vano, в 12 August 2010 - 10:01 AM, написа:
Стефан Попов - председател НКБОК, в 11 August 2010 - 11:34 PM, написа:

Хората купуват кангали и азиатци, защото с тях участват на кучешки боища, под името "тестови изпитания" и вие много добре го знаете - невиждам защо се правите на гръмнат със словоблудства от рода на анатомия, козметика, ползвателни качества и т.н. Във всичките ви постове лъха идеята ви да направите от нашето си куче, което от векове е служело на овчарите в България, подобни мутанти. И като гледам какво показвате, направо мога да ви поздравя - УСПЕЛИ СТЕ.
Все не мога да Ви припозная и не би трябвало да Ви отговарям, но Вие сте от тези, които изкуствено и съвсем тенденциозно създават напрежение афиширайки своите полу-истини,неистини и най-често откровенни лъжи! Кангали търсят в целия свят включително и хора като достопочтенната Баронеса Елизабет фон Бухфалд от Хамбург Германия, която има 30 елитни кангала и ред видни личности от целия свят. "Защо ли? Азиатците са на мода в цяла Западна Европа, като най-добри са в Италия,ия и Германия. "Защо ли?" Хората там въобще не се интересуват от Вашето бръщолевене и си гледат тези породи. Аз съдийствах на национално изложение на кангала в Анкара и тази година съм поканен отново на същото мероприятие от Онур Канлъ, който не само не се занимава с тестови изпитания, но е и изключително интелигентен и образован човек завършил Кеймбридж. Между другото има и 700 овце и ги пасат кангали, които често, дори и пред мен са побеждавали вълци, нападащи стадото му. Той обаче предпочита, а и твърди че тестоваците са по-добри в борбата с хищниците по опазване на стадото, а и всички негови колеги. Аз също съм против боеве, залози и тем подобни, но нека не забравяме какво е предназначението на овчарското куче. Представете се кой сте и какъв е приноса Ви в развитието на нашата порода откъде сте, какво сте що сте и можем и да поговорим, а не да занимавам аудиторията с явно личностни и тенденциозни приклявквания, насочени не там където хората се интересуват и то от човек когото никой не познава.