Dog.bg Форуми : Кавалер Кинг Чарлз шпаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (67 Страници) +
  • « Първа
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кавалер Кинг Чарлз шпаньол

#1221 Потребителят е офлайн   Rummy Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Кавалер Кинг Чарлз Шпаньол

Публикувано: 15 July 2011 - 12:58 PM

Здравей Katiushaa!Криси също получава такива издутини(джобове)след всяка инжекция и аз се консултирах с лекарите.Те ми обесниха,че тази порода кучета са много нежни и затова така се получава.В началото много се шашках,но вече свикнах и зная,че е нормално.По-принцип има мехлем за мазане,но трябва веднага да се реагира.Другият вариант са масажите на тези места,но трябва да е много внимателно защото много ги боли.Криси е много чувствителен и аз много го пазя след всяка инжекция.А последната 1 година почти не сме излезли от ветеринарния кабинет.Все нещо се случва,но слава богу лекарите са много добри и поне до този момент винаги са реагирали адекватно.Винаги казват,че ще отнеме доста време докато му спаднат подутините,но на 4 ден вече той е добре.Все пак има и значение начина по който се бият инжекциите(на тях трябва да е по-бавно,защото са много нежни и да се сведе до минимум получаването на тези джобове).Пожелавам ви бързо въстановяване!

#1222 Потребителят е офлайн   katiushaa Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 July 2011 - 10:09 PM

Здравейте. Отидохме на ветеринар и ни дадоха някакво лекарство. Вече около 1 седмица мажа Буба сутрин и вечер и вече дори не напипвам подутината. Да ви попитам кога за пръв път изкъпахте вашите кавалерчета и за колко време и как ги научихте, че навън трябва да се изхождат? Трябва ли да затварям тоалетната? Кажете някакви команди на каквито да я науча, защото вече знаем легни, седни, дай лапа и дръж.

#1223 Потребителят е офлайн   Jani-Leidy Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 23 July 2011 - 10:19 AM

подутините минават бавно така че не се безпокой, трябва време за да й мине. можеш да си я къпеш когато си поискаш , а за изхождането навън става или с разхождане през около1-2 часа а пък и с времето умните кученца се научават сами с времето , за тоалетната ако искаш бързо да я научиш винаги оставяй тоалетната отворена и ако тя се изпишка в някоя стая трябва да и се скараш и да я сложиш в тоалетната й и с времето както ти казах с времето ще се научи навън а пък командите се учат само ако ти се занимава я учи а колкото повече команди знае толкова по умно и послушно куче става но всичко си е твое решение

#1224 Потребителят е офлайн   Блага Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 August 2011 - 10:24 AM

Здравейте, морски Кавалерчета :) Аз съм от Сандански и утре тръгвам за Албена. Мисля един ден да отскоча и до Варна, от прочетеното тук разбрах, че се разхождате в Морската градина. Ще ми е приятно, ако успея да видя някой от вашите сладури ( никога не съм виждала на живо Кавалер, еуфорията ще бъде до небето ). 0886 85 24 85, това е телефонът ми, ако желаете може да ми кажете, ако ще се разхождате там, ще се радвам да се запозная, както с вас, така и с малките къдро-ушковци :) Хубаво лято на всички :)

#1225 Потребителят е офлайн   Grif Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 20 August 2011 - 08:38 AM

Здравейте.

Ние с Гриф вече се разхождаме. Ако има някой от Пловдив , който има желание да ги запознаем нека пише тук или на email: georgi_pu@mail.bg (проверявам го по-често)

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#1226 Потребителят е офлайн   Блага Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 August 2011 - 01:50 PM

О, Божееее, Гриф е уникално сладък !!! Да Ви е здравичък и много да Ви радва !!!

#1227 Потребителят е офлайн   BellaGerry Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2011 - 06:56 AM

Здравейте на всички. Отдавна не съм писала. Гриф е много красив, голям сладур. Ще сложа и аз малко снимки на Бела. Rummy, нашата среща е вече крайно време да се осъществи :db_046: . Ние сме на работа до към 18.00 през седмицата, така че можем всеки ден след 18.30 през седмицата или събота и неделя. Кажете Вие кой да е деня, за нас няма проблем.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#1228 Потребителят е офлайн   nadety90 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 August 2011 - 10:50 PM

Откъде може да се купи такова кученце :) в България няма развъдник до колкото знам .. Някой да има някаква идея ?
User's Signature

www.luckydogs.alle.bg

#1229 Потребителят е офлайн   niki_shpanyol99 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Кучета,Кавалер кинг чарлз шпаньол

Публикувано: 31 August 2011 - 12:08 PM

Ами при всеки случай не от зооомагазин.В чужбина има достатъчно развъдници ако не се лъжа най-близкия е в Сърбия.Но не всеки може да си позволи кученце от развъдник в чужбина.А в зоомагазините в повечето случай са болни . :dh_188: http://www.eurobreed...es_spaniel.html

#1230 Потребителят е офлайн   Rummy Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Кавалер Кинг Чарлз Шпаньол

Публикувано: 31 August 2011 - 08:34 PM

Здравейте BellaGerry и аз мисля,че вече трябва да се видим.За мен няма проблем да е делничен ден,а може и в събота.:vb_024:

#1231 Потребителят е офлайн   BellaGerry Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2011 - 07:49 AM

Здрасти, Rummy. За нас е чудесно в събота, но ако ти е удобно да е към 18.00 часа - нали е работен ден :md_064: . Предложи само къде точно да се чакаме и се уговаряме. Много ще се радваме да видим Криси най-накрая :dog:

#1232 Потребителят е офлайн   katiushaa Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 September 2011 - 07:55 AM

Здравейте на всички. Буба доста порасна през последните 1, 2 месеца. Вече излизаме навън. Ние сме от Варна и ще се радвам да се съберем някой ден.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#1233 Потребителят е офлайн   vqcheslav Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Пътуване, спорт, кино, кучета
Публикувано: 07 September 2011 - 06:20 PM

Показване на мнениетоnadety90, в 30 August 2011 - 10:50 PM, написа:

Откъде може да се купи такова кученце :) в България няма развъдник до колкото знам .. Някой да има някаква идея ?

Здравейте на всички приятели,

Искам да се похваля, че успешно регистрирах първият развъдник в България за породата Кавалер Кинг Чарълс Шпаниол.
Развъдникът се казва "IBERIAN STAR", регистриран е в FCI. Кръстихме го на нашето първо кученце Иберка, която е причината да създадем този развъдник, надявам се да ви харесва :). В скоро време ще направим и Web site, и не напоследно място ако всичко е наред се надяваме да посрещнем първото ни кучило в края на годината.

За сега това от нас ще ви държим в течение.

Поздрави

#1234 Потребителят е офлайн   mury Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 08 September 2011 - 11:12 AM

Здравейте,ние сме най-новия член на форума и темата.Нашата принцеса се казва Рика,и пристигна преди седмица от Словакия,на 2 месеца е 8 дни е,и е невероятно сладка и палава.Засега всичко е наред,яде като звяр,върши адски много бели но си е нашата принцеса

П.С.Исках да ви питам за някакви трикове за научаване на кучето да си върши работите в банята например,защото тя ги прави навсякъде но не и там.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#1235 Потребителят е офлайн   Блага Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 September 2011 - 05:15 PM

Показване на мнениетоvqcheslav, в 07 September 2011 - 06:20 PM, написа:

Показване на мнениетоnadety90, в 30 August 2011 - 10:50 PM, написа:

Здравейте на всички приятели,

Искам да се похваля, че успешно регистрирах първият развъдник в България за породата Кавалер Кинг Чарълс Шпаниол.
Развъдникът се казва "IBERIAN STAR", регистриран е в FCI. Кръстихме го на нашето първо кученце Иберка, която е причината да създадем този развъдник, надявам се да ви харесва :). В скоро време ще направим и Web site, и не напоследно място ако всичко е наред се надяваме да посрещнем първото ни кучило в края на годината.

За сега това от нас ще ви държим в течение.

Поздрави

Супер, много бързо си се справил. Има ли вече сайт? Къде мислиш да правиш развъдника? Споделяй всяка информация. Много се радвам, страхотна новина :)

#1236 Потребителят е офлайн   katiushaa Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 September 2011 - 06:35 PM

Показване на мнениетоmury, в 08 September 2011 - 11:12 AM, написа:

Здравейте,ние сме най-новия член на форума и темата.Нашата принцеса се казва Рика,и пристигна преди седмица от Словакия,на 2 месеца е 8 дни е,и е невероятно сладка и палава.Засега всичко е наред,яде като звяр,върши адски много бели но си е нашата принцеса

П.С.Исках да ви питам за някакви трикове за научаване на кучето да си върши работите в банята например,защото тя ги прави навсякъде но не и там.

Здравей, Рика е голяма сладурана. За банята - след всяко хранене или пиене я вкарваш в банята и повтаряш 'пиш' докато не се изходи. Постилаш предварително вестници, защото кучетата обичат да попива някъде, затова махни и килимите у вас. Така чрез думичката "пиш" се научава много бързо след това и навън да се изхожда. Ако го направи в някоя друга стая пък я разтреси леко като я хванеш зад врата (така ги наказват майките), кажи "не пиш" и я закарай до банята като я затвориш за 2 минути. Гарантирам ти успех след около 2-3 дена. Тази порода кучета схваща много бързо. Успех.

#1237 Потребителят е офлайн   mury Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 12 September 2011 - 01:58 PM

Показване на мнениетоkatiushaa, в 11 September 2011 - 06:35 PM, написа:

Показване на мнениетоmury, в 08 September 2011 - 11:12 AM, написа:

Здравей, Рика е голяма сладурана. За банята - след всяко хранене или пиене я вкарваш в банята и повтаряш 'пиш' докато не се изходи. Постилаш предварително вестници, защото кучетата обичат да попива някъде, затова махни и килимите у вас. Така чрез думичката "пиш" се научава много бързо след това и навън да се изхожда. Ако го направи в някоя друга стая пък я разтреси леко като я хванеш зад врата (така ги наказват майките), кажи "не пиш" и я закарай до банята като я затвориш за 2 минути. Гарантирам ти успех след около 2-3 дена. Тази порода кучета схваща много бързо. Успех.

Пробвахме така,ма явно не сме настоятелни,ще пробваме по настоятелно,благодаря за съвета.Иначе принцесата расте с часове,сега има ларингит и отложихме ваксината с 1 седмица

#1238 Потребителят е офлайн   niki_shpanyol99 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Кучета,Кавалер кинг чарлз шпаньол

Публикувано: 12 September 2011 - 09:57 PM

Милата,Бързо оздравяване! :ba_025:

#1239 Потребителят е офлайн   mury Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 13 September 2011 - 03:40 PM

Показване на мнениетоniki_shpanyol99, в 12 September 2011 - 09:57 PM, написа:

Милата,Бързо оздравяване! :ba_025:

Оправя се,вече е доста по-добре,надявам се че в събота ще я ваксинираме.

#1240 Потребителят е офлайн   katiushaa Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 September 2011 - 06:22 PM

Пускайте и снимки от време на време :aa_002:

• (67 Страници) +
  • « Първа
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63