Така се радвам като има снимки всеки път. Особено от темата "преди и сега" като има безпородно е много интересно какво се е получило. Нищо против нямам породните - ама са ми малко скучни - изглеждат като всички останали, за външен наблюдател :) И на клипчета се радвам, естествено! Пускайте повече :) На
samanta лудото хайванче, го следя с голям интерес. И Ръфунката е чудесен! Изобщо съм абсолютна фенка на безпородието... И аз много често се чудя на хората, защо изобщо си купуват, като има такъв чудесен избор - безплатно. Уважавам породите и харесвам много от тях, разбира се, но като става дума за куче-компаньон от което не се изисква нищо специално... цялата работа е само суета и показност май
Много ми се иска да се пробваме в турнира на
Apso, но ни е мнооого рано. Циркаджийските номера ги научава много бързо, но в последно време навън се разсейва доста и не мога да й задържа вниманието за дълго... (аз съм си виновна за което, но това е друг въпрос:).
За лаенето.... Не съм имала проблем с това никога, така че мога само да предложа и предположа някакви работи... Например - научи я да лае по команда и съответно да млъква по команда. В
ТАЗИ тема мисля имаше хубаво описание как става. Друго за което се сещам е да не обръщаш никакво внимание на лаенето и изобщо при подобни възбуди я игнорирай или направо опитай да я разсейваш от това действие. Ако съзнанието е заето с нещо което ти искаш да прави - тя няма как да прави друго. Може би има тема за лаенето в раздела за Възпитание..., потърси или поискай съвет там. :) Успех и поздрави на всички!