Голдън ретривър
Публикувано: 29 June 2008 - 07:54 PM
А бяло рословие също няма как да й се извади, то се вади на евентуалните малки! Има отделна тема за това и ако някой иска може да я прочете и ще му стане ясно, Ивчето недейте да подвеждате момичето за това че може да извади каквото и да било родословие или родословна справка на нейното куче, Хана просто е едно от многото кучета без такива документи!
Публикувано: 29 June 2008 - 08:06 PM
Публикувано: 29 June 2008 - 08:20 PM
Цитат
:o :rolleyes:
Ами в случая родословието е необходимо за развъждане.То първо се чете,преди да изразиш мнение.

http://gorata.net/f.php?f=MyShadow
Heute ist der Anfang meines neuen Lebens...Heute ist der beste Tag meines Lebens...
http://www.vbox7.com/play:829911af
Публикувано: 29 June 2008 - 08:41 PM
Тя е казала , че ще извадим паспорт (национален) на Хана ,защото на 14 август ще ходим на Испания.Аз казах на майка ми ,че вие сте казали , че не може да се вади родословиеи, тя много ми се скара защото е знаела ,че не може и изобщо не е искала да се вади такова нещо :huh:
Не трябваше толкова бързо да ме опреквате , аз съм само на десет
И все пак ако има голдън без значение дали е с или без родословиеи да е съгласен да си има малки с моята красавица Хана нега да ми пише по ЛС тя е точно по стандарта на породата :blink:

Всички Кучета Имат Родословия , Разликата Е, Че На Някои Им Е Написано На Хартия ....
Hanna Is Everything For Me .... She`s Just My Life .... I Love Her More Than Everything In The World ..... I LOVE YOU MY GOLDEN .... :*
Публикувано: 29 June 2008 - 08:43 PM
Цитат
Ох... айде честито на някой с по здрави нерви!
Публикувано: 29 June 2008 - 09:06 PM
Цитат
Цитат
Ох... айде честито на някой с по здрави нерви!
Не искам никой да мисли, че съм тъпо хлапе защото не съм аз мисля , че които наистина обича кучето си за него няма да има толкова голямо значение дали кучето с което иска да си имат малки е с или без родословие.Приемрно като моето : Хана е в стандарта си , красива е умна и не е някой пес хванат от улицита който го представям за голдън ретривър това всеки може да го види дори и да не му се ще да си го признае :)

Всички Кучета Имат Родословия , Разликата Е, Че На Някои Им Е Написано На Хартия ....
Hanna Is Everything For Me .... She`s Just My Life .... I Love Her More Than Everything In The World ..... I LOVE YOU MY GOLDEN .... :*
Публикувано: 29 June 2008 - 09:18 PM
Публикувано: 29 June 2008 - 09:48 PM
Цитат
Прочетох темата и искам да искажа мнението си :
Примерно ендо момиче е осиновено като бебе и незнае найният произход , това не значи , че като стана голяма не може да си няма даца ! Същото е и при кучетата ! В тази тема спореха , че едно куче без родословие не може да си има малки :huh:

Публикувано: 29 June 2008 - 09:53 PM
Скивиш ли къде е разликата?
И хората не са животни, за да ги сравняваш. Животните нямат нужда да имат малки, май собствениците им имат доста по-голяма нужда от тези малки на всяка цена!
Не си развъждай кучето, горещо те съветвам!
Публикувано: 29 June 2008 - 09:57 PM
Първо, сравнението човек-куче е абсолютно недопустимо.
Второ, да едно куче без родословие не би трябвало да се развъжда, подари ред причини.
Хайде още нещо за четене, да повторим урока, преди да заспим:
КЛИК
Публикувано: 29 June 2008 - 10:21 PM
Помисли как ще се чустваш, ако бебетата на твоята Хана страдат от някоя наследствена болест, за която си нямала никаква представа, защото за мен това е основната причина(но не и единствената) поради която не съм привърженик на подобен тип развъждане :-
Ясно ми е че си още малка, но нещата не са сложни, за да не можеш да ги разбереш! Представи си следната ситуация- човек има куче с тазобедрена дисплазия и той много иска неговото куче да си има малки - какво ще му кажеш? При теб ситуацията е подобна, ти не знаеш дали родителите или преродителите на Хана са били здрави, нали?
Публикувано: 29 June 2008 - 10:27 PM
Цитат
Помисли как ще се чустваш, ако бебетата на твоята Хана страдат от някоя наследствена болест, за която си нямала никаква представа, защото за мен това е основната причина(но не и единствената) поради която не съм привърженик на подобен тип развъждане :-
Ясно ми е че си още малка, но нещата не са сложни, за да не можеш да ги разбереш! Представи си следната ситуация- човек има куче с тазобедрена дисплазия и той много иска неговото куче да си има малки - какво ще му кажеш? При теб ситуацията е подобна, ти не знаеш дали родителите или преродителите на Хана са били здрави, нали?
Нали за тази цел се правят 2 иследвания . Така че ога да проверя дали Хана има тазобедрена диспазия и другото мисля че беше свързано с очи (не съм запозната с това)
Аз искам Хана да си има малки и попринцип никой не може да ми каже , че няма да си има малки защото се пак това е мое куче , оценявам това , че се опитвате да ми обясните че не трябва Хана да си има малки , но това винаги е мнение на собственика

Публикувано: 29 June 2008 - 10:39 PM
Публикувано: 29 June 2008 - 10:46 PM
Поне опитахме да обясним.
Публикувано: 29 June 2008 - 10:55 PM
Естествено, че никой не може да ти забрани да развъдиш кучето си. Замисли се обаче как ще се почувстваш, ако малките на Хана или техните малки се родят болнички или се разболеят и умрат впоследствие... може би виновна? А как ще се почувстват стопаните на това кутре? Може би съсипани и нещастни?
Много хора (включително и аз) стават жертви на неразумните и необмислени постъпки на други хора (и деца) като вас. Защото тези "много хора" (и аз в това число) в даден момент не знаят кому е нужно това родословие и решават, че е пълен снобизъм. После им се налага да разберат какъв всъщност е смисълът на родословието по трудния начин, съпроводен с много разочарование, а понякога и болка (болка и за стопанина, и за горката животинка).
Дано можеш да си направиш изводите. Ако не - изчакай необходимата възраст.
Да развъждаш кучета е много по-сложно и изискващо познания и опит нещо от това да "произведеш" една дузина "пухкави топчета" (чието бъдеще е под въпрос).
Публикувано: 01 July 2008 - 08:54 AM
Цитат
Не разбирам как може да си толкова безотговорна относно кучето си? Акъла не ми го побира! :o Не искам да наливам масло в огъня, но това мнение и поведение като цяло, направо ме разби!!!! :rolleyes: Разбирам те, че не си толкова голяма, за да разбереш и прецениш сама, но.. от всичките ти мнения, съдя че обичаш кученцето си.до някаква степен. Извинявай, ама кой те накара да напишеш такова нещо?! Който си иска, все едно, да дойде и да качи Хана!!! Представи си, че ти доведат някой грозен пес, дето уж прилича на голдън. Отново ли това ще кажеш? Ще му дадеш ли да направи кученца на кучето ти? :rolleyes: Поне се заинтересовай малко, като си решила ,толова твърдо, Хана да си има бебета! Браво за това, че си се замислила за изследвания, но това е едно от многото неща, над които трябва да помислиш. Не мисли само за пухчетата които ще се родят, всяко кученце като малко е сладко и красиво, но помисли за по нататък и най-вече за здравето му в бъдеще ! Помисли и за Хана, налио не искаш тя да се мъчи да ражда и накрая да стане нещо с малките и (да чукна на дърво :huh:).
П.с. Никой не те мисли за тъпо хлапе или нещио от този сорт, просто бъди малко по отговорна относно кучето си и не мисли за него като бъдещ прозводител на малки пухкави топки, както казаха по горе!

http://www.vbox7.com/play:d880ab65
Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...
Публикувано: 02 July 2008 - 06:13 PM