Публикувано: 04 November 2007 - 09:06 PM
Ей че отдавна не съм писала тук. Всички които бяха бебета са пораснали много и са се разхубави, не че можеше много нагоре да се ходи по хубост- те си бяха перфектни :wub:.
Аз да ви се похваля. След големите гонитби на Даймънд, бяхме минали ексклузивно на каишка и се започна от нулата във възпитанието. Фактът че имаме вече градина много помогна. Смених наградките и взех много по-вкусни и започнахме! После минахме на много дълго въже (20м), после започнах да пускам въжето, а от няколко дни насам вече я караме на къса каишка висяща на гърба като сме заедно с мъжа ми, а като съм сама е на 10м въже.
Даймънд се прероди, сега вече мога да го тренирам на спокойствие да ходи редом, след като се е изморил да тича и дивее с други кучета. :yahoo: И от две седмици някъде отговаря не на 99% от командите, ами на 100%. Като го повикаме, дори да е тръгнал към други кучета или нещо друго интересно, зарязва веднага и се втурва с всичка сила към нас. :->) Веднъж дори лко ме посъбори, с такъв хъс пристигаше и не можа да се спре навреме.
Толкова съм доволна, че направо се чудя как така стана отведнъж. Както се бях оплакала преди известно време в подфорума за възпитание, така и ПАФ изведнъж започна да изпълнява. Сега оставя да внимаваме при довършителната фаза, за да може да сме тотално спокойни и после да поддържаме внимателно направеното.
А пък скоро май ще мога да се похваля и с ново попънение в тази тема, кой знае ;D, ако Даймънд слуша, ще мога и второ да взема.
А да! Да не забравя, огромна помощ ми беше включването на сигнали с ръце към гласовите команди. И преди ги правех, но явно не с достатъчна амплитуда. Защото май всичкотръгна към подобрение след като започнах всичко да показвам- сядане, идване, посоката накъде ще ходим, всичко с огромни жестове. ;D