Dog.bg Форуми : Смесени породи

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (67 Страници) +
  • « Първа
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Смесени породи

#1161 Потребителят е офлайн   GAG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 November 2009 - 03:22 PM

На мен и за собствениците ми е жал... Голям зор за тез изложби, че и фалшиви родословия да тичат да вадят. Излъгали - ама себе си. На мен пък ми е много забавно да казвам, че моето няма порода. Хората обикновено реагират така, все едно съм казала някоя супер смущаваща семейна тайна, пазена поколения наред ab_041.gif
Каквото ще да е, ама моето си е най-хубаво. Даже ако животът си следва нормалния ход и няма изненади, следващото пак ще е взето от улицата. Това е единственото, което е 100% сигурно dog.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...

#1162 Потребителят е офлайн   sin_zaek Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 November 2009 - 10:23 PM

ab_041.gif наистина е забавно/странно/смущаващо как реагират хората, когато отговориш, че кучето е безпородно.. гледат странно-странно... много по-леко приемат, ако кажа, че Юки е кръстоска между самоед и овчарка (въпреки че и това не е сигурно) примерно ..
User's Signature

Качена снимка

#1163 Потребителят е офлайн   samanta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 November 2009 - 10:58 PM

Здравейте !

Сега ще кача няколко снимчици на Макси, може да ви дотегне , че са на все "оня "диван, ама там му харесва, пък и ми върнаха фотото преди няколко дни, още не съм снимала навън , просто за момента ей така wb_052.gif Надявам се по натам да направя по разлчини снимки, сега нямам време за това.
Относно безпородността нас ни приеха нормално в парка, радват му се, гушкат го. Някои ми казват "браво", някои не реагират никак, но няма значение, аз дори не мога да кажа "микс" от какво е ab_041.gif . Той май е прихванал от най-май безпородните, дето да им се чудиш какви са af_089.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

Прикачени снимки

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#1164 Потребителят е офлайн   no_brain Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 November 2009 - 10:01 AM

Здравейте!
Мен като ме питат каква порода аз отговарям "Смеска с шпиц" аз съм горда че имам куче от най-яката порода af_089.gif Въпреки че не е чиста порода аз си го обичам и не бих го за заменила за 150 хиляди чистопородни кучета. smile.gif

#1165 Потребителят е офлайн   shrekky Икона

• Snowflake*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 November 2009 - 10:33 PM

Няма друг образ като Максито ab_041.gif
Много е готин,видях го и на живо само как хубаво ближе ab_041.gif адски готино куче е wub.gif
User's Signature

"Грижа за тях - Аз помагам, а Ти?"
"Няма злобни кучета, има глупави хора"

#1166 Потребителят е офлайн   samanta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2009 - 05:18 PM

Малко по -различни снимки wb_052.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#1167 Потребителят е офлайн   samanta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2009 - 09:50 AM

Здравейте приятели !

Всеки ми казва, че безпородните улични кучета са много умни. Аз кимах с глава разбиращо, ама като знам какъв пакостлия е моя, се чудех кога ли ще му дойде акъла. Определено вече забелязвам много промени, които искам да споделя тук. Обича да си похапва боклучета, но от няколко дни като му кажа "плюй", веднага излизат от устата му. Не знам дали точно тази дума е команда, предишното ми куче беше научено така, неволно и аз все това му повтарях и му вадех неща от устата, но вече забелязвам , че има успех и слуша. Сутринта започнах да чистя, обикновено ако сме двамата започва едно дърпане и тичане по парцала и точно като измия се разходи добре и направи стъпки. По този повод го затварях в една стая докато оправя другите и после и нея. Днес обаче го оставих с мен, но той сам се отегли и си легна да чака да свърша с домакинстването, нямаше никакво подскачане, подвикване, хапане. Другото похвално нещо за него е , че вече повече от 20 дни не е вършил "кучешките си нужди " у дома на балкона. Преди му отварях , сега стиска и чака да бъде изведен. Сутрин като стана си лежи поне още половин час и повече и тъкмно докато се оправя и изпия кафето идва да даде знак, че трябва да го изведа. Влязохме вече в ритъм , доста по - кротък и спокоен е, всякаш се стараее да не ни притеснява. Няколко пъти вече го сотавяме съвсем сам за около 2 часа на отворени врати, не правя барикади като преди и до сега няма поражения. Все пак преценявам какво да прибера или вдигна по нависоко. Тази седмица ще трябва да остава поне от обяд до 19 часа сам и се притеснявам честно казано. То за час - два е друго, но за повече не е оставал от месеци вече, още от малко бебе. Ще видим как ще се справим с това, но то все някога трябва да започне да седи и сам. Ествесвено ,че прави и по някоя беля, но не е като преди, когато това му беше основно занимание.

Много ми се искаше да споделя това с вас, разбира се още малък и може всичко да се очкава, не се заблуждавам, че още от 5 месеца ще се държи като голямо и улегнало куче, но ме радва факта, че започна да разбира. Честно казано по едно време си мислех , че е глупав и няма да се научи на нищо.

Споделете как беше при вашите кучовци.

Поздрави от нас с Макси !
User's Signature

Качена снимка

#1168 Потребителят е офлайн   sinioku4e Икона

• >:-D
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 08 November 2009 - 06:52 PM

Здравейте всички!
Не знам дали безпородните са по-умни (не съм имала породисто), обаче направо си се фукам, като ме попитат каква му е породата! we_070.gif
Тоя Макси е станал страшен куч wub.gif, Пък и мозък явно му е пораснал ab_041.gif Като гледам как е сбръчкал чело... хихи, нещо голямо мъдри! При нас нещата се развиха май по същият начин. Командата "плюй" е чудесна, особено след като се изпълнява! Лара ме вбесяваше редовно с разнасянето на разни боклуци, но сега го прави само, за да й обърна внимание и да започне гоненица... Обаче вече ползвам топка за тази цел и не се налага да ме провокира с разни кокаляци, пък и аз я заигравам първа и вече знае команда "Дай". Само като излезем по тъмно, (а вече няма как) обмислям да слагам намордник - все ми се струва, че забърсва по нещо като не виждам, макар че е на каишка. dry.gif
Много се радвам на всички! Поздрави от нас :)

User's Signature

Фондация "ШАРКО"

Лара си отиде на 1 година, 7 месеца и 26 дни.

#1169 Потребителят е офлайн   iliyana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2009 - 10:23 PM

Здравейте всички!
И ние сме горди собственици на една безпородна разкошотия! Тя ни е първо куче и нямам наблюдения върху други, но определено тя е много умна. Разбира абсолютно всичко, което и казваме, само къде не е заговорила. Още от малка е перфектна в къщи. Само около десетина изядени чорапа и няколко чехъла. Нито гризане, нито късане,нищо. Ние ходим на работа и от малка остава сама без да прави пакости. Знае всички команди, не пипа ядене без разрешение,пази поведение. Навън малко по-трудно станаха нещата. Колко кротка е вкъщи, толкова луда е навън. Но вече свикна да слуша и навън. За нас тя е най-прекрасното куче, нищо че не е породиста. И в интерес на истината в града ни всички я познават и много харесват. А когато вечер ни посреща от работа, не се отказва, докато не ни целуне и не ни се нарадва, тогава цялото напрежение от деня изчезва. Тя ни зарежда с положителна енергия! Ето и малко снимки.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#1170 Потребителят е офлайн   samanta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 November 2009 - 03:55 PM

Здравей Илиана !

Радвам се , че се присъедини към нашата тема, за да споделиш за твоя невроятен домашен любимец wb_052.gif Много е красива и изглежда доста умничка и улегнала. Да ти е жива и здрава .
User's Signature

Качена снимка

#1171 Потребителят е офлайн   lilia9532 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 November 2009 - 05:57 PM

Здравейте искам да ви запозная с Роко af_089.gif wub.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#1172 Потребителят е офлайн   iliyana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 November 2009 - 08:26 PM

Благодаря Саманта! Нека на всички домашните любимци, а мога да кажа и приятели, да са живи и здрави, защото изпитах радостта, която тя донесе в нашето семейство. Всички я обожаваме и сме горди, че е член на нашето семейство, въпреки че доста хора не могат да разберат отношението ни към едно куче.

#1173 Потребителят е офлайн   sinioku4e Икона

• Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 November 2009 - 08:38 PM

Здравейте и от мен!
iliyana, много красиво куче! Роко също е много готин, само снимките не са толкова изразителни :) Хората са странни, когато не разбират нещо, те го отричат. А чувството е страхотно. Сестра ми веднъж ме попита: "Как така кучето винаги е в добро настроение?" Не знам как... Обаче постоянно раздава целувки и разнася щастие наоколо! Сутрин се будя с усмивка, защото първото което се случва е радостно посрещане за Добро утро, махане с опашка и още целуване и гушкане :) wub.gif

User's Signature

Фондация "ШАРКО"

#1174 Потребителят е офлайн   lilia9532 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 November 2009 - 09:16 PM

о и аз сам така винаги само ми се радва скача и маха с опашка и ме много слушка просто е много добричък към хората които познава де иначе лае който мине особено един съсед с 2 санбернара или няква подобна порода но са доста едрички. sinioku4e вашто е много хубаво gb_023.gif da_005.gif db_046.gif ad_018.gif

Ето още малко снимки на Роко ето една от днешната разходка.Последните две са от преди месец

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#1175 Потребителят е офлайн   samanta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 November 2009 - 10:44 PM

Здравей lilia9532 и добре дошъл в нашата темичка smile.gif

Роко е страхотно куче и с късмет , че има стопани като вас !

Поздрави !
User's Signature

Качена снимка

#1176 Потребителят е офлайн   lilia9532 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 November 2009 - 10:51 PM

Благодаря много за милите думи zz_223.gif

#1177 Потребителят е офлайн   samanta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2009 - 11:47 AM

Здравейте приятели !

Искам да се покая колко лоша бях сутринта с Макси, още ми е криво, а то милото нямало вина.

Сутринта го изведох, нахраних и започнах да се приготвям за работа. А той се въртеше около мен и леко скимтеше. Не му обърнах много внимание, мислех , че се чуди какво да прави и че усеща , че ще излзиам. Скарах му се. Обикновено след забележка си намира занимание и се кротва. Сега обаче започна да се разхожда напред -назад . Чух го на варатата и отидох да видя какво прави, а той се беше залепил за нея с гръбче и си скимтеше тихичко. Предположих, че заради кучето дето спи във входа точно пред нас. Пак му се скарах и заминах да се обличам. Видях ,че преминава през коридора и отиде в стаята дето е балкона. И клекна на балконската врата. Чак тогава се усетих , че може би има нещо да свърши, въпреки , че преди около час беше навън и свърши всичко. Пуснах го, защото явно нямаше да има време да сложа повод, обуя обувки, облека, отключа, заключа и изляза. А той милия веднага се изака, доста редичко, явно го е присвило коремчето. Още ме е яд, че му се карах , мъчно ми стана после , но вече ще знам да съм по наблюдателна.

Лек и успешен ден и не се карайте на кучовците , а ги гушкайте и нацелувайте !
User's Signature

Качена снимка

#1178 Потребителят е офлайн   lilia9532 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2009 - 12:24 PM

И моя имаше такъв проблем миналия месец но ние сме в къща но аз пак си го разхождам вече по рядко защото се прибирам късно но просто като го изведа е като луд дърпа ме навсякаде и после му се карам за което и на мен ми става гадно но после си го гушкам и той ми прощава че сам му се карала dog.gif dog.gif dog.gif fc_026.gif zz_223.gif

#1179 Потребителят е офлайн   greeneyed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2009 - 01:54 PM

Ах колко сте хубави всички!

На мен ми е най-смешно, когато някои започне да обяснява че иска такова, ама точно такова! куче. И не можеш да му обясниш че друго точно такова просто няма. Всяко безпородно куче е уникат- единствен и неповторим.
Иначе кой колко е умен...
Според мен чак към 2 годинки стават по зрели. Горе-долу важи правилото , че една кучешка година се равнява на 7 човешки. Е, това е условно казано. В началото са повече - като 8 или 9, а после по-малко - като 6 или 5.
Но нека да са 7 за по лесно. Значи, кученце на 6 месеца е като дете на 42 месеца, т.е. 3-4 годинки. Вече знае да казва , че му се пишка. Разбира, като му говориш. Но си е нормално да пипа боклуци и да прави бели. Нищо че полово съзряват по-рано. Те са си на акала на деца, Чак към 2 години става като по-разумен тийнейджър . Все едно 14 годишно дете, с което можеш да разговаряш. Ама пок игриво, закачливо. И над 4 години стават по-уравновесени и по-зрели.
А пък характерът - каквито стопаните , такива и кучетата. На нервните хора кучетата за нервни. На вечно сърдитите и самомнителни , кучетата са враждебни. На веселите и дружелюбни и кучетата са такива.
По тази логика, понеже на Samanta кучето е винаги в добро настроение, бих предположила че Samanta и семейството и са ведри и усмихнати хора.

ПП тази тема наистина трябва да се отдели в подфорум или нещо подобно. Иска ми се да чуя къде ги намирате тези красоти. И отделно да си имаме място за снимки. И отделно за възпитание

#1180 Потребителят е офлайн   sinioku4e Икона

• Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 November 2009 - 03:15 PM

Цитат(greeneyed @ Nov 10 2009, 12:54 PM) <{POST_SNAPBACK}>
На мен ми е най-смешно, когато някои започне да обяснява че иска такова, ама точно такова! куче. И не можеш да му обясниш че друго точно такова просто няма. Всяко безпородно куче е уникат- единствен и неповторим.
...

Смешно е наистина... Има една девойка, която страшно харесва кучето ми. Много съжаляваше, че няма порода, защото иска точно такова. А как я разочаровах, като й казах, че е кастрирано zz_219.gif... В интерес на истината това го заяваявам с леко злорадство и нескрита провокация. Яд ме е, че хем искат куче, хем не искат да вложат финанси в породисто такова, хем ДЪРЖАТ да е с определена визия. И всичко е само за перчене, суета и глупост (тук естествено не включвам сериозните хора, които държат истински на породата, а не само на визията й).
Не знам как може да харесваш едно куче толкова, само за това че е гледано добре. В крайна сметка, само по това се различава от уличните...
User's Signature

Фондация "ШАРКО"

• (67 Страници) +
  • « Първа
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни