Dog.bg Форуми : Национален Български Нюфаундленд Клуб-въпроси към клуба

Към съдържанието

Национален Български Нюфаундленд Клуб

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (58 Страници) +
  • « Първа
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Национален Български Нюфаундленд Клуб-въпроси към клуба

#1101 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 06 December 2011 - 04:35 PM

Показване на мнениетоKOKO_ko, в 06 December 2011 - 02:10 PM, написа:

И каква стана тя сега ... едните в този клуб ср*ли, а другите мазали. Добрите се оказаха лоши, после замалко ролите се смениха и всичко пак отначало...вече дочух, че някой някъде някого заплашвал, че е издал въпросния сертификат и , че сега бива публикуван ... споменават се със застрашителен тон познати ни адвокатски имена и подготвяни разцепления на клубове по породи и изключване на "непослушните" от редиците на БРФК ... е що така бе дами и господа, нима сте забравили , че винаги идва Видов ден ... и който не се усети навреме, си е само за негова сметка ...

Да, потвърдиха ми го в личен разговор - много хора са знаели за този сертификат и и буквално са натискали хората да не говорят, да не питат, да не пишат по интернет.

"Официалната версия" на ръководството на клуба и близкото обкръжение е била че това е интрига, че това е фалшификат, че лекаря е некадърен.

Версия, поддържана от цялото ръководство на клуба им и близкото им обкръжание. А всички са знаели истината ... но нали трябва да се продаде "шоу клас", че то обидно да си признаят, че умишлено развъждат болни животни и ги продават на хората за ... "топ нюфове" !

Всеки, задавал въпроси и проявявал нездрав интерес е бил заплашван с съд за ... "уронване престижа на клуба" ! Целия арсенал от заплахи е бил в ход - от съд за "клевета", за "уронване престижа на клуба", изгонване от БРФК, спиране от изложби, анулиране на родословия.

Използвани са имената на адвоката на Камен Литов, какво общо има той с това - не зная, би ми се искало да разбера. Но бил "адвоката" на Камен Литов !

Няма нов и стар клуб - кучето е ползвано за разплод и в единия, и в другия клуб, а за този сертификат са знаели както и единия " отговорник развъдна дейност", така и другия.

Съвместно са си мълчали и са се прикривали, защото съвместно са ползвали това куче.

Какво още ще излезе ... никой не знае.

Това е положението.

#1102 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 06 December 2011 - 05:02 PM

Показване на мнениетоdog.bg, в 04 December 2011 - 02:37 PM, написа:

Изроди сте вие, не "киноложки" клуб!

Показване на мнениетоKOKO_ko, в 06 December 2011 - 02:10 PM, написа:

едните в този клуб ср*ли, а другите мазали.

Неуважаеми размножители, забъркали тази каша - дано има Бог за горките кучета, чиито животи сте осакатили и продължавате да осакатявате.
Да ви се връща направеното, пожелавам ви го от все сърце.
:zz_020:
User's Signature

Качена снимка

#1103 Потребителят е офлайн   Mushrooom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 December 2011 - 08:47 PM

Доколкото знам нарушени са и други правила, тук е мястото да помолим председателя на "Топ Нюф" да ни уведоми какви мерки е взел не само от клубна гледна точка, а и от човешка гледна точка на изминалото ОС - по отношение на извършените нередности, от това, че ГОРД е направил немислимото и не само е развъдил кучета с "Е" дисплазия, но не и направил необходими ген тестове когато е заплодила кучката си с куче носител на цистинурия?! Аз ако бях на мястото на председателя веднага бих си подал оставката при положение, че в поверения ми клуб се бяха случили подобни нарушения, които са в сериозен разрез на клубния правилник за развъдна дейност и в сериозен конфликт с общоприетите човешки норми!

И как и с какви очи ще влезе клуб на когото ГОРД разполага за разплод с три кучета които дефакто не стават за разплод?!

Този ГОРД не трябваше ли да бъде изключен на това ОС като се вземат предвид тук изнесените доказателства за много сериозно нарушените правила на клуба, а пък от хуманна гледна точка е направил недопустимото?!

Прикачен файл  Document(7).jpg (273.59K)
Брой сваляния: 521
Прикачен файл  Document(6).jpg (3.13MB)
Брой сваляния: 525

Моля Ви, как ще погледнат на тази история всички любители на породата и как смята клуба да развива дейност след тези безобразия, които ще се помнят много дълго?

Липсата на отговор за мен означава само едно, че няма такъв. :flagbg: Темата тук е много посещавана и четена от почти всички председатели на клубове, моля ви не гласувайте този клуб да бъде приет във Федерацията, там е пълно с такива клубове от по двама, трима коравосърдечни простаци/простакели които не правят нищо смислено в кинологията, но пък с две ръце гласуват за Литов и сие, който пък от своя страна е ферма за кучета продаващ кученца под имената на 3 различни развъдника, а именно Красини собственост на плевенския левент, фон Александър, друг плевенски левент и Калия на Литов отявлен селски тарикат и полуплевенски левент, крадец и мошеник които ще бъде запомнен с унищожението на кинологията в България.

Колкото до адвоката, намерил си дойна крава - да я цоца, ако е кинолог - жалко за него, спомага крадеца и мошеника превърнал кинологията у нас в лична фирма да се задържи на власт, е няма да е за дълго :flagbg:

#1104 Потребителят е офлайн   MEDUNI Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 December 2011 - 04:28 PM

БНК „ТОП НЮФ” е доброволно и независимо сдружение с нестопанска цел, регистрирано в частна полза на своите членове. Никой извън БНК „ТОП НЮФ” няма право да изисква, да търси сметка и да се намесва в работата на клуба. Но в израз на добро желание от моя страна, като Председател на БНК ”ТОП НЮФ” аз ще отговоря на някои от зададените тук въпроси, защото неяснотата свързана с тях води до уронване на престижа на клуба.

В пост на потребител бе повдигнат въпроса за оставката ми и за ОС на БНК ”ТОП НЮФ”. Оставката ми като Председател е депозирана в УС преди повече от година и ще бъде разгледана на ОС. Решенията взети на ОС касаят единствено и само членовете на сдружението.

Постъпи информация за нарушения на ПСР на БНК ”ТОП НЮФ” от развъдници The Dark Queen's Castle, собственост на Магдалена Иванова и The Pooh Bear's Flower, собственост на Цвета Иванова. На проведено заседание на УС бяха разгледани поставените проблеми и взети следните решения:

1. Развъдник The Dark Queen's Castle, собственост на Магдалена Иванова има кучило от 27.02.2011, но въпреки задължението за това в клуба няма предоставенини никакви документи. УС прие да отстрани Магдалена Иванова от УС като негов член и същата получава дисциплинарно наказание „предупреждение за изключване” от БНК ”ТОП НЮФ”.

2. За развъдник The Pooh Bear's Flower, собственост на Цвета Иванова е определена комисия със задача да извърши проучване на предоставените в клуба документи, свързани с развъдната дейност и след обстойна проверка в случай, че е налице нарушение на ПСР, УС на сдружението ще наложи при необходимост съответното дисциплинарно наказание.

Тъй като БНК ”ТОП НЮФ” не е редовен член на БРФК няма обективна възможност за налагане на по-тежки наказания. И докато е така развъдчиците ще спазват оскъдните правила на киноложките дружества и всички ние ще сме принудени да разчитаме на тяхната съвест, съзнание и морал, доколкото ги има.

От мен толкоз. Надявам се задоволих проявеното любопитство!
User's Signature

Качена снимка

#1105 Потребителят е офлайн   MDI Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:" Ако твърде много съдиш хората, няма да ти остане време да ги обичаш."
    Майка Тереза

Публикувано: 07 December 2011 - 05:18 PM

Някак с течение на времето свикнах да съм все от наказаните!
За незнаещите ще разкажа подробности около това кучило.
Когато кучилото ми стана факт, отидох в БРФК и попитах:
Сега при тази ситуация с двата клуба и неизяснения им статут към кого да се обърна за родословия?
Отговора беше :
НИЕ ЩЕ ВАДИМ РОДОСЛОВИЯТА !!!!!!!!!!
( поради технически грешки се връщахме още 5 пъти за да поправят родословията и нито веднъж не казаха, че има объркване за това, че те са вадили родословията )
Някак тази работа ми прилича на ЦАРЯ ДАВА ПАДАРЯ НЕ ДАВА :tb_195:
Кучилото ми не е било плод на някаква случайно станала грешка, а планувано и целенасочено.

#1106 Потребителят е офлайн   MDI Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:" Ако твърде много съдиш хората, няма да ти остане време да ги обичаш."
    Майка Тереза

Публикувано: 07 December 2011 - 07:00 PM

Показвам изследвания, които съм правила на Дария
( Dark Queen of Tender Ebony )

Заключение от изследване за тазобедрена дисплазия.
Правено, още когато нямаше оторизиран лекар да издава сертификати . Също така тогава клуба по породата НБНК не задължаваше, а препоръчваше такова изследване!!!

Прикачени файлове

#1107 Потребителят е офлайн   MDI Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
    Майка Тереза

Публикувано: 07 December 2011 - 07:01 PM

Изследване на сърце

Прикачени файлове

#1108 Потребителят е офлайн   MDI Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
    Майка Тереза

Публикувано: 07 December 2011 - 07:04 PM

Изследване за цистенурия
на родителите на въпросната кучка.
Тя не е обременена генетично

Прикачени файлове

#1109 Потребителят е офлайн   MDI Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
    Майка Тереза

Публикувано: 07 December 2011 - 07:10 PM

Изследвания на мъжкия с който съм правила скачка:
( Starrry Town Cuit Cuit (Conan) )

Прикачени файлове

• Прикачен файл  Konan1.jpg (285.89K)
    Брой сваляния: 13
  • Прикачен файл  Konan2.jpg (206.18K)
    Брой сваляния: 19
  • Прикачен файл  Konan3.bmp (1.33MB)
    Брой сваляния: 11
  • Прикачен файл  Konan4.jpg (110.08K)
    Брой сваляния: 19

#1110 Потребителят е офлайн   MDI Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
    Майка Тереза

Публикувано: 07 December 2011 - 07:12 PM

Можете да ме наказвате, колкото си искате.
Аз съм работила по правилата.

#1111 Потребителят е офлайн   Mushrooom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 December 2011 - 07:41 PM

Показване на мнениетоMEDUNI, в 07 December 2011 - 04:28 PM, написа:

Цитат

Цитат

БНК „ТОП НЮФ” е доброволно и независимо сдружение с нестопанска цел, регистрирано в частна полза на своите членове
. Никой извън БНК „ТОП НЮФ” няма право да изисква, да търси сметка и да се намесва в работата на клуба. Но в израз на добро желание от моя страна, като Председател на БНК ”ТОП НЮФ” аз ще отговоря на някои от зададените тук въпроси, защото неяснотата свързана с тях води до уронване на престижа на клуба.

В пост на потребител бе повдигнат въпроса за оставката ми и за ОС на БНК ”ТОП НЮФ”. Оставката ми като Председател е депозирана в УС преди повече от година и ще бъде разгледана на ОС. Решенията взети на ОС касаят единствено и само членовете на сдружението.

Постъпи информация за нарушения на ПСР на БНК ”ТОП НЮФ” от развъдници The Dark Queen's Castle, собственост на Магдалена Иванова и The Pooh Bear's Flower, собственост на Цвета Иванова. На проведено заседание на УС бяха разгледани поставените проблеми и взети следните решения:

1. Развъдник The Dark Queen's Castle, собственост на Магдалена Иванова има кучило от 27.02.2011, но въпреки задължението за това в клуба няма предоставенини никакви документи. УС прие да отстрани Магдалена Иванова от УС като негов член и същата получава дисциплинарно наказание „предупреждение за изключване” от БНК ”ТОП НЮФ”.

2. За развъдник The Pooh Bear's Flower, собственост на Цвета Иванова е определена комисия със задача да извърши проучване на предоставените в клуба документи, свързани с развъдната дейност и след обстойна проверка в случай, че е налице нарушение на ПСР, УС на сдружението ще наложи при необходимост съответното дисциплинарно наказание.

Тъй като БНК ”ТОП НЮФ” не е редовен член на БРФК няма обективна възможност за налагане на по-тежки наказания. И докато е така развъдчиците ще спазват оскъдните правила на киноложките дружества и всички ние ще сме принудени да разчитаме на тяхната съвест, съзнание и морал, доколкото ги има.

От мен толкоз. Надявам се задоволих проявеното любопитство!

Здравейте потребителко MEDUNI, на първо място прави силно впечатление двойния аршин с които мерите своите членове. За единия изрядния направо наказание - няма комисия, няма дявол! За другия - насрания ГОРД, комисия ще го разследва след извадените и проверени доказателства ПУБЛИЧНО разобличен и в комисията явно сте вие и същия насран ГОРД - лявата ръка ще бие дясната :rc_036: така се прави кинология - БРАВО. Значи никой не трябва да се интересува от решенията взети във вашето[b] БНК „ТОП НЮФ” е доброволно и независимо сдружение с нестопанска цел, регистрирано в частна полза на своите членове[/b ОС], но пък вие можете да си продавате произведените болни кученца да сеете тъга и болка?!

Важното за вас е май да се добрете до власт във БРФК знам, че са ви обещали дори и пост в УС :re_037: Само не знам за завладения от Литов имот (багерите вече пътуват натам) също се чува, че съпруга ви е прибрал голям хонорар, та ще го връща ли или ще си го изработва? Или и БРФК е масонска организация като вашия клуб и всичко остава там вътре между вас, съпруга ви, Литов, Лидка, Пенкова..............подлизурковците те са джуджета нищо не им се казва :flagbg:

Я споменете как станахте член на котешкото БРФК и там май много не ви долюбват?!

#1112 Потребителят е офлайн   Kary 04 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 December 2011 - 08:40 PM

Кой си позволява да говори , че Маги е нарушила някакви си правилници на някакъв си несъществуващ клуб ? Кои сте вие и как не ви е срам ?Маги която единствена направи нещо истинско и нещо не в интерес на парите за породата в България!!!!!Маги ,която единствена отиде на 2500 км.за да заплоди в един от най-престижните развъдници в света и единствена отгледа 11 здрави бебета ! Как не ви е срам да говорите за нередности БЕЗСРАМНИЦИ такива ! Вие които никога не сте гледали бебета или сте напълнили хорските къщи с болни такива СРАМОТА!!!!!!!!!............

#1113 Потребителят е офлайн   StyleBullet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 December 2011 - 09:58 PM

Показване на мнениетоMEDUNI, в 07 December 2011 - 02:28 PM, написа:

БНК „ТОП НЮФ” е доброволно и независимо сдружение с нестопанска цел, регистрирано в частна полза на своите членове. Никой извън БНК „ТОП НЮФ” няма право да изисква, да търси сметка и да се намесва в работата на клуба. Но в израз на добро желание от моя страна, като Председател на БНК ”ТОП НЮФ” аз ще отговоря на някои от зададените тук въпроси, защото неяснотата свързана с тях води до уронване на престижа на клуба.

Браво Нели......,да се чуди човек, как, чак сега се сети за това!?!
..... то и НБНК беше доброволно и независимо сдружение с нестопанска цел и никой нямаше право да изисква, да търси сметка и да се намесва в работата на клуба! Да, ама не, в продължение на 5 години, стояхте отстрани и не се спряхте да ровите, да търсите сметка, да плюете, да злословите и да изнасяте какви ли не дивотии, редейки пъзели по спомени тук, във форума, само и само, да унищожите един създаден и работещ клуб!!!...вместо да се "впрегнете" и с общи усилия да градите, за просперитета на породата!
...е, успяхте....но какво от това!?!

Цитат

MEDUN:I

Гледаме себе си, Елена.
Стоели сме били отстрани и сме дебнели, та дано хванем Бонка в крачка. Ако питаш мен това е най-голямата работа, която сме свършили. Мъчим се да спреме тая луда жена. Да спре да развъжда болни и наследствено обременени нюфаундленди, да спре да търгува с кучета, възползвайки се от незнанието на хората, да пробутва неродословни за родословни ... Ти не проумяваш ли за какво става дума? Тая жена с болни амбиции не трябва да се докосва до куче, не да отглежда и развъжда.

....та каква стана тя сега...., кой е болният и лудият, кой размножава болни и наследствено обременени нюфаундленди, кой търгува с кучета!?! Кой е с болни амбиции и кой не трябва да се докосва до куче!?!
Как не ви беше срам, след всичко, което сте дробили тези 5 години, да се изтъпаните тук във форума, за да плюете и обиждате, та и боркини за защита на животните се изкарахте...!?! :zz_020:

Цитат

MEDUN:

Оставката ми като Председател е депозирана в УС преди повече от година и ще бъде разгледана на ОС.

Това е най-хубавото нещо, което си направила за тези 5 години....!!!
Като председател е трябвало веднага да реагираш, след като си разбрала, че има нарушение на ПСР на клуба, а не да си мълчиш, та и чак гордо да твърдиш, тук пред всички:

Цитат

Fiori и MDI имат три много качествени кучила.
....да MDI -ИМА....но е наказана...от УС....
...т.е. от председателя - Нели Чаворска и зам. председателя и ГОРД / забележете... две в едно/ - Цвета Иванова!!!

...а Цвета Иванова- зам. председателя и ГОРД на ТОП НЮФ.....тя какво създаде Нели!?!....две обременени кучила!!!

Цитат

MEDUN:
Развъдник The Dark Queen's Castle, собственост на Магдалена Иванова има кучило от 27.02.2011, но въпреки задължението за това в клуба няма предоставенини никакви документи. УС прие да отстрани Магдалена Иванова от УС като негов член и същата получава дисциплинарно наказание „предупреждение за изключване” от БНК ”ТОП НЮФ”.

........БНК ”ТОП НЮФ” не е редовен член на БРФК няма обективна възможност за налагане на по-тежки наказания

.....за какво задължение говориш тук!?! Та вие още не сте членове на БРФК!!! На ОС на БРФК -2010 г, се каза, че родословията ви ще минават през киноложките дружества и БРФК! Г-жа М. Иванова, за пореден път изрядно си е свършила работата, като директно се е обърнала там, където трябва!
От къде са издадени родословията на Цвета Иванова бе Нели, нали от БРФК са издадени, нали пак в ПК на БРФК са записани, както и родословията на г-жа М. Иванова!?!

Цитат

MEDUNI:

За развъдник The Pooh Bear's Flower, собственост на Цвета Иванова е определена комисия със задача да извърши проучване на предоставените в клуба документи, свързани с развъдната дейност и след обстойна проверка в случай, че е налице нарушение на ПСР, УС на сдружението ще наложи при необходимост съответното дисциплинарно наказание.

...каква комисия Нели!?!
...айде пак да ти цитирам вашият ПСР:

Цитат

Цитати от ПСР на киноложки клуб ТОП НЮФ:

.... II СЕЛЕКЦИОННО РАЗВЪДНА ДЕЙНОСТ
1. ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ

4. ДА ИМАТ НАПРАВЕНО ИЗСЛЕДВАНЕ ЗА ТАЗОБЕДРЕНА И ЛАКЪТНА ДИСПЛАЗИЯ, КАТО ИЗСЛЕДВАНЕТО СЕ ПРОВЕЖДА НАЙ- РАНО НА 18 МЕСЕЧНА ВЪЗРАСТ НА КУЧЕТО В ОТОРИЗИРАНИ КЛИНИКИ.
ДО СЕЛЕКЦИОННО РАЗВЪЖДАНЕ СЕ ДОПУСКАТ САМО КУЧЕТА СЪС СТЕПЕН НА ДИСПЛАЗИЯ НЕ ПО-ГОЛЯМА ОТ "C"!
НЕДОПУСТИМО Е ИЗВЪРШВАНЕТО НА РАЗВЪДНА ДЕЙНОСТ НА КУЧЕТА ПРИТЕЖАВАЩИ СЛЕДНИТЕ ПОРОЦИ

2. ДОКАЗАНА ТЕЖКА ТАЗОБЕДРЕНА ДИСПЛАЗИЯ

4.ЖЕНСКИТЕ КУЧЕТА НЕ МОГАТ ДА ИМАТ ПОВЕЧЕ ОТ ЕДНО КУЧИЛО, ЗА ЕДНА КАЛЕНДАРНА ГОДИНА

III. НАРУШЕНИЯ

НАРУШЕНИЯ НА НАСТОЯЩИЯТ ПРАВИЛНИК ЗА СЕЛЕКЦИОННО РАЗВЪЖДАНЕ, СЕ СЧИТАТ ЗА ОСНОВАНИЕ ЗА ИЗКЛЮЧВАНЕ, ПО СМИСЪЛА НА УСТАВА НА БНК "ТОП НЮФ".

-има ли направени изследвания на Емина и Хълк, преди да бъдат допуснати до разплод - НЯМА!!!
- за една календарна година, Емина два пъти е родила!!!
- сертификат за ТБД на Хълк - СТЕПЕН НА ДИСПЛАЗИЯ - " Е"!!!
Какви проучвания и каква обстойна проверка, като от където и да го погледнеш ПСР НЕ Е СПАЗЕН!!!
Това е вече НАГЛОСТ!!!
Г-жа М. Иванова, наказана с отстраняване от УС и предупреждение за изключване, при положение, че е изпълнила абсолютно всичко изискващо се от нея, като развъдчик, с изрядна здравна и всякаква документация на нейното куче, изискваща се от ПСР!
... за другата, Ц. Иванова, осрала се отвяскъде.....комисия назначена!!!

СМЕШНИЦИ!!!

#1114 Потребителят е офлайн   polenium Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2011 - 09:47 AM

Чета, чета и пак чета ... умът ми не може да асимилира цялата информация. Не мислех да пиша, но вече ми писна. Познавам някои лично, други не. Обожавам тази порода! Не съм си купила все още, защото имам един осиновен и няма как да гледам в момента 2 кучета. За себе си направих един извод - когато съм готова ще си внеса куче от чужбина.
User's Signature

Качена снимка

#1115 Потребителят е офлайн   fiori Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2011 - 01:36 PM

Елена, хайде малко да укротиш топката, че както сте тръгнали...отново ще стигнете до онези икони, които показват вашето безсилие!

Показване на мнениетоStyleBullet, в 07 December 2011 - 09:58 PM, написа:

-има ли направени изследвания на Емина и Хълк, преди да бъдат допуснати до разплод - НЯМА!!!
- за една календарна година, Емина два пъти е родила!!!
- сертификат за ТБД на Хълк - СТЕПЕН НА ДИСПЛАЗИЯ - " Е"!!!
Какви проучвания и каква обстойна проверка, като от където и да го погледнеш ПСР НЕ Е СПАЗЕН!!!
Това е вече НАГЛОСТ!!!
Г-жа М. Иванова, наказана с отстраняване от УС и предупреждение за изключване, при положение, че е изпълнила абсолютно всичко изискващо се от нея, като развъдчик, с изрядна здравна и всякаква документация на нейното куче, изискваща се от ПСР!
... за другата, Ц. Иванова, осрала се отвяскъде.....комисия назначена!!!

СМЕШНИЦИ!!!

Да, има направени изследвания на Емина и Хълк!
Не, Емина не е заплождана в една календарна година!
Кой сертификат Елена, онова заключение, което явно е предадено само на Бонка (това по думите на Д-р Златинов). За тези, които не знаят, аз все още не разполагам с този "сертификат", но иначе...някакво си заключение!
Вие кога "погледнахте" ПСР на "ТОП НЮФ"? Айде аз да отговоря...СЕГА, когато някой ви приплака след поредното н....не!
А "другата"( Елена, визирате мен), вие я подкрепяхте, когато бе настрана от всички л..на , които вие не само, че не спирате на забърквате, а и при всяка възможност се възползвате, за да оневините такива като вас, които цял живот място не си намират!
Напротив, Г-жо Йорданова...развъдник The Pooh Bear's Flower НЕ Е произвел сакати кучета, а и струва ми се е повече от непрофесионално да използвате такива епитети! Редно е да споменем, че все още са млади (от 1вото кучило сега ще стават на 2 години :)) и не знам, кое от всички тях вие определяте като сакато :) Как? Нима и за тях вече има "Заключения" от ЦВК?
Както написах и съм писала и преди, а и съм казвала на тези, които сега безсмислено защитавате...кинологията е такава, каквато вие сте я направили, много преди аз и такива като мен да се появят! Четохме и вашите теми, видяхме и вашите слабости, които ние за щастие, не можем да стигнем, защото има правила и те се спазват!
Това, което направихте тук е да,повтарям, ОНЕВИНИТЕ една сбирщина от току що прогледнали и новоизлюпили се, за да съсипете нещо , което се гради 30 и повече години!

Към Г-жа Йорданова и Георгиева... спрете да ровите...няма да намерите под вола теле, точно така както не успяхте в годините! Кучетата, които съм подарила са здрави, а тези, които съм продала ще продължават да пишат историята на Нюфаундлендите и...много важно...не като пазачи на паркинги или затворени в някой си двор за вечни времена!
Гледайте, търсете, разпитвайте...няма кой да ви обърне внимание, а дори и да го направи вие сте наясно, че ще бъде за кратко!

Дали в клубовете има правила и дали НБНК е работил по правилата??? Забележете НБНК! Отговора е един! НЕ, Не е работил по правилата, а и собствения си правилник за развъждане не е спазил! Кучета, които лично съм се опитвала да заплодя по молба на велики развъдчици като Бонка и до ден днешен нямат необходимите изследвания и това не е било укривано, а просто не е касаело "ТОП НЮФ" и не е давана гласност!
polenium, напълно ви подкрепям! България има нужда от качествени Нюфаундленди и само такива като мен и вас го разбират! Факт

Като заключение на всичко изписано си позволявам да ви оставя да прекарате едни ВЕСЕЛИ НОВОГОДИШНИ ПРАЗНИЦИ, а другото...каквото за вас, такова и за мен Качена снимка

#1116 Потребителят е офлайн   StyleBullet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2011 - 06:15 PM

Как не те е СРАМ, след всичко, което си направила да се появиш и да продължаваш да лъжеш и да говориш глупости!!!
..."икони, показващи моето безсилие"... :ab_041:
....нееееее,не си "вденала", иконката... / :ue_072: / показва УЖАСА ми от идиотските безмислици, които "ръсиш"....:ac_007: !!!
…а тази: помощ / :uc_029:/ за Цвета......
- изследването на Хълк го видяхме - СТЕПЕН НА ТБД - "Е"!!!
..а ти продължавай да ми се правиш на "ни чул, ни видял”...
...интересно как си правила изследвания, а след това, дори не си се заинтересувала от рузултатите...!!!...кого лъжеш, аудиторията тук или себе си...!!! СМЕШНИЦА!!!
...защо си пуснала Хълк в развъждане, преди да си направила изследванията, които се изискват от собственият ви ПСР!?!
...а изследванията на Емина..., къде са те!?! Дай да им се порадваме и на тях!!!....а те кога бяха направени!?!
ЛЪЖЕШ и то много, нееднократно го установявам вече!!!

Цитат

biberon -fiori -Цвета:

... Емина ФАУНДЛАНД, собственост на ЦВЕТА ИВАНОВА - АЗ има 2 кучила!
1. 12,2010
2. 08,2011

-родила декември 2010 г., следващо раждане август 2011 г.......
...от раждане до раждане НЯМА дори 12 месеца НЕуважаема, това значи, че веднага след раждането е заплодена ОТНОВО!!!....,което е в разрез с ПСР на клубът ви!
....а ПСР на ТОП НЮФ не само го погледнах, а даже и ви го цитирам, така, както сте го гласували вие!!!
Престани да ми повтаряш, какво било едно време! Да, подкрепяла съм те и не само тебе, но тогава не бяхте омазани в лайна!
Сега няма как да те подкрепям, сега мога само да се отвращавам!!!
Престани да говориш, ей тъй, само за да кажеш нещо, защото човек трудно схваща мисълта ти!
...да се оневинявам !?!...пред кого!?!...и за какво!?! ...мястото аз съм си го намерила отдавна и най-малкото ти можеш да ми даваш каквито и да било определения за място и положение!!!

„САКАТИ”.....къде съм дала такова определение!?!
...СБИРЩИНА казваш....кого определяш ти като СБИРЩИНА!?!
...да съсипя нещо, което се гради 30 и повече години....АЗ!?! :ac_007:

... да ровя...да се занимавам с теб..... през годините... :ac_007: , еееееее, много се надценяваш НЕуважаема...БЕЗРАЗЛИЧНА и СМЕШНА СИ МИ!!!....... :ma_006: :tb_195:

#1117 Потребителят е офлайн   StyleBullet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2011 - 06:34 PM

Показване на мнениетоMEDUNI, в 07 December 2011 - 02:28 PM, написа:

Еххххххх Нели, какво става сега, да прехвърлим отговорността към киноложките дружества...с техните "ОСКЪДНИ" правила...!
Защо да сте виновни вие в УС, еле пък ГОРД.....!?! :ab_041:
С едно обаче съм съгласна, всеки развъдчик трябва да има съвест, съзнание и морал!
...адвокат Чаворски.....адвокат на Камен......БРАВО, замислената стратегия е ПЕРФЕКТНА!!! :wb_052: :ab_041:

Цитат

Mushrooom:

Важното за вас е май да се добрете до власт във БРФК, знам, че са ви обещали дори и пост в УС.......

:xb_035: :beer:

#1118 Потребителят е офлайн   Mushrooom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2011 - 07:31 PM

Да, има направени изследвания на Емина и Хълк!
Ами дайте да ги видим както направи MDI, кога са направени изследванията? Като имате изследвания и знаехте за състоянието на вашите кучета защо ги пуснахте в разплод?!
Кой сертификат Елена, онова заключение, което явно е предадено само на Бонка (това по думите на Д-р Златинов). За тези, които не знаят, аз все още не разполагам с този "сертификат", но иначе...някакво си заключение!
Нима искате да кажете, че кучето ви е заведено на снимка за дисплазия и след това докторите не са ви информирали за резултата? Снимали са кучето ви и са държали резултата в тайна от вас, и са го дали чак сега на Бонка? Чувате ли се какво говорите (пишете)?! Кучката ви е родила 2 пъти в рамките на година, тоест заплодена е на две поредни разгонвания, това личи много ясно от сайта ви!
А "другата"( Елена, визирате мен), вие я подкрепяхте, когато бе настрана от всички л..на , които вие не само, че не спирате на забърквате, а и при всяка възможност се възползвате, за да оневините такива като вас, които цял живот място не си намират!
Тук никой, никого не оневинява, вие не разбрахте ли, ВАС УЛИЧАВАМЕ не защото сте умна, тъпа, луда, а защото си правите експерименти с живота на кученцата произведене от вас, защото умишлено заплождате болни кучета носители на най-страшната болест след рака при кучетата – дисплазията?!
Това, което направихте тук е да,повтарям, ОНЕВИНИТЕ една сбирщина от току що прогледнали и новоизлюпили се, за да съсипете нещо , което се гради 30 и повече години!
Опа, пак ще повторя никой не може да бъде оневинен тук, вие сте разобличена!Я кажете вие от коя година се занимавате с ”развъждане“, какво градите от 30 години пък и от повече, и кои са току щопрогледналите и новоизлюпените (определно сте за лудницата, това е констатация не е обида)!

Като заключение на всичко изписано си позволявам да ви оставя да прекарате едни ВЕСЕЛИ НОВОГОДИШНИ ПРАЗНИЦИ, а другото...каквото за вас, такова и за мен
Ааааа – не, такива да си ги нямаме, ние не щем кучета с “Е“, не щем да се докараме до тежко психическо състояние като вашето! Иначе благодаря за позволението за новогодишните празници, ще се възползвам поне аз от него.

Като заключение и аз искам да кажа: потребителко fiori за мен не сте добре с психическото си здраве консултирайте се с лекар, за развъдчик не ставате след като сте си позволили неща които никой развъдчик не си позволява! Потребителко MEDUNI участвайки във интриги и задкулисни игри трябва да сте наясно че никога не водят до нещо градивно и полезно, както и в котешкото БРФК така и в същинското няма да са много хората които ви уважават, да не кажа хич. Като сте си подали оставката кой трябваше да я приеме, клуба от 2 члена ли?!. За адвоката, да гледа филма Адвокат на Дявола.

#1119 Потребителят е офлайн   polenium Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 December 2011 - 10:20 AM

Сега ще ви споделя нещо и дано никой не се засегне. Интересувам се от породата от далечната 1990г. Тогава бях в компанията на 3 нюфа за няколко дни и се влюбих. Колко от вас са мислели за такава красота тогава? Бъдете честни! Лъжех майка ми и баща ми, че ям на стол, а с парите си купувах всякаква литература за кучета и все още я пазя. Гладувах за да чета и да се образовам за всичко свързано с кучета, породи, развъдници и родословия. Ако искате ми вярвайте. Съмнявам се някой на моите тогавашни години да е правил такива жертви за своята страст.
А това е кучето, което ме накара тотално и необратимо да искам такава мечка. Моята страст ЧУЗО!!!

Прикачени файлове

User's Signature

Качена снимка

#1120 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 December 2011 - 11:30 AM

Показване на мнениетоpolenium, в 09 December 2011 - 10:20 AM, написа:

Сега ще ви споделя нещо и дано никой не се засегне. Интересувам се от породата от далечната 1990г...

Е ти какво всъщност толкова искаш да ни кажеш, че не можах да се сетя ... ако ще си разказваме романтичните детски преживявания, нека и аз споделя: през далечната 1973 година хванах някакъв ужасен обрив по цялото тяло, щото бягах от къщи и с парите за кифла с мармалад хранех бездомната Буба и спях с нея под един мост на Перловската река ... после една нощ тайно я внесох у дома и тя ЦЕЛИ ТРИ ДЕНА живя в килера на третия етаж в ап. 35, Вх. Б, Бл.14, бул. Братя Бъкстон. На четвъртия ден моята мила баба прозря пъкленото ми дело и двамата заедно с клетото кутре почти бяхме изселени да живеем на улицата ... сега ти да не вземеш да се засегнеш нещо...а, да не забравя - гледал съм и "Четиримата танкиста и кучето" ... :tb_195:
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

• (58 Страници) +
  • « Първа
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Не можеш да публикуваш нова тема