Сибирско хъски (стара тема)
Публикувано: 10 December 2005 - 05:31 PM
Публикувано: 10 December 2005 - 06:33 PM
Цитат
Според мен хъскитата са прекрасни кучета. Имал съм 2 - Бък и Шеръл.
Те са умни ,игриви кучета ,които лесно се привързват .
А междувпрочем знаете ли,че е открит тунел ?През него минава границата на България. Направен е тунел,защото е разположен в защитена местност ,където живеят мечки.Природозащитниците не искали през местността да минава път.Така се стигнало до решението да направят тунел. Ръководителят на строежа получи хъски от президента, като митничарско куче,което да проверява багажите за наличието на наркотици.Хъскито се казва България. nok
Явно тази порода е призната навсякъде като домашно или служебно куче. d)
Публикувано: 10 December 2005 - 06:37 PM
Цитат
bash bash да завръзваш двумесечно бебе oleeee недей моля те!!!!!
по добре му оградете място в двора напримел воалиера поставете вътре къщичка и готово. Това ще е по добре от колкото да го връзвате d)
Публикувано: 10 December 2005 - 08:48 PM
Публикувано: 11 December 2005 - 04:11 PM
Публикувано: 12 December 2005 - 06:04 PM
1. Северните породи и по-специално хъскитата имат големи проблеми с морфиничните продукти. Всички деривати на морфина създават много често парадоксален ефект при кучетата от тези породи. Решенията са само две или се спират тотално морфиничните, ако са били използвани или дозата се намалява до минималната възможна. Нашите северни другари просто са безкрайно чувствителни. oo
2. Хъскитата могат да бъдат адски чувствителни към лекарствата използвани за упойки. Давам ви за пример моя хубостник- дават му половин доза и два антидота и пак хърка по цял ден. Внимавайте с тези работи, предупреждавайте ветеринарите, ако сте забелязали подобен проблем при вашите.
3. Хъскитата сравнително често имат нужда от добавяне на рибни продукти към храната. РТова се среща по-рядко от другите две, но е достатъчно често, за да си заслужава да се спомене. Нормалните храни понякога не са достатъчни за достатъчно количество цинк. Добавки съсдържащи рибни мазнини са изключително подходящи.
Айде, вие сте нататък super
Публикувано: 12 December 2005 - 09:35 PM
Друго нещо специфично лично за мен е стомахът на хъскито! Незнам навярно съм го споменавала и предишни пъти но те обичат всичко за ядене но стомахът им реагира остро и много трябва да се внимава с храната. Предрасположени са към стомашни разтройства и гастрити s)
Публикувано: 12 December 2005 - 11:08 PM
Публикувано: 12 December 2005 - 11:20 PM
Нямам лоши впечатления от ориза, като изключим факта, че някои видове Липи просто не ги яде. Побъркваше ме, като беше на диета през пролетта: от два абсолютно еднакви пакета с различна марка b) единия не щеше да го кусне и точка. Накрая преминахме на някакъв кретенски вид бланширан ориз, който папаше, та ушите й свистяха.
Дотук съм забелязала съвсем нормален ефект от ориз - т.е. кучетата се ЗАТЯГАТ... ако е сух, без сос; мокър, т.е. със сос, се дава просто като зърнен продукт... r)

Публикувано: 14 December 2005 - 03:37 PM
ИЛИ СЕ ОБАДЕТЕ НА 0887250390.ОЧАКВАМ ВИ !!! super best
Публикувано: 15 December 2005 - 03:49 PM
Публикувано: 15 December 2005 - 04:15 PM
Публикувано: 15 December 2005 - 04:21 PM
Цитат
Добре,ще му покажа кой е шефа..а и забелязах че слуша повече баща ми,може би чувства кой командва в къщата b) И къщата се разхождат 3-4 гумени топчици и смятам да му купя скоро дървен кокал щото ръба и стола ми.
Публикувано: 15 December 2005 - 06:38 PM
Цитат
ако разбера за подобна обява за подаряване .....веднага ще ви я препратя r)