Dog.bg Форуми : Кавалер Кинг Чарлз шпаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (67 Страници) +
  • « Първа
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кавалер Кинг Чарлз шпаньол

#1220 Потребителят е офлайн   Jani-Leidy Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
Публикувано: 10 July 2011 - 06:17 PM

здрасти :re_037: това за цепването и премахването май правилно си го чула отидете на ветеринар а пък аз ще ти кажа че може да ти дадат кремче да го мажеш или ще се наложи операция за друг вариант не се сещам за друга причина когато разберете какво има пишете.много поздрави и ви пожелавам бързо оздравяване

#1221 Потребителят е офлайн   Rummy Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Кавалер Кинг Чарлз Шпаньол

Публикувано: 15 July 2011 - 12:58 PM

Здравей Katiushaa!Криси също получава такива издутини(джобове)след всяка инжекция и аз се консултирах с лекарите.Те ми обесниха,че тази порода кучета са много нежни и затова така се получава.В началото много се шашках,но вече свикнах и зная,че е нормално.По-принцип има мехлем за мазане,но трябва веднага да се реагира.Другият вариант са масажите на тези места,но трябва да е много внимателно защото много ги боли.Криси е много чувствителен и аз много го пазя след всяка инжекция.А последната 1 година почти не сме излезли от ветеринарния кабинет.Все нещо се случва,но слава богу лекарите са много добри и поне до този момент винаги са реагирали адекватно.Винаги казват,че ще отнеме доста време докато му спаднат подутините,но на 4 ден вече той е добре.Все пак има и значение начина по който се бият инжекциите(на тях трябва да е по-бавно,защото са много нежни и да се сведе до минимум получаването на тези джобове).Пожелавам ви бързо въстановяване!

#1222 Потребителят е офлайн   katiushaa Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 July 2011 - 10:09 PM

Здравейте. Отидохме на ветеринар и ни дадоха някакво лекарство. Вече около 1 седмица мажа Буба сутрин и вечер и вече дори не напипвам подутината. Да ви попитам кога за пръв път изкъпахте вашите кавалерчета и за колко време и как ги научихте, че навън трябва да се изхождат? Трябва ли да затварям тоалетната? Кажете някакви команди на каквито да я науча, защото вече знаем легни, седни, дай лапа и дръж.

#1223 Потребителят е офлайн   Jani-Leidy Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 23 July 2011 - 10:19 AM

подутините минават бавно така че не се безпокой, трябва време за да й мине. можеш да си я къпеш когато си поискаш , а за изхождането навън става или с разхождане през около1-2 часа а пък и с времето умните кученца се научават сами с времето , за тоалетната ако искаш бързо да я научиш винаги оставяй тоалетната отворена и ако тя се изпишка в някоя стая трябва да и се скараш и да я сложиш в тоалетната й и с времето както ти казах с времето ще се научи навън а пък командите се учат само ако ти се занимава я учи а колкото повече команди знае толкова по умно и послушно куче става но всичко си е твое решение

#1224 Потребителят е офлайн   Блага Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 August 2011 - 10:24 AM

Здравейте, морски Кавалерчета :) Аз съм от Сандански и утре тръгвам за Албена. Мисля един ден да отскоча и до Варна, от прочетеното тук разбрах, че се разхождате в Морската градина. Ще ми е приятно, ако успея да видя някой от вашите сладури ( никога не съм виждала на живо Кавалер, еуфорията ще бъде до небето ). 0886 85 24 85, това е телефонът ми, ако желаете може да ми кажете, ако ще се разхождате там, ще се радвам да се запозная, както с вас, така и с малките къдро-ушковци :) Хубаво лято на всички :)

#1225 Потребителят е офлайн   Grif Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 20 August 2011 - 08:38 AM

Здравейте.

Ние с Гриф вече се разхождаме. Ако има някой от Пловдив , който има желание да ги запознаем нека пише тук или на email: georgi_pu@mail.bg (проверявам го по-често)

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#1226 Потребителят е офлайн   Блага Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 August 2011 - 01:50 PM

О, Божееее, Гриф е уникално сладък !!! Да Ви е здравичък и много да Ви радва !!!

#1227 Потребителят е офлайн   BellaGerry Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2011 - 06:56 AM

Здравейте на всички. Отдавна не съм писала. Гриф е много красив, голям сладур. Ще сложа и аз малко снимки на Бела. Rummy, нашата среща е вече крайно време да се осъществи :db_046: . Ние сме на работа до към 18.00 през седмицата, така че можем всеки ден след 18.30 през седмицата или събота и неделя. Кажете Вие кой да е деня, за нас няма проблем.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#1228 Потребителят е офлайн   nadety90 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 August 2011 - 10:50 PM

Откъде може да се купи такова кученце :) в България няма развъдник до колкото знам .. Някой да има някаква идея ?
User's Signature

www.luckydogs.alle.bg

#1229 Потребителят е офлайн   niki_shpanyol99 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Кучета,Кавалер кинг чарлз шпаньол

Публикувано: 31 August 2011 - 12:08 PM

Ами при всеки случай не от зооомагазин.В чужбина има достатъчно развъдници ако не се лъжа най-близкия е в Сърбия.Но не всеки може да си позволи кученце от развъдник в чужбина.А в зоомагазините в повечето случай са болни . :dh_188: http://www.eurobreed...es_spaniel.html

#1230 Потребителят е офлайн   Rummy Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Кавалер Кинг Чарлз Шпаньол

Публикувано: 31 August 2011 - 08:34 PM

Здравейте BellaGerry и аз мисля,че вече трябва да се видим.За мен няма проблем да е делничен ден,а може и в събота.:vb_024:

#1231 Потребителят е офлайн   BellaGerry Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2011 - 07:49 AM

Здрасти, Rummy. За нас е чудесно в събота, но ако ти е удобно да е към 18.00 часа - нали е работен ден :md_064: . Предложи само къде точно да се чакаме и се уговаряме. Много ще се радваме да видим Криси най-накрая :dog:

#1232 Потребителят е офлайн   katiushaa Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 September 2011 - 07:55 AM

Здравейте на всички. Буба доста порасна през последните 1, 2 месеца. Вече излизаме навън. Ние сме от Варна и ще се радвам да се съберем някой ден.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#1233 Потребителят е офлайн   vqcheslav Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Пътуване, спорт, кино, кучета
Публикувано: 07 September 2011 - 06:20 PM

Показване на мнениетоnadety90, в 30 August 2011 - 10:50 PM, написа:

Откъде може да се купи такова кученце :) в България няма развъдник до колкото знам .. Някой да има някаква идея ?

Здравейте на всички приятели,

Искам да се похваля, че успешно регистрирах първият развъдник в България за породата Кавалер Кинг Чарълс Шпаниол.
Развъдникът се казва "IBERIAN STAR", регистриран е в FCI. Кръстихме го на нашето първо кученце Иберка, която е причината да създадем този развъдник, надявам се да ви харесва :). В скоро време ще направим и Web site, и не напоследно място ако всичко е наред се надяваме да посрещнем първото ни кучило в края на годината.

За сега това от нас ще ви държим в течение.

Поздрави

#1234 Потребителят е офлайн   mury Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 08 September 2011 - 11:12 AM

Здравейте,ние сме най-новия член на форума и темата.Нашата принцеса се казва Рика,и пристигна преди седмица от Словакия,на 2 месеца е 8 дни е,и е невероятно сладка и палава.Засега всичко е наред,яде като звяр,върши адски много бели но си е нашата принцеса

П.С.Исках да ви питам за някакви трикове за научаване на кучето да си върши работите в банята например,защото тя ги прави навсякъде но не и там.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#1235 Потребителят е офлайн   Блага Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 September 2011 - 05:15 PM

Показване на мнениетоvqcheslav, в 07 September 2011 - 06:20 PM, написа:

Показване на мнениетоnadety90, в 30 August 2011 - 10:50 PM, написа:

Здравейте на всички приятели,

Искам да се похваля, че успешно регистрирах първият развъдник в България за породата Кавалер Кинг Чарълс Шпаниол.
Развъдникът се казва "IBERIAN STAR", регистриран е в FCI. Кръстихме го на нашето първо кученце Иберка, която е причината да създадем този развъдник, надявам се да ви харесва :). В скоро време ще направим и Web site, и не напоследно място ако всичко е наред се надяваме да посрещнем първото ни кучило в края на годината.

За сега това от нас ще ви държим в течение.

Поздрави

Супер, много бързо си се справил. Има ли вече сайт? Къде мислиш да правиш развъдника? Споделяй всяка информация. Много се радвам, страхотна новина :)

#1236 Потребителят е офлайн   katiushaa Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 September 2011 - 06:35 PM

Показване на мнениетоmury, в 08 September 2011 - 11:12 AM, написа:

Здравейте,ние сме най-новия член на форума и темата.Нашата принцеса се казва Рика,и пристигна преди седмица от Словакия,на 2 месеца е 8 дни е,и е невероятно сладка и палава.Засега всичко е наред,яде като звяр,върши адски много бели но си е нашата принцеса

П.С.Исках да ви питам за някакви трикове за научаване на кучето да си върши работите в банята например,защото тя ги прави навсякъде но не и там.

Здравей, Рика е голяма сладурана. За банята - след всяко хранене или пиене я вкарваш в банята и повтаряш 'пиш' докато не се изходи. Постилаш предварително вестници, защото кучетата обичат да попива някъде, затова махни и килимите у вас. Така чрез думичката "пиш" се научава много бързо след това и навън да се изхожда. Ако го направи в някоя друга стая пък я разтреси леко като я хванеш зад врата (така ги наказват майките), кажи "не пиш" и я закарай до банята като я затвориш за 2 минути. Гарантирам ти успех след около 2-3 дена. Тази порода кучета схваща много бързо. Успех.

#1237 Потребителят е офлайн   mury Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 12 September 2011 - 01:58 PM

Показване на мнениетоkatiushaa, в 11 September 2011 - 06:35 PM, написа:

Показване на мнениетоmury, в 08 September 2011 - 11:12 AM, написа:

Здравей, Рика е голяма сладурана. За банята - след всяко хранене или пиене я вкарваш в банята и повтаряш 'пиш' докато не се изходи. Постилаш предварително вестници, защото кучетата обичат да попива някъде, затова махни и килимите у вас. Така чрез думичката "пиш" се научава много бързо след това и навън да се изхожда. Ако го направи в някоя друга стая пък я разтреси леко като я хванеш зад врата (така ги наказват майките), кажи "не пиш" и я закарай до банята като я затвориш за 2 минути. Гарантирам ти успех след около 2-3 дена. Тази порода кучета схваща много бързо. Успех.

Пробвахме така,ма явно не сме настоятелни,ще пробваме по настоятелно,благодаря за съвета.Иначе принцесата расте с часове,сега има ларингит и отложихме ваксината с 1 седмица

#1238 Потребителят е офлайн   niki_shpanyol99 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Кучета,Кавалер кинг чарлз шпаньол

Публикувано: 12 September 2011 - 09:57 PM

Милата,Бързо оздравяване! :ba_025:

#1239 Потребителят е офлайн   mury Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 13 September 2011 - 03:40 PM

Показване на мнениетоniki_shpanyol99, в 12 September 2011 - 09:57 PM, написа:

Милата,Бързо оздравяване! :ba_025:

Оправя се,вече е доста по-добре,надявам се че в събота ще я ваксинираме.

• (67 Страници) +
  • « Първа
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни