Цитат
Цитат
Цитат
Караман го взе Васил млекара от Црънча,Ваклин на него го даде ;Dа след това отиде при бай Дане от Мокрище кога е бил твой не знам ;D ;D ;D ;DА Българина май ти го даде Кольо Гладнев ;D ;D ;D ;Dпри бай Дане Ефти заплоди и се роди мойта Шарка ;D ;D
Абе защо никой не обори тоя пост ;Dмного интересно ;D
Само не ми е ясно защо не отговориш на тоя въпрос ;D ;D ;DНещо не ти отърва май ;D ;D ;D
Личи си че въобще не си наясно с тия събития. А сега ме слушай за да разбереш!!! Караман преди да бъде "Кьорав" се роди на връх Ибър в Рила от две помашки кучета от Велинградско. Тогава Цанко купи майката и я свали с Кутретата във Величково Пазарджишко, където бяха с брат му, Цуфата, Сабин и още няколко помаци овчари във Величково и околните села в ТКЗСТ-ата, тъй като там имаше много овце. Ваклин, нямаше нищо общо с Кьоравия. Кучето го купихме заедно с Петьо Шарков от Цанко, а Васко Добрев от Црънча никога не ги е виждал нито чувал тези хора така че си мълчи и не говори празни приказки. Петьо и аз подарихме Кьоравия на Васко защото давеше всичко в ред и удави няколко кучета на комшии и се наложи да го разквартируваме от бай Никола в Овчеполци където беше с овцете му. После кучето се отвърза от Васкови и удави няколко гончета и ловците от Црънча го простреляха в тилът и темето, като аз лично го лекувах и му вадих съчмите, но явно засегнаха нещо свързано със зрението и кучето ослепя. Тогава накарах Васко, който не искаше сляпо куче и да даде Караман на Даньо, с който сме приятели от 1978г., а и служихме в армията заедно дори в Средна Азия в пустинята и сме стара дружба. На 15г. кучето, което беше пуснато на обекта, на който Даньо Пеев работеше една вечерне успя да се прибере и повече не го видяхме. Беше вече много паднал и напълно свършил курса. Аз заплодих много кучки на това кораво и храбро, но и изключително умно и интелигентно куче, защото бях дал не малко пари за него. Така че мълчи и не говори невярни неща, а се радвай на това, което Ефти и аз сме ти оставили като кръв и направи приплоди още по-добри от предците им което е съвсем възможно и очаквано при умен подход. P.S. За Българина също не говори че въобще не си в час. Кольо Гладнев никога не го е виждал и чувал. Йори- Йордан който сега е в Израел защото майка му е еврейка и замина да живее и да работи там, заплоди с Кьорчо своята кучка Шара. Лично аз ги заклещвах защото кучката макар и дребна беше много проклета и към хора и към кучета. Беше обаче много облечена и красива и беше досущ като умален вариант на Пако Тичо Елит. Йори си идва по веднъж в годината, а му имам и телефона. Тъй като заминаваше когато кутретата се родиха ме помоли и взех кучилото при мен и ги държах до три месечна възраст. Българина дадох на мой приятел, който се оказа земляк и приятел от детството на Станчо Начев моя кум и съпруг на Руми Начева. Те произведоха кутраци, които много приличат на Кьоравия и дори са по-облечени. А ти си запише тия факти защото всичко е минало през ръцете ми, а ти дори не си го виждал и само си го сънувал. Сигурен съм че и до сега не знаеш произхода на кучетата си в дълбочина и ако искаш да го разбереш можеш да си малко по-скромен и да уважаваш труда на другите, така, както те твоя.