Dog.bg Форуми : Голдън ретривър

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (135 Страници) +
  • « Първа
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Голдън ретривър

#1561 Потребителят е офлайн   Joana* Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 29 June 2008 - 07:54 PM

Правилно си разбрала, за съжаление няма как да й извадиш родословие!
А бяло рословие също няма как да й се извади, то се вади на евентуалните малки! Има отделна тема за това и ако някой иска може да я прочете и ще му стане ясно, Ивчето недейте да подвеждате момичето за това че може да извади каквото и да било родословие или родословна справка на нейното куче, Хана просто е едно от многото кучета без такива документи!

#1562 Потребителят е офлайн   desi_kz1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Фармация
Публикувано: 29 June 2008 - 08:06 PM

Аххх, тези родословия ;D Не могат да се вадят :huh:не разбрахте ли, а ако избадите от някаде според мен няма да е законно :rolleyes:
User's Signature

Качена снимка

"Ако вземеш прегладняло куче и направиш живота му охолен,
то няма да те ухапе. Това е принципната разлика между кучето и човека."
Марк Твен

#1563 Потребителят е офлайн   Buddy and Maggie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2008 - 08:20 PM

Цитат

За какво толкова ви трябват тея родословия :rolleyes:А ко ги водите на изложби разбирам, ама иначе  :rolleyes:

:o :rolleyes:

Ами в случая родословието е необходимо за развъждане.То първо се чете,преди да изразиш мнение.
User's Signature

Качена снимка
http://gorata.net/f.php?f=MyShadow
Heute ist der Anfang meines neuen Lebens...Heute ist der beste Tag meines Lebens...
http://www.vbox7.com/play:829911af

#1564 Потребителят е офлайн   desi_kz1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Фармация
Публикувано: 29 June 2008 - 08:22 PM

Да, да прочетох и на горе и разбрах :blink:Извинявам се промених си поста  :wub:
User's Signature

Качена снимка

"Ако вземеш прегладняло куче и направиш живота му охолен,
то няма да те ухапе. Това е принципната разлика между кучето и човека."
Марк Твен

#1565 Потребителят е офлайн   Софи-Хана Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2008 - 08:41 PM

Много се извинявам на всички вас , аз съм на 10 и не съм правилно разбрала правилно майка ми !
Тя е казала , че ще извадим паспорт (национален) на Хана ,защото на 14 август ще ходим на Испания.Аз казах на майка ми ,че вие сте казали , че не може да се вади родословиеи, тя много ми се скара защото е знаела ,че не може и изобщо не е искала да се вади такова нещо  :huh:

Не трябваше толкова бързо да ме опреквате , аз съм само на десет 
И все пак ако има голдън без значение дали е с или без родословиеи да е съгласен да си има малки с моята красавица Хана нега да ми пише по ЛС тя е точно по стандарта на породата  :blink:
User's Signature

Всички Кучета Имат Родословия , Разликата Е, Че На Някои Им Е Написано На Хартия ....

Hanna Is Everything For Me .... She`s Just My Life .... I Love Her More Than Everything In The World ..... I LOVE YOU MY GOLDEN .... :*

#1566 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2008 - 08:43 PM

Цитат

И все пак ако има голдън без значение дали е с или без родословиеи да е съгласен да си има малки с моята красавица Хана нега да ми пише по ЛС тя е точно по стандарта на породата  :blink:

Ох... айде честито на някой с по здрави нерви!

#1567 Потребителят е офлайн   Софи-Хана Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2008 - 09:06 PM

Цитат

Цитат

Ох... айде честито на някой с по здрави нерви!

Не искам никой да мисли, че съм тъпо хлапе защото не съм аз мисля , че които наистина обича кучето си за него няма да има толкова голямо значение дали кучето с което иска да си имат малки е с или без родословие.Приемрно като моето : Хана е в стандарта си , красива е умна и не е някой пес хванат от улицита който го представям за голдън ретривър това всеки може да го види дори и да не му се ще да си го признае :)
User's Signature

Всички Кучета Имат Родословия , Разликата Е, Че На Някои Им Е Написано На Хартия ....

Hanna Is Everything For Me .... She`s Just My Life .... I Love Her More Than Everything In The World ..... I LOVE YOU MY GOLDEN .... :*

#1568 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2008 - 09:18 PM

Никой не се съмнява, че си умничка. Дано и да обичаш да четеш! Ето ти едно линкче да прочетеш темичка, която се отнася точно толкова и до твоето кученце и после, моето дете, се върни в темата за Голдън ретривър и ни кажи какво решаваш. Ето ти линкченценцето - ЦЪК

#1569 Потребителят е офлайн   Софи-Хана Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2008 - 09:48 PM

Цитат

Никой не се съмнява, че си умничка. Дано и да обичаш да четеш! Ето ти едно линкче да прочетеш темичка, която се отнася точно толкова и до твоето кученце и после, моето дете, се върни в темата за Голдън ретривър и ни кажи какво решаваш. Ето ти линкченценцето - ЦЪК

Прочетох темата и искам да искажа мнението си :

Примерно ендо момиче е осиновено като бебе и незнае найният произход , това не значи , че като стана голяма не може да си няма даца ! Същото е и при кучетата ! В тази тема спореха , че едно куче без родословие не може да си има малки  :huh:
User's Signature

#1570 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2008 - 09:53 PM

То МОЖЕ. Но НЕ трябва!
Скивиш ли къде е разликата?

И хората не са животни, за да ги сравняваш. Животните нямат нужда да имат малки, май собствениците им имат доста по-голяма нужда от тези малки на всяка цена!

Не си развъждай кучето, горещо те съветвам!

#1571 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• Free the мушмул :)
  • PipPipPip
  • Група: Root Admin

Публикувано: 29 June 2008 - 09:57 PM

:huh: Мило дете, може да си на 10 години, но се опитваш да ни убеждаваш в едни неща, дето не са точно така тези неща.
Първо, сравнението човек-куче е абсолютно недопустимо.
Второ, да едно куче без родословие не би трябвало да се развъжда, подари ред причини.
Хайде още нещо за четене, да повторим урока, преди да заспим:
КЛИК

#1572 Потребителят е офлайн   Joana* Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2008 - 10:21 PM

Виж разбирам, че за теб твоето куче е най-хубавото, при всеки от нас е така ;) Тя с нищо не е по-малко от което и да е друго куче, но просто някои са подходящи за развъждане, а други само за домашни любимци!
Помисли как ще се чустваш, ако бебетата на твоята Хана страдат от някоя наследствена болест, за която си нямала никаква представа, защото за мен това е основната причина(но не и единствената) поради която не съм привърженик на подобен тип развъждане  :- 
Ясно ми е че си още малка, но нещата не са сложни, за да не можеш да ги разбереш! Представи си следната ситуация- човек има куче с тазобедрена дисплазия и той много иска неговото куче да си има малки - какво ще му кажеш? При теб ситуацията е подобна, ти не знаеш дали родителите или преродителите на Хана са били здрави, нали?

#1573 Потребителят е офлайн   Софи-Хана Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2008 - 10:27 PM

Цитат

Виж разбирам, че за теб твоето куче е най-хубавото, при всеки от нас е така ;) Тя с нищо не е по-малко от което и да е друго куче, но просто някои са подходящи за развъждане, а други само за домашни любимци!
Помисли как ще се чустваш, ако бебетата на твоята Хана страдат от някоя наследствена болест, за която си нямала никаква представа, защото за мен това е основната причина(но не и единствената) поради която не съм привърженик на подобен тип развъждане  :- 
Ясно ми е че си още малка, но нещата не са сложни, за да не можеш да ги разбереш! Представи си следната ситуация- човек има куче с тазобедрена дисплазия и той много иска неговото куче да си има малки - какво ще му кажеш? При теб ситуацията е подобна, ти не знаеш дали родителите или преродителите на Хана са били здрави, нали?

Нали за тази цел се правят 2 иследвания . Така че ога да проверя дали Хана има тазобедрена диспазия и другото мисля че беше свързано с очи (не съм запозната с това)
Аз искам Хана да си има малки и попринцип никой не може да ми каже , че няма да си има малки защото се пак това е мое куче , оценявам това , че се опитвате да ми обясните че не трябва Хана  да си има малки , но това винаги е мнение на собственика
User's Signature

#1574 Потребителят е офлайн   Joana* Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2008 - 10:39 PM

Никой не ти казва какво да правиш, обясняваме ти защо не е хубаво да се развъждат кучета с неясен произход, а Хана е в тази група! Тазобедрената дисплазия се предава през 14 поколения, ако не бъркам, което ще рече дори твоята Хана да е ок това не дава гаранция , че кученцата ще са здрави!

#1575 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• Free the мушмул :)
  • PipPipPip
  • Група: Root Admin

Публикувано: 29 June 2008 - 10:46 PM

Няма смисъл...никой не може да те спре. Ако те е грижа за породата голдън ретривър, няма да я развъждаш. Ако те е грижа за Хана, която може да почине по време на раждането, няма да я развъждаш. Ако имаш родители, които да те научат кое е правилно и кое не, няма да я развъждаш.
Поне опитахме да обясним.

#1576 Потребителят е офлайн   Melina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2008 - 10:55 PM

Явно обаче си пропуснала да прочетеш, че тазобедрената дисплазия се предава през 14 поколения, както вече отбеляза Joana*
Естествено, че никой не може да ти забрани да развъдиш кучето си. Замисли се обаче как ще се почувстваш, ако малките на Хана или техните малки се родят болнички или се разболеят и умрат впоследствие... може би виновна? А как ще се почувстват стопаните на това кутре? Може би съсипани и нещастни?
Много хора (включително и аз) стават жертви на неразумните и необмислени постъпки на други хора (и деца) като вас. Защото тези "много хора" (и аз в това число) в даден момент не знаят кому е нужно това родословие и решават, че е пълен снобизъм. После им се налага да разберат какъв всъщност е смисълът на родословието по трудния начин, съпроводен с много разочарование, а понякога и болка (болка и за стопанина, и за горката животинка).
Дано можеш да си направиш изводите. Ако не - изчакай необходимата възраст.
Да развъждаш кучета е много по-сложно и изискващо познания и опит нещо от това да "произведеш" една дузина "пухкави топчета" (чието бъдеще е под въпрос).
User's Signature

Качена снимка

#1577 Потребителят е офлайн   Mira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 June 2008 - 08:07 PM

Много правилно!
User's Signature

Качена снимка

#1578 Потребителят е офлайн   Rositoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2008 - 08:54 AM

Цитат

Не разбирам как може да си толкова безотговорна относно кучето си? Акъла не ми го побира!  :o Не искам да наливам масло в огъня, но това мнение и поведение като цяло, направо ме разби!!!!  :rolleyes: Разбирам те, че не си толкова голяма, за да разбереш и прецениш сама, но.. от всичките ти мнения, съдя че обичаш кученцето си.до някаква степен. Извинявай, ама кой те накара да напишеш такова нещо?! Който си иска, все едно, да дойде и да качи Хана!!!   Представи си, че ти доведат някой грозен пес, дето уж прилича на голдън. Отново ли това ще кажеш? Ще му дадеш ли да направи кученца на кучето ти? :rolleyes: Поне се заинтересовай малко, като си решила ,толова твърдо, Хана да си има бебета! Браво за това, че си се замислила за изследвания, но това е едно от многото неща, над които трябва да помислиш. Не мисли само за пухчетата които ще се родят, всяко кученце като малко е сладко и красиво, но помисли за по нататък и най-вече за здравето му в бъдеще ! Помисли и за Хана, налио не искаш тя да се мъчи да ражда и накрая да стане нещо с малките и (да чукна на дърво  :huh:).

П.с. Никой не те мисли за тъпо хлапе или нещио от този сорт, просто бъди малко по отговорна относно кучето си и не мисли за него като бъдещ прозводител на малки пухкави топки, както казаха по горе!
User's Signature

http://www.vbox7.com/play:d880ab65

Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...

#1579 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 July 2008 - 06:13 PM

Хора, като чета си мисля следното: първо се извинявам, че ви се меся в темата, аз нямам голдън, а кокер, но мисля,че в този случай няма особено значение. Мила, Софи, мислям,че ти май не разбираш какво точно означава, че болестта се предва през поколенията? малка си и още си много далеч от науката генетика. но да го кажем възможно най-просто. едно малко бебе, независимо от това дали е животинско или човешко, носи в себе си ген, който определя как то ще изглежда и какво ще бъде здравето му. този ген е съвкупност от този на мама и на тате. а техните от техните мама и тате и така до началото на света. болестите са обикновено така заложени в гените, че не винаги се проявяват. имаш два варианта: или бебето е болно, или е "здраво", но носи евентуално болестта със себе си. то на практика не боледува от тази болест, но я носи в себе си. и когато има бебета, тя се предава на тях. при тях се получава същото. лошото е, че няма как да знаеш дали е предадена или не. това са така неречените рецесивни гени. или гени,които се проявяват (тоест кучето е болно), когато са в определена комбинация с подобни на тях, която е творение изцяло на майката природа. с много по-прости думички - твоето куче може да е здраво, за което без изледвания няма как да разбереш, но неговите бебета или техните бебе та да са болни, което няма как да знаеш или разбереш предварително. точно заради това се чивтосват кучета ( а и не само), които са здрави, тоест нито са болни,нито носят болестта си в гените. надявам се, че сега си разбрала, че една бременност на Хана не е просто изпълнение на твоето детско желание да галиш и да си играеш с малки сладурчета. всички тук са прави - ти сама си решаваш, но първо помисли добре, за да не плачеш после. животът на Хана наистина е в твоите ръце, не я разочаровай! бъди и приятел, който не я подлага на опасности!!!!!!
User's Signature

Качена снимка

#1580 Потребителят е офлайн   ivcheto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 July 2008 - 03:53 PM

Изкам да попитам че нещо не разбирам .  :sos:  Значи болеста може да не е в самото куче но да се пренася от него . Така ли ?
User's Signature

прочети правилата за подписите
Качена снимка            Качена снимка

• (135 Страници) +
  • « Първа
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема