Фотогалерия на БОК
Публикувано: 18 August 2010 - 02:00 PM
Един от най-активните, грамотни и стари членове на НК БОК Красимир Найденов "Бачони" със звездното си кучило от едрата и прекрасна Мая Аян Дико и Шаро Жак Савел Хаус. И двамата родители са от най-мощните, доказани и с характер кучета в породата. Две мъжки и само седем женски кутрета. Аз получавам едно по право и едно или две ще си закупя. Смятам че всеки, който го направи придвижва личния си успех в породата напред

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!
Публикувано: 18 August 2010 - 02:18 PM
А това е бащата на бебетата Шаро Жак Савел Хаус произведен от Любомир Бояджиев от Помакинята на Ефти-Ефтим Стамболов от Велинград и Гуджука на Дойчин Лозанов от Банкя. Кучето закупих от Ефти и Метката и го подарих на Бачоната-К. Найденов защото това куче има история, с каквато малко кучета могат да се похфалят. Страхотен производител. Има си недостатък но не го е предал в нито едно от децата и внуците си и нито веднъж не ни разочарова като баща. Когато го експонирах на изложението на автохтонните домашни породи животни от Балканите в Босилеград-Република Сърбия, беше 71,5 кг. и извика възторга на всички зрители и участници. Всички етнически българи от Западните покрайнини искаха кутрета от него, а имаше много шарпланинци и няколко азиатеца! Но Шаро си остана център на вниманието по ред причини! Просто беше атракция № 1 на цялото събитие.

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!
Публикувано: 18 August 2010 - 02:28 PM
Това е едно 16 годишно великолепно помашко куче на Сабри, от стар род и при стар родопски род стокари и до днес е със стадото. С тях основахме и новия клуб в региона заедно със зам председателя на Националния Клуб и международен съдия Емин Гичмен също помак, голям българин и мой повече от брат, с който вече над двайсет години другаруваме и работим за породата и клуба.

Публикувано: 18 August 2010 - 02:44 PM
Сабри Джамбазов внук на големия български овчар и собсвеник на великолепни кучета Аго Сабрията Джамбазов, от който много народ е получил прекрасни едновремешни овчарски кучета. Тук го снимах със зъб, който последен и по чудо е останал в устата на това отиващо си вече куче!

Публикувано: 18 August 2010 - 02:49 PM
Тук сме вече на друго място, при други наши стари приятели и съратници, с които също учредихме клуб към НК БОК, а следователно и към БРФК и FCI. Тия кучета бяха изключително остри и не ми оставиха никакъв шанс да приближа до стадото и да ги снимам. Едвам ме овардиха чобаните. А бяха три-четиринайсет!!! Ще опитам пак следващия път.