Dog.bg Форуми : Кавалер Кинг Чарлз шпаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (67 Страници) +
  • « Първа
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кавалер Кинг Чарлз шпаньол

#621 Потребителят е офлайн   Betunka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 April 2009 - 05:23 PM

В спора се ражда истината, нали :)))
Тонът ми харесва много повече и съм съгласна, че бяхме прекалено остри и настръхнахме неуместно една срещу друга. Много ми хареса историята за семейството с 15 Кавалерчета. Породата е наистена страхотна и може би заслугите за това са и на хора като вас. Нека прекратим заяждането, защото съм убедена, че има какво да научим едни от други. Ще се радвам в България да се развъждат Кавалерчета официално и се надявам това да стане скоро, но дотогава не всеки ще може да си позволи кученце от чуждестранен развъдник, а всеки заслужава да съжителства с такъв прекрасен любимец. По принцип не одобрявам типично българското справяне със ситуациите, но за момента нямаме голям избор.
Поздрави от Бети!

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#622 Потребителят е офлайн   Betunka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 April 2009 - 05:26 PM

"наистена" да се чете като наистина :wf_039:

#623 Потребителят е офлайн   Cavalier Spaniel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 April 2009 - 08:50 PM

Здравейте!Аз няма да коментирам повече темата,която се отвори тук,не искам да си разваляме атмосферата и добрия тон!Betunkа е права,че форума е за да си споделяме както радостите така и тревогите около нашите любимци!И като казах тревоги,искам да ви се оплача какво ни се случи тези дни:ходихме на контролен преглед и съвсем случайно ни откриха,че имаме нещо в ушето,с триста зора и благодарение на това,че Бари е кротък и позволява да му се извършват всякакви манипулации,нещото беше извадено и какво мислите се оказа-осил голям колкото нокета ми :sad: беше се наврял до тъпанчето и ако се бяхме забавили малко,можеше да стане голяма беля,ужас!!!Днес ходихме пак на лекар и отново ни извадиха този път два осила!!!Сега сме с подстригани уши,но само от вътрешната страна.Така опасността да се напъхат разни буклуци в тях е по-малка!Лекарите ни посъветваха така и ги послушахме,защото вероятността пак да ни бъркат в ушите намалява!
Искам да ви предопредя много ама много да внимавате за това и да проверяватв ушичките на сладурите редовно!Въпреки,че аз постоянно реша ушите на Бари и се миеме по два пъти на ден,не съм изобщо видяла кога и как са успяли тези гадинки да се пъхнат там!!!Кученцата с дълга козинка на ушичките са по-застрашени от такива неприятности!За това и кокерчетата се подстриват,ама пък на тях им расте бързо козината,а на нашите кавалерчета-не!Ако отново ни се случи същата случка , колкото и да е смешен,май ще се наложи да подстрижем целите уши!
снимките на Бети са страхотни!Обещаваме и ние да направиме сега през почивните дни една нова фотосесия!!!
Поздрави на всички от мен и Бари!!!

#624 Потребителят е офлайн   xrisi95 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 28 April 2009 - 09:20 PM

малеее къде ги намерихте тези осили.Те вече излезнали ли са :wacko:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#625 Потребителят е офлайн   Cavalier Spaniel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 April 2009 - 09:55 PM

xrisi95,за съжаление осилите са навсякъде по тревата,те са си вид трева и много се закачат по козинката на животинките!Внимавай и ти с твоето кокерче!

#626 Потребителят е офлайн   saab Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 29 April 2009 - 01:43 PM

Показване на мнениетоDessyD, в Apr 27 2009, 08:40 PM, написа:

... С породи като моята това просто няма как да се случи по обективни причини, можете и сами да се досетите какви....

Уважаема DessyD, от многото изписани постове на последните две страници в тази тема така и не успях да разбера каква точно е породата Ви ... ?

:dog:

#627 Потребителят е офлайн   xrisi95 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 29 April 2009 - 08:08 PM

Показване на мнениетоsaab, в Apr 29 2009, 12:43 PM, написа:

Показване на мнениетоDessyD, в Apr 27 2009, 08:40 PM, написа:

... С породи като моята това просто няма как да се случи по обективни причини, можете и сами да се досетите какви....

Уважаема DessyD, от многото изписани постове на последните две страници в тази тема така и не успях да разбера каква точно е породата Ви ... ?

:dog:

ами не съм сигурна но мисля че е родезийски риджбек.Сори че се меся :bm_008: .
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#628 Потребителят е офлайн   Тодура Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 April 2009 - 08:22 AM

Не зная, какви са причините да не приемат клуба на Кавалерите на Attila/Atti на ОС на БРФК, но се опасявам, че след последната дискусия, ще имаме големи проблеми. Очевидно DessyD (която е безспорен капацитет, доколкото разбирам от коментарите в темата за тяхната порода) има позиции в ОС на БРФК, защото, както се видя, има инфо от първа ръка. Дано решенията на това място не се взимат (както обикновено се случва в БГ) по слухове, кой какво чул и чел, по предъвкана информация от други хора и т.н. Всъщност аз се чудя, дали хора, които нямат необходимите контакти в ОС изобщо могат да бъдат приети?
Attila/Atti, ако искаш разкажи ни нещо за перипетиите с клуба. Ако счетеш, че няма да е дискретно (макар, че тези неща мисля, че имат място за обсъждане тук) можеш да ми цъкнеш на лични.

#629 Потребителят е офлайн   saab Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 April 2009 - 09:27 AM

Показване на мнениетоxrisi95, в Apr 29 2009, 06:08 PM, написа:

ами не съм сигурна но мисля че е родезийски риджбек.Сори че се меся :bm_008: .

В момента в новия ни апартамент тъкмо оправям всичките врати, издраскани точно от родезийски риджбек :zz_187:

#630 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 30 April 2009 - 10:35 AM

Едва сега виждам, че съм предизвикала някакъв интерес към скромната ми личност, което въобще не съм целяла.
Както се казва - за протокола (и не се заяждам, а само пояснявам за да не развалям повече темата):
НЕ СЪМ "капацитет" - както вече казах, поназнайвам нещичко и то не е съвсем малко, но това, че се старая да се информирам за повече неща и имам тази възможност не ме прави нито "капацитет" нито "експерт". Считам, че имам приличен опит в развъждането, черпен не само от една порода. Контактна личност съм и се старая да се запознавам с повече хора, имащи знания и опит в областите, които ме вълнуват. Опитвам се да вземам дейно участие в обществени каузи, защото така съм възпитана - да имам мнение по обществени и социални въпроси и да го изказвам без притеснения.
НЕ СЪМ "с позиции в ОС на БРФК" и ако трябва да съм честна, не се и стремя към такова място в ейрархията на тази организация. Имам достатъчно добро професионално и лично развитие и позиция, че да се стремя и към това. "Позицията" ми се ограничава и изявява в дейността "отговорник по развъдна дейност" на Пловдивското киноложко дружество и на клуб "Хрътки", активно членувам и в клубът на далматините, а съвсем отскоро съм приета и за член на клуба за Руски черен териер.

Заедно с мой приятел имаме развъдник за родезийски риджбеци - прекрасни кучета, но доста по-мощни от вашите и както saab косвено се е докоснал до породата е установил само една минимална част от трудностите при отглеждането им, особено в градски условия. Защо не съм на "важна" позиция в клуба за РР? Веднага ще отговоря - защото според разбиранията ми, не може да съм заинтересовано лице в дадена дейност и в същото време да изпълнявам контролни функции в тази дейност. На такива позиции трябва да стоят хора, които нямат интересите на развъдчик, а само на изложител или любител на породата.

По темата за клуба - мога да разкажа защо не е приет клубът на породата ви. В качеството си на представител на клуб "Хрътки" съм участвала в това ОС. Аз имам моята позиция по въпроса и тя не е както бе наречена в един от постовете "ехидничене" - според мен не може да съществува клуб от трима човека, както бе представен пред ОС, но ми е станало неприятно, защото знам за други правени вече изключения и в този смисъл мисля, че не се постъпи съвсем коректно, но това си е моето мнение по въпроса.
Наистина най-коректно ще бъде въпросната госпожа/ца да ви разкаже как е било, не за друго, а защото тя вероятно е човек, желаещ да направи нещата както трябва и искрено се надявам да го постигне, не заради мен, а заради другите хора, които ще пожелаят да имат хубаво и здраво куче.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#631 Потребителят е офлайн   Тодура Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 April 2009 - 11:55 AM

DesyD, очевидно към момента само аз съм заинтригувана от неприемането на клуба на ОС. Най-важното, което искам да отбележа, че в моите думи не съм вложила никаква ирония към твоята личност, наричайки те капацитет, оценката ми е съвсем искрена, особено като съотнеса твойте познаия в кинологията към мойте. И така: може би ще се съгласиш да ни обясниш, защо не може да се приеме клуб с 3-ма члена, все пак от някъде трябва да се започне, а тук, както разбра кученцата с родословие са малко. И вторият ми въпрос е (понеже не познавам регламента за провеждане на ОС): ти имаш ли право на глас в качеството си на представител на клубаХрътки, ако е така все пак, мисля, че имаш позиции в ОС.

Искам да те уверя, че поста ми е съвсем доброжелателен и не цели никакво заяждане.
Понеже от некраткия си живот вече съм натрупала известни предубеждания отнасящи се до всякакъв вид одобрявания, лицензиране и др. подобни действия, които зависият от волята на други хора, съм развила известна мнителност (в смисъл, че обикновено съзирам, в подобни ситуации, че са разбутани нечии интереси и за да не оставям, място за догатки, ще дам следния пример, който към момента е моя лична фантазия: Ейй Кавалер Кинг Чарлз Спаньол"-чудесна порода има мегдан за развитие, кои са пък тия сега?, Как не се сетихме ние да регистрираме и развиваме клуб? и др. такива...)

#632 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 30 April 2009 - 12:36 PM

Мога да обясня само моята лична позиция в тази ситуация.
На първо място, според мен, един клуб се създава от хора и в него членуват хора, а не кучета. Тези хора би трябвало да имат общност на интереси и цели. В този смисъл, винаги съм поддържала позицията, че при липса на "по-масов" интерес към развъждане и селекция на някаква порода, по-добре е единичните (лични) цели в тази посока да бъдат осъществявани в общите киноложки дружества, не да се прави клуб за породата.
В конкретния случай, явно липсва някакъв по-голям интерес в тази посока, т.е. на лице са само отделни, лични интереси. Дамата, която представяше кандидатурата, обясни, че идеята била те да направят клуба, а по-късно да се включат и другите. Един вид - да спестят време и усилия на останалите. За мен това е вариант на "мечешката услуга", ако мога така да се изразя. Освен това, знаете, че на тази географска ширина наличието на съмнителни интереси с личен уклон е доста често срещано явление. Като цяло у мен остана усещането "Искам да си направя собствен клуб и после аз да казвам какво ще става." ПАК ПОДЧЕРТАВАМ - така съм го схванала аз. Понеже в последните години имаме много злополучен опит точно с такива идеи - сами можете да прочетете по форума какви страсти се вихрят в тази посока, сякаш нещата са на живот и смърт - гласувах "ПРОТИВ" (като представител на клуб имам това право) точно защото не искам да се увеличават клубовете с такива проблеми, защото съм сигурна, че ще се стигне до това положение при така поставено начало. Но това е моят мотив, на ОС се изказаха и други забележки относно начина на регистриране на клуба и за повечето от гласуващите, доколкото разбрах, това всъщност беше основния мотив, а не изказания по-напред от мен.
Вярвам на тази госпожа/ца, че иска да постави едно добро начало. Ако въобще мога да давам някакви съвети - то, според мен, по-полезно би било при следващо кандидатстване да контактува по-често с представителите на УС на БРФК и с деловодството, за да е подготвена относно документите (защото, явно те бяха основната причина), които се изискват за кандидатстване. Не мисля, че някой има нещо против регистрирането и съществуването на клуб за вашата порода. Само, че след легитимирането на един такъв клуб се очаква работа по развитието на породата, т.е. регламентирано развъждане или импортиране на нови екземпляри и съответната популяризация.
На това ОС кандидатстваха и се приеха и други клубове, някои дори без наличие на кучета от породата, но с изрядни кандидатури по отношение на документацията и членската маса и със съответен план за дейност. В този смисъл казах, че не ми се струваше много коректно, но .... в крайна сметка се броят гласове "ЗА" и "ПРОТИВ".
Но аз оставам на позицията, че ако няма по-голям интерес от хората, които реално биха се занимавали с породата - наистина по-добрия вариант е, личните цели в тази посока да се изпълняват чрез киноложките дружества. В този ред на мисли, ако за повечето от вас, те са само домашни любимци (не говоря за качество или начин на отглеждане), а нямате желание да се занимавате с развъждане или нямате желание да участвате в киноложки прояви (изложби), то тогава наистина няма смисъл да се прави клуб, но и винаги ще съм против да се създават поколения от кучета без изяснен произход или родословие. Мисля, че има достатъчно нещастни кученца, развъдени къде от безхаберие, къде на емоционална основа, че да се умножава тази популация.
Понеже по-напред видях, че един от потребителите се е изразил горе-долу в такъв вариант "да роди кучето ми за здраве" ще ви помоля преди това да поговорите с ветеринарния си лекар и той да ви обясни митовете около тази теза, а после да отидете и да разгледате раздел "Без дом", там е пълно с такива сладкиши "родени за здраве". Моля ви помислете преди да направите нещо! Сигурно затова съм прозвучала агресивно или нападателно, за което се извинявам, ако съм засегнала някого тук.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#633 Потребителят е офлайн   Тодура Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 April 2009 - 01:18 PM

Благодаря ти за обстойния отговор! Аз междувременно хвърлих едно око на Устава на БРФК. Както и предполагах изисквания за приемане на нов член са доста мъгляви, което значи, че при приемането и гласуване има място за проява на пристрастия. Не е ясно, как се приемат намеренията на едни кандидати за сигурни (макар и без наличие на кучета от породата), а на други не. Иначе с повече ти аргументи съм съгласна. Разбирам и позицията ти на специалист по развъждането, обаче все пак оставете право и на хората да имат позиция за живота на своите любимци аз мисля, че никой не е ненормален да заплоди кученцето си с куче от друга порода или с нездрав екземпляр от същата порода (е, да, в разрез с правилата на БРФК, но и те изобщо не третират развъждането извън клубовете).Все пак всички решения опират до съзнанието на отделния човек и принадлежостта му към определена организация не го прави повече или по-малко отговорен.

#634 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 30 April 2009 - 01:41 PM

Разбира се, че не мога да налагам позицията си, мога само да я обяснявам и да убеждавам. Светът се крепи на правото на избор и Слава Богу! :ae_085: :ab_041:
А иначе, извънклубното развъждане се регламентира посредством общия правилник и регламент за развъждане на федерацията. Отделните киноложки дружества могат да поставят някакви допълнителни изисквания към членовете си точно както клубовете. Например - за възраст, за начин и т.н. Затова споменах, че личните цели могат да се осъществят чрез киноложките дружества. (това само като уточнение)
User's Signature

#635 Потребителят е офлайн   Тодура Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 April 2009 - 01:49 PM

:beer:

#636 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 30 April 2009 - 02:05 PM

:beer:
User's Signature

#637 Потребителят е офлайн   saab Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 May 2009 - 10:29 AM

Преди доста време имах шон-спрингер шпаньол, който си го докарах от Киев. И майката и бащата бяха породисти кучета с доста дълго родословие, но моят Цезар беше извънпланово кутренце. В руския клуб кръстосваха определени кучета с цел поколение в точно определен момент и с точно определени кучета. Е, моя беше "извънпланов" в това отношение, но както много добре разбирате, едва ли съм го обичал по-малко за това, че няма бумаги с вписани вътре дълги имена.
Така че и в страни, където кинологията е на мноооого по-високо ниво винаги се стига до изключения от общите правила. В България я има я няма 20-30 кинг-чарлза... Да, ние сме хората, които би трябвало да утвърдим породата, но в същото време сме хора, които са си взели такова кученце само и единствено, защото сме се влюбили в него от пръв поглед, и в никакъв случай не изгаряме от желание да създаваме клубове, да заемаме ръководни позиции и да мислим за някакви облаги.
Има различни видове клубове ... Официални, неофициални, клубове на собственици, на любители... така че нека първо уточним в случая въобще за какъв клуб става въпрос!
Например моята скромна персона преди 9 години създаде един клуб, който е далеч от тематиката на този форум - Клуб Сааб България. И в момента е на много неофициално ниво поради простата причина че е създаден за удоволствие на хората, членуващи в него, а не с идеята всяка среща да минава под девиза "Да приемем този или онзи" и "кой сега не си е платил членския внос". Бил съм на подобни срещи на други автомобилни клубове, и е нещо, което просто не ми допада...
Та в този ред на мисли - твърдо съм "за" създаването на клуб Кавалер Кинг Чарлз при положение, че бъдат предприети съответните мерки за популяризирането на породата в България, като в същото време да не сме само шепа хора, които се борят с вятърните мелници, а да имаме съответната подкрепа от страна на съответните "батковци" и "какички" отгоре. Което просто няма как да стане ... твърде малко сме и сме им безинтересни. Точно какъвто е и случая с Клуб Сааб България .......

#638 Потребителят е офлайн   Betunka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 May 2009 - 10:41 AM

Напълно подкрепям мнението на saab и мисля, че отделихме прекалено много внимание на този, по мое мнение, маловажен проблем. Нека повече хора се докоснат до породата и ако това означава кучета без родословие, то нека е така.

#639 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• Free the мушмул :)
  • PipPipPip
  • Група: Root Admin

Публикувано: 01 May 2009 - 11:00 AM

Показване на мнениетоsaab, в May 1 2009, 11:29 AM, написа:

Да, ние сме хората, които би трябвало да утвърдим породата, но в същото време сме хора, които са си взели такова кученце само и единствено, защото сме се влюбили в него от пръв поглед, и в никакъв случай не изгаряме от желание да създаваме клубове, да заемаме ръководни позиции и да мислим за някакви облаги.

Здравейте,
Кавалер Кинг Чарлз шпаниола е нова за България порода, но според мен с предпоставки да бъде популяризирана. Имате невероятният шанс, ако изберете да съветвате хората да си купуват кучета от развъдници, да създадете една добра популация от родословни кучета, с които да започнете работа. Под това да започнете работа имам предвид, да се развъждат кучета с доказан произход, с направени изследвания за наследствени заболявания, така че да можете да донесете радост на хората, желаещи такива кученца. Искам да дам за пример ето този млад клуб по порода в България:
http://forum.dog.bg/...hp?showforum=79

Вижте те как работят, успяха в последните 2 години да внесат кучета от съседните на България страни и как работят за здравето и темперамента на техните кучета. За мен това е правилната посока, дано са сплотени и запазят желеанието си за работа.
Надявам се, стана ясно какво искахм да ви кажа. И за клуб има време, има доста хора тук във форума, които може да ви помогнат със съвети от къде може да се купят родословни кученца, но по-важното е да обичате породата си и да искате да работите за нея.

#640 Потребителят е офлайн   Attila/Atti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 May 2009 - 08:23 PM

Време е и аз да се намеся. Не бях и нe съм в България, затова се забавих с отговора, през това време виждам, че са се изказали много теории относно дейността ми. Създаването на клуба беше съвсем сериозно начинание, запазих име, регистрирах сдружение в СГС, написах устав и правилник за развъждане, само аз си знам с колко нерви и ровене из всички клубни форуми в България, всичко което се изисква от юридическа страна. не преследвах никакви лични цели, не бих и могла, имам едно мъжко куче, а не цял развъдник. Идеята ми беше съвсем идеалистична и въпреки това имах конкретни цели - да се осъществи контакт с развъдници извън България, да можем да намираме кученца на всички желаещи легално и без опасност да бъдат измамени, да направим сайт на породата и да я популяризираме. Както всички в този форум знаят, породата е малко известна в България, а това са наистина уникални животинки. Но се сблъсках с типичната за България бюрократщина и субективно отношение.
Saab, не съм искала да институционализирам начинанието, исках да стане нещо като твоя клуб, но просто в България БРФК има монопол над кинологията и един киноложки клуб е нищо ако не е член, иначе и аз съм против тази представа за клуб.
Да започнем оттам, че според устава на БРФК единственото изискване е кандидатстващия за членство да е юридическо лице. Все пак се обадих в секретариата и ме информираха, че това не е достатъчно, трябва да е юридическо лице с нестопанска цел (това е разбираемо изискване, но би трябвало да е упоменато някъде). Учредих сдружение, да, с трима члена, но наистина исках да представя един съвсем легитимен клуб, преди да започнем да приемаме членове. Срещнах се с г-н Литов-председателя на управителния съвет на БРФК, два дни преди общото събрание. Той ме информира, че освен юридическо лице с нестопанска цел, трябва да сме и такова в обществена полза. Уговорката ни бе де депозирам в БРФК изменен устав и решение на ОС за преобразуване на сдружението в такова с обществена полза, да бъдем приети като член и впоследствие да впишем тези промени в съда (както знаете това изисква време, а ОС на БРФК е веднъж годишно). На самото събрание се оказа, че голяма част от клубовете са в частна полза и след гласуване се реши окончателно да не се поставя такова изискване пред новите членове.
Основната причина за неприемането на нашия клуб, както каза DessyD беше малкия брой членове. А защо тогава на същото това събрание бе приет клуб с един член и нито едно куче от породата в България?! А и като цяло каква е логиката в това, ами ако това е рядка порода, какъвто е и случая, а има дори и по-редки породи, не трябва ли да се подпомагат точно такива клубове с цел да се популяризират редките породи в България?! Нима ако бях събрала петнадесет познати, незнаещи нищо за породата, които да фигурират като членове, щяхме да изглеждаме по-сериозни? Мога да допълня още, че БРФК, като член на FCI, макар и асоцииран, а не пълноправен, има задължение да обединява ВСИЧКИ породни клубове в България, да, сигурно има право да поставя условия, но не следва ли те да са ясни, обективни и вписани като условия за членство в устава на БРФК?
Истината е, че г-н Литов поднесе информацията така, че преди гласуването беше ясно, че няма да ни приемат. Не знам защо, но той наистина взима решенията единодушно, макар и неофициално той е окупирал кинологията в България, и в същото време той беше човекът, който най-строго се изказа срещу малките клубове, за да не се окупирали някои породи от конкретни лица. Гласуването беше наистина смешно, може би DessyD ще го потвърди, повече от половината присъстващи излязоха, но за да се спази кворума бяха броени като гласове против. От останалите в залата мисля че никой не посмя да гласува за, най-смелите просто се въздържаха.Това е накратко историята на нашия клуб. Жалко е, че толкова много хора ме обвиниха, че искам да изкарвам пари от това, а за същите тези хора отглеждането на кучета е само бизнес.

• (67 Страници) +
  • « Първа
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни