Фотогалерия на БОК
Публикувано: 18 February 2008 - 06:59 PM
Публикувано на: Днес в 06:53
За мен ли се отнася това??
Ако доидеш на Банско ще те разведа и ще ти покажа ако искаш разбира се.
Публикувано: 18 February 2008 - 07:01 PM
Цитат
Цитат
До колкото знам човекът, който му го е продал, пише тук с ник Karagez. За подробности се обърнете към него.
Иначе официалното представяне е, че е наследник на костенска, Тунина кръв.. ;D
Което е Лъжа.
пс. Местни кучкари - "фенове" на овчарските породи са ми разказвали, че навремето в Североизточна България нямало едри овчарски кучета. И края на 80-те, началото на 90-те години, когато каракачанското куче доста се е популяризирало из страната, особено Разложкият дамазлък, който по тези времена вече набирал скорост по ръст, тегло и др. в сравнение с останалата популация, са посещавали този регион. Връщайки се тук с най-хубавите, най-едрите кучета.
пс2. По-късно прочетох една статия от март-април 1995г. с автор Стефан Попов, в която беше написано следното:
"Необходимо е да вмъкнем един въпрос, който довежда до нарушаване на качествата на породата и представлява реална заплаха за нейното съществуване и бъдеще. Това е въпросът за нечистопородното кръстосване, което води до изкривявания с траен ефект. Такива опити се правят главно в района на Разлог и Банско, където съществува една от най-добрите популации на сиви кучета. Там се правят кръстоски с нюфаундленди и санбернари. Въпреки че се уедриха, получените кучета са с влажна конституция, изправени скакателни стави, слабоподвижни и лишени от издържливост. Бърнести, с увиснали очни прорези, коремести, с нехарактерни разцветки и къдривина на косъма, те не само не отговарят на визуалната представа за каракачанското куче, но и не носят характерния за породата дух. Само след няколко години, овчарите започнаха да казват за тях "меки кучета" и отчетоха грешката на това немотивирано кръстосване. Почти сто процента от получените кучета бяха с отклонения от нормалната захапка."
Пак си в грешка скъпа ,но повече информация няма да получиш от мен ще те оставя да си поблскаш агнешката главичка.
Публикувано: 18 February 2008 - 07:20 PM
Цитат
Публикувано: 18 February 2008 - 07:21 PM
Цитат
Цитат
До колкото знам човекът, който му го е продал, пише тук с ник Karagez. За подробности се обърнете към него.
Иначе официалното представяне е, че е наследник на костенска, Тунина кръв.. ;D
Което е Лъжа.
пс. Местни кучкари - "фенове" на овчарските породи са ми разказвали, че навремето в Североизточна България нямало едри овчарски кучета. И края на 80-те, началото на 90-те години, когато каракачанското куче доста се е популяризирало из страната, особено Разложкият дамазлък, който по тези времена вече набирал скорост по ръст, тегло и др. в сравнение с останалата популация, са посещавали този регион. Връщайки се тук с най-хубавите, най-едрите кучета.
пс2. По-късно прочетох една статия от март-април 1995г. с автор Стефан Попов, в която беше написано следното:
"Необходимо е да вмъкнем един въпрос, който довежда до нарушаване на качествата на породата и представлява реална заплаха за нейното съществуване и бъдеще. Това е въпросът за нечистопородното кръстосване, което води до изкривявания с траен ефект. Такива опити се правят главно в района на Разлог и Банско, където съществува една от най-добрите популации на сиви кучета. Там се правят кръстоски с нюфаундленди и санбернари. Въпреки че се уедриха, получените кучета са с влажна конституция, изправени скакателни стави, слабоподвижни и лишени от издържливост. Бърнести, с увиснали очни прорези, коремести, с нехарактерни разцветки и къдривина на косъма, те не само не отговарят на визуалната представа за каракачанското куче, но и не носят характерния за породата дух. Само след няколко години, овчарите започнаха да казват за тях "меки кучета" и отчетоха грешката на това немотивирано кръстосване. Почти сто процента от получените кучета бяха с отклонения от нормалната захапка."
Относно това какви кучета е имало в Североисточна Блгария мога да ти кажа следното:
Преди известно време даваха един филм по телевизията. Филма се казваше " Зима " ,които е правен по разкз на Йордан Йовков. Та точно в този филм сбитията се развиват в село Пчеларово и село Зограф,които се намират в сърцето на южна Добруджа м/у гр. Генерал Тошево и Гр.Добрич.Затова те светвам да не слушаш местни кучкари,"фенове" на овчарските кучета а да вземеш да прочетеш този розкз или да намериш начин да гледаш филма.
Публикувано: 18 February 2008 - 07:29 PM
Цитат
Цитат
Аз мисля, че ти си в грешка. И то сериозна. :blink:
Не съм сигурен дали кучето е било в Генко, но можеш ли да ми кажеш говори ли ти нещо : Петьо Графа
Публикувано: 18 February 2008 - 07:30 PM
Цитат
Цитат
Цитат
Не съм сигурен дали кучето е било в Генко, но можеш ли да ми кажеш говори ли ти нещо : Петьо Графа
Участва във форума с ник Karagez.

Вълк вълка не хапе.
Публикувано: 18 February 2008 - 07:33 PM
Цитат
Цитат
Цитат
Цитат
Публикувано: 18 February 2008 - 07:34 PM
Цитат
Цитат
Цитат
Ок, разбрах. :palec: Извинявам се ако съм те засегнал с нещо.
Е Ванко ще се радвам,че нали затова са изложбите ,да се запознаем,да обменим опит пък и да седнем на маса.
Публикувано: 18 February 2008 - 07:36 PM
Цитат
Кажи на Ефти да докара Шамил на изложбата ще има силно присъствие на азиати!! :->) :->) :->)
Публикувано: 18 February 2008 - 07:37 PM
Цитат
Цитат
Цитат
Цитат
Е ,и ???
Публикувано: 18 February 2008 - 07:38 PM
Цитат
Цитат
Цитат
Цитат
Ок, разбрах. :palec: Извинявам се ако съм те засегнал с нещо.
Е Ванко ще се радвам,че нали затова са изложбите ,да се запознаем,да обменим опит пък и да седнем на маса.
Публикувано: 18 February 2008 - 08:19 PM
Цитат
Изложбата е CAC за всички породи - така че водете

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн