Фотогалерия на БОК
Публикувано: 17 May 2011 - 09:59 AM
zhel, в 12 May 2011 - 02:24 PM, написа:
NEYKO, в 12 May 2011 - 08:20 AM, написа:
Благодаря ,за което Нейко. Само недоумявам как е класирано на първо място куче с дисквалифициращ според стандарта порок,което на друга изложа бе дисквалифицирано за това.
Явно позиционирането му от североизток на югозапад е отстранило проблема.
Желка, аз брат нали знаеш че много, много не отбирам от породата, от кучета и от селекция въобще, но дотолкова, доколкото аз познавам нещата, кучето е едно от най-добрите като конституция, кинематика, екстериор, ръст, произход и нервна система и въобще за по-голямата част от хората свързани с породата на сериозно кучето е изключително ценно. А колко е красив и с какво прекрасно лице няма да говорим въобще. Освен това имаме тълкувание на стандарта, ама ти и хората от региона не контактувате достатъчно с клуба и затова може би сте останали в страни. Като се появите ще ви го дам ако желаете разбира се. Кучето има само един инцизив, който излиза напред иначе аркадата му е ножица и е с пълна зъбна формула готов съм да ти го покажа когато ти е удобно разбира се. А решението на международния съдия FCI Емин Гичмен и голям познавач на породата аз намирам за изключително правилно. Мойте уважения към колежката госпожа Киркитская от Русия, но вие сложихте да съди породата човек , който в същия ден я вижда за първши път и не е запознат с проблематиката и, а и тя самата не е искала да се занимава с нашето овчарско куче, но тъй като е била поканена като гост съдия и е молена доста настойчиво, е приела. Има камара кучета в породата с идеална, ама перфектна захапка, на които никой няма да заплоди и от които никой не би се интересувал тъй като са с леки муцуни и глави или други проблеми. Е, това ли трябва да е критерия? Иначе в качествата на госпожа Киркитская никой не се съмнява и се отнасяме с огромно уважение към личноста и професионализма и. Селекционерите в Русия, чиято огромна компетентност е всеизвестна, точно по тези екстериорно - генетични причини либерализираха захапките на кучетата си в стандарта. Е, ние ли сме по-умни от тях та да махаме всичко от и без това неголямата си популация овчарски кучета? С други думи ние в НК БОК се отнасяме по-либерално към прикуса въпреки че също предпочитаме и ще се стремим към идеалната ножица. Само че не ми се иска да изгорим юргана та да хванем бълхата. Специално поканих хората от вашия регион на изложбата в Гоцето и ви каня и сега в събота в Пазарджик добре сте дошли можем да поговорим и ще ми е приятно да се видим.

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!
Публикувано: 17 May 2011 - 10:16 AM
zhel, в 12 May 2011 - 02:24 PM, написа:
NEYKO, в 12 May 2011 - 08:20 AM, написа:
Благодаря ,за което Нейко. Само недоумявам как е класирано на първо място куче с дисквалифициращ според стандарта порок,което на друга изложа бе дисквалифицирано за това.
Явно позиционирането му от североизток на югозапад е отстранило проблема.
И още нещо Жельо, точно на изложба във вашия град кучето стана първо в класа си когато беше младша възраст и второ при мъжките кучета още на малко под годинка възраст при съдийствто на човек пак от вашия регион-Русе, Пламен Чобуров, който също е сериозен съдия FCI. Победи и във вашата съседна Варна и то не за друго а защото кучето просто е много хубаво и породно. Мисля че това е достатъчно за да се види че много компетентни колеги са го оценили като отличен представител на породата. Полу-брата му по баща- Байрум, който е със съвсем обратна захапка, с явен и силно забележим отход бе купен от добричлии за три хиляди лева и всички заплождате на него. Е защо така избирателно бе джанъм?

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!
Публикувано: 17 May 2011 - 11:10 AM
Дидо Георгиев, в 16 May 2011 - 04:59 PM, написа:
Пак не си прав!!! Обиждаш човека. Няма как да му се трошат зъбите. Него просто го няма, а значи няма и зъби! Не хапе само лае защото е ВИРТУАЛЕН. Такива са и другите и дори в породата са такива. Нещо да си видял от тях. Гогол-Мъртви души. Дидо брат сега ще има да умуват кой е тоя Гогол. Ти не си честен обаче с тях. Съжали ги просто. Виж че са тъпички, а и бъзляци толкова време да не се покажат. Ти обаче ако си свободен се забери със Стоянчо от Кичево, Тонката и Ефти и в събота си добре дошъл. Айде хайрлия.

Публикувано: 17 May 2011 - 08:40 PM
Публикувано: 17 May 2011 - 09:25 PM
Стефан Попов - председател НКБОК, в 17 May 2011 - 08:16 AM, написа:
Кучето Байрум купено от Балчев ,в последствие продадено в Добрич откакто е при нас не е участвало в изложба,няма екстериорна оценка,което не го допуска да участва в разплода,това от Правилника за развъждане.Секция Добрич работи с документи и В БРФК са заверени всички родословия на регионалната секция Добрич,ако намериш родословие на потомък на Байрум давам едно агне,защото никои от Добрич няма желание да запложда на него. По информация на собственика единствения желаещ да запложда на Байрум си бил ти Стефане.
За Гаро Гагауз,написах ,че е хубаво куче ,но не за изложба.Не ме интересува,кои колко класации му е направил,ти сам каза,че има отклонение.Извода оставам за вас.
Публикувано: 18 May 2011 - 08:28 PM
kaleata78, в 17 May 2011 - 08:40 PM, написа:
Велко даи малко повече инфо за самата изложба,интересуваме входа за кучетата колко е!!!

Вход

Темата е заключена

Горе
Цитиране +