Dog.bg Форуми : Кавалер Кинг Чарлз шпаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (67 Страници) +
  • « Първа
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кавалер Кинг Чарлз шпаньол

#741 Потребителят е офлайн   asg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 July 2009 - 04:20 PM

Кори, когато Макс е готов за разходки ще ви пишем на лични
и ще си уговорим среща. dog.gif

#742 Потребителят е офлайн   Betunka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 July 2009 - 08:36 PM

Да не ви учудва, че Кори се радва на бебешките колички. Бети е луда по бебенца и безстрашни малки деца. От възрастните предпочита женската част, защото мъжете малко я плашат с по-внушителните си размери и груби гласове :)

АКО НЯКОЙ НЕ Е ТРЕТИРАЛ КУЧЕНЦЕТО СИ С ПРЕПАРАТ ПРОТИВ ДИРОФИЛАРИЯ, НЕКА ГО НАПРАВИ. ИНЖЕКЦИЯТА СТРУВА САМО 2-3 ЛЕВА, А СПЕСТЯВА МНОГО ПРОБЛЕМИ И СПАСЯВА ЖИВОТИ.

Поздрави!

#743 Потребителят е офлайн   coraline Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 July 2009 - 08:53 PM

Ще попитаме нашия доктор, той на два пъти ни дава паста за вътрешни паразити, но това звучи страшно.......

#744 Потребителят е офлайн   Betunka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 July 2009 - 10:05 AM

Цитат(coraline @ Jul 26 2009, 06:53 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ще попитаме нашия доктор, той на два пъти ни дава паста за вътрешни паразити, но това звучи страшно.......

Страшничко си е. Нашият лекар ни предупреди и това лято вземаме мерки. Дирофиларията се пренася от комари (има я в цяля България). Гостоприемник са нашите кучета и по-точно техните сърчица. Ако веднъж се зарази, кучето се лекува извънредно трудно. Има препарати, които убиват паразита, но умрелите червеи запушват съдовете и ....по-добре да не се стига до там.
Единият начин за предпазване е чрезп външно обезпаразитяване с някакъв комбиниран препарат, чието име забравих. Другият препарат са хапчетата Празимек, които обаче аз лично не препоръчвам и третият - чрез инжекция, която ветеринарите знаят как се казва :)

Преди да се пристъпи към профилактиката се прави кръвен тест под микроскоп. Дано съм била полезна. Макар да не е епидемия от дирофилария всякя година, само при моите ветеринари, водят 30 заразени кучета :(

Както вече казах, профилактиката е от март до ноември и не е никак скъпо.

Лигави целувки от Бети за всички сладури!

#745 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 27 July 2009 - 04:13 PM

Интересувам се от мерките за защита от дирофилариоза, но не знам за тези чудни инжекции, като предпазни мерки са ми известни Стронгхолд и Празимек и други, които не се внасят в БГ, но каква инжекция имате предвид? Ивермектин може би?! Не е като да не водя кучетата си на лекар, но до сега не са ми предлагали инжекция за 3 лв като профилактика на дирофилария.
User's Signature

Качена снимка

"Money will buy you a pretty dog, but it won't buy the wag of his tail"

#746 Потребителят е офлайн   Betunka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 July 2009 - 08:13 PM

Цитат(twoofo @ Jul 27 2009, 03:13 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Интересувам се от мерките за защита от дирофилариоза, но не знам за тези чудни инжекции, като предпазни мерки са ми известни Стронгхолд и Празимек и други, които не се внасят в БГ, но каква инжекция имате предвид? Ивермектин може би?! Не е като да не водя кучетата си на лекар, но до сега не са ми предлагали инжекция за 3 лв като профилактика на дирофилария.

Здравейте!
Първото, което ми предложиха беше Стронгхолд, но вече го бях пробвала срещу бълхи и кърлежи и не останах доволна. Реших, че не е практично да обезпаразитявам кучето си с два препарата и тогава ми предложиха инжекция. В Пловдив струваше 3-4 лева, а в Стара Загора за самия препарат платих 50стотинки. Утре ще се обадя на ветеринаря и ще Ви информирам за името на лекарството :)

#747 Потребителят е офлайн   Betunka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2009 - 10:10 AM

Препаратът се казва СЕВАМЕК, но пак е на основата на Ивермектин.

#748 Потребителят е офлайн   asg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 July 2009 - 11:47 AM

Здравейте на всички!
Имам въпрос за количеството храна.
Като взехме Макс дневната му доза беше 100 гр от Royal Canin Starter.
Сега е на 2 и 1/2 месеца, тежи 2 кг....... по колко гранули да му давам дневно ?
Кога да премина на другите гранули (джуниър май бяха) ?

#749 Потребителят е офлайн   coraline Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 July 2009 - 08:02 PM

Здравей asg,

за храната и ние така в началото давахме на Кори по 100 гр. от Royal Canin и тя доста нашишкавя. На прегледа за втората ваксина д-р Венци ни препоръча да понамалим храната, така и направихме. Попитахме дали и кога трябва да сменим храната, д-р Венци каза че можем да я храним с тази храна до 1 година, стига да и харесва.
След около седмица, две когато започнахме с първите разходки Кори сама започна да похапва по малко и да не си изяжда всичко в купичката. До предната седмица, когато нещо взе да и се мръщи съвсем. Разбира се през цялото си е похапвала от време на време и пилешко месце, защото когато го надуши направо полудява за него. Тази седмица, когато бяхме при док да питаме за дирофилариозата и взехме от джуниър, хапва си но нещо пак не е със същия апетит. Сега се чудим пак от стара ли да вземем или друга.........
Поздрави на Макс от Коринка

#750 Потребителят е офлайн   asg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 July 2009 - 11:29 PM

Според сайта на Роял Канин стартер е до 2 месеца, после е джуниър до 10 месеца. Ние питахме в голдън, казаха че може и до 4 месец да се продължи със стартер,та продължаваме. За дозата има таблица според възрастта на мъника и теглото на зряло куче, та сега е между 120 и 140 гр дневно, яде си дозата, не даваме друго. Поздрави от Макс! ab_041.gif

#751 Потребителят е офлайн   asg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 July 2009 - 07:30 AM

И още нещо..... при смяна на храната трябвало да става постепенно
захранване с новата.Например първия ден 80% от дозата да е от старата храна и
20% да е от новата( смесени се дават ).Втория ден 60% от старата 40% от новата,
третия 40% от старата и 60% от новата,четвъртия 20% от старата и 80% от новата
и накрая вече изцяло се храни само с новата храна.
Нещо такова е захранването , но пак зависи от кучето - според това как си хапва
от новата храна, може да се удължи или намали периода на захранването.

Поздрави на Кори и всички останали! re_037.gif

#752 Потребителят е офлайн   coraline Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 July 2009 - 07:27 PM

Благодаря за инфото smile.gif
Поздрави......

#753 Потребителят е офлайн   Monsyto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 01 August 2009 - 11:20 AM

Здравейте на всички от нас!! От доста време не сме писали тъй като на морето нямаше нет , а има много новости около нас.... Първо : Скоти се държа геройски по време на пътя до морето...първоначално трябваше да пътува на задната седалка, но там не издържа и секунда и се гушна в мен....и така през целия път спеше в скута ми....не свърши никакви бели в колата и беше супер спокоен...на връщане беше по-палав, но повечето време спинкаше....иначе вече по малко излизаме...на морето само отвреме на време в паркчето около станцията и сега се върнахме от първата истинска разходка.....радва се на всички, особено на тези, които му обръщат внимание....опитва се да изяде всички боклуци по земята и не можем да го изпускаме и за секунда от поглед....но имаме много сериозен проблем...не иска да си върши нуждите навън....стиска стиска и като се приберем и тогава се отпуска.....такъв е чистник, че на чуждо не мърси, само вкъщи....хахахах....само няколко пъти се изпишка в паркчето на морето и 2 се изака и ние му показахме уж колко добре е направил ама явно не разбра за какво му се радваме.....днес от 9 и 30 до 11 бяхме навън и нищо.....при вас как е положението...по-големите кавалерчета как се научиха?? Имаме и друг проблем ...много сме ранобудни....към 6 -7 се почва едно джафкане, скимтене, драскане по вратата (тъй като Скоти си има собствена стая, докато не е под наше наблюдение, докато си научи хигиенните навици)....ставам с мъка да му дам да хапне, но като си изяде всичко и продължава....разбирам, че иска внимание мъничето, ама да ни изчака поне още час два да се наспим......хахахах.....иначе непрекъснато сме гладни, само като ни види, че отиваме към храната и се почва едно скачане.....та така с малкия пакостник...
Сега един специален въпрос към софийските кавалерчета....Ще направим ли скоро някоя кавалерска среща???Нямам търпение Скоти да се запознае с други кавалерчета....
Много прегрудки от нас :) re_037.gif

#754 Потребителят е офлайн   coraline Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 August 2009 - 09:00 AM

Привет и от нас с Коринка smile.gif
Нашата хубавица е същата като Скоти........с пишкането и другата работа има още да чакаме, вече две седмици от както излизаме на вън, но имаме само случайни попадения, в повечето случаи стискаме докато се приберем у дома и търчим на терасата. Този уикенд за първи път тръгнахме на по дълъг път с Кори, ходихме по гости на роднини. Коринка беше много послушна в колата, добре и понесе пътуването, естесвено най и харесва да спинка в мен. Белички в колата не сме правили. По време на гостуването Корито беше непрекъснато обгрижвана от всички, глезена, милвана и гушкана и на нея това много и хареса, само дето милото на моменти умираше за сън:) Тъй като през повечето време бяхме на вън, Корито пишка и ака основно на вън, е имаше белички вътре, ама няма как нали и сменяме мястото и тя се обърква. На връщане по пътя само спа, а като се прибрахме така бързо изтърча на тераса и токолва много дриска, сякаш че се беше стискала два дена........ После беше една радост, че сме се прибрали......
Почетохме във форума има доста обширна тема за хигиенните навици и се опитваме да спазваме основните препоръки да сме търпеливи. В крайна сметка нашите любимци са още бебоци и тепърва ще си изграждат навиците. Тази седмица сме в откуска и мислим да се позанимаваме повечко с нейното обучение, а може и на моренце да я заведем...... За сега това от нас.
Кавалерски поздрави на всички от Кори.....и малко снимки на малката

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#755 Потребителят е офлайн   Julieta_Romeo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Всякакви животни (най - вече кучета) 1 куче - Дейзи - дакел - 1 год. 8 месеца и 28 дни :) Др. интереси: интернет ,филми за животни, форуми за животни,музика, тенис,футбол

Публикувано: 03 August 2009 - 10:50 AM

Сладко кавалерско бебе!!! zz_223.gif
User's Signature

http://i48.tinypic.com/2zq7gb9.jpg <--- by Julieta_Romeo

#756 Потребителят е офлайн   vqcheslav Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Пътуване, спорт, кино, кучета
Публикувано: 03 August 2009 - 07:07 PM

Здравейте и от Принцеса Бери, ние сме много добре, ненаситни на игри и закачки. Относно срешата на софииските кавалерчета сме твърдо за само кажете къде и кога.
А ето и първата любов на принцеса Бери, лъвът Лъвчо wub.gif

#757 Потребителят е офлайн   vqcheslav Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 03 August 2009 - 07:14 PM

А на тезии снимки е след тежка пианска вечер, след раздялата и с първата и любов лъвът Лъвчо beer.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#758 Потребителят е офлайн   vqcheslav Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 03 August 2009 - 07:16 PM

а това трябва да са снимките с първата и любов лъвът Лъвчо

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#759 Потребителят е офлайн   Тодура Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 August 2009 - 09:24 AM

Здравейте, приятели! Този уикенд сме си тук и ако искате можем да направим сбирка, само предложете парка. За малките приятелчета ще посъветвам да не се притесняват за пишкането и акането, ние с Шърли си сложихме третата ваксина на 6 месеца и аз си мислех, че никога няма да се научи навън, след като е пишкала вкъщи толкова дълго, но вече всичко е о.к. Да ви кажа честно аз съм голям противник на сухата храна, но всеки сам избира. Може да се повтарям, но имам и пудел, който кара 16 година и мисля, че една от причините за доброто му здраве е, че никога (освен за няколко дни, когато взех в началото) не съм го хранила със суха храна.
Поздрави и чакаме предложения за парка и времето!
Прикачена снимка

#760 Потребителят е офлайн   Monsyto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 06 August 2009 - 10:59 AM

Здравейтее, ние сме за този уикенд, дано само да не е такова времето.....за парк мога да предложа Борисовата или Южния....не знам на вас как ви е удобно.....може и парка пред Сити Центъра...споделете вашите предложения сащо, както и ден и час.....това е за сега ...много прегрудки...:)

Снимка (и)

• Прикачена снимка

• (67 Страници) +
  • « Първа
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема