Dog.bg Форуми : Голдън ретривър

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (135 Страници) +
  • « Първа
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Голдън ретривър

#2601 Потребителят е офлайн   s7el4etoo Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 May 2011 - 10:15 PM

Ти от къде си взе твоето и кое ти дава гаранция, че твоето недай си боже няма да се разболее.Не мога да разбера някой хора като е от развъдник да не и защитено от всичко вече ми писна с една и съща тема и искам да попитам kino начи моето куче като не е от развъдник край ще МРЕ ако не днес то утре пак твоето е имунизирано от всичко това вече е смешно е аз преди да я зема бях разпитвала цяла година :eg_033: :eg_033: :eg_033: :eg_033: :eg_033: :eg_033: :eg_033: :eg_033: :eg_033: :eg_033: :eg_033: :eg_033: :eg_033: :eg_033: :eg_033: :eg_033: :eg_033: :eg_033:

#2602 Потребителят е офлайн   Bellboy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2011 - 10:00 AM

Е,да.Не е приятно да ти втълпяват,че кучето ти ще е болно.....Качена снимка Виждате сега за какво ви говорех,нали?Аз също не заслужавам да се чувствам непрекъснато притеснена за моето куче.Вие се сърдите,пък.....''на тая кученцата са болни'',''ами аз знам 3''.А на вас никой нищо да не каже.
Иначе не се притеснявайте,малката е много сладка,дано да ви е много здрава и много да ви радва.
А със зайчето е много сладка!

#2603 Потребителят е офлайн   s7el4etoo Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 May 2011 - 10:13 AM

Аз не исках да те притеснявам прасто коментирах горна публикация като казах че за нея са ме предопредили не съм казала оп всички са болни даже мн се радвам че твоето куче е добре и съм сигурна че за напред ще е така няма за какво да се шашкаш всичко е до въпрос на късмет :ba_025: :ba_025: :ba_025: :ba_025: Ти от кой град си? :ba_025: :ba_025: :ba_025: :ba_025:

#2604 Потребителят е офлайн   elena07 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 03 May 2011 - 10:20 AM

Показване на мнениетоs7el4etoo, в 02 May 2011 - 10:15 PM, написа:

Не мога да разбера някой хора като е от развъдник да не и защитено от всичко

Като е от развъдник (клубен и легитимен) кучето не е защитено, но развъдчиците са направили всичко възможно поколенията на техните кучета да не носят наследствени заболявания, правят се изследвания, проучват се кучетата назад в поколенията. Това малко ли ви се вижда?
User's Signature

Качена снимка

#2605 Потребителят е офлайн   kino Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2011 - 12:28 PM

Показване на мнениетоs7el4etoo, в 02 May 2011 - 10:15 PM, написа:

Ти от къде си взе твоето и кое ти дава гаранция, че твоето недай си боже няма да се разболее.Не мога да разбера някой хора като е от развъдник да не и защитено от всичко вече ми писна с една и съща тема и искам да попитам kino начи моето куче като не е от развъдник край ще МРЕ ако не днес то утре пак твоето е имунизирано от всичко това вече е смешно е аз преди да я зема бях разпитвала цяла година :eg_033: :eg_033: :eg_033: :eg_033: :eg_033: :eg_033: :eg_033: :eg_033: :eg_033: :eg_033: :eg_033: :eg_033: :eg_033: :eg_033: :eg_033: :eg_033: :eg_033: :eg_033:

Къде прочете думата РАЗВЪДНИК ?!?! Не трябва да се купуват кучета от борси и търгаши -това имам предвид.
Не е само това въпросът - ами купувайки от такива търгаши, обричаме още хиляди такива души на подобна съдба.Представете си "ферма", в която студуват и гладуват малки голдъни,ротове,чихита и т.н. и т.н. Ето това имах предвид, дано сега успях по-ясно да го кажа.Именно върху това трябва да се замислим.А и достатъчно души има за осиновяване, нали?Що се отнася до моето - това е лична история, но за Ваше инфо - не е от борса или магазин, наистина, там историята е лична,това е.И сте права - няма гаранция, че кученцето ще ви е 100% ОК, но не съм съгласна да подпомагаме безразборното...разплождане на животинки, сякаш са чушки и домати., разбирате ли? :fa_067:

#2606 Потребителят е офлайн   kino Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2011 - 12:36 PM

Тази история малко напомня как те спира една циганка на улицата с прокъсана торба и ти казва "Како, пЕрфУм много Убав, Ургинал " и ти си купуваш.Разсъждавайте сами. Тук има достатъчно умни хора с опит ,за да обяснят професионално и отговорно на всички, които се интересуват з а щ о не се взима кученце от борса,магазин и т.н. Вслушайте се в техните съвети, те са вече на зряла възраст, имали са животни не едно и две,други се занимават професионално и активно , така че няма какво повече да говорим. Да бъдем разумни ! :ba_025:

#2607 Потребителят е офлайн   s7el4etoo Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 May 2011 - 04:59 PM

Що не си гледате работата кучето ми е от хора който се грижат добре за свойте кучета еми ок мойто е помиар и мелез и ще мре ако не днес утре не ме *** щото лично видях наградите на мъжкия 2 първи места и ме *** мислех си че този форум дава полезни съвети а ма само устати *** дет си зели кучета от развъдници и се мислят за ............... нямям думи

Мод: С този език, не и в този форум!!!

#2608 Потребителят е офлайн   elena07 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 03 May 2011 - 05:03 PM

Моето куче е от магазин - с неизвестен произход :ab_041:

Никъде не казах, че кучето ти ще мре.

Само попитах малко ли е, че съвестните развъдчици не развъждат кучета с наследствени заболявания?

А мъжкия от какво има първи места?

Знаете ли какво е киноложка изложба и за какво служи тя?
User's Signature

Качена снимка

#2609 Потребителят е офлайн   s7el4etoo Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 May 2011 - 05:08 PM

И ако кажа още веднъж че съм разпитвала и съм ходила и съм видяла как живеят те имат 3 породи гледат си ги в двора на къщата супер чисто и не си личаха да са стояли гладни ама това е не сте видяли не ги познавате хората а говорите не всеки се отнася лошо към кучетата си и съм виждала в магазин как продават кучета в клетки за зайци който не бяха почиствани такаче.А хората даже вчера ни звънаха да видят как се справяме и место да се радвам на кучето се ядосвам тука

#2610 Потребителят е офлайн   kino Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2011 - 05:11 PM

Показване на мнениетоs7el4etoo, в 03 May 2011 - 04:59 PM, написа:

Модераторите вече бяха реагирали :md_064:

:zz_206: ТУК ТАКЪВ ЕЗИК Е НЕДОПУСТИМ!МОЛЯ, МОДЕРАТОРИТЕ ,РЕАГИРАЙТЕ! :zz_206:

А Вас никой дотук НЕ Ви е обидил, коментираме или помагаме, ако не Ви изнася, не обиждайте, а просто напуснете!

#2611 Потребителят е офлайн   elena07 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 03 May 2011 - 05:36 PM

Показване на мнениетоs7el4etoo, в 03 May 2011 - 05:08 PM, написа:

И ако кажа още веднъж че съм разпитвала и съм ходила и съм видяла как живеят те имат 3 породи гледат си ги в двора на къщата супер чисто и не си личаха да са стояли гладни ама това е не сте видяли не ги познавате хората а говорите не всеки се отнася лошо към кучетата си и съм виждала в магазин как продават кучета в клетки за зайци който не бяха почиствани такаче.А хората даже вчера ни звънаха да видят как се справяме и место да се радвам на кучето се ядосвам тука

Не оспорвам това, че хората си гледат кучетата добре.

Опитвам се да обясня друго:
В България има киноложка федерация, тя има правилник за развъждане, основните принципи заложени там са да се развъждат здрави кучета, необременени с наследствени заболявания (правят се един куп изследвания), отговарящи на породния стандарт, като се гледа и темперамента и не на последно по важност място - с доказан произход.

Родословието е АКТ ЗА РАЖДАНЕ на кучето, той е документ, абсолютно безплатен за новите собственици на бебетата, който удостоверява, че кучето е от съответната порода.

Родословието не е хартийка за да се надува някой с нея, а за да е сигурен, че неговото куче, както и предците му са от точно тази порода.

Здравните изследвания също не са някаква прищявка, на никой стопанин няма да му е приятно да даде не малко пари за куче и на шестия месец да му бъде открита тежка форма на дисплазия или на към годинка да започне да ослепява, не за друго, а защото дори и майката и бащата да са здрави, това са болести, които се предават в пет поколения (и тук пак стигаме до важността на родословието).

Има не един и два случая на осъществени връзки между голдън ретривъри с оценки от незнайни изложби и от тези връзки се раждат сиви, черни и златни кученца, предполагам едните продават за голдъни, другите за черни голдъни, третите за сиви голдъни.
(Тук във форума, дори в тази тема има един такъв случай).

Надявам се, че сега разбрахте защо е важно родословието и спазването на правилата.

Кажете ми от кой град се, ще ви кажа къде на близо скоро ще има изложба, отидете, внимателно огледайте голдъните там, после отидете на кучешката поляна и ми кажете колко разлики ще преброите :smile:
User's Signature

Качена снимка

#2612 Потребителят е офлайн   alice_goldness_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs

Публикувано: 03 May 2011 - 05:39 PM

ХОРА ! Аз тъкмо се зарадвах , че темата потръгна и какво - спорове и караници ... Спрете , моля ви се . На тая тема всички сме спорили хиляди пъти , а и тука само се ядосваме и в крайна сметка НИЩО не променяме . Така че какво ще кажете да спрем спора , преди модераторите да се намесят по -сериозно и да си продължим да пишем в темата по предназначението и - за Голдъните , не за борсите , приютите и развъдниците !
Пп - elena07 публикува коментара , точно когато и аз :ab_041:
User's Signature

Качена снимка
"Две неща са безгранични - Вселената и човешката глупост...за първото не съм толкова сигурен!" А.Айнщайн

#2613 Потребителят е офлайн   elena07 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 03 May 2011 - 05:42 PM

Аз лично не споря и не се карам, обяснявам като нормален човек, които го е грижа за породата, все пак темата е за това.

На човека може да му е полезно това инфо, ако не на него, ще е полезно за следващия, който наистина иска да си вземе породно и до колкото е възможно здраво куче.
User's Signature

Качена снимка

#2614 Потребителят е офлайн   kino Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2011 - 05:45 PM

Показване на мнениетоelena07, в 03 May 2011 - 05:42 PM, написа:

Аз лично не споря и не се карам, обяснявам като нормален човек, които го е грижа за породата, все пак темата е за това.

На човека може да му е полезно това инфо, ако не на него, ще е полезно за следващия, който наистина иска да си вземе породно и до колкото е възможно здраво куче.

:ba_025: Съгласна! И още нещо - в която и да е тема е недопустимо да се псува и обижда, да спорим -да, но с ругатни, не е редно!Даже е отвратително!тук всички обичаме животните си, кучетата си и е нелепо да си позволяваме цинично поведение спрямо останалите пишещи. :ea_103:

#2615 Потребителят е офлайн   alice_goldness_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs

Публикувано: 03 May 2011 - 05:56 PM

elena07 , вие не спорите , но други съфорумници да , и то до степен Ценцура , това имах предвид .
kino , вие сте в пълното си право , не трябва тук да се срещат ругатни и обиди , нека това спре .
User's Signature

Качена снимка
"Две неща са безгранични - Вселената и човешката глупост...за първото не съм толкова сигурен!" А.Айнщайн

#2616 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• Free the мушмул :)
  • PipPipPip
  • Група: Root Admin

Публикувано: 03 May 2011 - 06:07 PM

Показване на мнениетоelena07, в 03 May 2011 - 05:36 PM, написа:

не за друго, а защото дори и майката и бащата да са здрави, това са болести, които се предават в пет поколения (и тук пак стигаме до важността на родословието).

Тези с петте поколение от къде се появи не помня, но се превърна в много разпространен мит. Няма точно определена схема/модел, който да определя по какъв начин се предава конкретно дисплазията, няма пет, шест, десет поколения. И в това отношение родословието с нищо не помага, ама с абсолютно нищо, освен да ти даде информация че примерно, че бабите и дядовците са здрави. До толкова, чиста проба информация. Всичко опира до съвестта на развъдчика. Изобщо не може да се разчита на породните клубове и правилниците в България. Всеки може да си развъжда каквото иска и контролът е много слаб. В крайна сметка важен е развъдчикът - дали наистина го е грижа за породата, дали парите са важни за него или това да има здрави и с типичен темперамент голдъни :ae_085:

#2617 Потребителят е офлайн   elena07 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 03 May 2011 - 06:17 PM

Колкото и да е слаб контрола, с което не съм много съгласна, поне го има, защото Пешо с трите породи в двора не е правил нито снимка за ТД, нито изследвания на очи, за Бруцелоза да не говорим.

Не мисля, че е редно по този начин да се омаловажава труда на клубовете и развъдчиците.

На мен поста ти ми прозвуча, като "Купувайте от където ви падне все ще е жълто и може и да прилича на нещо"!

Няма да споря в колко поколения се предават, но е факт, че не е само от родителите на бебетата или бъркам?
User's Signature

Качена снимка

#2618 Потребителят е офлайн   Melina_i_Artemida Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 03 May 2011 - 06:18 PM

Да, Валя, изобщо не може да се разчита на породните клубове, точно така. Ние за красота съществуваме... :dry:
User's Signature

Качена снимка

#2619 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• Free the мушмул :)
  • PipPipPip
  • Група: Root Admin

Публикувано: 03 May 2011 - 06:48 PM

Показване на мнениетоelena07, в 03 May 2011 - 06:17 PM, написа:

Не мисля, че е редно по този начин да се омаловажава труда на клубовете и развъдчиците.

На мен поста ти ми прозвуча, като "Купувайте от където ви падне все ще е жълто и може и да прилича на нещо"!

Къде пък го прочете това, че насърчавам хората да си купуват голдън ретривъри от където им падне? Моля, да не ми слагаш в устата думи, които не съм казала. Писах, че човек трябва да си взима бебета от развъдчици, които ги е еня за породата и че сред развъчиците има читави и НЕчитави хора, толкоз. Хич не е гаранция, че членуват в клуб и този клуб има правилници.

Показване на мнениетоelena07, в 03 May 2011 - 06:17 PM, написа:

Няма да споря в колко поколения се предават, но е факт, че не е само от родителите на бебетата или бъркам?

По тази точка аз поспорих не за това, че дисплазия може да се предаде през няколко поколения, а за т.нар пет поколения и че родословието пълно с изследвания за дисплазия на родителите, прародители и т.н, не са нищо повече от информация. Никакви проучвания на поколенията назад не може да ти помогнат да я предвидиш.

#2620 Потребителят е офлайн   elena07 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 03 May 2011 - 06:56 PM

Цитат

Хич не е гаранция, че членуват в клуб и този клуб има правилници.

Валя, аз две страници пиша за тези развъдчици, който членуват в клубовете.

Цитат

Моля, да не ми слагаш в устата думи, които не съм казала.

Цитат

Изобщо не може да се разчита на породните клубове и правилниците в България.

Прави си, каза само, че породните клубове за нищо не стават и че там едва ли не няма правила.
User's Signature

Качена снимка

• (135 Страници) +
  • « Първа
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема