zhel, в 12 May 2011 - 02:24 PM, написа:
NEYKO, в 12 May 2011 - 08:20 AM, написа:
Беше поискал нещо в другия форум и затова ги побликувах и в двата!
Благодаря ,за което Нейко. Само недоумявам как е класирано на първо място куче с дисквалифициращ според стандарта порок,което на друга изложа бе дисквалифицирано за това.
Явно позиционирането му от североизток на югозапад е отстранило проблема.
Желка, аз брат нали знаеш че много, много не отбирам от породата, от кучета и от селекция въобще, но дотолкова, доколкото аз познавам нещата, кучето е едно от най-добрите като конституция, кинематика, екстериор, ръст, произход и нервна система и въобще за по-голямата част от хората свързани с породата на сериозно кучето е изключително ценно. А колко е красив и с какво прекрасно лице няма да говорим въобще. Освен това имаме тълкувание на стандарта, ама ти и хората от региона не контактувате достатъчно с клуба и затова може би сте останали в страни. Като се появите ще ви го дам ако желаете разбира се. Кучето има само един инцизив, който излиза напред иначе аркадата му е ножица и е с пълна зъбна формула готов съм да ти го покажа когато ти е удобно разбира се. А решението на международния съдия FCI Емин Гичмен и голям познавач на породата аз намирам за изключително правилно. Мойте уважения към колежката госпожа Киркитская от Русия, но вие сложихте да съди породата човек , който в същия ден я вижда за първши път и не е запознат с проблематиката и, а и тя самата не е искала да се занимава с нашето овчарско куче, но тъй като е била поканена като гост съдия и е молена доста настойчиво, е приела. Има камара кучета в породата с идеална, ама перфектна захапка, на които никой няма да заплоди и от които никой не би се интересувал тъй като са с леки муцуни и глави или други проблеми. Е, това ли трябва да е критерия? Иначе в качествата на госпожа Киркитская никой не се съмнява и се отнасяме с огромно уважение към личноста и професионализма и. Селекционерите в Русия, чиято огромна компетентност е всеизвестна, точно по тези екстериорно - генетични причини либерализираха захапките на кучетата си в стандарта. Е, ние ли сме по-умни от тях та да махаме всичко от и без това неголямата си популация овчарски кучета? С други думи ние в НК БОК се отнасяме по-либерално към прикуса въпреки че също предпочитаме и ще се стремим към идеалната ножица. Само че не ми се иска да изгорим юргана та да хванем бълхата. Специално поканих хората от вашия регион на изложбата в Гоцето и ви каня и сега в събота в Пазарджик добре сте дошли можем да поговорим и ще ми е приятно да се видим.