и ще си уговорим среща.
Кавалер Кинг Чарлз шпаньол
Публикувано: 26 July 2009 - 08:36 PM
АКО НЯКОЙ НЕ Е ТРЕТИРАЛ КУЧЕНЦЕТО СИ С ПРЕПАРАТ ПРОТИВ ДИРОФИЛАРИЯ, НЕКА ГО НАПРАВИ. ИНЖЕКЦИЯТА СТРУВА САМО 2-3 ЛЕВА, А СПЕСТЯВА МНОГО ПРОБЛЕМИ И СПАСЯВА ЖИВОТИ.
Поздрави!
Публикувано: 27 July 2009 - 10:05 AM
Страшничко си е. Нашият лекар ни предупреди и това лято вземаме мерки. Дирофиларията се пренася от комари (има я в цяля България). Гостоприемник са нашите кучета и по-точно техните сърчица. Ако веднъж се зарази, кучето се лекува извънредно трудно. Има препарати, които убиват паразита, но умрелите червеи запушват съдовете и ....по-добре да не се стига до там.
Единият начин за предпазване е чрезп външно обезпаразитяване с някакъв комбиниран препарат, чието име забравих. Другият препарат са хапчетата Празимек, които обаче аз лично не препоръчвам и третият - чрез инжекция, която ветеринарите знаят как се казва :)
Преди да се пристъпи към профилактиката се прави кръвен тест под микроскоп. Дано съм била полезна. Макар да не е епидемия от дирофилария всякя година, само при моите ветеринари, водят 30 заразени кучета :(
Както вече казах, профилактиката е от март до ноември и не е никак скъпо.
Лигави целувки от Бети за всички сладури!
Публикувано: 27 July 2009 - 04:13 PM
Публикувано: 27 July 2009 - 08:13 PM
Здравейте!
Първото, което ми предложиха беше Стронгхолд, но вече го бях пробвала срещу бълхи и кърлежи и не останах доволна. Реших, че не е практично да обезпаразитявам кучето си с два препарата и тогава ми предложиха инжекция. В Пловдив струваше 3-4 лева, а в Стара Загора за самия препарат платих 50стотинки. Утре ще се обадя на ветеринаря и ще Ви информирам за името на лекарството :)
Публикувано: 29 July 2009 - 11:47 AM
Имам въпрос за количеството храна.
Като взехме Макс дневната му доза беше 100 гр от Royal Canin Starter.
Сега е на 2 и 1/2 месеца, тежи 2 кг....... по колко гранули да му давам дневно ?
Кога да премина на другите гранули (джуниър май бяха) ?
Публикувано: 30 July 2009 - 08:02 PM
за храната и ние така в началото давахме на Кори по 100 гр. от Royal Canin и тя доста нашишкавя. На прегледа за втората ваксина д-р Венци ни препоръча да понамалим храната, така и направихме. Попитахме дали и кога трябва да сменим храната, д-р Венци каза че можем да я храним с тази храна до 1 година, стига да и харесва.
След около седмица, две когато започнахме с първите разходки Кори сама започна да похапва по малко и да не си изяжда всичко в купичката. До предната седмица, когато нещо взе да и се мръщи съвсем. Разбира се през цялото си е похапвала от време на време и пилешко месце, защото когато го надуши направо полудява за него. Тази седмица, когато бяхме при док да питаме за дирофилариозата и взехме от джуниър, хапва си но нещо пак не е със същия апетит. Сега се чудим пак от стара ли да вземем или друга.........
Поздрави на Макс от Коринка
Публикувано: 30 July 2009 - 11:29 PM
Публикувано: 31 July 2009 - 07:30 AM
захранване с новата.Например първия ден 80% от дозата да е от старата храна и
20% да е от новата( смесени се дават ).Втория ден 60% от старата 40% от новата,
третия 40% от старата и 60% от новата,четвъртия 20% от старата и 80% от новата
и накрая вече изцяло се храни само с новата храна.
Нещо такова е захранването , но пак зависи от кучето - според това как си хапва
от новата храна, може да се удължи или намали периода на захранването.
Поздрави на Кори и всички останали!
Публикувано: 01 August 2009 - 11:20 AM
Сега един специален въпрос към софийските кавалерчета....Ще направим ли скоро някоя кавалерска среща???Нямам търпение Скоти да се запознае с други кавалерчета....
Много прегрудки от нас :)
Публикувано: 03 August 2009 - 09:00 AM
Нашата хубавица е същата като Скоти........с пишкането и другата работа има още да чакаме, вече две седмици от както излизаме на вън, но имаме само случайни попадения, в повечето случаи стискаме докато се приберем у дома и търчим на терасата. Този уикенд за първи път тръгнахме на по дълъг път с Кори, ходихме по гости на роднини. Коринка беше много послушна в колата, добре и понесе пътуването, естесвено най и харесва да спинка в мен. Белички в колата не сме правили. По време на гостуването Корито беше непрекъснато обгрижвана от всички, глезена, милвана и гушкана и на нея това много и хареса, само дето милото на моменти умираше за сън:) Тъй като през повечето време бяхме на вън, Корито пишка и ака основно на вън, е имаше белички вътре, ама няма как нали и сменяме мястото и тя се обърква. На връщане по пътя само спа, а като се прибрахме така бързо изтърча на тераса и токолва много дриска, сякаш че се беше стискала два дена........ После беше една радост, че сме се прибрали......
Почетохме във форума има доста обширна тема за хигиенните навици и се опитваме да спазваме основните препоръки да сме търпеливи. В крайна сметка нашите любимци са още бебоци и тепърва ще си изграждат навиците. Тази седмица сме в откуска и мислим да се позанимаваме повечко с нейното обучение, а може и на моренце да я заведем...... За сега това от нас.
Кавалерски поздрави на всички от Кори.....и малко снимки на малката
Публикувано: 03 August 2009 - 10:50 AM
Публикувано: 04 August 2009 - 09:24 AM
Поздрави и чакаме предложения за парка и времето!
Публикувано: 06 August 2009 - 10:59 AM

Вход

Горе
Цитиране +