Сибирско хъски (стара тема)
Публикувано: 25 July 2006 - 05:37 PM
Хъскитата са страшно умни и красиви кучета.
Преди около пет години купихме Рени (сладураната на снимката по-долу w) ). До сега е направила много бели... Но аз адски много я обичам. И така...
Преди една година я бяхме завели при един мъжкар, за повече от седмица, за да си направят семейство, но нещата не се получиха. Решихме тази година отново да я заведем и май този път се получи (дано!!!). Взехме я от там на 12 юли. И забелязах, че вече като започна да я чеша по коремчето ме ръмжи?! А преди Рени много обичаше да я галям там? bl) Възможно ли е вече да не ми дава, защото е бременна? По-какво мога да разбера, че ще има кученца освен това, че ще се подуе?! И колко трае бременността при кучетата.
Предварително благодаря.
Поздрави.
Прикачени файлове
-
Photo_64_.jpg (69.08K)
Брой сваляния: 39
Публикувано: 26 July 2006 - 07:55 AM
Публикувано: 26 July 2006 - 09:27 AM
Цитат
Мойта много дълго ме хапа дори и след като и пораснаха постоянните зъбки, но после стана като игра по-леко хапе въпреки, че не си знае много силата. Мисля, че след като спре дразнението от растежа на зъбите ще спре да хапе, но има есин момент докато и и изникнат бебешките почват да падат и после да излизат постоянните и това е почти едно след друго така че ще те подъвче още wink
Публикувано: 26 July 2006 - 09:50 AM
Цитат
A да ти е хрумвало да я заведеш на лекар? a)
Потърси из форума - има много теми за бременност, за развъждане и отговорности, за хранене и отглеждане на бременна женска, за грижи при раждането и първите два месеца след тях.
Обезателно на лекар!!!
Относно хапането:
Не е само и толкова въпрос на никнене на зъби. Трябва вие да ги НАУЧИТЕ, че стопанинът не може да бъде хапан. Имаше тема - - нещо от роада "Кучето ми ме хапе..." И по този въпрос има много написано със съвети на хора, дето разбират за какво става дума и как да научат другите. Обърнете се и към тях - Vabank, mil, trenrtq - няма да избрявам ще се ориентирате. Ама трябва да се ЧЕТЕ!

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.
Публикувано: 26 July 2006 - 11:08 AM
Публикувано: 26 July 2006 - 11:39 AM
Цитат
Цитат
хахаха l) кой знае каква комбина са с баба ти
Оффф че и питаш. l)
Публикувано: 26 July 2006 - 09:59 PM
Цитат
Стопаните на майката не ти ли казаха - с какво е хранена до сега, по колко? Особено за малките кучета е много важно да не се сменя храната ей така изведнъж, а доколкото разбрах твоето има и разстройство?

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 26 July 2006 - 10:15 PM
Цитат
Цитат
Стопаните на майката не ти ли казаха - с какво е хранена до сега, по колко? Особено за малките кучета е много важно да не се сменя храната ей така изведнъж, а доколкото разбрах твоето има и разстройство?
Казаха но точно от тази храна се е получило разстройство. r)
Публикувано: 26 July 2006 - 10:18 PM
Цитат
Тъй като не разбирам какво казваш - има 2 варианта: НЕ яде храната, която й докарва разстройство, яде това, с което е хранена до сега, като ЛЕКО се преминава към друга храна.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 27 July 2006 - 12:09 AM
Цитат
Поли, имам опит с тази храна, тъй като отначало започнахме с нея. Все пак не ти я препоръчвам, защото (поне нашия дивчо) започна да губи апетита си от нея. Отначало хапваше само гранулките. После започна да се ослушва и майка ми започна да ги залива с бульонче. По-късно слагахме сиренце, саламче и всичко това само и само да си обере гранулите. Накрая съвсем загуби апетит и дори два дни стоя гладен. На мен ми стана жал и по този начин осъществихме прехода от гранули към човешка храна. Не казвам, че гранулите са по-лоши, напротив приготвянето на хрната му сега отнема повече време. Само внимавай да не си прецака апетита
А относно грамажа би трябвало да получиш брушурка с описание и инструкции за храната, на която има таблици с необходимата дажба на различната възраст. Нашата храна също беше Royal Canin, но maxi babydog. Ако нямате тази брушурка погледнете на самия плик на храната. Също така трябва да имате измервателна чашка, чрез която се определя количеството (наща вече е надъвкана цялата и служи само за игра) l) l) .

SIBERIAN HUSKY - your best friend
Публикувано: 27 July 2006 - 06:09 AM
п.п. бебето не може да се ваксинира докато не оправи разтройството
Публикувано: 27 July 2006 - 08:39 AM
Публикувано: 27 July 2006 - 12:08 PM
Поздрави и да се оправя малката по скоро java script:emoticon('1super')
smilie

In Life only Death is certain.