Смесени породи
Публикувано: 11 October 2009 - 02:07 PM

Две снимчици от вчера (малко с гадно качество)

Публикувано: 11 October 2009 - 03:22 PM

Публикувано: 12 October 2009 - 07:52 PM

Ходих да си прибера малкия звяр от провинцията, не знам кво да разказвам, диваче си е, дали ще се поправи , нямам идея. Хванали сме бълхи, а има външно обезпаразитяване и то съвсем скоро, сега се чудя с какво да го мажа. Станал е още по-голям, отказва ми суха храна, едвам го насилваме днес да яде. Там , при баща ми опитал всичко , най -вече пилешки глави и явно много са му харесали. Вчера бях свидетел, как играейки си с едни кучета, като стане обедно време се оттегля в стаята на ....леглото и си спи 2 часа като в детската градина, а те го чакат да излезе и да си играят пак. Като стаен пак подваща играта . Вечер , знае къде живеят други кучета на улицата и ходи да ги разлайва, те от дворовете и той минава и ги лае, по едно време концерт стана, не мога да го прибера. Все ги прави едни такива неразумни.
Синьокуче, снимките дето казваш ,че не са сполучливи, всъщност са много кразисив, аз такива не мога да докарам никога. За съжааление нямам фото в момента и не мога да снимам, но скоро се надявам , че ще имам и аз нещо пресно, нещо топло на моя дивак.
Ритка е страхотна сладурана, Рони също, той нмай като моя , приличат си

Поздрави от нас с Макси, ще се включвам когато имам време, инач идеята за запознанства и представяне е добра, но наистина малко пишем тука и не знам защо , толкова хора имам кученца като нашите.
Лека вечер !

Публикувано: 13 October 2009 - 08:30 PM

Доста грозновата е тук,но какво да се прави.Прилича на стопаните си.

Публикувано: 14 October 2009 - 09:49 AM

gngpaint, относно пилешките фенери, аз лично не давам на моя, случва се поянога да му дам малко кокалче/ като изключвам пилешките глави дето баща ми му даваше няколко дни/. Предишното ми куче преди повече от 14 год. когато беше бебе съм го хранила с пилета варени с разни зеленчуци, защото тогава сухата храна беше кът и непопулярна, имаше някакви едро смляни консерви от които повръщаше. После мина на гръкляни , пилета, дроб и пододни, чак след години прояде суха храна, пък си израстна едно голямо , здраво и силно куче. За фенерите обаче не мога да ти дам съвет, лично аз за сега няма да му давам.
Да, в апартамент живеем , с изключение когато е "провинциалистче", там къща двор и вила в гората. Определено му е по -добре там. Наистина расте бързо, сега не мога да го вдигна да го премеря, но предполагам , че е около 14- 15 кг вече. И аз се надявах да е малко кученце, когато го намерих беше 2 кг. За Ритка предполагам, че няма да стане много голяма. Мисля, че вече е щяло да и проличи. За Макси допускам също , че няма да е огромен, по- едричък, но едва ли над 25 кг., а може и значително по-малко, всъщност не мога да преценя съвсем точно.
За лаенето нямам и бегла представа как може да се спре, вероятно трябва да и отвличаш вниманието в такива моменти и да я поощряваш с нещо вкусно, знам ли.
Иначе за среща аз съм съгласна, от София съм, който желаее да съберем нашите сладури нека пише и да ги запознаем.
И аз се чудя защо при толкова много осиновители малко пишат. Нали все пак повечето боравят с нет, взели са кучета от тук, пък и при всички случаи са насочени към този форум за комуникации или споделяне на проблеми относно малкото кученце.
Малко да споделя и за Макси. От както сме се прибрали някак е улегнал, по-спокоен е, не е толкова див и щур. Вече две нощи не спи на леглото при нас. Предполагам , че се уморява от разходките, пускам го в парка да се наиграее добре и тогава го прибирам. Сутрин като излизам обикновено е пред мен и докато отворя вратата вече е навън, сега забелязвам, че седи и чака в коридора дали ще го повикам и ме наблюдава. Излизам вече спокойно, преди 10 мин не ми стигаха да се откопча от него.
Все още обаче ми е трудно да му направя някакъв график :сън - храна - водене. Сутрин като стана аз и той се събужда , вероятно му се пишка, само че в 6 часа кой да го води, давам му храна и отварям балкона да пишка, после влизам вътре , пия кафе , оправям се и към 7.30 -8 навън. Само , че ми е малко късно в този час, не знам как да се оргазнизирам, като се има предвид, че последно на балкона излиза около 23 часа. Мисля ,че вече може да стиска, но все пак още няма навици на 100 %, а е студено да държим вратата отворена. Някой да има съвети за поредността храна - излзиане?
Лек ден и поздрави на всички сладурковци!

Публикувано: 14 October 2009 - 10:27 AM

Да си призная, изобщо не съм се сещала да погледна тази част на форума, все около "Без дом" се въртя, предполагам и другите са така.

Това е нашият Чарли, преди почти 3 години го прибрахме от улицата, оказа се, че стопанката му била починала и "добри" съседи просто го изхвърлили. 2-3 месеца се е скитал, докато не ни откри нас, просто веднага бяхме взаимно привлечени един към друг. Беше много травмиран, доста време лаеше само шепнешком и беше абсолютно невъзможно да го оставяме сам вкъщи, защото изпадаше в истерия, мяташе се, удряше се във вратата и стените и виеше. Все още понякога се стряска, когато посегнем да го погалим, но постепенно се превръща в едно голямо спокойно и щастливо куче

Публикувано: 14 October 2009 - 11:36 AM
Това е Кaрмен наскоро след като я взехме.

Hамерена е на улицата и оставена в приют. Дълго време не искаше да ходи на разходка по-далече от 2-3 къщи . Все искаше да се прибира. Мисля , че я беше страх да не бъде изоставена отново.
А иначе , като се приберяхме отнякъде , а тя е била сама , намирахме всички кошчета за боклук изтърбушени - боклукут разнесен из всички стаи. Това отмина , де.
Ние си я гледаме като дете, само дето я глезим повече от човешките ни деца.

В събота ще станат точно 8 години откакто е при нас.

Публикувано: 14 October 2009 - 02:49 PM

Всеки ден виждам доста стопани с безпородни кучета, ще се радвам ако се включват и тука. Не мисля , че това да се гледа такова кученце е прецедент в днешно време . Звучи ми похвално и гордо и то не , че аз имам такова, а защото чувството на полезност и някакъв принос в цялата ситуация е много приятно и носи удолетворение.
Ще ви разкажа накратко една история, все се чудех къде да я вмъкна, май сега и е времето и мястото.
Хора, които не са гледали куче породно, май изобщо никаво, но обичат всички живинки, преди години си намират на улицата кутре и си го взимат. Тази година една късна вечер пред тях кола удря малко кученце, естествено всеки подминава докато животинката се гърчи в болка. Спират да видят какво става с него. Прибират го в тежко състояние, следва ампутация на краче и много грижи за да се възстанови. Знам , че сега е добре, расте в техния дом и е щастливо момченце без краче , но в добри ръце. Та тези хора никога не са писали по форуми и никой не би могъл да знае за техното добро дело и то не за друго, а просто за да ни радва, че и това се случва, сигурна съм и то често, което значи , че има още много стопани които с радост могат да споделят свои истории , защото везните като че ли клонят повече към безсърдечността ни , отколкото към добрината във всеки от нас.
Не знам дали да няма цял раздел , не само тема, може сега да се струва излишно, но ще е видна от повече хора, като намерят форума. Освен това нашите кученца са с малко повече "претенции ", някой щури и диви, някои изплашени, бити , тормозени, което естесвено води до по различното им развитие и социализиране.
Jarrita, твоят Чарли е едно прекрасно куче, очарователен и мил.
greeneyed, Кармен изглежда като истинска лейди, голяма красавица.
Лек ден от мен за сега , да нагушкате кучовците от моят Макси.

Публикувано: 14 October 2009 - 04:28 PM

Рита на 19 февруари става на годинка.Със сигурност ще получи и торта.Някакви рецепти?

Публикувано: 14 October 2009 - 08:16 PM

Много са красиви картинките на кучовците и кучовците на картинките! Факт е, че всяко добре гледано животно е красиво, а нашите са особено хубави, защото рядко можеш да видиш други такива :)
Ето малко и от днес:
Това ТУК, че е по-голямо с малки снимки - днешната игра с един красавец! И преди това Лара си мечтае нещо :)

Публикувано: 14 October 2009 - 08:53 PM

Доста малка изглежда Рита на снимката...

Рецепти за кучешки торти?

Публикувано: 14 October 2009 - 09:29 PM

Знам, че не сме толкова активни, но може и да бъдем, от нас зависи. Обичайно в тази тема се поглежда само за информация, но пък има какво да пишем, има и много други които биха се включили. Не зма, защо, мо ми се стува, че повечто хора не смятат за нужно да споделят за своите намерени, осиновени любимци. Вероятно не виждат с какво да се похвалят при този цял парад на породите, но не е така. Забелязвам много положителни качества в моето безпородно кученце, които ме радват.
gngpaint, ще се научи да върви на повод, не се притеснявай. Моят и той е малко неориентиран, преплита се в краката ми, но се опитвам да му давам посока, даже днес излязох с лакомства и ги държа плътно до мен , за да ги надушва и да се движим в синхрон. Той всъщност от първия миг на слагане на каишка и после повод ме се е дърпал, но има навика да ме спива като минава и от двете ми страни или да си хапе повода и това до момента в който види , че ще отиваме в парка/ защото като няма много време е само около блока/, там вече е заинтересован от други неща , а и аз го пускам да търчи на воля.
Торта кучешка не знам, но на предишното куче за рд-то купувахме любима консерва и слагахме свещичка в нея според годите, щерката го украсяваше с нещо, например картонена щапка рисувана , слагаше му някакви пискюли и аз вече не помня какво и го караше да танцува

Сега ако ме питаш за идеи , торта не знам дали ще направя, но може да му желирам няколко вида меса/ варени/ във форма на торта и да му сложиш свещичка.
Поздрави!

Публикувано: 14 October 2009 - 10:01 PM

Опаа... малко я събудих

ОхОО, някой ме изпревари с поста... :) Много се радвам на похвали и много благодаря! Стимулиращо е!

В раздела за хранене май имаше нещо за кучешка торта, а samanta е дала страхотни идеи. Ние нашия го отпразнувахме скромно - с кожен кокал и голяма разходка...
За пилешките фенери - и изобщо истински кокали (избирани и безопасни) при Лара се получава не запек, ами акото е като пясък - твърдо и ронливо... Иска да ходи доста често - аз за това и давам по малко и следя какво става на изхода.
Аз май от няколко месеца насам винаги имам разни вкусотийки из джоба, поне като отивам специално на разходка... Мисля че суитчера ми е с неизлечимо мазни джобове, но той е стар и е жертван по този повод. Нося си и четка за "обезтръняване" и топка за игра... Големи джобове имам! Добре че се захлади, че все се чудех как да мъкна всичко.
Освен да почакаме още малко, за да анализираме активността ни

Публикувано: 15 October 2009 - 08:31 AM

Той е моята гордост. Преодоляхме стреса и страха от изоставяне, бързо се научи да не бърка в боклука и да не яде гадости от земята, научи се да не лае при всеки шум във входа, научи се да се разхожда без да дърпа, и изобщо е перфектно куче, въпреки че аз не го възприемам като куче, а просто като по-космат член на нашето семейство и не мога да си представя живота без него. С мъжа ми винаги сме обичали кучетата, но не сме взимали, тъй като живеем в тясна панелка и мислихме, че не можем да осигурим добър живот на едно куче. Оказа се, че не сме били прави

Иначе аз лично не виждам разлика между породисти и непородисти, всяко от тях е индивидуалност, независимо от породата, и всяко от тях е красиво по свой начин, особено когато се вгледаш в очите им. И за съжаление, вече и породата не е гаранция, че няма да остане на улицата.
Публикувано: 15 October 2009 - 11:55 AM
Рецепта за торта: палачинкова торта. Може да се яде от хора и животни.
за палачинките
1 чаша брашно
1 яйце
1 щипка сол ( може и без сол)
Ако е малко, може 2 чаши брашно .
(Изобщо , ако ви се стори малко, можете да си прибавяте колкото си искате брашно , яйца и вода. важното е преди пърженето да е като боза , за да е лесно. Ако решите че брашното не е полезно за кучето, можете да направите блатове само от яйца, т.е. омлет. )
Брашното и яйцата се бъркат с вилица ( може и с миксер, ама с вилица ще имате по-малко изцапани уреди и по-малко за миене ) и се прибавя вода докато стигне консистенцията на по-гъста боза.
Изсипва се по един чирпак от сместа върху незакарящ тиган с 3-4 капки олио ( може и сух - без олио)
Когато сместа изсъхне върху тигана , се обръща и от другата страна.
За крем може да се използуват различни меса, сварени добре и накълцани на дребно или пасирани. Може дробчета, добре разварено пилешко месо, накълцано съвсем на дребно, шунка, рива. Изобщо - на вкус, стига да е без много подправки.
Най-отгоре за украса може да се сложат парченца шунка , саламче, рибки от консерва с меки кости или без кости, варени яйца...
Не знам с духането на свещичките как ще се оправите

Публикувано: 15 October 2009 - 12:41 PM
Само се обаждам, да се разпиша и да не изостава темичката.
Свещичката може да успее да я духне, ако се разлае, моят лаеше срещу нея, защото му беше странно нещо, забодено в любимата му храна , а не можеше да си похапне.
Каквото и да му вземеш или направиш все ще е добре, нали става за ядене, пък и много се съмнявам ,че ще разбере , че има рд

Чао за сега и да слушкате любимците!
п.п Някой от Западна София има ли?