Сибирско хъски (стара тема)
Публикувано: 19 December 2006 - 01:12 PM
Относно часовото време, през което няма да ви има не се притеснявай.
Моят си живее в апартамента и горе долу от 9-19 часа няма никой в къщи. Отначало като си беше малък като го взехме беше много тъжен постоянно плачеше. С времето улегна и свикна да стои сам, а като се преберем просто незнаеш каква радост настава и как скача по-нас от радост. Основното е като го оставяш сам или сама трябва да му осигуриш играчки, с които да се забавлява през деня и да не скучае. Свикниш ли го с тях той няма да му липсвате през времето, което Ви нямя. Незабравяй, че тези кучета са доста социално привързани към собствениците и като се прибереш в къщи му осигори и необходимото внимание за да Ви обича и животинчето. Вчера като се прибрах си играхме около час и половина докато каталяса и оплези език. Не съм го извеждал около седмица поради това, че беше малко настинал и е на хапчета. Още два, три дена да позакрепне откакто е оздравял и ще започнем пак с разходките.
Ами това е от мен като съвет. Вземи си такова куче и няма да съжаляваш и късмет в новото Ви начинание. Незабравяй, че и детето ще му се зарадва старшно много.
Късмет!!!
Публикувано: 19 December 2006 - 03:00 PM

In Life only Death is certain.
Публикувано: 19 December 2006 - 07:14 PM
Цитат
Имам нужда от съвет.
Много харесвам Хъскитата и отдавна искам да имам такова.
Проблемчето този път не е в парите а във времето. Горе долу през седмицата от 8 до 19 ч. няма никои в къщи. Аз и жената на работа детето след училище при баба му. Кучето ще живе в двор. Според вас при толкова свободно време ще успея ли да се справя с възпитанието и другите нужди на кучето като знаете какви диваци са. Относно храненето ще му направя автоматична хранилка.
Т a) ова отдолу за котките и кучетата не знам от къде се появи bl)
За пореден път l) ... Хъскито е много енергично куче и като такова се нуждае от много движение и изразходване на енергията. Освен това хъскитата са много социални кучета и обичат да са със стопаните си, а не сами. В противен случай правят куп бели ако са затворени в апартамент. Кучето има нужда от разходка поне 2 пъти на ден - сутрин и вечер. От личен опит препоръчвам 1 час сутрин и 2 часа вечер. Тогава кучето си изразходва напълно енергията b) . Това, че кучето ще стои толкова много време само не е много хубаво, но ако считате, че можете да му осигурите необходимото време за разходка... Хъскитата са възприемчиви, но едновременно с това и доста своенравни. Затова при обучението трябва да се въоръжите с голямо търпение 1super .
Идеята с "автоматичната хранилка" не е особено добра, защото кучето трябва да яде в точно определения час за това - например 6 сутринта и 19 вечерта.

SIBERIAN HUSKY - your best friend
Публикувано: 19 December 2006 - 07:57 PM
Цитат
Цитат
poli малката е станала ГОЛЯМА ХУБАВИЦА
КАЖИ КЪДЕ Я РАЗХОЖДАШ може някой път да се засечем w)
Мeрси много.Въпросът е че живеем далече от центъра-в отдалечен квартал.Имаме превоз но за да се срещнем трябва да е събота или неделя.Виждам че вие май го разхождате долу по Дунава или греша.Много ми е сладък Бонд.Моля те пусни негова снимка в муцунка.
Цитат
Имам нужда от съвет.
Много харесвам Хъскитата и отдавна искам да имам такова.
Проблемчето този път не е в парите а във времето. Горе долу през седмицата от 8 до 19 ч. няма никои в къщи. Аз и жената на работа детето след училище при баба му. Кучето ще живе в двор. Според вас при толкова свободно време ще успея ли да се справя с възпитанието и другите нужди на кучето като знаете какви диваци са. Относно храненето ще му направя автоматична хранилка.
Т ова отдолу за котките и кучетата не знам от къде се появи
По-добре се замисли първо защо ще си го вземаш.Ще имаш ли възможност да го храниш с висококачествени храни поне докато е малко.И ще си сигурен че ще му усигориш място като порастне на двора да бяга а НЕ на синджир.Ако нямаш голям двор ще му трябват мнооооооого разходки и то дълги.Затова помисли дали ще му осигуриш нужната среда и внимание и най вече обич.
А по повод мястото на снимката където Никита бяга се вижда малко от двора ни.Двора ни е по-голям и на лято ще баща ми ще раздели двете кучета като направи за другото ми куче дворче да бяга и Никата ще я пусне в останалата част от двора.
Публикувано: 19 December 2006 - 08:01 PM
Цитат
а сега видях питане за килограмите...то по принцип е относително както по назад Wyvern e писал трябва да я опипаш дали напипваш ребрата? Също така виж като я гледаш в профил дали гърбът и е "увиснал " обикновенно това се получава при липса на движение и повече килограми.
Мерси много.Благодаря ти за бързия отговор.Напипвам и ребрата а по мои наблюдения гърбът й не е "увиснал" и мисля че е добре.Сега времето е лошо вали дъжд и не мога да я разходя и да направя снимки,добре че има двор да бяга.Като стане пак топло ще сложа летви да прескача и ще се опитам да я снимам. w)
Публикувано: 20 December 2006 - 09:06 AM
Да внеса малко яснота.
Вобще не съм си и мислил че кучето ще стои вързано нито сега нито като порасне. Двора не е много голям около 200 кв.м свободни за тичане и мисля да насадя трева напролет. Относно хранилката писах че ще е автоматична защото ще се отваря в определено време, и мисля че сутрин и вечер на куче на 50-60 дни му е доста разредено храненето. От по добрата храна в нашия град има само Чикопи. За разходките вечер няма проблеми ама сутрин ще ми е трудничко. Щом навън ще му е студено имам приземна стая която може да е негова не проблем да спи и при нас докато е малко, но през деня не ми се оставя вътре.
За друго не се сещам, моля питаите вие.
Днес е последен ден за размисъл защото утре съм по София и ако не размисля ще ходя да избера кученце ако не са ги капарирали всичките вече.
Поздрави.
Защо не мога да изтрия този потпис?
Публикувано: 20 December 2006 - 11:12 AM

Публикувано: 20 December 2006 - 12:28 PM
Цитат
Да внеса малко яснота.
Вобще не съм си и мислил че кучето ще стои вързано нито сега нито като порасне. Двора не е много голям около 200 кв.м свободни за тичане и мисля да насадя трева напролет. Относно хранилката писах че ще е автоматична защото ще се отваря в определено време, и мисля че сутрин и вечер на куче на 50-60 дни му е доста разредено храненето. От по добрата храна в нашия град има само Чикопи. За разходките вечер няма проблеми ама сутрин ще ми е трудничко. Щом навън ще му е студено имам приземна стая която може да е негова не проблем да спи и при нас докато е малко, но през деня не ми се оставя вътре.
За друго не се сещам, моля питаите вие.
Днес е последен ден за размисъл защото утре съм по София и ако не размисля ще ходя да избера кученце ако не са ги капарирали всичките вече.
Поздрави.
Защо не мога да изтрия този потпис?
Според мен ако твърдо си решил да вземеш бебе хъски то мой съвет е сериозно обезопаси двора!!!Направи къщичка на бебето,погрижи се да не намери нещо из двора и да го изяде/кабели,жици и т.н./ Положението със студа не е толкова фатално по скоро в тази стая ще пощурее от колкото на двора. Смятам,че ако бебето се движи свободно из двора и ти поне вечер го извеждаш,запознаваш с други кучета ,правите нещо заедно всичко ще бъде ок а ако са две хъскита игрите ще са безспирни b) . Друг варянт е да вземеш по голямо куче,което вече яде по малко пъти и има всички ваксини.
Успех 1super
Публикувано: 20 December 2006 - 12:33 PM
Цитат
r) Максито не е ли за тъй наречените " гигантски породи " като дог,ирландски вълкодав и т.н.? Но пък ако се чувства добре давай си му я 1super
Публикувано: 20 December 2006 - 12:33 PM
Цитат
Казваи не се срамуваи, приемам предложения и не се сърдя на забележките.
Публикувано: 20 December 2006 - 08:10 PM
Цитат
Цитат
Много сладичко се облизва тук l) w) . С какво си я почерпала, че е толкова доволна?
Имах кисия с лакомство в мен и успях да я снимам преди да се разбесней.
Wyvern това Лора ли е?Много е сладка.
Прочетох че говорите за чипове.Мислихме да й слагаме но не знаем дали е болезнено.Моля ви някой да каже дали е болезнено и колко струва едно четящо устройство.
Публикувано: 20 December 2006 - 08:55 PM
Прикачени файлове
-
geri_i_max.JPG (103.61K)
Брой сваляния: 31
Публикувано: 20 December 2006 - 09:04 PM
Цитат
Прочетох че говорите за чипове.Мислихме да й слагаме но не знаем дали е болезнено.Моля ви някой да каже дали е болезнено и колко струва едно четящо устройство.
Да Poli това е Лора снимката е правена септември. За чиповете поставянето не боли на практика то е почти като поставянето на ваксина. А за четящото устройство на теб не ти трябва. Но е задължително да го има при ветеринаря който слага чипа за да може да се тества. Първо преди поставянето за да се установи дали чипа не е дефектен и след поставянето за да е сигурно че всичко е ОК.
Галченцето под каишка мисля че имаш предвид нашийник. Ние сме с нашийник но мисля че дърпането е до тренировка а не зависи от нагръдника или нашийника. По принцип би трябвало с нашийник да дърпа по малко защото теоретично му стяга на врата. Ако е научено да не дърпа няма значение с какво го разхождаш.

Публикувано: 20 December 2006 - 09:34 PM
Цитат
Цитат
Да Poli това е Лора снимката е правена септември. За чиповете поставянето не боли на практика то е почти като поставянето на ваксина. А за четящото устройство на теб не ти трябва. Но е задължително да го има при ветеринаря който слага чипа за да може да се тества. Първо преди поставянето за да се установи дали чипа не е дефектен и след поставянето за да е сигурно че всичко е ОК.
Галченцето под каишка мисля че имаш предвид нашийник. Ние сме с нашийник но мисля че дърпането е до тренировка а не зависи от нагръдника или нашийника. По принцип би трябвало с нашийник да дърпа по малко защото теоретично му стяга на врата. Ако е научено да не дърпа няма значение с какво го разхождаш.
Много ти благодаря за отговора.Имаш ли по нова снимка на Лора?
Публикувано: 20 December 2006 - 09:36 PM
а за отдалечения квартал - ние също сме на далече - живеем в дружба 3 / " другата българия както го наричам аз " / ixixixixixixxixi
нямам нова снимка на bond но като го снимам ще пратя веднага bravoS
Прикачени файлове
-
DSC01314.JPG (45.18K)
Брой сваляния: 21