Каквото ще да е, ама моето си е най-хубаво. Даже ако животът си следва нормалния ход и няма изненади, следващото пак ще е взето от улицата. Това е единственото, което е 100% сигурно
Смесени породи

Публикувано: 05 November 2009 - 03:22 PM
Каквото ще да е, ама моето си е най-хубаво. Даже ако животът си следва нормалния ход и няма изненади, следващото пак ще е взето от улицата. Това е единственото, което е 100% сигурно

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...

Публикувано: 05 November 2009 - 10:23 PM

Публикувано: 05 November 2009 - 10:58 PM
Сега ще кача няколко снимчици на Макси, може да ви дотегне , че са на все "оня "диван, ама там му харесва, пък и ми върнаха фотото преди няколко дни, още не съм снимала навън , просто за момента ей така
Относно безпородността нас ни приеха нормално в парка, радват му се, гушкат го. Някои ми казват "браво", някои не реагират никак, но няма значение, аз дори не мога да кажа "микс" от какво е
Прикачени снимки

Публикувано: 06 November 2009 - 10:33 PM
Много е готин,видях го и на живо само как хубаво ближе

Публикувано: 08 November 2009 - 09:50 AM
Всеки ми казва, че безпородните улични кучета са много умни. Аз кимах с глава разбиращо, ама като знам какъв пакостлия е моя, се чудех кога ли ще му дойде акъла. Определено вече забелязвам много промени, които искам да споделя тук. Обича да си похапва боклучета, но от няколко дни като му кажа "плюй", веднага излизат от устата му. Не знам дали точно тази дума е команда, предишното ми куче беше научено така, неволно и аз все това му повтарях и му вадех неща от устата, но вече забелязвам , че има успех и слуша. Сутринта започнах да чистя, обикновено ако сме двамата започва едно дърпане и тичане по парцала и точно като измия се разходи добре и направи стъпки. По този повод го затварях в една стая докато оправя другите и после и нея. Днес обаче го оставих с мен, но той сам се отегли и си легна да чака да свърша с домакинстването, нямаше никакво подскачане, подвикване, хапане. Другото похвално нещо за него е , че вече повече от 20 дни не е вършил "кучешките си нужди " у дома на балкона. Преди му отварях , сега стиска и чака да бъде изведен. Сутрин като стана си лежи поне още половин час и повече и тъкмно докато се оправя и изпия кафето идва да даде знак, че трябва да го изведа. Влязохме вече в ритъм , доста по - кротък и спокоен е, всякаш се стараее да не ни притеснява. Няколко пъти вече го сотавяме съвсем сам за около 2 часа на отворени врати, не правя барикади като преди и до сега няма поражения. Все пак преценявам какво да прибера или вдигна по нависоко. Тази седмица ще трябва да остава поне от обяд до 19 часа сам и се притеснявам честно казано. То за час - два е друго, но за повече не е оставал от месеци вече, още от малко бебе. Ще видим как ще се справим с това, но то все някога трябва да започне да седи и сам. Ествесвено ,че прави и по някоя беля, но не е като преди, когато това му беше основно занимание.
Много ми се искаше да споделя това с вас, разбира се още малък и може всичко да се очкава, не се заблуждавам, че още от 5 месеца ще се държи като голямо и улегнало куче, но ме радва факта, че започна да разбира. Честно казано по едно време си мислех , че е глупав и няма да се научи на нищо.
Споделете как беше при вашите кучовци.
Поздрави от нас с Макси !

Публикувано: 08 November 2009 - 06:52 PM
Не знам дали безпородните са по-умни (не съм имала породисто), обаче направо си се фукам, като ме попитат каква му е породата!
Тоя Макси е станал страшен куч
Много се радвам на всички! Поздрави от нас :)

Публикувано: 08 November 2009 - 10:23 PM
И ние сме горди собственици на една безпородна разкошотия! Тя ни е първо куче и нямам наблюдения върху други, но определено тя е много умна. Разбира абсолютно всичко, което и казваме, само къде не е заговорила. Още от малка е перфектна в къщи. Само около десетина изядени чорапа и няколко чехъла. Нито гризане, нито късане,нищо. Ние ходим на работа и от малка остава сама без да прави пакости. Знае всички команди, не пипа ядене без разрешение,пази поведение. Навън малко по-трудно станаха нещата. Колко кротка е вкъщи, толкова луда е навън. Но вече свикна да слуша и навън. За нас тя е най-прекрасното куче, нищо че не е породиста. И в интерес на истината в града ни всички я познават и много харесват. А когато вечер ни посреща от работа, не се отказва, докато не ни целуне и не ни се нарадва, тогава цялото напрежение от деня изчезва. Тя ни зарежда с положителна енергия! Ето и малко снимки.

Публикувано: 09 November 2009 - 08:26 PM

Публикувано: 09 November 2009 - 08:38 PM
iliyana, много красиво куче! Роко също е много готин, само снимките не са толкова изразителни :) Хората са странни, когато не разбират нещо, те го отричат. А чувството е страхотно. Сестра ми веднъж ме попита: "Как така кучето винаги е в добро настроение?" Не знам как... Обаче постоянно раздава целувки и разнася щастие наоколо! Сутрин се будя с усмивка, защото първото което се случва е радостно посрещане за Добро утро, махане с опашка и още целуване и гушкане :)

Публикувано: 09 November 2009 - 09:16 PM
Ето още малко снимки на Роко ето една от днешната разходка.Последните две са от преди месец

Публикувано: 10 November 2009 - 11:47 AM
Искам да се покая колко лоша бях сутринта с Макси, още ми е криво, а то милото нямало вина.
Сутринта го изведох, нахраних и започнах да се приготвям за работа. А той се въртеше около мен и леко скимтеше. Не му обърнах много внимание, мислех , че се чуди какво да прави и че усеща , че ще излзиам. Скарах му се. Обикновено след забележка си намира занимание и се кротва. Сега обаче започна да се разхожда напред -назад . Чух го на варатата и отидох да видя какво прави, а той се беше залепил за нея с гръбче и си скимтеше тихичко. Предположих, че заради кучето дето спи във входа точно пред нас. Пак му се скарах и заминах да се обличам. Видях ,че преминава през коридора и отиде в стаята дето е балкона. И клекна на балконската врата. Чак тогава се усетих , че може би има нещо да свърши, въпреки , че преди около час беше навън и свърши всичко. Пуснах го, защото явно нямаше да има време да сложа повод, обуя обувки, облека, отключа, заключа и изляза. А той милия веднага се изака, доста редичко, явно го е присвило коремчето. Още ме е яд, че му се карах , мъчно ми стана после , но вече ще знам да съм по наблюдателна.
Лек и успешен ден и не се карайте на кучовците , а ги гушкайте и нацелувайте !

Публикувано: 10 November 2009 - 12:24 PM

Публикувано: 10 November 2009 - 01:54 PM
На мен ми е най-смешно, когато някои започне да обяснява че иска такова, ама точно такова! куче. И не можеш да му обясниш че друго точно такова просто няма. Всяко безпородно куче е уникат- единствен и неповторим.
Иначе кой колко е умен...
Според мен чак към 2 годинки стават по зрели. Горе-долу важи правилото , че една кучешка година се равнява на 7 човешки. Е, това е условно казано. В началото са повече - като 8 или 9, а после по-малко - като 6 или 5.
Но нека да са 7 за по лесно. Значи, кученце на 6 месеца е като дете на 42 месеца, т.е. 3-4 годинки. Вече знае да казва , че му се пишка. Разбира, като му говориш. Но си е нормално да пипа боклуци и да прави бели. Нищо че полово съзряват по-рано. Те са си на акала на деца, Чак към 2 години става като по-разумен тийнейджър . Все едно 14 годишно дете, с което можеш да разговаряш. Ама пок игриво, закачливо. И над 4 години стават по-уравновесени и по-зрели.
А пък характерът - каквито стопаните , такива и кучетата. На нервните хора кучетата за нервни. На вечно сърдитите и самомнителни , кучетата са враждебни. На веселите и дружелюбни и кучетата са такива.
По тази логика, понеже на Samanta кучето е винаги в добро настроение, бих предположила че Samanta и семейството и са ведри и усмихнати хора.
ПП тази тема наистина трябва да се отдели в подфорум или нещо подобно. Иска ми се да чуя къде ги намирате тези красоти. И отделно да си имаме място за снимки. И отделно за възпитание

Публикувано: 10 November 2009 - 03:15 PM
...
Смешно е наистина... Има една девойка, която страшно харесва кучето ми. Много съжаляваше, че няма порода, защото иска точно такова. А как я разочаровах, като й казах, че е кастрирано
Не знам как може да харесваш едно куче толкова, само за това че е гледано добре. В крайна сметка, само по това се различава от уличните...

Вход

Темата е заключена

Горе
 Цитиране +