Dog.bg Форуми : Кавалер Кинг Чарлз шпаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (67 Страници) +
  • « Първа
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кавалер Кинг Чарлз шпаньол

#1261 Потребителят е офлайн   mury Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 October 2011 - 03:44 PM

Показване на мнениетоvqcheslav, в 19 October 2011 - 09:03 PM, написа:

Показване на мнениетоplamena_petkova_, в 16 October 2011 - 07:38 AM, написа:

здравейте от варна. аз сьщо имам кавалер и и тьрсим партньор. ще се радвам да се запознаем с някого лично а с други-да обменим опит

Много е красива, но не е добре да я загонвате с мъжко куче, тъй като предполагам, че няма родословие, пък и има бял цвят на гърдите, а не би трябвало.
Иначе е голяма сладурана, много харесвам black & ten :)

Чакай сега,нещо немога да те разбера,защото няма родословие и хората да нямат поколение,тва е меко казано смешно.Хората си обичат кучето и искат поколение от него,но немогат да имат защото кучето няма родословие!!!!!!!!!!!!Аз съм чувал че в чужбина родословието струва 40-50 евра!!!!!!!!

П.С.Иначе нашата принцеса вече е здрава и е ваксинирана най-накрая,след 50 дена боледуване........................

#1262 Потребителят е офлайн   vqcheslav Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Пътуване, спорт, кино, кучета
Публикувано: 27 October 2011 - 06:53 PM

Здравейте,

По принцип родословието е безплатно нявсякъде :), може би само фалшивите са платени.
И си мисля, че по-цял свят развъждането става само с кучета с родословие, най-близки до стандарта за породата/оценено от специалисти/ доказано от лекар без вродени аномалии и характерни за дадената порода болести.
Отделно при въпросното кученце разцветката му е "Black and Ten" и никъде не се споменава за бял цвят, както е при него, иначе кученцето е страхотно не искам да ме разбира стопанката му погрешно, то би трябвало да е перфектен домашен любимец и много да се обичат взаимно :)
Пък вие си се смейте колкото искате и си загонвайте кучето, както намерите за добре, мисля че досега няма наказан за подобно начинание :)

Поздрави

Показване на мнениетоmury, в 24 October 2011 - 03:44 PM, написа:

Показване на мнениетоvqcheslav, в 19 October 2011 - 09:03 PM, написа:

Показване на мнениетоplamena_petkova_, в 16 October 2011 - 07:38 AM, написа:

здравейте от варна. аз сьщо имам кавалер и и тьрсим партньор. ще се радвам да се запознаем с някого лично а с други-да обменим опит

Много е красива, но не е добре да я загонвате с мъжко куче, тъй като предполагам, че няма родословие, пък и има бял цвят на гърдите, а не би трябвало.
Иначе е голяма сладурана, много харесвам black & ten :)

Чакай сега,нещо немога да те разбера,защото няма родословие и хората да нямат поколение,тва е меко казано смешно.Хората си обичат кучето и искат поколение от него,но немогат да имат защото кучето няма родословие!!!!!!!!!!!!Аз съм чувал че в чужбина родословието струва 40-50 евра!!!!!!!!

П.С.Иначе нашата принцеса вече е здрава и е ваксинирана най-накрая,след 50 дена боледуване........................

#1263 Потребителят е офлайн   vqcheslav Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 27 October 2011 - 06:56 PM

[/quote]

И не се чудете после защо кученцето ви е било болно 50 дни.

#1264 Потребителят е офлайн   mury Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 28 October 2011 - 07:01 PM

1.Аз казвам че ако кучето ти няма родословие,а искаш да има,струва толкова
2.Нашето куче е от развъдник в Словакия/нали съветвате хората да купуват оттам/ е това не попречи кученцето да дойде болно.Вие не знаете дали нашето има родословие,за да се изказвате така,ами ако има,кво тогава,сигурно ще обвините лекаря............................
3.Станаха 50 дни,защото се опитваше всичко,преди да се стигне до инжекции и антибиотици,ако вашият лекар лекува директно с антибиотици-добре,нашия не.

Поздрави

#1265 Потребителят е офлайн   vqcheslav Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 28 October 2011 - 08:23 PM

Показване на мнениетоmury, в 28 October 2011 - 07:01 PM, написа:

1.Аз казвам че ако кучето ти няма родословие,а искаш да има,струва толкова
2.Нашето куче е от развъдник в Словакия/нали съветвате хората да купуват оттам/ е това не попречи кученцето да дойде болно.Вие не знаете дали нашето има родословие,за да се изказвате така,ами ако има,кво тогава,сигурно ще обвините лекаря............................
3.Станаха 50 дни,защото се опитваше всичко,преди да се стигне до инжекции и антибиотици,ако вашият лекар лекува директно с антибиотици-добре,нашия не.

Поздрави

Пак казвам родословието е безплатно и не се заплаща, ако не сте ме разбрали предният път, развъдчикът ти го дава и не те пита дали искаш или не, ти си го правиш каквото искаш.
И как разбрахте, че е от развъдник, а не ферма за кучета/развъждани безразборно/, ходихте да си го вземете ли, видяхте регистрацията им в FCI ли, видяхте майката и бащата ли, видяхте задължителните медицински изследвания ли?
Друг е въпроса, че няма 100% гаранция, че няма да се разболее, но е много по-малък процента това да се случи.
Но мисля да прекратя този разговор.

Поздрави :)

Поздрави

#1266 Потребителят е офлайн   plamena_petkova_ Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 06 November 2011 - 06:00 PM

Достатъчно. Защо се карате? Искам да кажа на господина само това, че айра ми е дадена от частно лице и знам че родителите и имат родословие. Незнам къде пише че не може да има бял цвят по нея. - нека ако го намери да ми го пусне тук. Жалко е че изобщо коментираме това, а не да се радваме и коментираме навиците на нашите приятели.

#1267 Потребителят е офлайн   vqcheslav Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 07 November 2011 - 09:06 PM

Показване на мнениетоplamena_petkova_, в 06 November 2011 - 06:00 PM, написа:

Достатъчно. Защо се карате? Искам да кажа на господина само това, че айра ми е дадена от частно лице и знам че родителите и имат родословие. Незнам къде пише че не може да има бял цвят по нея. - нека ако го намери да ми го пусне тук. Жалко е че изобщо коментираме това, а не да се радваме и коментираме навиците на нашите приятели.

Здравейте,

Нямам нищо против вас и другите, просто казвам моето мнение, не е нужно да го слушате.
Да оставим на страна факта, че кучето няма родословие.
Просто си има стандарт за породата и там се казва, че при разцветка "Black and Tan" белият цвят е нежелан.
Това не прави кучето ви по-лошо, просто аз не съм съгласен, че е правилно да го развъждате или просто да го загонвате, защото е здравословно според някои хора.
Но това, че всички развъдчици, кинолози и аз споделяме това мнение, не означава че ви казваме какво да правите, това си е изцяло ваша работа. Просто споделям моето мнение, все пак това е форум и всеки може да каже мнението си. Предполагам, че сте минимум средно интелигентен човек и сама ще си намерите стандарта за породата ако имате желание.

Успех

#1268 Потребителят е офлайн   vqcheslav Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 09 November 2011 - 10:19 PM

Здравейте,

Каня Ви на Кавалерска среща на 20.11.2011/Неделя/ от 14:00 часа в парка зад хотел Хилтън.
Надявам се да вимим и някой нови лица :)

Поздрави

#1269 Потребителят е офлайн   BellaGerry Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2011 - 10:15 AM

Ние с Белла сме на линия, много се радваме и очакваме с нетърпение да видим всички.

#1270 Потребителят е офлайн   BellaGerry Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 November 2011 - 09:24 AM

Пак сме ние :md_064: Понеже никой не пише реших да покажа малко снимки на Белла. Освен това се надяваме скоро на нова среща :dog: Много ни хареса, а да не говорим, че после спахме непробудно.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#1271 Потребителят е офлайн   niki_shpanyol99 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Кучета,Кавалер кинг чарлз шпаньол

Публикувано: 26 November 2011 - 01:10 PM

Страхотна е Белла!

#1272 Потребителят е офлайн   niki_shpanyol99 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Кучета,Кавалер кинг чарлз шпаньол

Публикувано: 29 November 2011 - 08:55 PM

Здравейте,
На 04.12.2011 от 11:00ч. до 12:30ч.(неделя) отново ще има Кавалерска среща, в парка зад х .Хилтън. Ето и страницата в facebook: http://www.facebook....55484440&ref=ts

#1273 Потребителят е офлайн   Vanilia Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 05 December 2011 - 12:12 PM

Привет! Представям ви Кари (от Карисиа, кето на испански означава <милувка>).

Родена е на 11.10.2011. в развъдник в Словакия. Ще съжителства с двама батковци (синовете ми) на по 5 и 7 години. До момента усилията ми са да я опазвам от изблиците на радост и нежност на момчетата :)
Снимката, която качвам е от първите часове вкъщи - след като батковците я изтощоха от игра, Кари заспа на една възглавница, а те решиха да я украсят с елементи от пъзел :)

Моля да ни препоръчате ветеринар в София, тъй като я взехме от Варна и първя преглед й го направиха там. Живеем в Дианабад.

Поздрав!

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#1274 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 December 2011 - 12:47 PM

Показване на мнениетоVanilia, в 05 December 2011 - 12:12 PM, написа:

Привет! Представям ви Кари (от Карисиа, кето на испански означава <милувка>).

Родена е на 11.10.2011. в развъдник в Словакия. Ще съжителства с двама батковци (синовете ми) на по 5 и 7 години. До момента усилията ми са да я опазвам от изблиците на радост и нежност на момчетата :)
Снимката, която качвам е от първите часове вкъщи - след като батковците я изтощоха от игра, Кари заспа на една възглавница, а те решиха да я украсят с елементи от пъзел :)

Моля да ни препоръчате ветеринар в София, тъй като я взехме от Варна и първя преглед й го направиха там. Живеем в Дианабад.

Поздрав!

Водете го веднага на лекар, щото отзивите за варненския развъдник-борса никак не са добри.
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#1275 Потребителят е офлайн   Vanilia Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 06 December 2011 - 01:07 PM

Заведохме кученцето на лекар и, слава Богу, (след всичко, което макар и малко късно прочетох за някои развъдници) здраво е, не изглежда зле гледано, остава всичко да върви добре нататък. Истината е, че взехме решение за куче спонтанно - малкият ми син изпитва панически страх от кучета и с течение на времето проблемът се задълбочава. Първо отбягвахме всякакви контакти, но накрая решихме, че с отбягване нищо не се получава и решихме да вземем куче. Търсенето ми беше насочено изцяло в посока каква порода ще е подходяща и най-вече в чуждестранни публикации. Дори не съм предполагала, че може да има нелегални развъдници, още повече, че ме увериха, че всичко е както трябва. Сега се чувствам много объркана - малкият ми син веднага го прие, дори той му избра името и за първи път си позволява да се доближи и да погали кученце, ами ако нещо се обърка в някакъв момент? Децата (и не само те) ще са много много разстроени... От друга страна, от прочетеното виждам, че съвсем не всички кучета от онези развъдници са преживели нещо лошо. Надявам се, все пак, че всичко ще бъде наред и Кари ще се чувства добре с нас и ние с нея! Дори съм си взела 10-тина свободни дни за й помогна да се адаптира...

#1276 Потребителят е офлайн   Kexlibar Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 December 2011 - 06:00 PM

Здравейте.Искам да ви представя Чарли.Тук ние сме нови.Чарли е на 4 месеца от София сме. :r_181: Търсим си приятелчета от нашия град. :ug_119:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Не следвай никого, следвай само себе си

#1277 Потребителят е офлайн   Kexlibar Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 December 2011 - 06:50 PM

Видях темата за стандарта на породата.
Трябва да има такъв със цел запазване на породата чиста,но това е само като изискване ,за да продължи всяка порода да съществува такава каквато е наложена като стандарт ,някога и от някого.Аз самата не позволявам някой да ми налага стандарти и затова не съм фен на така наречените чисти породи.Това ,че някой е решил как трябва да изглежда кученце от дадена порода си е негово виждане.Обичайте домашните си любимци такива каквито са, със или без бяло на определени места.Важното е да са здрави.Пък и винаги човек може да регистрира нова порода,. :xg_131: Тоест никой не може да те спре да имаш малки кученца,ако не се притесняваш от това ,че виждаш ли твоето кученце няма(родословие, или не отговаря на стандарти)
Друг е въпроса ,ако официално искаш да развъждаш тази порода,тогава трябва да се спазят някой изисквания. :xg_102: Е ние хората сме създали тези правила ,за да разделяме животните на породисти :hg_090: и други :dog:
User's Signature

#1278 Потребителят е офлайн   bobito_t Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 December 2011 - 11:44 AM

Здравейте на всички.

Имам въпрос относно храненето на Кавалерите.Нашия Ари е много прецизен към гранулите.Какви ли не гранулки от висок клас му давах и все се мръщи.Хапва ги но с нежелание.Даже дажбата за деня му остава за следващия ден.Пробвах го с домашна храна.Луд е по нея. Незнам дали е правилно да му давам само домашна храна.Моля за вашите коментари по темата...
Предварително ви благодаря........

#1279 Потребителят е офлайн   Kexlibar Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 December 2011 - 05:32 PM

Относно гранулите, то и ние не ги харесваме. :rf_011:
Но аз измислих един трик :mb_060: .Моето кученце много харесва обезкостена риба ,аз му накъсвам сутрин малко и му я разбърквам със гранулите като добавям и малко топла вода.Изяждаме си всичко .На обяд си хапваме специално сготвена за него храна .За вечеря по същия начин процедираме със гранулите, само дето вместо рибка му добавям малко обезсолено сирене. :zz_228: Така му давам вкусна храна а и не го лишавам от дневната му доза витамини и минерали.
User's Signature

#1280 Потребителят е офлайн   bobito_t Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 December 2011 - 08:30 PM

Здравейте Кавалерковци.
Ние сме от Пловдив и търсим приятелчета на Ари. Срещаме се и с други кучета, но те се оказват, в много от случаите, по агресивни от нас. Много бихме се радвали да се срещнем с други кавалерчета от нашия град.
Нека да направим кавалерска среща с майнички. Кажете кога ще ви е удобно и да се организираме

• (67 Страници) +
  • « Първа
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни