Фотогалерия на БОК
Публикувано: 01 June 2010 - 02:11 AM
Алеко Гальов, на който обещах червеното кутре, което наследи уникалния медено9червен цвят на Бодровския Мечо и е син на правнука и правнучката на Бодровеца. Много як инбридинг.

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!
Публикувано: 01 June 2010 - 02:18 AM
Снимката е от 22.00 ч. и не е с добра резолюция, но заплождането е много добро на две топ кучета, какавито са Шаро Жак Савел Хаус и Мая Аян Дико. И двете кучета са на Красимир Найденов- Бачоната. Ашколсун Бачони.

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!
Публикувано: 01 June 2010 - 02:23 AM
Тук не успях да снимам добре, но това е Мурджо Аида Тичо Елит, който е син на Аида Ицо Тичо Елит и Мечо Аян Дико. Прекрасно кутре вече на 7 месеца!

Публикувано: 01 June 2010 - 02:27 AM
И накрая всички да оплакнем очите с тоя хубавец Азазело Аян Дико на моята съученичка Вили Андонова, който е син на Амиго Аян Дико и Шара Данпей и вече е на година и половина.

Публикувано: 03 June 2010 - 12:45 AM
Велко, пускай го тоя хубав овчарски пес, напиши на хората и на колко месеца е, пък пусни снимки и на другите че те край теб май бая се навъртяха и все добри!!! Това важи и за другите момчета и момичета. Барзата например има три щерки и могат да пускат снимки на 60-те си кучета до откат ако решат. Лошото е че много от хората с важни за овчарското куче питомци не се занимават с компютри и от това печелят хора недостойни и незаслужаващи да произнасят името на святото българско овчарско куче.

Публикувано: 03 June 2010 - 11:38 PM
zhel, в 03 June 2010 - 08:12 PM, написа:
Правнук е на Стария Генчо 1 На Томето Манджуков от Костенец-селото и наследи изцяло цвета и визията на именития си дядо. Аз също съм за придържане към стандарта, който сме приели, но съм против да изхвърляме варитети, които след време ако решим да търсим може са са безвъзвратно загубени. Това куче е кросингово и в него тече кръвта на трима различни рижави предци. Освен Генчо на Томето в него има и великите Мурджо Мечо и Бодровския Мечо. Нюансите им бяха различни но и трите кучета бяха рижи. В кучилото се родиха 15 и останаха живи 11 кутрета. Само две мъжки от 15 са с тази окраска, която не се бе появявала от години, а тя често е свързана със сериозен характер.

Публикувано: 04 June 2010 - 10:17 AM
Стефан Попов - председател НКБОК, в 03 June 2010 - 09:43 PM, написа:
Правнук е на Стария Генчо 1 На Томето Манджуков от Костенец-селото и наследи изцяло цвета и визията на именития си дядо. Аз също съм за придържане към стандарта, който сме приели, но съм против да изхвърляме варитети, които след време ако решим да търсим може са са безвъзвратно загубени.
Качи снимка на главата на прадядо му Генчо,да видим визията,която е наследил.А като си против изхвърлянето им и като ще ги търсим някои ден такива,вземи се заеми с промяната на стандарта в часта цвят, лично ти като един от авторите.Иначе за какво ни е стандарт.Ще си ги въдим под царевичните кошове,всякакви нюанси.