Фотогалерия на БОК
#11041 Guest_Боритарканъ_*
Публикувано: 04 October 2010 - 02:12 PM
Стефан Попов - председател НКБОК, в 30 September 2010 - 06:16 AM, написа:

имали снимки вече от грашево от изложбата
Публикувано: 06 October 2010 - 12:12 AM
Д.БАЛЧЕВ-БАЛКАН, в 30 September 2010 - 10:58 AM, написа:
Стефан Попов - председател НКБОК, в 30 September 2010 - 05:00 AM, написа:
Д.БАЛЧЕВ-БАЛКАН, в 28 September 2010 - 10:55 PM, написа:
Модел за изключително породно куче, на което са известни родителите повече от 12 поколения и са само и единствено от моя дом и тоя на Ефти. Между другото съм подарявал когато беше мъничък още и на теб такова куче, с тази окраска и от тая същата кръв. За съжаление не се съхрани. А този същия на тази не особенно удачна снимка, го доведохме със собственика му в Добрич на САС и може би си спомняш реакцията даже на каракачанистите!!! Кучето го харесват радетели от цяла България а и аз и не само защото е повечето моя кръв. Ако става въпрос той си е производство и заслуга най-вече на ГОЛЕМИЯ СЕЛЕКЦИОНЕР ПРОИЗВОДИТЕЛ И СОБСТВЕНИК НА ОВЧАРСКИ КУЧЕТА - 60 НА БРОЙ Митко Барзата. Поздрави.

.....................нищо лично,но никой не може да ме убеди ,че това е породно куче

Мите, аз лично съм се карал заради Пирин на Геро с наш общ приятел и той твърдеше разни недоумици, но не искам да го коментирам кой е, за да не създавам напрежение, което и без това не ни липсва. Аз много го харесвам тоя прекрасен Пирин! Но аз не разбирам нещо в твоето изказване. Амиго също така страшно ми харесва, но във вашето обкръжение няма кучета от тоя тип. Той е и губил изложби и състезания, но е печелил много повече от което и да е друго куче в породата. Ние сме клуб с емблема-първия и най-стария и голям в овчарското куче, към който се числеше и ти. Погледни тази емблема на нашия клуб и ще откриеш че именно Амиго Аян Дико е кучето най-близо до това, което сме приели за модел много, много преди същия този Амиго да се роди. Не бяха родени нито родителите му, нито дедите му. Много те моля уважавай чуждия труд!!! И още една забележка: запомни че колкото по-облечено е едно куче, толкова по фотогенично е. Но нашия клуб не търси фотогенични, а анатомични кучета, които вършат работа, а и на яве доминират със своята физическа сила, бързина, смелост и устойчива нервна система и характер.

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!
Публикувано: 06 October 2010 - 12:34 AM
Валентин Арабов, в 03 October 2010 - 12:40 PM, написа:
zerda, в 02 October 2010 - 11:40 PM, написа:
Валентин Арабов, в 02 October 2010 - 06:25 PM, написа:
zerda, в 02 October 2010 - 06:25 PM, написа:
Кучетата на снимките са снимани отдалеч и не може да се каже нищо конкретно.
Предполагам знаеш породата има няколко подтипа -тя неможе да е различна в различните региони.
Работата е да няма кучето сходства в главата с други породи и да има висналите и прилепнали до черепа уши,които са характерни за породата.
Имаме в днешно време снимки на стари кучета,които смятаме за еталон на породата-знаем как са изглеждали преди и затова всеки може да си направи сметка доколко кучето му отговаря на екстериора на старите кучета и какви екземпляри трябва да се стреми да произвежда.
кои и кое смятате за еталон

Еталон за мен е кучетата от първите постове в тази страница-снимките от Балчев.
За мен това е породата,такива кучета харесвам на такива се радвам да виждам,такива ще се стремя да отглеждам в двора.
Последното ще е трудно изпълнимо...
Най-хубавото куче от първите снимки, които Балчев е пуснал в началото на тази страница е първи братовчед на въпросния Амиго Аян Дико. Снимката, а и самото куче са хубави, но ако ги сложим един до друг с Амиго, братовчеда му ще се изгуби. Просто Амиго е с малко по-къс косъм и по изчеткан защото е обгрижен и добре гледан. Но той е светлинни години пред своя родственик. Не че е лош онзи! Не ! В никакъв случай! Само че Амиго е класа. За съжаление на някои от нас все още им харесват неизчеткани и мърляви кучета с фандъци и смятат това за породен белег. Колко жалко!!! Никакво развитие!

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!
Публикувано: 06 October 2010 - 05:49 PM
kaleata78, в 06 October 2010 - 11:56 AM, написа:
.....................а, според мен,Ти и компания сте се заринали с МЕЛЕЗИ, и не ви се иска да проумеете и признаете

а, дали е сладко или кисело ,остави да преценят ,,Старите Винари,,

изводите съм си ги направил отдавна ,а сега бера от най добрите,, сортове,, за които, ти миришат бъчвите !!!!!!!!!!!!!!

радвай се на,, добрата реколта,,на мен остави дриплювците и киселока

,,САМО СЛАБИТЕ СЕ СТРЕМЯТ КЪМ ПОРЯДЪК . СИЛНИТЕ ВЛАДЕЯТ И ХАОСА ......... ,,
www.balchevbalkan.hit.bg
Публикувано: 06 October 2010 - 06:49 PM
Д.БАЛЧЕВ-БАЛКАН, в 06 October 2010 - 05:54 PM, написа:
.....................а, според мен,Ти и компания сте се заринали с МЕЛЕЗИ, и не ви се иска да проумеете и признаете

изводите съм си ги направил отдавна ,а сега бера от най добрите,, сортове,, за които, ти миришат бъчвите !!!!!!!!!!!!!!

браво на г,БАЛЧЕВ най- после и той да качи едно истинско чобанско куче
различно от неговите "ТАРАЛЕЖИ"
Публикувано: 06 October 2010 - 07:22 PM
kaleata78, в 06 October 2010 - 04:46 PM, написа:

.........................така го оплакнах окото ,че целия съм в сълзи ,плаче ми се като ти гледам бедните гадинки

www.balchevbalkan.hit.bg
Публикувано: 06 October 2010 - 07:53 PM
kaleata78, в 06 October 2010 - 04:54 PM, написа:
Д.БАЛЧЕВ-БАЛКАН, в 06 October 2010 - 05:54 PM, написа:

браво на г,БАЛЧЕВ най- после и той да качи едно истинско чобанско куче
различно от неговите "ТАРАЛЕЖИ"
.......................ето още от твоите, да разбереш ,че не съм егоист

www.balchevbalkan.hit.bg
Публикувано: 06 October 2010 - 09:47 PM
kaleata78, в 06 October 2010 - 06:56 PM, написа:
............моите са виш пилотаж,ти не ги схващаш

www.balchevbalkan.hit.bg