Dog.bg Форуми : Фотогалерия на БОК

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (878 Страници) +
  • « Първа
  • 593
  • 594
  • 595
  • 596
  • 597
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Фотогалерия на БОК

#11881 Потребителят е офлайн   Bulgarin Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 10 December 2010 - 07:15 PM

Показване на мнениетоBulgarin, в 10 December 2010 - 06:18 PM, написа:

Показване на мнениетоBulgarin, в 10 December 2010 - 06:14 PM, написа:

Здравейте на всички и от мен Bulgarin

хубави кучета показвате
:re_037:

тове е едно от мойте кучета женска. Дайте мнение

#11882 Потребителят е офлайн   Bulgarin Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 December 2010 - 07:16 PM

Показване на мнениетоBulgarin, в 10 December 2010 - 06:20 PM, написа:

хубави кучета показвате

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#11883 Потребителят е офлайн   Bulgarin Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 December 2010 - 07:18 PM

Показване на мнениетоBulgarin, в 10 December 2010 - 06:21 PM, написа:

хубави кучета показвате

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#11884 Потребителят е офлайн   Bulgarin Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 December 2010 - 07:33 PM

Показване на мнениетоBulgarin, в 10 December 2010 - 06:23 PM, написа:

Показване на мнениетоBulgarin, в 10 December 2010 - 06:21 PM, написа:

хубави кучета показвате

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#11885 Потребителят е офлайн   Glypincho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2010 - 08:23 PM

Показване на мнениетоvanjo, в 09 December 2010 - 09:17 PM, написа:

Показване на мнениетоkaleata78, в 09 December 2010 - 08:08 PM, написа:

незнам никои ми е казал нищо иначе има какво да зборяПрикачен файл Снимка0344.jpg берекят

нали знаеш че Бого ена 8м. нещо по въпроса да измислиш че май му е време вече

Извинявам се за глупавия въпрос Но във всяка една работна порода има тестове например при служебните IPO при Вас какви са тестовете двубои между кучета ли ??? Не съм запознат с породите пазачи на стада но за мен кучето трябва да пази стадото както от хишници така и от чужди хора Гледал съм клипове на бордър кели (извинявам се ако не пиша правилно породата) ами то едно дребно и пъргаво и за време прекарва овцете и ги вкарва в кошарата Това куче пазач ли е на овцете или просто куче ??? Какъв е критерия за куче пазач на овце или добитък Аз лично се съмнявам в ръста Ако е за борба пита е дребен но борбен и не е пазач на стадо ???

#11886 Потребителят е офлайн   Валентин Арабов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 10 December 2010 - 08:51 PM

Показване на мнениетоGlypincho, в 10 December 2010 - 07:28 PM, написа:

Показване на мнениетоvanjo, в 09 December 2010 - 09:17 PM, написа:

Показване на мнениетоkaleata78, в 09 December 2010 - 08:08 PM, написа:

незнам никои ми е казал нищо иначе има какво да зборяПрикачен файл Снимка0344.jpg берекят

нали знаеш че Бого ена 8м. нещо по въпроса да измислиш че май му е време вече

Извинявам се за глупавия въпрос Но във всяка една работна порода има тестове например при служебните IPO при Вас какви са тестовете двубои между кучета ли ??? Не съм запознат с породите пазачи на стада но за мен кучето трябва да пази стадото както от хишници така и от чужди хора Гледал съм клипове на бордър кели (извинявам се ако не пиша правилно породата) ами то едно дребно и пъргаво и за време прекарва овцете и ги вкарва в кошарата Това куче пазач ли е на овцете или просто куче ??? Какъв е критерия за куче пазач на овце или добитък Аз лично се съмнявам в ръста Ако е за борба пита е дребен но борбен и не е пазач на стадо ???

Прав си приятелю-щом е овчарско куче,то трябва да си върши работата като такова.
Само,че напоследък започнаха да се ползват не по предназначения,а да задоволяват на някого нещо.
Всяко едно нещо се тества там където работи-единственото сред овцете и в естествената среда,кучето може да се доказва-всичко друго е илюзия за нещо.
Куче срещу вълк,не е като куче срещу друго куче. Както и например не е едно и също когато ловджийското куче се срещтне с глигана в гората и в онова заграждение (термина го забравих,извинявай)

#11887 Потребителят е офлайн   Валентин Арабов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 10 December 2010 - 08:56 PM

А иначе работата на Колито не е като работата (която попринцип трябва да изпълнява ! ) едно САО,кангал,Бок,..........
От овчарското куче се иска да прогонва хищтника,ако това не стане трябва да е готово да влезе в схватка с него (това качество не се усъвършенства на ринга обаче)

#11888 Потребителят е офлайн   Дидо Георгиев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2010 - 09:12 PM

:ea_103:

#11889 Потребителят е офлайн   Glypincho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2010 - 09:14 PM

Показване на мнениетоВалентин Арабов, в 10 December 2010 - 09:01 PM, написа:

А иначе работата на Колито не е като работата (която попринцип трябва да изпълнява ! ) едно САО,кангал,Бок,..........
От овчарското куче се иска да прогонва хищтника,ако това не стане трябва да е готово да влезе в схватка с него (това качество не се усъвършенства на ринга обаче)

И аз ти БЛАГОДАРЯ за отговора Яд ме е само че всичко в нашата родина е комерсиализирано (пари ) Вие по един или друг начин се борите да запазите една национална гордост нашето куче което за жалост някои от Вас опорачиха На тая тема куче и то от балканите може да се пише много И би трябвало защото то е свързано с нашата история Знам че вече нямяме овце нямаме говеда нямаме пастири ( тея от каракачан дог да не се намесват а да си го признаят ) Навремето един беше казал Съединението прави силата
Не се съединявайте защото за мен вече няма за какво Няма го истинското старо куче овчарско не зависимо под какво име беше Вие го затрихте

#11890 Потребителят е офлайн   Валентин Арабов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 10 December 2010 - 09:39 PM

Показване на мнениетоGlypincho, в 10 December 2010 - 08:19 PM, написа:

Показване на мнениетоВалентин Арабов, в 10 December 2010 - 09:01 PM, написа:

И аз ти БЛАГОДАРЯ за отговора Яд ме е само че всичко в нашата родина е комерсиализирано (пари ) Вие по един или друг начин се борите да запазите една национална гордост нашето куче което за жалост някои от Вас опорачиха На тая тема куче и то от балканите може да се пише много И би трябвало защото то е свързано с нашата история Знам че вече нямяме овце нямаме говеда нямаме пастири ( тея от каракачан дог да не се намесват а да си го признаят ) Навремето един беше казал Съединението прави силата
Не се съединявайте защото за мен вече няма за какво Няма го истинското старо куче овчарско не зависимо под какво име беше Вие го затрихте

Кучето го няма-така е.Но го няма заради тази комплексарщина-едни се стараят да доконят азиатците и кангалите на ръст,други пък мешат с тях,за да може и тяхното куче да не излага собственика на ринга.
А иначе овце и говеда има тук-там....ама кучетата в повечето случай са "гола вода"
Една (няколко) птички няма нито пролет нито лято да направят-докато хората не се осаферят малко нищо няма да стане-затова аз гледам в моя двор какво има,пък другите да си се оправят........

#11891 Потребителят е офлайн   Валентин Арабов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 10 December 2010 - 09:55 PM

Показване на мнениетоДидо Георгиев, в 10 December 2010 - 08:17 PM, написа:

Диан,знам гледната ти точка и с теб сме говорили доста за това,но ако искаш пак ще понапишем някой пост.
Ще приема тестовете ако ми кажеш някои неща:
Искам да ми напишеш цялостен отговор с какво ще подобрят едно куче тестовете,които му се правят още около 1-вата годинка.
Мислиш ли/Сигурен ли си,че кучето,което не се колебае да се бие с себеподобно,ще се бие така и с хищтник?
Колко кучета има ( овчарски ),които имат баща и майка (хайде може и баба и дядо поне) добрепредставящи се в ринга?
Как според теб ще се вместят в една глутница,кутрета,в чиито родители се е гледало прекомерената агресия към себеподобни?
Нормално ли е едно куче (мъжко !!! ) при среща с куче от противоположния пол да иска да се дави с него?
Мислиш ли,че една схватка с вълк,е преминава като един тест?
На тези ако можеш да ми отговориш така,че да защитиш позициата си ще е добре.
А аз мога да ти дам много примери за овчарски кучета със сумати белези по главата (не по снимки,а кучета,които съм виждал на живо),които никога не са стъпвали на ринга,с което мога да ти докажа на практика,че овчарското куче става овчарско (или думата,която често използваш вълкодав) само и единствено в естествена работна среда-за този тип кучета тест/тренировки не са създадени.......
Но да ми покажат една снимка на куче,което дори не е виждало овца и да ми обясняват,как това животно е кошмара на всеки вълк,само заради това,че умее да се дави добре със себеподобни в ринга,е най-малкото прекалено несериозно.
За мен "теста" не затвърждава нищо "овчарско" в кучето-той просто го кара да се бие по добре със себеподобни с всеки изминал момент.........

#11892 Потребителят е офлайн   Glypincho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2010 - 10:14 PM

Г-н Валентин Арабов
Аз почти не се интересувам от вашата порода Лично мен не ме касае но .... в момента не искам да го коментирам
само за тези тестващите свои кучета да попитам кучето трябвали да нападне друго куче идващо към стадото или човек да нападне
Защото ако е човек жалко досега не съм видял едно истинско куче подчертавам истинско :db_046:
от вашата порода каква беше маака бок или там си няква там да реагира на хапане И не ми отговаряйте за да не станете за смях Това не е лично заяждане както някой ще се опитват да го използват но това си е за тяхна сметка След като го пиша има защо Не ми отговаряйте и не нападайте кучетата Те са такива каквито ние сме ги създали

#11893 Потребителят е офлайн   Дидо Георгиев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2010 - 10:19 PM

#11894 Потребителят е офлайн   Валентин Арабов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 10 December 2010 - 10:31 PM

малка грешка,извинете....

#11895 Потребителят е офлайн   Дидо Георгиев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2010 - 10:34 PM

.

#11896 Потребителят е офлайн   Валентин Арабов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 10 December 2010 - 10:37 PM

Показване на мнениетоGlypincho, в 10 December 2010 - 09:19 PM, написа:

Г-н Валентин Арабов
Аз почти не се интересувам от вашата порода Лично мен не ме касае но .... в момента не искам да го коментирам
само за тези тестващите свои кучета да попитам кучето трябвали да нападне друго куче идващо към стадото или човек да нападне
Защото ако е човек жалко досега не съм видял едно истинско куче подчертавам истинско :db_046:
от вашата порода каква беше маака бок или там си няква там да реагира на хапане И не ми отговаряйте за да не станете за смях Това не е лично заяждане както някой ще се опитват да го използват но това си е за тяхна сметка След като го пиша има защо Не ми отговаряйте и не нападайте кучетата Те са такива каквито ние сме ги създали

Аз не отглеждам дадена порода-не мога да докажа това,че кучето ми е 100%-ов представител на ........
За смях мисля,че няма да стана,защото ще ти кажа,че кучето,което ми е по на сърце е овчарското куче на България.
А за нападането е много относително-поне в нашия район стадата доста често се пасат или в район,където има много туристи или често се сменят овчарите и при кучетата лека-полека запада агресията към човек-иди вечер до някое стадо и мисля,че положението ще е по-друго.
А иначе е така-кучето не си избира родителите и стопаните. :smile:

#11897 Потребителят е офлайн   Валентин Арабов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 10 December 2010 - 10:43 PM

Показване на мнениетоДидо Георгиев, в 10 December 2010 - 09:24 PM, написа:

всеки е избрал какво да харесва,да иска,в какво да вярва..не ти казвам ти какво да искаш,не ми казваи и ти на мен

Не казвам на никого какво да прави. :smile:

#11898 Потребителят е офлайн   Glypincho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2010 - 11:02 PM

всеки е избрал какво да харесва,да иска,в какво да вярва..не ти казвам ти какво да искаш,не ми казваи и ти на мен Арабов

Точно от такива като теб ме е страх борци и за какво се бориш за правда или за пари Ами залагай си бий си кучетата няма проблем по-добрия ще победи То вече няма стада няма и кучета така че бий си мелезите срещу товоите мелези и бъди герой Ама в очите на слепите Жалко че си се докоснал до единственото българско нещо в тая пумиярска държава но и ти си от нея и естествено ще направиш нещо пумиярско Скачате че румъния сърбия македония имат зарегистрирани кучета във FCI ами ще имат бе борецо Ти какво направи освен таен ринг за скрендж битка

#11899 Потребителят е офлайн   Дидо Георгиев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2010 - 11:10 PM

#11900 Потребителят е офлайн   Glypincho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2010 - 11:19 PM

Показване на мнениетоДидо Георгиев, в 10 December 2010 - 10:15 PM, написа:

Показване на мнениетоGlypincho, в 10 December 2010 - 10:07 PM, написа:

всеки е избрал какво да харесва,да иска,в какво да вярва..не ти казвам ти какво да искаш,не ми казваи и ти на мен Арабов

Точно от такива като теб ме е страх борци и за какво се бориш за правда или за пари Ами залагай си бий си кучетата няма проблем по-добрия ще победи То вече няма стада няма и кучета така че бий си мелезите срещу товоите мелези и бъди герой Ама в очите на слепите Жалко че си се докоснал до единственото българско нещо в тая пумиярска държава но и ти си от нея и естествено ще направиш нещо пумиярско Скачате че румъния сърбия македония имат зарегистрирани кучета във FCI ами ще имат бе борецо Ти какво направи освен таен ринг за скрендж битка

..."объркал си реиса пич" :md_064:
а от какво те е страх си е твои проблем

Рейс не ползвам това е маршут пич
Проблем нямам
Вие имате проблем и то с вашата порода която както виждам в тоя форум не се знае каква е???
То не бяха мелези между санбернари кавказци нюфове абе в крайна сметка сподели ми ти какво искаш и какво търсиш Ако ще да е за битки с вълци и мечки дет май ги няма като твоя добитък

• (878 Страници) +
  • « Първа
  • 593
  • 594
  • 595
  • 596
  • 597
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни