Dog.bg Форуми : Смесени породи

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (67 Страници) +
  • « Първа
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Смесени породи

#1121 Потребителят е офлайн   gngpaint Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Рисуване
Публикувано: 15 October 2009 - 06:46 PM

Благодаря за идеите за торти.За съжаление аз не съм от София,а някой от Бургас има ли? wb_052.gif И аз се сетих за кучешката сватба,но не беше филм,а част от репортаж за най-глезените кучета в света или поне аз така мисля че беше. md_064.gif Най-големи проблеми създава Рита когато се опитвам да я хвана.В смисъл щом е пусната някъде и дойде време да се прибира полудява.Нищо не работи от методите за хващане.Дори с лакомството. dh_188.gifНякаква помощ?zz_220.gif
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#1122 Потребителят е офлайн   Jarrita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2009 - 06:42 AM

И при нас нищо не помага, нито лакомства, нито играчки, нищо. Направо оглушава, когато го пусна от повода, а най-лошото е, че бяга от полето, където се разхождаме и отива в квартала, където плаши хората с размерите си и с едрозъбата си усмивка. ab_041.gif

Резултатът беше, че вече не го пускам свободно, само на повод. Жал ми е, че не може спокойно да си поиграе с другите кучета, все му се налага да влачи и мен, но компенсираме с доста дълги разходки, навъртаме по 30-тина километра даже в най-лошото време.

#1123 Потребителят е офлайн   gngpaint Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Икона за мнението  Публикувано: 17 October 2009 - 10:25 AM

Рита е същата.Вече две деца е уплашила.Като види,че някое пищи отива и почва да го лае.Снощи си измъкна главата от каишката и тръгна да бяга с едно помиярче(неин братовчед) ab_041.gif Добре че я хванахме преди да отиде на улицата.Върна се кална до уши. ud_009.gif Направо ужас.Чак папагалите смути.Прекъсна им играта на симс 2. ab_041.gif Тъкмо направихме фотосесията.По-късно ще я публикувам. wb_052.gifВие след разходка миете ли си лапите?
п.п. снимката е след баня wub.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

#1124 Потребителят е офлайн   Jarrita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 October 2009 - 01:37 PM

Аз може и да не си мия ръцете всеки път, но на кучето лапите задължително ab_041.gif

Не обича да си слага лапите в легенче или под ръчния душ, затова забърсваме с влажна гъба. А когато бяхме на почивка преди 2 години, баща ми дойде да го наглежда и го научи да се мие в леген. За съжаление, след като се върнахме, на нас не ни даваше, явно не сме достатъчно строги.

Къпането ни е голям кошмар, отказва да стои под душа, а застава до вратата и както и да го поливам с канчето, все половината вода се излива в коридора.

#1125 Потребителят е офлайн   SisTy_bS_ Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 17 October 2009 - 02:11 PM

За мен няма значение дали кученцето е породисто или не аз преди имах кученце което не беше породисто но спираше погледите а всички и мн го обичах беше беличко сладурче обаче умря и въпреки че това ле случи преди 1 година не мога да го забравя може би защото виня себе си за смърта му,не съм виновна но ми е жал че не му поазах достатъчно колко го обичам и всеки ден си спомням за него.
Сега имам златен ретртивър и ми е гузно ,че го гледаме по-добре от предишното ми кченце.Чувствам се ужасно че позволих родителите ми да не му дадат привилегиите,които има златния ретривър само защото беше мелез.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#1126 Потребителят е офлайн   gngpaint Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 17 October 2009 - 04:12 PM

Мн гадно.Съжалявам за него.Jarrita ние пък сме по обратния начин.Когато искаме да му забършем краката с нещо не дава,но се научи върнем ли се от разходка да отива в банята.Обожава водата. af_089.gif ОБикновено с какво храните кучовците? mg_062.gif
И сега обещаната фотосесия:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

#1127 Потребителят е офлайн   gngpaint Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 18 October 2009 - 07:28 PM

С какво храните кучовците? zz_227.gif
User's Signature

#1128 Потребителят е офлайн   Jarrita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2009 - 10:05 AM

С гранули, най-често Darling. Изпробвахме най-различни храни и избрахме тази, защото не получава газове от нея. Отразява му се добре, спря неконтролирания косопад, козината е хубава и блестяща (не че и преди не беше такава), и екскрементите изглеждат добре на цвят и консистенция. Не че разбирам нещо от кучета, храни и отглеждане, но да чукнем на дърво, за 3 години не е боледувал нито веднъж, а и носът му почти се е оправил (на снимката се вижда, че е целият сух и напукан).

Инача най-много обича готвена храна, готов е да облизва купичката още половин час след като си е изял всичко. Аз по принцип готвя почти без сол и не използвам подправки, така че нашето ядене е подходящо и за него, а той страшно го обича. Наскоро му подариха консерва Тонус с телешко, също много му хареса, омете всичко, а след това открадна кутията, изблиза я отвсякъде и я нагриза хубаво. Не искам да правя реклама, но тази храна миришеше апетитно даже за мен, и не изглеждаше никак зле - по-дребни и по-едри парченца чисто телешко и почти никакви тлъстини.

#1129 Потребителят е офлайн   gngpaint Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Икона за мнението  Публикувано: 21 October 2009 - 02:45 PM

Къде отидохе всички? r_181.gif
User's Signature

#1130 Потребителят е офлайн   no_brain Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 October 2009 - 03:28 PM

Нашия кучо мрази гранули освен ако не са омесени с нещо.На 19 Ръфи стана на 1 годинка. Тортата беше доста простичка от 1 консерва малко гранули и малко салам ab_041.gif До година ще е по хубава. ab_041.gif Снимки ще кача по късно, които впрочем са с доста лощо качество.

#1131 Потребителят е офлайн   samanta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2009 - 03:48 PM

И ние сме тук , само , че не бях влизала тези дни , по-късно ще пиша повече .

Поздрави !
User's Signature

Качена снимка

#1132 Потребителят е офлайн   sinioku4e Икона

• >:-D
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 21 October 2009 - 07:27 PM

И аз имам малко работа тия дни. Дано поне е доходна!
След разходка - банята е задължителна. Като се сетя как се гушкаме в леглото и не мога да допусна мръсотийки :) Не че пак не откривам по някое трънче на одеалото и косми естествено, а и чаршафите се сменят по-честичко. И моята обича водата, но в банята се държи малко странно. Понякога й давам гранулка, за одобрение, че си влиза сама... обаче я взима с неохота (иначе си е ламя :) Докато я мия - всяка лапа в легена или ако е по-мърлява, направо с душа - стои като пън. Сякаш я е страх - а пък в банята никога не е наказвана. Важното обаче е, че "работи" и не пропуска миенето. Като се разхождаме в града (рядкао е) мия лапите със сапун, защото са черни (иначе са розови с разни петна).
Храни се 2 пъти на ден, след разходка, главно с гранули. Пробвала съм няколко марки. Сега е ТАЗИ. Май трябва да питам в раздела за хранене, дали някой има впечатления, че испански незнам и дори и тая информация не ми е съвсем ясна. И Лара най-харесва готвено, но не яде много често. Препечено хлябче й е много любимо!
Не мога да мина без снимки, особено като знам, че ги харесвате af_089.gif . Бих участвала в конкурса, но не знам с коя снимка (помагайте:). На gngpaint фотосесията с чорапките е страхотна! И идеята за чорапки също (Ама не ги ли сваля много бързо?). Поздрави от нас!

АА и ЧРД на Ръфи! Да слуша и да е щастлив и здрав!
Позьорка е тя :)

На кучето д-то ab_041.gif

User's Signature

Фондация "ШАРКО"

Лара си отиде на 1 година, 7 месеца и 26 дни.

#1133 Потребителят е офлайн   gngpaint Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 22 October 2009 - 08:31 AM

Браво,отново страхотни снимки! ba_025.gif Ние сега минахме на Роял канин.И пак не ги яде с голямо удоволствие,просто си предпочита готвено. md_064.gif Относно чорапките,те сами и се смъкват и тя ги разнася из апартамента. ab_041.gif Като и паднат обикновено дъъъъъълго време си ги търси по краката.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

#1134 Потребителят е офлайн   samanta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 October 2009 - 01:22 PM

Здравейте !

Цяла сутрин се каня да пиша и все нещо излиза друго. Сега май съм по -свободна.

За пускането от повод, мисля ,че за ега нямаме проблем, оказа се , че слуша, не забягва с кучета нанякъде, играе играе и токо дойде при мен да види там ли съм. Също като го повикам идва. Разбира се все още много малко сме навън и всичко може да се очаква, но поне за сега.... Бях писала в една тема как избяга от парка. Наистина се оказа от тон колконите и музиката от тях, защото след няколко дни пак имаше нещо такова и определено беше неспокоен, само ,че аз не посмях да го пусна от повода, само обиколихме няколко пъти за да види , че страшно няма и се прибрахме.

За банята- влиза заради наградката която ще получи, не бяга , като го къпя застава като пън мирно и не мърда. Все пак не мисля ,че му е приятно, но май от страх ли , знам ли и аз от какво си седи и кротува.

Вчера видяхме негов събрат/ може би и в истински смисъл на думата/ само , че на 2 години. Бяха напълно еднакви, само ръстта беше различен. Стопанинът му е от квартала и и изрази съмнение, че може да имат нещо общо по родителска линия. Не бих се учудила. Това момче също си го е намерило и си го гледа. Каза нещо , което много ме зарадва, а именно, че доста негови познати и приятели са си взели куче от улицата след като са загубили техните кучета. То и при него е станало така и при нас също. Бях споменавала , че гледахме 12 години боксер и след като умря все не се решавахме на друго куче, малкият сам ни намери и се настани трайно у дома.

За храната- купувам му сухо микс от няколко вида за бебета, едноцветни гранули /роял канин, якунуба, още някаква , не сесащ името и/, понякога фрискас. Казаха ми обаче, че не било добре така, защото не мога да му хвана точна доза, всака имала разично съдържание. Сутрин задължително яде консерва. И в промеждутъци може да получи кокалче, сиренце или нещо друго. Яде всичко, като казвам това имам предвид наистина всичко/ кисела краставичка, лук, чушка, домати, краставици...камъчета малки cd_045.gif / ествесвено не го храня с тези неща, но съм мудавала да опитва и не е отказвал. А.....даже и ракия пие. Имаме едно малко буренце в нас , в което за цвят от дъба мъжът ми слага ракия да престои няколко дни. Онзи ден забелязах Макси на канелката да лиже капки от огнената течност и чака още да потече. ea_103.gif

Това накратко от нас, добре сме, времето е прекрасно за по-дълги разходки, учим се на разни неща, къде прихваща , къде не, но има време.

SisTy_bS_, кученцето т ие голямо сладурче, прекрасно е ae_085.gif

Jarrita, казват , че безпородните кучета не боледували така както тези от някакви породи, мисля ,че е истина, защото всяка порода сии ма свои характерни болести, например боксера ми умря от ракови образувания, характерно за тази порода са тумори, епилепсия, рак. Момчето , което вчера беше със събратя на моето куче, каза , че и неговото не е боледувало.

no_brain, честита 1 годинка на Ръфи, да те радва много много години напред ! beer.gif

gngpaint, страхотни сте с тези чорапки, не съм се сетила още моя да го обувам, той все още се храни с тях като ги гепи от някъде.

sinioku4e, както и преди съм казвала, снимките са супер . Коя да избереш ли? Мисля, че сама трянва да прецениш по вътрешен усет, но всичките са много добри. Преди можеше да се участва с 3 , ако не се лъжа, пък и всеки месец, сега не знам как е, не съм влизала скоро в тази част на форума.

Поздрави и да гушнете кучовците !

п.п. Най-накрся успах да пиша, допиша и завърша постта си.
User's Signature

Качена снимка

#1135 Потребителят е офлайн   no_brain Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 October 2009 - 01:50 PM

Ето 2 снимки.Инвинявам се че са с толкова лошо качество, но въпреки това реших да ги кача.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#1136 Потребителят е офлайн   sinioku4e Икона

• Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 October 2009 - 10:26 PM

no_brain Позволих си да обработя малко снимките ти... Дано нямаш нищо против. Тортата е чудна!

Мисля си, по темата - кагато кучо не иска да идва като го викаме. Аз уж нямам такъв проблем... Освен когато не е много превъзбудена - обикновено при срещата с друго куче и то такова, което иска да играе с нея. Веднъж посетих училището за кучета "ДЕЯ" в Пловдив и там Галя (треньорката) ми даде ценен съвет: По време на игра с др. куче в някой от моментите в които са се поспряли (те са направо мигове, всъщност:) да я повикам и да й дам лакомство, след което пак да я пусна да играе. Тогава знае, че я викам, не за да я вържа и прекратя играта, а за нещо хубаво. Мисля, че се получава. Е, понякога трудно издебвам такъв момент в който да ме чуе... но става вс епо-успешно! Друго което научих е, че на училище се ходи, след като кучето е пропуснало 1-2 хранения!
До колкото си спомням, предното ми куче изобщо не си правеше труда да ме забележи като го викам, а ако исках да го хвана ставаше гоненица. Не помагаха никакви "наградки". Мисля си, че решението на този проблем би се решил с глад. Колкото и кофти да звучи (дори не съм убедена, че аз самата ще понеса гладения поглед) 2 дни без храна и ако извадиш един кремвирш, ще дотича веднага. Така ще има стимул да дойде и ще започне да свързва повикването с нещо приятно - съответно да изгради този важен навик. Наблюдавам, как за бездомните кучета пред блока аз съм най-важна (като минавам с Лара, те идват при мен, а не при кучето ми db_046.gif ). Не ги интересува нищо друго, освен това, че ще им подхвърля, нещо за хапване. Все пак не мисля за системно гладуване, може би да се намали стандартната доза, макар че знам, че за 2 дни нищо няма да му стане и изобщо да не яде... То ще издържи, ама аз dry.gif
User's Signature

Фондация "ШАРКО"

#1137 Потребителят е офлайн   gngpaint Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 25 October 2009 - 07:11 PM

Здр.Тенкс за съветите.Дано да подействат. ba_025.gif Мн хубава торта,даже на мен ми изглежда вкусна ab_041.gif Отново страхотни снимки af_089.gif Добра обработка. ae_085.gif Днес Рита си игра с една смеска между пинчер и булонка.С навика си да събаря по-малките направо щеше да я смачка. ud_009.gif
Пиша тук с надеждата,че някой ще прояви интерес за малката красавица.Знам,че е офтопик,просто тук има доста хора със смески и се надявам да мога да и намеря дом.
Няма си име.В началото на лятото беше изгонена.Доста е недоверчива,защото е била бита.Ако се опиташ да и хвърлиш нещо и се пази.Ребрата и се броят. dh_188.gif Всеки път когато дойде пред блока се спира пред тунела,сяда и започва да скимти,като че ли от там са я изгонили,но може само да се гадае...Черна е,средно висока,къс косъм,бели ботуши на черни точки.Преди е била пазач на вила,но са я изхвърлили.Надявам се да си намери стопани. dh_188.gif
P.P. Ако МОДА прецени,че мястото на този коментар не е тук,нека да го премахне rc_036.gif .
User's Signature

#1138 Потребителят е офлайн   no_brain Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 October 2009 - 03:41 PM

Чудесни са станали снимките! Благодаря. С фотошоп ли ги направи?

#1139 Потребителят е офлайн   sinioku4e Икона

• Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 October 2009 - 10:09 PM

Да. Изсветлих тъмните части. Увеличих контраста и остротата. Ползвах плъг-ин за фотошоп за премахване на шум (Този)
gngpaint, кученцето е дребничка порода, при това явно може и да се оприличи на нещо (микс от породни кучета), така че вероятно има шанс. Само трябва да му направиш хубави снимки и да пуснеш много обяви.
Аз съвсем съм се отчаяла от тая държава! От хората в нея. Няма такава ненормална идиотщина просто. Преди няколко вечери иведох кучето доста късно (май минаваше полунощ)... Като окъснея вечер я извеждам винаги, за да не ме събуди още в 8 сутринта, че сутрин е най-сладкия сън... Още като слязохме пред блока кучето взе да ръмжи. Вечер по принцип е малко подозрителна, ама тоя път се чуваха всички квартални кучета да лаят. При това доста сериозно и истерично. След малко се появи някакъв гамен долен с едни големи камънаци... И не просто да метне камък на някое куче, за да се разкара... ами ги преследваше и търсеше. Милия Рекс (бездомник) се чудеше къде да се завре ud_009.gif Мухъла долен като чу лая на моята, се насочи и към нас, но видя и мен и се разкара..., като продължи да мята камъни по пръсналите се квартални кучета. Те бяха обезумели и се чудеха дали да лаят и да се зъбят или да бягат. На мен сърцето ми беше в гащите и освен да държа Лара до мен друго не можах да направя, пък май и не бива... С такъв изверг психопат, по-добре да се скрия някъде (самичка и през нощта!). Пожелах му мнооого лоши неща и още си ги мисля. Не заслужава нищо хубаво извратеняка! Лара се побърка да лае и ръмжи и после ме задърпа към къщи. Писала съм, че по пинцип не е много шумна, а понякога дори се дразня, че се радва на всички, а пък да иска и да се прибира... За първи път си помислих за възможността да я науча да хапе! Винаги съм смятала, че е излишно и дори опасно dry.gif
Исках просто да споделя с някого... Ох, как мразя хората! Добре, че има места като това, да виждам, че не всики са ненормалници!
User's Signature

Фондация "ШАРКО"

#1140 Потребителят е офлайн   samanta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2009 - 11:28 PM

Здравейте !

Влизам за малко само да ви поздравя smile.gif , ще споделя утре едни мои впечталения, или ....да не обещавам , но когато имам време повече да пиша.

Да нагушкате сладурковцитв smile.gif

User's Signature

Качена снимка

• (67 Страници) +
  • « Първа
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема