Цитат
Какво точно имаш предвид под добросъвестни хора ? Хора които се грижат добре за кучето си ? Хора които имат куче с родословие и биха спазили всички правила за допускане до развъждане ? Ти имаш развъдник знаеш как стоят нещата. Какъв процент от хората с родословни кучета спазват всички правила за допускане до развъждане ? Колко са тези които правят необходимите изследвания на майката и на бащата и тези две кучета имат необходимия брой спечелени титли за допускане до разплод ? Изключвам развъдниците говоря за хората които гледат кучета като домашни любимци. За тези без родословия няма да говоря там нещата обикновено са: среща в кварталната градинка "много хубаво куче хайде да заплодим моята ще ти дам едно от малките". Хората дори не знаят че има правила за разплод. А това че опашката е навита като черупка на охлюв и захапката е дефектна няма значение.
Мисля, че знаеш отговорите на повечето въпроси.
Иначе според мен доста малък процент от хората с родословни кучета спазват всички правила. Не зная какъв е процента реално, защото съм била свидетел на случаи, в които хората казват, че правят и са правили, но се оказват само празни приказки... а титлите мен ако питаш не са толкова важни. Не е толкова важно и дали опашката е по-завита - случва се и в най-добрите семейства wink а и повечето хора това не ги вълнува. Много малко са тези, които искат шоу клас куче и ще ги впечатли опашката или нещо подобно. Жалко е, но е факт.