Dog.bg Форуми : Голдън ретривър

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (135 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Голдън ретривър

#141 Потребителят е офлайн   anabell Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:YORKSHIRE TERRIER FOR EVER

Публикувано: 10 November 2004 - 12:46 AM

Цитат

az moga da ti dam ime na edin zoo magazin v koito mai vzimat poru4ki za ku4enca-namirat ti i mojesh da si kajesh okolo kolko pari tursish.az toia ne go znam mnogo dobre shoto hodia v drug ama vse pak..... ako izkash takava informacia: zoo magazini Animo+vet.kliniki pak Animo namira se v mladost 1a ima i edin na pliska po zabitite uli4ki ! ima o6te 2 ot su6tata veriga ma ne gi znam .

abe detenze ti naistina ne iskash da se nau4ish ot po golemite...
sled kato si imala nepriatnosti s pokupka na magazin zashto sega pak prepora4vash na horata tova????

1.ku4e ne se kupuva ot magazin..
2.kupuva se ot razvadnik ima dokazan proizhod,otli4no zdravoslovno sastoianie i vinagi mojesh da zvannesh na razvad4ika za pomosht pri kakavto i da e problem....
3. mnogo po evtino e daje ot razvadnik da se kupi ot kolkoto ot magazin....
ne davai molia te pove4e podobni saveti na horata ??
User's Signature

"QUALITY NEVER HAPPENS BY CHANSE "
MADE IN MEASURE KENNEL
facebook :Ekaterina Dineva

www.madeinmeasure.com

тел. 00 359 879 832 322

#142 Потребителят е офлайн   tedi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2004 - 09:08 AM

Ati,anabell e napulno prava!
User's Signature

Качена снимка

#143 Потребителят е офлайн   nori Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2004 - 04:06 PM

Ах,ах!Ати ти точно дето си си патила от търговците препоръчваш на хората да си копуват куче от магазин.
КУЧЕ НЕ СЕ КУПУВА ОТ МАГАЗИН,А ОТ РАЗВЪДНИК!!!!АКО ИСКАТЕ БЕЗПЛАТНО КУЧЕ СЕ ОГЛЕДАЙТЕ И ЩЕ СИ НАМЕРИТЕ ЛЕСНО!НЯМА НИЩО ЛОШО ДА НАПРАВИТЕ ДОБРО НА ЕДНО БЕЗДОМНО КУЧЕНЦЕ!

п.сИ точно пък от Анимо...

#144 Потребителят е офлайн   atichka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2004 - 04:37 PM

oleeeeeeee hora ama momi4eto to4no- ne tursi ot razvudnik shoto tam te obirat do shoshulka !!!! edin priatel ot toia magazin si kupi ku4e i niama nikakvi problemi s nego mnogo si e zdravo i gotino !! a vie vzemete i razberete -V BULGARIA RAZVUDNICI ZA VSICHKI PORODI NIAMA , i si go nabiite v glavite !!!! az kogato si tursih ku4e mi kazaha 4e v bulgaria lizenziran razvudnik za golduni niama !! az vlizah v edin sait kudeto mi kazaha 4e e kluba na goldunite i tam se obadih na telefona za vruzka i osven 4e na nego mi kazaha 4e niama takuv razvudnik kato gi pitah mojete li da me naso4ite togava ot kude da si vzema ku4e i te : NEEEEEEEEEEEEEE ! taka 4e vi kazvam gledaite si rabotata za men magazinut si ostava nai-dobroto reshenie ! tia elapsodia ako ne ot magazin she si vzeme ot niakoi slu4aen sobstvenik koeto e oshte po losho! tam v onia magazin ima veterinari koito ti davat suveti i mojesh tam da si go podurkash ku4eto-tam da mu biesh vaksinite !! ne znam vie kakvo imate protiv magazinite ! sled kato az sum si patila i pak go predlagam zna4i si znam ko pravia! ot toia magazin 7 hamstera sum si kupila i ednata magazinerka i ediniat veterinar napravo me poznavat i mi vikat zdrasti kato se vidim po ulicite! az kazah 4e ne go znam mnoo dobre shoto OSHTE ne sum vodila tam Nana ! vie imate prosto predrasudaci ) : ! kakto ima loshi i dobri hora taka ima loshi i dobri zoo magazini !!

#145 Потребителят е офлайн   anabell Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2004 - 08:04 PM

Цитат

oleeeeeeee hora ama momi4eto to4no- ne tursi ot razvudnik shoto tam te obirat do shoshulka !!!! edin priatel ot toia magazin si kupi ku4e i niama nikakvi problemi s nego mnogo si e zdravo i gotino !! a vie vzemete i razberete -V BULGARIA RAZVUDNICI ZA VSICHKI PORODI NIAMA , i si go nabiite v glavite !!!! az kogato si tursih ku4e mi kazaha 4e v bulgaria lizenziran razvudnik za golduni niama !! az vlizah v edin sait kudeto mi kazaha 4e e kluba na goldunite i tam se obadih na telefona za vruzka i osven 4e na nego mi kazaha 4e niama takuv razvudnik kato gi pitah mojete li da me naso4ite togava ot kude da si vzema ku4e i te : NEEEEEEEEEEEEEE ! taka 4e vi kazvam gledaite si rabotata za men magazinut si ostava nai-dobroto reshenie ! tia elapsodia ako ne ot magazin she si vzeme ot niakoi slu4aen sobstvenik koeto e oshte po losho! tam v onia magazin ima veterinari koito ti davat suveti i mojesh tam da si go podurkash ku4eto-tam da mu biesh vaksinite !! ne znam vie kakvo imate protiv magazinite ! sled kato az sum si patila i pak go predlagam zna4i si znam ko pravia! ot toia magazin 7 hamstera sum si kupila i ednata magazinerka i ediniat veterinar napravo me poznavat i mi vikat zdrasti kato se vidim po ulicite! az kazah 4e ne go znam mnoo dobre shoto OSHTE ne sum vodila tam Nana ! vie imate prosto predrasudaci ) : ! kakto ima loshi i dobri hora taka ima loshi i dobri zoo magazini !!

наистина показваш невежество ...
има развадник в българя и то регистриран в международната световна федерация що за глупости говориш ????
в клуба има толкова много красиви кучета....
продължаваи с тъпите си постъпки после не идваи тук да ревеш и се оплакваш че нямаш родословие и не можеш да участваш в изложби ....всъщност всички се запознаха с твоите проблеми произлизащи много ясно от каде.....от покупката ти от магазина...
здравеи и казвали ами много ясно нали ти взимат парите и аз като продам ку4е от моя развъдник казвам здравеи :)))
и естественно и ние работим с ветеринари не с извънземни....
а само ще ти спомена че когато се купува от развъдник кучето е вече с всички поставени ваксини и няма нужда новия собственик да се лута и занимава с неща непонятни за него.....
лошо е че не слушаш хората който са много по големи от теб и имат цял един живот опит в кинологията...а наи-страшното е 4е даже и даваш съвети който са меко казано неадекватни....

остани със здраве ....
User's Signature

MADE IN MEASURE KENNEL

www.madeinmeasure.com

тел. 00 359 879 832 322

#146 Потребителят е офлайн   elapsoida Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2004 - 08:16 PM

На мен ми трябва здрав и силен представител на породата Голдън ретрийвър, но не съм запозната с ходенето по изложби и затова не смятам и да отглеждам кучето само заради тях - аз искам верен и жизнерадостен приятел в живота, а не куче, което да само да се разхожда по изложби.

#147 Потребителят е офлайн   tedi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2004 - 08:22 PM

To nali zatova 4ovek si kopuva ku4etoA ot vodene po izlojbi samo se tormozi ku4eto!!!
User's Signature

Качена снимка

#148 Потребителят е офлайн   elapsoida Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2004 - 08:25 PM

Именно!

#149 Потребителят е офлайн   nori Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2004 - 09:20 PM

Ъкхъм,родословието не е документ,който допуска кучето до изложби,а е доказателство за произхода на кучето и че спада към дадена порода!Не случайно там пише данните не само на майката и бащата,а и много поколения назад предците на кучето.И като искате здраво и силно куче си взимайте клубни кучета с всички документи.Имате ли представа колко излъгани хора има,които са си купили уж родословно куче,а после се оказва че са измамени и ОГРАБЕНИ,защото ви гарантирам че куче,което "има" родословие в магазин струва над 600 лв(има мнооооого малко изключения).

П.С Има развъдници за голдъни в Б-я има и клуб!Вече имаше едно клубно кучило(през май),а сега до колкото знам се очаквот още две!За лобрадор също има и клуб и развъдници!

#150 Потребителят е офлайн   anabell Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2004 - 09:54 PM

Цитат

На мен ми трябва здрав и силен представител на породата Голдън ретрийвър, но не съм запозната с ходенето по изложби и затова не смятам и да отглеждам кучето само заради тях - аз искам верен и жизнерадостен приятел в живота, а не куче, което да само да се разхожда по изложби.

именно в самия клуб ще го намериш там организират даже и обу4ение което е специфи4но за твоята порода мога да ти гарантирам 1000% че ще получиш от там здраво ку4е а това че не искаш да го водиш по изложби няма нищо лошо въпрос на избор ...
но ку4ето ще има родители който ще можеш да видиш и да добиеш представа какво купуваш.защото когато са малки са всички толкова сладки
User's Signature

MADE IN MEASURE KENNEL

www.madeinmeasure.com

тел. 00 359 879 832 322

#151 Потребителят е офлайн   anabell Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2004 - 09:58 PM

Цитат

Ъкхъм,родословието не е документ,който допуска кучето до изложби,а е доказателство за произхода на кучето и че спада към дадена порода!Не случайно там пише данните не само на майката и бащата,а и много поколения назад предците на кучето.И като искате здраво и силно куче си взимайте клубни кучета с всички документи.Имате ли представа колко излъгани хора има,които са си купили уж родословно куче,а после се оказва че са измамени и ОГРАБЕНИ,защото ви гарантирам че куче,което "има" родословие в магазин струва над 600 лв(има мнооооого малко изключения).

П.С Има развъдници за голдъни в Б-я има и клуб!Вече имаше едно клубно кучило(през май),а сега до колкото знам се очаквот още две!За лобрадор също има и клуб и развъдници!

нори виж че с невежи хора не може да се говори и да им се обясни...
наи - смешното за деня кучето се мъчело по изложби....
точно атичка запо4на да дава съвети кадето всички тук я учеха как да си храни кучето как да го научи да пишка където трябва а сега ве4е и савети дава както ги определих абсолютно НЕАДЕКВАТНИ...

няма да се ядосвам пове4е да правят каквото искат....
User's Signature

MADE IN MEASURE KENNEL

www.madeinmeasure.com

тел. 00 359 879 832 322

#152 Потребителят е офлайн   elapsoida Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2004 - 10:16 PM

Цитат

Съгласна съм, че кучето трябва да има родословие, за да се гарантира, че е здраво и че няма да боледува от дисплазия или други неприятни неща. Затова и се подбират родителите, и се записват данните им.

#153 Потребителят е офлайн   nori Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2004 - 10:37 PM

Няма нищо лошо да дава съвети,но първо да проучва и т.н
И аз преди препоръчвах на хората магазините,но след като ми обясниха спрях!Препоръчвам го и на Ати4ка

П.С Елапсодия,надявам се да ни послушаш и да се обърнеш към клуба!

#154 Потребителят е офлайн   dogman Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2004 - 10:52 PM

Ати, elapsoida - не сте прави. Може и да не водиш кучето си по изложби примерно - едно родословно куче не винаги ходи на изложби, това е желание на собственика. Но е задължително условие, което гарантира именно това - здраво, хубаво, куче, носещо белезите на породата не само външно, но и като характер и качества. Родословието е ... нещо като паспорт, че това куче е това куче и че и дедите му поколения назад също са такива. Едно родословие може да се проследи далеч, далеч назад и това е важно за много хора - всичко се записва в племенни книги на отделните федерации, регистрите се водят от една федерация, така наречната FCI, има определени стандарти на породите. Важно е да се знае през колко поколения се прехвърлят цветовете, кое куче какво наследява от родители и предеди като ген, важно е кои са били те - това е нещо като наука. Допълнително при грижата за тези кучета се отстраняват редица недостатъци - примерно родителите се изследват за дисплазия, отстраняват се възможни наследствени болести, лош характер. Защо - защото кучето е най добрия приятел на човека и човека е поел грижата да се грижи за неговото оцеляване, за да запази породите чисти - запитайте се какво би станало без тази помощ ?
Което не значи, че няма и не може да обичате и и други кучета. Чанук не можеше да ходи на изложби, но винаги съм го обичал и каквото и да стане, съм се гордеел с него ! Но беше воден на лекар редовно, снимки за дисплазия - търсехме си жена и така и така не намерихме ... А в момента в нас се разхожда едно бебе без порода, на един приятел е, който го е оставил у нас - бебе куче, много игриво и умно. Любовта е нещо, което не може да се измери, особено към кучето. Но уважавайте мнението на хората, заели се да запазят своята любима порода. Те пазят породите и ако след 50 години минете през парка, в който сега разхождате свойте кучета, и видите на едно място голъдъни, немска овчарка, кокер, хъски - въобще, ако различавате отделните породи - то това ще се дължи на тези хора, които днес водят свойте кучета на изложби.

#155 Потребителят е офлайн   elapsoida Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2004 - 11:23 PM

Напълно разбирам, че воденето по изложби е желание на собственика, но има такива хора, дето си взимат куче на безумна цена само за да си го водят по изложби и за нищо друго. Исках да кажа, че за мен това е глупост, и че дори без родословие едно куче може да бъде прекрасно и много обичано. Това е.
И хайде, моля ви, да се изясним - от магазин не е препоръчително да се взима куче, защото много лесно може да те излъжат и само да ти вземат парите като не е гарантирано, че кучето е добре. По-добрият вариант е да се вземе куче от хора, които се занимават с развъждане на кучета - можеш да видиш родителите на кученцето, и да получиш сигурно родословие.
Нека сега да приключим този спор :)

#156 Потребителят е офлайн   nori Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2004 - 11:45 PM

Еееее най-после!Браво,правилно разбра!

#157 Потребителят е офлайн   anabell Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2004 - 11:48 PM

Цитат

Еееее най-после!Браво,правилно разбра!

АЛЕЛУЯ...

Браво, разбра какво ти обеснявахме !:)))
User's Signature

MADE IN MEASURE KENNEL

www.madeinmeasure.com

тел. 00 359 879 832 322

#158 Потребителят е офлайн   elapsoida Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2004 - 12:13 AM

Аз съм като един Голдън - много бързо схващам! :)

#159 Потребителят е офлайн   tedi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2004 - 09:01 AM

Цитат

И хайде, моля ви, да се изясним - от магазин не е препоръчително да се взима куче, защото много лесно може да те излъжат и само да ти вземат парите като не е гарантирано, че кучето е добре. По-добрият вариант е да се вземе куче от хора, които се занимават с развъждане на кучета - можеш да видиш родителите на кученцето, и да получиш сигурно родословие.

Az to4no ot hora si vzeh i imam rodosloviqta na roditelite:)Majkata e prekrasen goldun:)Kazva se Ris:)
User's Signature

Качена снимка

#160 Потребителят е офлайн   anabell Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2004 - 12:45 PM

Цитат

Цитат

Az to4no ot hora si vzeh i imam rodosloviqta na roditelite:)Majkata e prekrasen goldun:)Kazva se Ris:)

мило детенце имаш мякакви хвърчашти листове !!!
твоето кученце трябва да има родословие на база родители...
красива голденка РИС какво е това тя нама ли си други имена ...?
другите имена обикновенно доказват от кой развъдник е и може да се проследи вси4ко за деди и пра деди...

пример: едно от ку4етата ми се казва ДЕСТЕНИ ДЕ ГАЛОБ ДУ ГЛОБЕ
ДЕСТЕНИ- ИМЕ
ГАЛООБ ДУ ГЛОБЕ - РАЗВАДНИК
ПРИ ЕЛЕМЕНТАРНА ПРОВЕРКА ДОРИ САМО В ИНТЕРНЕТ СЕ ОТКРИВА РАЗВЪДНИК В БЕЛГИЯ ,РОДОСЛОВИЕ, СНИМКИ И ИНФО ЗА РОДИТЕЛИ ПРАРОДИТЕЛИ, СНИМКИ, ИЗЛООЖБЕНА КАРИЕРА....титли

А КАТО НАПИШЕМ РИС КАКВО ?
User's Signature

MADE IN MEASURE KENNEL

www.madeinmeasure.com

тел. 00 359 879 832 322

• (135 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8