Цитат
Цитат
Софи-Хана, от постовете ти съдя, че Хана би трябвало да си има родословие?! :rolleyes: Ако е вярно това което казваш, за майка й, баща й и т.н., само от баба й и дядо й, следва че има родословие?! Щом са от РАЗВЪДНИЦИ (съжалявам ако не съм разбрала :rolleyes:)! Провери дали не е от нерегистрирано кучило и остави тази работа с малките кученца! Помисли първо за собственото си куче :sos: Направи й всички изследвания, дори да няма родословие и да не я заплождате!!! Това е за собствена сигурност! ;)
Името аз си го измислих понеже тя би трябвало да има родословие
и ако има искам да се казва так иначе така и е пълното име за мен :) Както на Ива Балди името му е Баллдуин оф лавиня алпи реших тъй като Хана не е по-нижа от другите кучета реших и тя да си има такова име :) Искам да кажа съвсем сериозно и отговорно , че майката бащата на Хана както и дедите и са от развъдник ! Но Хана няма родословие тъй като на собственицете на майката и бащата на Хана са си взели кучето за домашен любимец а не да ходът по изложби и т.н и не им се е давало повече пари затова хората от развъдника са им казали , че може да дадът по-малко пари , но кучетата да нямат родословие и те са ги взели без родословие !!! Обещавам,че тази седмица в събота вечерта или в неделя сутринта ще ви кажа абсолютно точно как ще се стекът нещата защото хората който са взели Хана от майка и ще си дойдат и за това ще имам информация :) Моля дотокава да не се пишат излишни мнения :)
И това име Hanna Princess Gold of Royal Ring kenel-Hanna откъде е, щом Хана няма родословие?! Надали вие сте го измислили :rolleyes:
Искам да кажа , че името на Хана - Hanna Princess Gold Of Royal Ring аз си го измислих просто да си има пълно име :) Да майка и и баща и са от развъдник , в Унгария и Чехия, но хората от развъдника са им казали че може да ги вземат , но без родословие за по-малка цена тъй като на хората не им се е давало повече пари защото те са си взели кучетата за домашни любимци а не да ги водят по изложби и т.н. Иначе и майка и и баща и на Хана и дедите и са с родословие от развъдник в чужбина обещавам ви че в събота вечерта или в неделя сутринта ще имам доста информация .Моля ви , дотогава да не се пишат коментари по въпроса докато не изясним нещата :) :) :)
миличка ,истината е ,че кучето,ако има родословие то се дава независимо дали искаш да го развъждаш и дали го искаш за домашен любимец,то ти е гаранцията за кучето.Това родословие не струва нищооо.И развъждане без изложби не може.Има си правила,които всички спазват за това тази порода я има толкова години.Ако решите след всички съвети дадени ви тук да развъждате вашето куче-моя съвет е да се обърнете към клуба за тази порода,там ще ви насочат какви изследвания трябва да направите на бъдещите родители,защото ако те носят генетично някакви болести ще ги предадат на поколението си,а от там следват много неприятни неща-страдащи бебета и стопани,излъгани бъдещи собственици.
Аз имам куче с родословие,което съм кастрирала точно,защото не отговаря на изискванията за разплод,не искам нещастни хора и страдащи бебета,дори родословието не е гаранция,че кучето става за разплод каму ли куче без.Дълъг е пътя преди да развъдиш едно куче и да имаш поне 50% гаранция за себе си,че ще създадеш потомство отговарящо на стандарта(а той е този,който е запазил породата и заради него тази порода все още съществува с всичките и работни качества,екстериор и характер).
Ако по някакъв начин добиете родословие сега занесете го в клуба и моя най чистосърдечен съвет към вас е да ги послушате за съветите,които ще ви дадат.Обичайте си момичето и да ви е живо и здраво и ако прецените,че нашите съвети тук и в клуба са полезни ще е прекрасно за всички породи кучета да ги давате и вие на хора,които тепърва искат куче или имат и искат да го развъдят.
Родословието не е суета и не е за да водиш кучето по изложби!