Публикувано: 08 November 2009 - 09:50 AM
Здравейте приятели !
Всеки ми казва, че безпородните улични кучета са много умни. Аз кимах с глава разбиращо, ама като знам какъв пакостлия е моя, се чудех кога ли ще му дойде акъла. Определено вече забелязвам много промени, които искам да споделя тук. Обича да си похапва боклучета, но от няколко дни като му кажа "плюй", веднага излизат от устата му. Не знам дали точно тази дума е команда, предишното ми куче беше научено така, неволно и аз все това му повтарях и му вадех неща от устата, но вече забелязвам , че има успех и слуша. Сутринта започнах да чистя, обикновено ако сме двамата започва едно дърпане и тичане по парцала и точно като измия се разходи добре и направи стъпки. По този повод го затварях в една стая докато оправя другите и после и нея. Днес обаче го оставих с мен, но той сам се отегли и си легна да чака да свърша с домакинстването, нямаше никакво подскачане, подвикване, хапане. Другото похвално нещо за него е , че вече повече от 20 дни не е вършил "кучешките си нужди " у дома на балкона. Преди му отварях , сега стиска и чака да бъде изведен. Сутрин като стана си лежи поне още половин час и повече и тъкмно докато се оправя и изпия кафето идва да даде знак, че трябва да го изведа. Влязохме вече в ритъм , доста по - кротък и спокоен е, всякаш се стараее да не ни притеснява. Няколко пъти вече го сотавяме съвсем сам за около 2 часа на отворени врати, не правя барикади като преди и до сега няма поражения. Все пак преценявам какво да прибера или вдигна по нависоко. Тази седмица ще трябва да остава поне от обяд до 19 часа сам и се притеснявам честно казано. То за час - два е друго, но за повече не е оставал от месеци вече, още от малко бебе. Ще видим как ще се справим с това, но то все някога трябва да започне да седи и сам. Ествесвено ,че прави и по някоя беля, но не е като преди, когато това му беше основно занимание.
Много ми се искаше да споделя това с вас, разбира се още малък и може всичко да се очкава, не се заблуждавам, че още от 5 месеца ще се държи като голямо и улегнало куче, но ме радва факта, че започна да разбира. Честно казано по едно време си мислех , че е глупав и няма да се научи на нищо.
Споделете как беше при вашите кучовци.
Поздрави от нас с Макси !