Dog.bg Форуми : Сибирско хъски (стара тема)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (336 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Сибирско хъски (стара тема)

#241 Потребителят е офлайн   hihik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 November 2005 - 02:13 PM

Цитат

Здравейте! Искам да попитам вярно ли е това,че хъскитата не могат да стоят самички вкъщи? oleeee

Доколкото знам, никак не обичат да са самички, но това е валидно за повечето кучета. Може би хъскитата са малко по-чувствителни на тази тема. Аз лично оставям кучето за максимум 4 часа само и то много рядко. Ако някой ден се наложи да го оставям по цял ден, ще му взема другарче или ще гледам да се уговоря с някой съсед с куче да стоят заедно през деня.

#242 Потребителят е офлайн   Blazy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2005 - 06:30 PM

r) мойте определено като в къщата правят бели ако не се наглеждат от време на време какви ги вършат d) Само за 3 мои кучета мога да съм сигурна,че няма да направят беля вътре но ако са в компанията на другите /беляджиите / и добрите няма да пропуснат да се отбележат b) love

#243 Потребителят е офлайн   ninochka Икона

Публикувано: 14 November 2005 - 03:03 PM

моля ви, кажете, може ли истинско хъскенце да е със зелени очи или трябва да са задължително кафяви/сини?
чудя се СПЕШНО да взема ли едно малко от човек, не развъдник/магазин, със зелени очи!
благодаря предварително nok

#244 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 14 November 2005 - 04:04 PM

ninochka
Здрасти.
ако кучето ви е за домашен любимец - не виждам какъв ви е проблема с цвета на очите му))) нали не го взимате за развъдна дейност?

но нека спецове да кажат. Ехо, хора, помогнете на Ниночка!
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#245 Потребителят е офлайн   Blazy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 November 2005 - 12:58 PM

Леле чак сега го виждам това за очите ouu
Е принципно при хъситата очите са много видове но точно зелени ....едвали може би в бебешка възраст изглеждат така но като порасне ще станат кафяви ако бебето е светло каф. то очичките би следвало да са светло каф. и обратното ако е тъмно каф. то очите трябва да са тъмно каф. също ако е черно бяло и сиво, въпреки ,че при сивите може да се срещнат и по светло каф. очи r)
Ето ти и нещо полезно Husky colors w)

#246 Потребителят е офлайн   Blazy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 November 2005 - 01:06 PM

Специално искам да поздравя Мая и Криси стопанките на Elegant Lady of Golden Nicol и да им кажа едно голямо Браво super super super И честит млад шампион на България cheers . То ва лудичко хъски от 4 изложби има 4 победи в породата super и няколко биса b)
1* J.BISS - най- добро младо куче на специалката за Северни породи
1*J.BIS - САС Пловдив
1*2 J.BIS - CACIB София втори подгласник

А ето тук всеки може да разгледа албума на Лейди от CACIB София албум

#247 Потребителят е офлайн   Ice Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 26 November 2005 - 04:51 PM

Здравейте,
до една седмица ще си имам Хъски b).Искам да Ви питам..болен съм от варицела- идните доктори ми казват че няма проблеми да го взема други ми казват изчакай малко.Какво да правя,има ли някакъв проблем?До сега съм нямал куче у нас и имам няколко въпроса.Изчетох това което беше написано в тази тема b)
Ето въпросите :

1.Не пречи че ще го гледам в апартамент,нали? (всяка събота и неделя ходя на село така че и там ще се разкарва)

2.Понеже кученцето е на месец и нещо- имали някаква храна с която е за предпочитане да го храня докато порасне до определено време?

3.Къде да го оставям вечер?Прече ли му на терасата?Чувал съм че обичат много на студено,но ще му прече ли тази зима да спи на терасата?

4.Как и от кога да започна да го убочавам?С какво да му се карам когато не слуша?В смисъл нещо като пръчка но от вестник да го потупвам?

5.Колко пъти да го изкарвам на ден?Има ли начин да го науча в някой час в който със сигурност съм си в къщи понеже ходя на училище?

6.Може ли да стои само примерно 6-7h докато съм на училище?

Още въпроси имах,но ги забравих.Като се сетя пак ще пиша.Благодаря Ви предварително b)

#248 Потребителят е офлайн   Blazy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 November 2005 - 10:09 PM

Здравий и добре дошъл във форумите на dog.bg super

Прочетох ти въпросите и ще гледам да ти отговоря на всичките поетапно според възрастта oo

Първо ще трябва да видиш как е живяло бебето при майка си,къде е спало при какво температура....но все пак ако го вземеш толкова малко /както казваш на месец и нещо / е по добре да живее вътре особено докато свекне с вас нека е сред хора. Но не му давай те да ходи из всички стаи все пак то още няма хигиенни навици изградени ....нека бъде в кухня и коридор примерно там където е теракот / по лесно за почистване /
Храната е много важна super лично аз ти препоръчвам да го хранис със специално бебешка суха храна в нея има всички необходими витамини и минерали за правилния разтеж на бебока.
Бебето не се извежда до 3-я месец!!!!! докато не му минат всички ваксини.
Още като го вземеш ти почваш да го обучаваш примерно забранителна команда -НЕ и я повтаряш асно и строго за да разбере,че това е не . Специално хъскитата са много податливи на обучение от 2 - до 4м. е и след това също но тогава са по своенравни и според мен е по добре от бебе да се почне. За хигиенните навици го научи да ходи на вестници.

#249 Потребителят е офлайн   Ice Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 27 November 2005 - 12:51 PM

Благодаря за обширната информация b) bravo
Като го взема ще ви покажа снимки super

#250 Потребителят е офлайн   Ice Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 27 November 2005 - 03:18 PM

Кученцето има херния.Има ли някакви опастности за него?Това може да се излекува нали?И колко време трае това лечение?Да го вземаме ли или не?

#251 Потребителят е офлайн   Blazy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2005 - 04:12 PM

Цитат

Кученцето има херния.Има ли някакви опастности за него?Това може да се излекува нали?И колко време трае това лечение?Да го вземаме ли или не?

съжелявам за хернията s) по-принцип....тя се среща и не само при хъскитата но има два варианта ако по малка може и да се прибере но е ако е по голяма трябва да се оперира но не на тази възраст d) ,на която е вешето бъдещо кученце. Все пак тук ще ви трябва мнението на ветеринар попитайте стопаните на майката ,какво е мнението на ветеринаря,който се грижи за майката и малките или вие звемете неговия тел. и му се обадете да го попитате super също попитайте го за обезпаразитявания,ваксина.... и т.н.
Успех и пиши пак oo

#252 Потребителят е офлайн   Ice Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 27 November 2005 - 05:08 PM

Дам,ветеринаря е казал на стопанката му,че има тенденция да се прибере.Тя я водила при него и той я е мазал с някакво лекарство :) Бита й е една ваксина вече,а ние като го вземем ще продължим със следващите r)
Измислихме й име вече.Малката се казва Айси super best

#253 Потребителят е офлайн   kate_to` Икона

Публикувано: 28 November 2005 - 08:11 PM

здравейте.отдавна следя този форум и най накрая реших да пиша.имам хъски на 48 дена и много хапи.това нормалко ли е за толкова малко хъски?вет.лекар ми каза 4е е о6те малко за онези кокал4ета дето ги ядат (маи4е кокалите са пресовани жили-незнам).кайете ми какво да правя като по4не да хапи.аз му казвам не и го удрям по муцуната с 2 пръста.това гре6но ли е?много 6те се радвам ако ме приемете във вашето голямо семейство b)

#254 Потребителят е офлайн   Blazy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 November 2005 - 09:42 PM

kate_to' Добре дошла във форумите на дог.бг super

Мисля,че засега се справяш като по " ноти " и освен да ти пожелая успех и за напред друго незнам super
п.с. може би освен да те подсетя,че командата НЕ е забранителна и трябва винаги да я казваш със строг тон love

#255 Потребителят е офлайн   kate_to` Икона

Публикувано: 29 November 2005 - 04:39 PM

здравейте отново.благодаря на blazy за отговора.мноо се радвам 4е дотука се справям добре.само 4е не бях се сетила не-то да го казвам със строг тон.това ми е първото ку4е и мноо ме е страх 4е може да не се справя с възпитанието му.ако не бях намерила този сайт не ми се мисли какво ку4е 6тях да отгледам.имам котка и с ку4ето не се разбират мноо добре.ку4ето седи в едната стая ,а котето в другата.само се 4уда сега ли да ги пускам да се опознаят или когато ку4ето му минат вси4ки ваксини и да по4не да ходи в хола 6тот сега не го пускаме.стискайте палци да се поопузнаят и котката да спре да настръхва l) r)

#256 Потребителят е офлайн   Blazy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2005 - 11:01 PM

Днес получих снимки на едно от моите бебета от последното кучило ,които вече са на по 6м. w) но аз толкова отдавна не ги бях виждала и така се зарадвах,че реших да поставя и тук една снимка love

Качена снимка

#257 Потребителят е офлайн   Ice Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 30 November 2005 - 01:33 PM

Красавец super best
Ами гледам снимки и на други Хъскита обаче сякаш има разлика между тях и това дето показваш в поста си.Има няколко вида Хъскита ли ?Аз съм чувал за някакъв вид Маламут мисля?Има ли нещо такова?

btw..моята Айси ще я вземаме след 2-3 дена b)

#258 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2005 - 05:15 PM

Аляския маламут си е отделна порода b)
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#259 Потребителят е офлайн   hihik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2005 - 05:34 PM

Това прилича на момиченце w) b) Хубаво хъскинце.

Какво му има на дясното уше?

#260 Потребителят е офлайн   Blazy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2005 - 07:17 PM

Не това е момче,но е още бебе на 6м. d)
По принцип е нормално да има разлика между това ,което показвам аз или някой друг развъдник с повечето от това което се среща по улицата. Породата си е една - сибирско хъски но има няколко развъдни линии...например в България има доста кучета, които имат доста дефекти от към екстериорна гледна точка, но тук се набляга единствено и само на сините очи изключвам в това число развъдниците Естествено и зоомагазините винаги са добре заредени n) или пък обикновенно хората се срещат, харесват се bl) и решават кучетата им да си имат поколение...за здраве cl) Много малко хора се интересуват от родословието ,което не е за награди ами е гаранция за произход на първо място,после все пак в това родословие е описано много точно кои са родителите, развъдчиците прилагат документи за здравето на родителите ,наследствени заболявания и т.н. Та точно тия срещи за заплождане са ме учудвали .....еми то може кучетата да са брат и сестра или баща и дъщеря ама кой може да ти каже без документ. И така се раждат повечето синеоки хъскита в България s) засега....
Винаги съм се чудила като някой си взима куче и нищо не го вълнува,няма никакви изисквания за бъдещото си куче но после почти винаги се разплождат тези кучета s)
Иначе като се замисля можем да разделим хъскито на два типа спортни кучета и изложбени. В първия тип става дума за работни кучета, при които се търсят най - вече работните качества а при втория тип екстериорните. Това е най-общо казано. Но и двата типа могат да посещават изложби и да се състезават. Например във Франция за да може едно хъски да стане шампион то трябва да мине работен тест super
ето няколко снимки на работни кучета и на есктериорни
Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка
И т.н. снимки мога да слагам и до утре но ако ви е любопитно разгледайте това Husky color

• (336 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни