да ви разбера  :- :- :- Защо първо не оточните за какво спорите и чак после да спорите  :rolleyes: Аз не казвам че Хана е или не е болна защото майка и е от Унгария а баща и е от Чехия.Както и бабите и дядовците . Те са от развъдник,но на хората не им се е давало повече пари защото те са си  взели кучетата за домашни любимци а не да се фукат че имат  родословие и да ги водят по изложби,но ние с майка ми ще додадеме пари за да може да им дадат родолсловито и Хана ще си има истинско родословие както и майка и и баща и те ще имат родословие . :) :) :)
User's Signature

Всички Кучета Имат Родословия , Разликата Е, Че На Някои Им Е Написано На Хартия ....

Hanna Is Everything For Me .... She`s Just My Life .... I Love Her More Than Everything In The World ..... I LOVE YOU MY GOLDEN .... :*

#1589 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• PipPipPip

Публикувано: 03 July 2008 - 09:19 PM

Еху, някой пак не е чел! Пак неподготвени изказвания за родословия, дисплазии, развъдници, Чехия, Унгария, аман! :mazohist:  :Абе, ти чуваш ли ме?!:

#1590 Потребителят е офлайн   Софи-Хана Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 July 2008 - 09:31 PM

Цитат

Еху, някой пак не е чел! Пак неподготвени изказвания за родословия, дисплазии, развъдници, Чехия, Унгария, аман! :mazohist:  :Абе, ти чуваш ли ме?!:

:sos:Т.Е :sos:
User's Signature

Всички Кучета Имат Родословия , Разликата Е, Че На Някои Им Е Написано На Хартия ....

Hanna Is Everything For Me .... She`s Just My Life .... I Love Her More Than Everything In The World ..... I LOVE YOU MY GOLDEN .... :*

#1591 Потребителят е офлайн   marin4eto11 Икона

• Crazy Bitch*
  • PipPipPip

Публикувано: 03 July 2008 - 09:44 PM

Явно не четеш достатъчно  :huh:

#1592 Потребителят е офлайн   Софи-Хана Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 July 2008 - 09:49 PM

Цитат

Чета си достатъчно  :-
User's Signature

#1593 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 July 2008 - 09:50 PM

Цитат

Аз на 10 години не знаех как се изговаря Пневмония (нищо че бях болна), кво остава за дисплазия. Няма какво да му обясняваме на детето, майка му да седне да чете! Не може да му стане ясно за какво говорим, освен че кученцата които толкова иска може да са болнички и да ги боли много като ходят, а не иска да направи някое семейство нещастно и най-любимото им животине да страда, нали?!

#1594 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 July 2008 - 09:53 PM

Ох,Бже, чак аз се ядосах!!!!!!!!!
абе аз дето моята глава грам не разбира от развъждане, родословия и други подобни, схванах, че ЗА РОДОСЛОВИЕТО НЕ СЕ ПЛАщА ДОПЪЛНИТЕЛНО!!!!!!!!!! то си идва с кутрето и не се дава от Общината, съда, черквата, местната орагнизация по отглеждане на домашни хлебарки и ред други все толкова абсурдни идиотии!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! всеки регламентиран и истински развъдчик предава малкото животинче на новите собственици СЪС родословието!!!!!!!!!!!
А пък Софи,аз като гледам няма кой да те спре да си окалпазаниш красавито животно - на хора като теб, никой акъл не може да даде, за каквото и да е! прави каквото щеш,ама после да не стане така,че да ревеш на форумците и викаш - помощ какво да правя сега! за мен, явно ти обичат повече идеята за тия прословути толкова мечтани кученца, отколкото твърдиш,че обичаш Хана и й желаеш най-доброто!!!!!!!!

последно мога само да кажа - късмет Хана, дано съдбата е с теб!!!!
User's Signature

Качена снимка

#1595 Потребителят е офлайн   Joana* Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2008 - 09:53 AM

Цитат

Родословието помага, но истинското значение за намаляване разпространението на болестта е воденото на точна и обективна статистика, на правила, които да се спазват от всички. И не на последно място на отговорността на развъдчиците, които трябва да не правят компромиси при развъждането, да следят дали поколенията, излезнали от развъдника им са заболели и т.н. Скандинавските страни са направили много за ограничаване на случаите на тежки форми на дисплазия, може да използваме техния опит.

Валя я кажи повече за техните методи  :blink:!

#1596 Потребителят е офлайн   Rositoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2008 - 12:52 PM

Софи-Хана, от постовете ти съдя, че Хана би трябвало да си има родословие?!  :rolleyes: Ако е вярно това което казваш, за майка й, баща й и т.н., само от баба й и дядо й, следва че има родословие?! Щом са от РАЗВЪДНИЦИ (съжалявам ако не съм разбрала  :rolleyes:)! Провери дали не е от нерегистрирано кучило и остави тази работа с малките кученца! Помисли първо за собственото си куче  :sos: Направи й всички изследвания, дори да няма родословие и да не я заплождате!!! Това е за собствена сигурност!  ;)

И това име Hanna Princess Gold of Royal Ring kenel-Hanna откъде е, щом Хана няма родословие?! Надали вие сте го измислили  :rolleyes:
User's Signature

http://www.vbox7.com/play:d880ab65

Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...

#1597 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• PipPipPip

Публикувано: 04 July 2008 - 01:13 PM

Ще говоря за Шведския Голдън Ретривър Клуб.
Правилата са  общовалидни, имащи развъдни права, които са заложени в правилника на клуба. Разпространява се информация от клуба за здравни проблеми, разработване и следване на изследванията. Страшно много научни статии се публикуват като пример мога да дам тези/на шведски са, но с превод от Гугъл, може да се разбере за какво са/:
http://www.skk.se/av...publikation.htm

http://www.goldenklu..._J_Sjokvist.pdf

Това им е страницата за статистика на заболяванията:
http://www.rasdata.nu
Ето и един произволен пример на куче и информацията за него:
http://www.rasdata.n...99/s4739399.htm

Ето и един друг пример не за дисплазия, но достатъчно показателен:
http://www.dalportal...view/47/27/lang,bg/

Работят хората, имам какво да научим от тях.

#1598 Потребителят е офлайн   Софи-Хана Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2008 - 08:25 PM

Цитат

Софи-Хана, от постовете ти съдя, че Хана би трябвало да си има родословие?!  :rolleyes: Ако е вярно това което казваш, за майка й, баща й и т.н., само от баба й и дядо й, следва че има родословие?! Щом са от РАЗВЪДНИЦИ (съжалявам ако не съм разбрала  :rolleyes:)! Провери дали не е от нерегистрирано кучило и остави тази работа с малките кученца! Помисли първо за собственото си куче  :sos: Направи й всички изследвания, дори да няма родословие и да не я заплождате!!! Това е за собствена сигурност!  ;)
Името аз си го измислих понеже тя би трябвало да има родословие
и ако има искам да се казва так иначе така и е пълното име за мен :) Както на Ива Балди името му е Баллдуин оф лавиня алпи реших тъй като Хана не е по-нижа от другите кучета реших и тя да си има такова име :) Искам да кажа съвсем сериозно и отговорно , че майката бащата на Хана както и дедите и са от развъдник ! Но Хана няма родословие тъй като на собственицете на майката и бащата на Хана са си взели кучето за домашен любимец а не да ходът по изложби и т.н и не им се е давало повече пари затова хората от развъдника са им казали , че може да дадът по-малко пари , но кучетата да нямат родословие и те са ги взели без родословие !!! Обещавам,че тази седмица в събота вечерта или в неделя сутринта ще ви кажа абсолютно точно как ще се стекът нещата защото хората който са взели Хана от майка и ще си дойдат и за това ще имам информация :) Моля дотокава да не се пишат излишни мнения :)

И това име Hanna Princess Gold of Royal Ring kenel-Hanna откъде е, щом Хана няма родословие?! Надали вие сте го измислили  :rolleyes:

Искам да кажа , че името на Хана - Hanna Princess Gold Of Royal Ring аз си го измислих просто да си има пълно име :) Да майка и и баща и са от развъдник , в Унгария и Чехия, но хората от развъдника са им казали че може да ги вземат , но без родословие за по-малка цена тъй като на хората не им се е давало повече пари защото те са си взели кучетата за домашни любимци а не да ги водят по изложби и т.н. Иначе и майка и и баща и на Хана и дедите и са с родословие от развъдник в чужбина обещавам ви че в събота вечерта или в неделя сутринта ще имам доста информация .Моля ви , дотогава да не се пишат коментари по въпроса докато не изясним нещата :) :) :)
User's Signature

#1599 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 04 July 2008 - 08:42 PM

Следа вашия "диалог" от известно време (на Софи-Хана и другите)
Много се дразна на такива, които искат куче само за да го развъждат и да печелят пари от това, без изобщо да мислят за здравето на техния любимец и на поколенията, които оставя след себе си...
Софи-Хана, ако "родата" на Хана наистина има родословие, бих се радвала да има малки "легални" голдъни в Монтана, но ако мислиш да и вадиш фалшиво родословие (за което трябва да бутнеш малко пари, разбира се, а майка ти е наясно с тези неща, защото работи в Зоо- Магазин)... абе нали знаеш; "На сила хубост не става!"
Но другите разбират повече от мен, аз просто казвам, че не може да се сетиш след година и нещо (когато кучето ти е пораснало и готово за размножаване), че няма родословие и трябва да се извади и то за цел=> разплод. А и не можеш да си сигурна, че причината родителите на Хана да нямат родословие е тази, която ти казват. Има много Против и по- малко За.
Другия момент е, че дори и да направите развъдник за голдъни, първото или второто кучило ако не са наред (Не Дай Си Боже), и ако Хана е с фалшиво родословие... каква репутация ще си изгради този развъдник?
П.П.
Още веднъж казвам, че изказвам собствени мисли и мнения. Може да съм далеч от истината и още веднъж казвам, че другите разбират повече от мен що се отнася до родословия и т. н. Просто изнасям на яве моята гледна точка по въпроса и казвам нещата така, както аз ги виждам!
Софи-Хана, ако съм те обидила с нещо, моля да ме извиниш.

#1600 Потребителят е офлайн   Rositoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2008 - 09:59 PM

Софи.....нещо доста яко си объркала цитата ;D  Половината не съм го писала аз ;D ;)

ОК, аз съм съгласна и повече няма да пиша по този въпрос докато не се изясни. Почнах да коментирам единствено и само заради твой пост, който ме изуми направо. Надявам се си си взела поука от цялата работа и си разбрала, че кучето ти е приятел и трябва да мислиш за него като такъв, не като източник на нещо!

Цитат

Цитат

Искам да кажа , че името на Хана - Hanna Princess Gold Of Royal Ring аз си го измислих просто да си има пълно име :)

Имаш развинтено въображение, признавам го без никава ирония или нещо такова :palec: ;)
User's Signature

http://www.vbox7.com/play:d880ab65

Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...

• (135 Страници) +
  • « Първа
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни