Цитат
Цитат
Ето го и нашият сибирец вече е на 5 месеца.
Много е сладък super best Напиши ни повече за него... какъв е по характер, с какво го храниш, как го разхождаш, прави ли бели l) l) l) , изпълнява ли команди wink
Мерси за оценката.
Казва се Нерон и на 26.12.2006 година ще направи 5 месеца. Сигурно вече знаете предполагам, че това е второто ми хъски. Първото се казваше Кари и подгони една каруца с цигани и повече не я видяхме за съжаление. Взехми си НЕРОН. Сега и за двамата с Цвети(моята приятелка), това малко "чудовище" ни радва страшно много. Характерът му е коренно различен от този на Кари. Момчето ни е много по-любвиобвилен за разлика от първото кученце, играе си постоянно с играчките на кака си постоянно за разлика от нея, много е по-послушен и е много забавен във всяко едно отношение. Не искам да обиждам женските сибирци, но за сетен път се убеждавам, че в природата мъжките животни са много по-красиви от женските. Относно характера им на злоба, мисля, че от време на време сибирците трябва да го проявявят. Те са доста своевравни животинчите и си постигат всичко, което си пожелаят или си наумят. Вече се сбълскахме и в спречкавне и с друго кученце, но играта си е игра и когато моят играе си играе, но когато иска да почива трябва да почива и това го раздразни и се зби с другото животинче, защото не го оставяше на мира.
Разхождаме се на различни места, но по-основно в парка "Янко Сакъзов". Относно храненето сме на "Роял Канин" - макси джуниър. Дори днес му поръчах един чувал храна. Винаги съм бил на принципа след като за хората може да си позволяваме най-доброто, прави същото и за любимото си животинче, то не трябва да бъде втора цигулка в семейстовото, а трябва да равноправен член на него. Относно белите, това си е в рамките на нормалното за тази порода кучета. Не случайно ги наричат "веселите кучета". Толкова са забавни, че с животинчето не можеш да скучаеш.
Относно командите все още се учим на елементарните. Вчера дори бяхме на комантада "седни", обаче си доста трудно. Все се опитвам да се въплатя в малката му главичка и да се опитам да мисля като него ама винаги ме изненадва с нещо ново. Много е непредвидим.
Във връзка с килограмите на кучетата, преди няколко дена ходихме на чичо доктор и се мерихме. Нерон е 17 килограма, но няма грам мазнини в него всичко е мускулна маса. Постоянно тичаме и скачаме на различни места и е толкова жизнен, че не виждам от какво може да напълнее толкова. Все си мисля, че и мъжките животни трябва да растат и да се развиват по-добре от женските индивиди.
За завършек на описанието на Нерон ще сложа една хубава сутрешна снимка на него с моята приятелка.