Dog.bg Форуми : Голдън ретривър

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (135 Страници) +
  • « Първа
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Голдън ретривър

#1572 Потребителят е офлайн   Joana* Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 29 June 2008 - 10:21 PM

Виж разбирам, че за теб твоето куче е най-хубавото, при всеки от нас е така ;) Тя с нищо не е по-малко от което и да е друго куче, но просто някои са подходящи за развъждане, а други само за домашни любимци!
Помисли как ще се чустваш, ако бебетата на твоята Хана страдат от някоя наследствена болест, за която си нямала никаква представа, защото за мен това е основната причина(но не и единствената) поради която не съм привърженик на подобен тип развъждане  :- 
Ясно ми е че си още малка, но нещата не са сложни, за да не можеш да ги разбереш! Представи си следната ситуация- човек има куче с тазобедрена дисплазия и той много иска неговото куче да си има малки - какво ще му кажеш? При теб ситуацията е подобна, ти не знаеш дали родителите или преродителите на Хана са били здрави, нали?

#1573 Потребителят е офлайн   Софи-Хана Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2008 - 10:27 PM

Цитат

Виж разбирам, че за теб твоето куче е най-хубавото, при всеки от нас е така ;) Тя с нищо не е по-малко от което и да е друго куче, но просто някои са подходящи за развъждане, а други само за домашни любимци!
Помисли как ще се чустваш, ако бебетата на твоята Хана страдат от някоя наследствена болест, за която си нямала никаква представа, защото за мен това е основната причина(но не и единствената) поради която не съм привърженик на подобен тип развъждане  :- 
Ясно ми е че си още малка, но нещата не са сложни, за да не можеш да ги разбереш! Представи си следната ситуация- човек има куче с тазобедрена дисплазия и той много иска неговото куче да си има малки - какво ще му кажеш? При теб ситуацията е подобна, ти не знаеш дали родителите или преродителите на Хана са били здрави, нали?

Нали за тази цел се правят 2 иследвания . Така че ога да проверя дали Хана има тазобедрена диспазия и другото мисля че беше свързано с очи (не съм запозната с това)
Аз искам Хана да си има малки и попринцип никой не може да ми каже , че няма да си има малки защото се пак това е мое куче , оценявам това , че се опитвате да ми обясните че не трябва Хана  да си има малки , но това винаги е мнение на собственика
User's Signature

Всички Кучета Имат Родословия , Разликата Е, Че На Някои Им Е Написано На Хартия ....

Hanna Is Everything For Me .... She`s Just My Life .... I Love Her More Than Everything In The World ..... I LOVE YOU MY GOLDEN .... :*

#1574 Потребителят е офлайн   Joana* Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2008 - 10:39 PM

Никой не ти казва какво да правиш, обясняваме ти защо не е хубаво да се развъждат кучета с неясен произход, а Хана е в тази група! Тазобедрената дисплазия се предава през 14 поколения, ако не бъркам, което ще рече дори твоята Хана да е ок това не дава гаранция , че кученцата ще са здрави!

#1575 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• Free the мушмул :)
  • PipPipPip
  • Група: Root Admin

Публикувано: 29 June 2008 - 10:46 PM

Няма смисъл...никой не може да те спре. Ако те е грижа за породата голдън ретривър, няма да я развъждаш. Ако те е грижа за Хана, която може да почине по време на раждането, няма да я развъждаш. Ако имаш родители, които да те научат кое е правилно и кое не, няма да я развъждаш.
Поне опитахме да обясним.

#1576 Потребителят е офлайн   Melina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2008 - 10:55 PM

Явно обаче си пропуснала да прочетеш, че тазобедрената дисплазия се предава през 14 поколения, както вече отбеляза Joana*
Естествено, че никой не може да ти забрани да развъдиш кучето си. Замисли се обаче как ще се почувстваш, ако малките на Хана или техните малки се родят болнички или се разболеят и умрат впоследствие... може би виновна? А как ще се почувстват стопаните на това кутре? Може би съсипани и нещастни?
Много хора (включително и аз) стават жертви на неразумните и необмислени постъпки на други хора (и деца) като вас. Защото тези "много хора" (и аз в това число) в даден момент не знаят кому е нужно това родословие и решават, че е пълен снобизъм. После им се налага да разберат какъв всъщност е смисълът на родословието по трудния начин, съпроводен с много разочарование, а понякога и болка (болка и за стопанина, и за горката животинка).
Дано можеш да си направиш изводите. Ако не - изчакай необходимата възраст.
Да развъждаш кучета е много по-сложно и изискващо познания и опит нещо от това да "произведеш" една дузина "пухкави топчета" (чието бъдеще е под въпрос).
User's Signature

Качена снимка

#1577 Потребителят е офлайн   Mira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 June 2008 - 08:07 PM

Много правилно!
User's Signature

Качена снимка

#1578 Потребителят е офлайн   Rositoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2008 - 08:54 AM

Цитат

И все пак ако има голдън без значение дали е с или без родословиеи да е съгласен да си има малки с моята красавица Хана нега да ми пише по ЛС тя е точно по стандарта на породата  :blink:

Не разбирам как може да си толкова безотговорна относно кучето си? Акъла не ми го побира!  :o Не искам да наливам масло в огъня, но това мнение и поведение като цяло, направо ме разби!!!!  :rolleyes: Разбирам те, че не си толкова голяма, за да разбереш и прецениш сама, но.. от всичките ти мнения, съдя че обичаш кученцето си.до някаква степен. Извинявай, ама кой те накара да напишеш такова нещо?! Който си иска, все едно, да дойде и да качи Хана!!!   Представи си, че ти доведат някой грозен пес, дето уж прилича на голдън. Отново ли това ще кажеш? Ще му дадеш ли да направи кученца на кучето ти? :rolleyes: Поне се заинтересовай малко, като си решила ,толова твърдо, Хана да си има бебета! Браво за това, че си се замислила за изследвания, но това е едно от многото неща, над които трябва да помислиш. Не мисли само за пухчетата които ще се родят, всяко кученце като малко е сладко и красиво, но помисли за по нататък и най-вече за здравето му в бъдеще ! Помисли и за Хана, налио не искаш тя да се мъчи да ражда и накрая да стане нещо с малките и (да чукна на дърво  :huh:).

П.с. Никой не те мисли за тъпо хлапе или нещио от този сорт, просто бъди малко по отговорна относно кучето си и не мисли за него като бъдещ прозводител на малки пухкави топки, както казаха по горе!
User's Signature

http://www.vbox7.com/play:d880ab65

Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...

#1579 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 July 2008 - 06:13 PM

Хора, като чета си мисля следното: първо се извинявам, че ви се меся в темата, аз нямам голдън, а кокер, но мисля,че в този случай няма особено значение. Мила, Софи, мислям,че ти май не разбираш какво точно означава, че болестта се предва през поколенията? малка си и още си много далеч от науката генетика. но да го кажем възможно най-просто. едно малко бебе, независимо от това дали е животинско или човешко, носи в себе си ген, който определя как то ще изглежда и какво ще бъде здравето му. този ген е съвкупност от този на мама и на тате. а техните от техните мама и тате и така до началото на света. болестите са обикновено така заложени в гените, че не винаги се проявяват. имаш два варианта: или бебето е болно, или е "здраво", но носи евентуално болестта със себе си. то на практика не боледува от тази болест, но я носи в себе си. и когато има бебета, тя се предава на тях. при тях се получава същото. лошото е, че няма как да знаеш дали е предадена или не. това са така неречените рецесивни гени. или гени,които се проявяват (тоест кучето е болно), когато са в определена комбинация с подобни на тях, която е творение изцяло на майката природа. с много по-прости думички - твоето куче може да е здраво, за което без изледвания няма как да разбереш, но неговите бебета или техните бебе та да са болни, което няма как да знаеш или разбереш предварително. точно заради това се чивтосват кучета ( а и не само), които са здрави, тоест нито са болни,нито носят болестта си в гените. надявам се, че сега си разбрала, че една бременност на Хана не е просто изпълнение на твоето детско желание да галиш и да си играеш с малки сладурчета. всички тук са прави - ти сама си решаваш, но първо помисли добре, за да не плачеш после. животът на Хана наистина е в твоите ръце, не я разочаровай! бъди и приятел, който не я подлага на опасности!!!!!!
User's Signature

Качена снимка

#1580 Потребителят е офлайн   ivcheto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 July 2008 - 03:53 PM

Изкам да попитам че нещо не разбирам .  :sos:  Значи болеста може да не е в самото куче но да се пренася от него . Така ли ?
User's Signature

прочети правилата за подписите
Качена снимка            Качена снимка

#1581 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 July 2008 - 04:14 PM

Цитат

Изкам да попитам че нещо не разбирам .  :sos:  Значи болеста може да не е в самото куче но да се пренася от него . Така ли ?

Да, и то през 14 поколения! Представи си за кво става дума! Затова хората правят статистики вече, за да може да се проследи всяко куче и съответно поколенията на това куче в какъв процент от тях имат степен над Б дисплазия и колко е тежка и т.н.. Всичко това се прави за здравето на новите поколения. Един документ за произход може да ти даде информация не чак до 14-то коляно, но поне до 4-5то (самият документ, иначе ако се разровиш в нета ще намериш и до 15то)! И по принцип се пише там под името и степента на дисплазия. Ако кучето ти няма документ за произход как ще разбереш, че майка му не е имала най-тежката степен, ама някой си я е развъдил, щото е мислил, че кучето трябва да роди поне веднъж. Твоето куче следа от дисплазия да няма, то вече носи гена на майка си и следващото поколение е много вероятно да се роди с тези наследени "главоболия". Представи си как се мъчи кученцето, като костите му са извадето от таза, все едно са счупени и него го боли и ти нищо не можеш да направиш, защото една операция на двете стави струва към 15 000 лева! Тогава, за да не го боли ще трябва да го приспиш, защото вашите никога няма дадат толкова пари! И си представи, че ти си имаш кученца от твоето куче и дадеш такова куче на друго семейство и се случи това с тях? Как ще се почувстваш, че си им дала болно куче, което го боли зверски, а те са искали просто да са щастливи!
ЗАТОВА НЕБИВА ДА СЕ РАЗВЪЖДА ПО ТОЗИ НАЧИН!

ЕДИТ: ivcheto, извинявай, май те обърках с детето. Ама то това е и към нея!

#1582 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 July 2008 - 04:52 PM

абсолютно съм съгласна!!!! ето най-пресния пример! имаме едно приятелче на поляната, НОК на 5 месеца. ми милото да те е грях да го гледаш, камо ли да му се радваш...тъжна история. то не може да тича повче от две три крачки, а да ходи не повече от 50 метра. задницата му е паднала почти на 10 см от земята а задните му крака са на "x" и почти не може да се изправи. когато ходи като,че ли ходи в безтегловност и предните лапи му се свиват чак до коляното  :'( :'( :'( а толкова жизнено и иска да си играе с моята лудетина, която прави кръгове на 5 метра от него,а то само скимти, защото не може да го догони ..... :'( :'(а хората дори не подозират, а викат на кучето,че е мързеливо и не иска да играе.....
мисля,че това няма нужда от коментар!!!!!!!!!!!!
User's Signature

Качена снимка

#1583 Потребителят е офлайн   ivcheto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 July 2008 - 05:55 PM

Тези болести са много опасни . Гарантирано ли е че  примерно куче с родословие няма такива болести защото много ме е страх от такива неща и не изкам да се случи така с моите кучета
User's Signature

прочети правилата за подписите
Качена снимка            Качена снимка

#1584 Потребителят е офлайн   marin4eto11 Икона

• Crazy Bitch*
  • PipPipPip

Публикувано: 03 July 2008 - 06:04 PM

Аз мисля,че няма значение родословието  :o

#1585 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• PipPipPip

Публикувано: 03 July 2008 - 06:45 PM

Родословието за тази наследствена болест няма значение. Както родословни, така и неродословни кучета са засегнати от нея. Дисплазията се влияе и от средата, в която расте кучето, както от храненето, разходките от т.н.
Хората правят статистика, но не и в България.

#1586 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 July 2008 - 08:37 PM

Цитат

Аз мисля,че няма значение родословието  :o

Родословието, документа за произход - хартийка, няма значение за физическата дисплазия щом ще го гледаме буквално. Но има значение за информацията, която ще достигне до стопанина за това дали родителите и предците на кучето му са били здрави. Не под всяко куче в документа пише, но на доста от тях - да. Ако се разрови и да потърси, обикновения човек (с куче, от което просто иска поколение) ще достигне до някаква яснота по въпроса. Стига да иска, родословието му предоставя тази възможност.
Да, няма статистика в България. Но на много от кучетата внесени тук предците им присъстват в статистиките на другите държави и по този начин може да се научи много за линиите. На моите кучета 98% от дедите им до 5-6то коляно ги има! На едното куче съм намирала до 14то - нямах нерви да извадя всички!
Зависи и от родословието естествено.
Така че родословието има огромно значение за борбата срещу болестта!

#1587 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• PipPipPip

Публикувано: 03 July 2008 - 08:49 PM

Родословието помага, но истинското значение за намаляване разпространението на болестта е воденото на точна и обективна статистика, на правила, които да се спазват от всички. И не на последно място на отговорността на развъдчиците, които трябва да не правят компромиси при развъждането, да следят дали поколенията, излезнали от развъдника им са заболели и т.н. Скандинавските страни са направили много за ограничаване на случаите на тежки форми на дисплазия, може да използваме техния опит.

#1588 Потребителят е офлайн   Софи-Хана Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 July 2008 - 08:52 PM

:o Ей, хора първо казвате , че не трябва Хана да си има малки защото нямала родословие и могла да бъде болна от дисплазия !  :o После сами казвате,че родословието нямало значение в този случаЙ  :huh:  :- :sos: Просто Не мога да ви разбера  :- :- :- Защо първо не оточните за какво спорите и чак после да спорите  :rolleyes: Аз не казвам че Хана е или не е болна защото майка и е от Унгария а баща и е от Чехия.Както и бабите и дядовците . Те са от развъдник,но на хората не им се е давало повече пари защото те са си  взели кучетата за домашни любимци а не да се фукат че имат  родословие и да ги водят по изложби,но ние с майка ми ще додадеме пари за да може да им дадат родолсловито и Хана ще си има истинско родословие както и майка и и баща и те ще имат родословие . :) :) :)
User's Signature

Всички Кучета Имат Родословия , Разликата Е, Че На Някои Им Е Написано На Хартия ....

Hanna Is Everything For Me .... She`s Just My Life .... I Love Her More Than Everything In The World ..... I LOVE YOU MY GOLDEN .... :*

#1589 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• PipPipPip

Публикувано: 03 July 2008 - 09:19 PM

Еху, някой пак не е чел! Пак неподготвени изказвания за родословия, дисплазии, развъдници, Чехия, Унгария, аман! :mazohist:  :Абе, ти чуваш ли ме?!:

#1590 Потребителят е офлайн   Софи-Хана Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 July 2008 - 09:31 PM

Цитат

Еху, някой пак не е чел! Пак неподготвени изказвания за родословия, дисплазии, развъдници, Чехия, Унгария, аман! :mazohist:  :Абе, ти чуваш ли ме?!:

:sos:Т.Е :sos:
User's Signature

#1591 Потребителят е офлайн   marin4eto11 Икона

• Crazy Bitch*
  • PipPipPip

Публикувано: 03 July 2008 - 09:44 PM

Явно не четеш достатъчно  :huh:

• (135 Страници) +
  • « Първа
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81