Сибирско хъски (стара тема)
Публикувано: 27 November 2005 - 04:12 PM
Цитат
съжелявам за хернията s) по-принцип....тя се среща и не само при хъскитата но има два варианта ако по малка може и да се прибере но е ако е по голяма трябва да се оперира но не на тази възраст d) ,на която е вешето бъдещо кученце. Все пак тук ще ви трябва мнението на ветеринар попитайте стопаните на майката ,какво е мнението на ветеринаря,който се грижи за майката и малките или вие звемете неговия тел. и му се обадете да го попитате super също попитайте го за обезпаразитявания,ваксина.... и т.н.
Успех и пиши пак oo
Публикувано: 27 November 2005 - 05:08 PM
Измислихме й име вече.Малката се казва Айси super best
Публикувано: 28 November 2005 - 08:11 PM
Публикувано: 28 November 2005 - 09:42 PM
Мисля,че засега се справяш като по " ноти " и освен да ти пожелая успех и за напред друго незнам super
п.с. може би освен да те подсетя,че командата НЕ е забранителна и трябва винаги да я казваш със строг тон love
Публикувано: 29 November 2005 - 04:39 PM
Публикувано: 29 November 2005 - 11:01 PM

Публикувано: 30 November 2005 - 01:33 PM
Ами гледам снимки и на други Хъскита обаче сякаш има разлика между тях и това дето показваш в поста си.Има няколко вида Хъскита ли ?Аз съм чувал за някакъв вид Маламут мисля?Има ли нещо такова?
btw..моята Айси ще я вземаме след 2-3 дена b)
Публикувано: 30 November 2005 - 07:17 PM
По принцип е нормално да има разлика между това ,което показвам аз или някой друг развъдник с повечето от това което се среща по улицата. Породата си е една - сибирско хъски но има няколко развъдни линии...например в България има доста кучета, които имат доста дефекти от към екстериорна гледна точка, но тук се набляга единствено и само на сините очи изключвам в това число развъдниците Естествено и зоомагазините винаги са добре заредени n) или пък обикновенно хората се срещат, харесват се bl) и решават кучетата им да си имат поколение...за здраве cl) Много малко хора се интересуват от родословието ,което не е за награди ами е гаранция за произход на първо място,после все пак в това родословие е описано много точно кои са родителите, развъдчиците прилагат документи за здравето на родителите ,наследствени заболявания и т.н. Та точно тия срещи за заплождане са ме учудвали .....еми то може кучетата да са брат и сестра или баща и дъщеря ама кой може да ти каже без документ. И така се раждат повечето синеоки хъскита в България s) засега....
Винаги съм се чудила като някой си взима куче и нищо не го вълнува,няма никакви изисквания за бъдещото си куче но после почти винаги се разплождат тези кучета s)
Иначе като се замисля можем да разделим хъскито на два типа спортни кучета и изложбени. В първия тип става дума за работни кучета, при които се търсят най - вече работните качества а при втория тип екстериорните. Това е най-общо казано. Но и двата типа могат да посещават изложби и да се състезават. Например във Франция за да може едно хъски да стане шампион то трябва да мине работен тест super
ето няколко снимки на работни кучета и на есктериорни

И т.н. снимки мога да слагам и до утре но ако ви е любопитно разгледайте това Husky color
Публикувано: 01 December 2005 - 08:20 PM
0887/617184 - Мая Попова /собственичка на Лейди /
0886/836739 - Злати
Ето и две снимки на Лейди

Публикувано: 02 December 2005 - 09:10 AM
Ето ви снимки :

Малката Айси е много палава.Постоянно ръба нещо как да я спра?Няма ли като порастне да прави повече поразии?
bl)
Ръба килима също ouu
Спи в моята стая защото много скимтеше в банята сама.Трябва да я свикна да стои сама повече време защото съм на училище.Днес изпробвах като я оставя сама в стаята и пусна музика дали ще скимти- скимтеше само щом песента свърши l)
Публикувано: 02 December 2005 - 04:51 PM
Да ти е жива и здрава малката Айси w)
Публикувано: 02 December 2005 - 07:05 PM
Ice, голяма е сладурана, да ти е жива и здрава и дано да се веселите заедно дъъълги години.
Публикувано: 06 December 2005 - 01:34 AM
Мисля, че ще е правилно да се представя.
Казвам се Иван. Днес разбрах за този сайт, но набързо зае място измежду любимите ми r) . Имам две кучета(кокери(майка и дъщеря)):

Това е само майката,но след 2 дни ще ви покажа и бебето.
и една котка(непородиста):
Естествено не живеят под един покрив, но да не ви занимавам с глупости, а да карам по същество...
Много харесвам хъски. Не само искам, а и ще си взема хъски!
Заел съм се да пиша това, поради едно леко затруднение, което ме споходи, а именно: Четейки всичките 18 страници по темата леко се пообърках. Колкото банално да е за ветераните по въпроса, моля ви да ме посъветвате от кой развъдник да си взема куче. Идеята ми е следната: Искам чисто бяло хъски. Нямам претенции за очите, защото според мен никой не обича кучето си, заради цвета на очите, а просто защото то е неговия най-добър приятел, който никога няма да го предаде. Та, да продължа по същество. Имам нужда и от още съвети: Как мислите, по-добре е аз да си възпитам кучето(като се има предвид, че не съм особено добър в тази област) или да го заведа на училище за кучета? Ако може да ми кажете някаква ориентировъчна цена за бебето и евентуално за училището. Еми това е засега. После пак ще питам r) . Знам,че правя правилния избор, както и всички вие, и искрено се надявам да ме посъветвате.
Публикувано: 06 December 2005 - 08:14 AM
Публикувано: 06 December 2005 - 12:00 PM
Arizona
пускам на Аризона снимката като линк че е много голяма а Аръдн го има на сайта ни. Лично аз не съм такъв голям любител на белите хъскита за разлика от майками ,която умира за тая може би от факта,че си падам по по тъмните хъскита от всяка разновидност. Вероятно повечето развъдчици ще ти пишат на мейл или лична но аз предпочитам да пиша тук във форума така освен на тем може и на някой друг да сме полезни. Иначе и ние имаме три котки в момента Тигърчо,Пършинк и Меги c) 19 хъскита но това не пречи на моето дете да мечтае за мраморно дакелче oleeee . И в момента само една красавица шоколадова свободна за продажба ето я и нея

На 6м. има вече една престижна награда от изложбата в София там взе bebe BIS, с изградени навици,татуирана,с родословие и т.н. super
Но когато си вземеш хъски ако е от бебе първо трябва да 3м. да си е у вас това сигурно го знаеш след като имаш кучета вече r) а при хъскито е важно от малко да се отработи командата Ела тук и забранителната команда " Не или ФУ " това може да се тренира още от вкъщи като малко но винаги командата да е една и съща а не примерно за ела тук да се използват още 5думи. Според мен когато порасне кучето към5м. е хубаво да посещавате заедно някъде у-щу така ,че и вие и то да се учите правилно super Мисля,че в темата за възпитание и обучение има доста интересни неща super
Успех