Цитат
дано кученцето се намери.но все пак не мисля,че някой притежател на хъски може да постъпи по такъв начин,затова по скоро мисля че е объркване.тези кучета толкова те привързват към тях,че не можеш без тях едва ли не.и предполагам всеки притежател на хъски е преживявал поне 1-2 краткотрайни бягства,които обаче са придружени с много много тревоги!не вярвам някой притежател на хъски да причини подобно нещо на друг човек!
Малките кученца са много сладки,аз смятам когато Ари роди да си оставя едно бебе,сиво или кафяво.исках да попитам някой от развъдниците дали мога по нататък да чифтосам моето куче,с някое от техните,при условие че моето няма родословие?
майката и бащата на Ари имат родословия,но на оплождането не е присъствал човек от комисията и няма как да се извади и на малката... s)
а кучетата от развъдниците ви са страшно красивиw) ,искам да я чифтосам със сив или кафяв
Здравей Polikarp като собственик на развъдник благодаря за хубавите думи за нашите кучета.
А по въпроса за развъждането Wyvern е абсолютно прав,според новия правилник за развъждане само в изключително редки случаи се разрешава заплождане с куче без родословие.А и в интерес на истината никой развъдчик няма да си пусне най хубавото куче на куче без родословие и то за кученце.Защотото линията на развъждане при истинския развъдчик е съвсем друга но назад по темите Ва Банк е писала по този въпрос.
Мой съвет не повтаряй грешката на собствениците на майката и бащата на твоето куче поради една или друга причина да продължаваш да създаваш кученца без произход (родословие) в най добрия случай с бели родословия.Както казваш теб родословия не те интересуват -добре но така вредиш на породата ,а на ли това е любимата ти порода!!!!
Обичай си твоето куче,възпитавай го спортувай с него има толкова разнонобразни спортове с кучета.
А за поколение не е задължително да има според мен и ветринарите които познавам тезата че ако не роди кучето не било хубаво можело да се разболее не е вярна и го знам от собствен опит.
Ако пък толокова мнго държиш да си имаш кученце и възможностите ти позволяват купи си кученце по твой вкус от развъдник,вместо да си оставяш от твойта кученце.Ако си вземеш пак женско кученце и все таки решиш да си имаш бебета.Най доброто е отрано да контактуваш с БКК "Северни кучета"