Driver, в 11 March 2011 - 07:28 PM, написа:
Стефан Попов - председател НКБОК, в 10 March 2011 - 07:02 AM, написа:
Някои колеги и приятели показват стари снимки, на стари кучета и забравят че има по-стари от тях в породата и са ходили в тия райони и знаят че именно там се направиха мешавиците и не бива повече да показват ЕКЗЕМПЛЯРИ, за които със сигурност се знае че колкото и де са интересни назад са кавказирани и санбернаризирани малко, а се игнорират млади кучета с достоен произход и визия защото са изчистени като екстериор. Ми изчистени ще са защото се работи в определена посока и се напластява тази желана визия.
Моля ви не показвайте кучета, които знаем че не са съвсем наред! Това е кощунство към породата и България. Не желая да пиша повече по тоя въпрос по ред причини, а и не искам да обиждам приятели, а и кучета, но не бива да се бърка това, което някой харесва с това, което е ВЯРНО. "ПЛАТОН МИ Е СКЪП, НО ИСТИНАТА МИ Е ОЩЕ ПО-СКЪПА"!!! 
Ето това е кощунство г-п Попов. Ето един от вашите мелези които развъждате. Тука има доста породи. Може да споделите с нас обикновенните хорица тази мешавица как я произведохте .
Това куче е с най-тежката муцуна в България ама не само овчарско а въобще. Купихме го с Нейко Пелтеков на фифти-фифти и е при него, а като го видяха Симеон Янакиев, който е от най-първите в породата, и Алеко Гальов, който е пораснал в нея бяха във възторг. Даже Алеко иска да си заплоди кучката на него следващия път. Има страхотни очи и изражение, ръст и движения! Вярно че е малко по-влажен в бърните, но с тази мощна и тежка муцуна е трудно да е по-сух. Произхода му е повече от прекрасен. Мога да Ви дам повече информация, ако се представите кой сте!!! Иначе сте просто само един от няколкото анонимци, които не са мъже за да застанат с името си зад това, което пишат във форума! Айде бъдете така добър и мъж и се представете кой сте, какъв е приноса Ви в породата и какво разбирате от нея?!