Сибирско хъски (стара тема)
Публикувано: 24 February 2007 - 11:38 AM
Публикувано: 24 February 2007 - 12:48 PM
Цитат
какво би трябвало да последва от това което сте написали, демек извода:
САМО ВЪВ ВАШИТЕ РАЗВЪДНИЦИ ЛИ СА ЧИТАВИ КУЧЕТАТА?!
много ви здраве
Ами не не правим бизнес нито пък реклама. Извода който би трябвало да последва е че само в развъдника ти дават гаранция че хъскито ти е хъски, че няма наследствени заболявания и че е в оптимално здраве. Никаде другаде не получаваш тези гаранции.
Попаднал си на здраво хубаво куче браво да ти е живо и здраво но я си представи следния сценарии: ако от някаде се появи красив мъжкар с тазобедрена дисплазия (давам я като пример защото повечето хора са запознати) в лека форма и се използва за разплод наляво и надясно само след 4-5 години навсякаде ще има хъскоподобия (защото ще са точно това) с наследствена ТД и причините за това ще са само две: незнанието (или прикриването с цел да си продаде стоката) на продавача и незнанието на купувача. В развъдник това няма как да се случи защото тестовете на родителите ще ти бъдат предоставени да ги видиш.
Дано да не се случи но точно с тази цел пишем всичко това тук някой да е видял някаде да правя реклама на някой развъдник ??? Не знам защо всички или поне повечето така го приемате. В другите страни (визирам Англия конкретно) в договорите на родословните хъскита, които излизат от развъдник дори клаузата за кастриране е задължителна за да няма развъждане от хора които не знаят как да го правят.

In Life only Death is certain.
Публикувано: 24 February 2007 - 10:55 PM
Все пак, може да ви разочаровам, като кажа, че далеч не всички развъдници са добросъвестни. И с куче от развъдник можеш да "се опариш" хората са различни, не може да се поставят под общ знаменател. Знам, че именно такива недобросъвестни развъдчици с развъдници понякога си позволяват да правят неща, които на обикновенните собственици на едно куче у дома ... дори изобщо не би хрумнало. Казвам това от личен опит, познавам много развъдчици, виждала съм много развъдници, далеч не всички да идеални. Знам за измами и с кучета от развъдници, знам за такива, които например си коригират неправилната захапка на кучето, такива които не гледат добре кучетата си, такива които продават болни кучета, такива които правят измами... има ги на всякъде по света за съжаление. Това не го казвам за да уронвам по някакъв начин авторитета на развъдниците, защото и аз имам такъв, но гледайте реално на нещата. В подкрепа на Loshotia ще кажа, че същото е и с хората, които не са развъдчици, но един вид развъждат. При тях проблема е, че нямат толкова познания за породата и развъждането. Някои нямат, други не искат да имат или да разберат, за това и взимането на кученце от такива хора е доста рисково. Но има добросъвестни и не до там добросъвестни хора, независимо дали имат регистрирани развъдници или не. Така че, разбира се не е задължително да си вземеш кученце от развъдник. Въпроса е в личния ти избор и в намеренията ти спрямо кучето. В такива случаи, когато кученцето не е от развъдник, е добре то да бъде кастрирано и използвано единствено за домашен любимец. В крайна сметка хората предимно за това си взимат кучетата и не от всеки човек става развъдчик, нито пък всяко куче е годно за това. Дори и кученце взето от развъдник може в последствие да се окаже такова, че да не трябва да се използва за развъждане, нищо че има родословие. Така че, когато човек тръгва да си взима куче от развъдник, добре е да се запознае с този развъдник възможно най-добре, да проучи, да види и други и тогава да направи избора си. Ако не взимаш кученце от развъдник просто рискът нещо да не е в ред е много по-голям, но риск винаги има. За това има кученца от развъдници, които стават само за домашни любимци, има кученца от развъдници, които имат и здравословни проблеми, НО те са в много по-малък процент, от колкото това се случва при другите. Да има кученца, които не са от развъдници, и са здрави и хубави, (макар и без документи) има ги, НО това се случва рядко. За това смятам, че е редно да проявяваме толерантност и разбиране и да бъдем реалисти - да не изпадаме в крайности, идеализирайки прекалено много развъдниците, нито пък да изпадаме в крайности, отричайки и оплювайки всеки, който няма такъв, защото има и добросъвестни хора.
Но определено не ми звучи добре изказване от сорта "радвам се, че кучето ми не е от развъдник", защото не разбирам за каква радост може да е повод това? bl) Виж ако визираш конкретен развъдник ... това е друг въпрос, а в такъв случай е добре човек да се обоснове.
п.с.
1. за развъдник може да се смята всеки, който има поне едно женско куче с доказана породност и качества.
2. развъждането става по правила, с които всеки може да се съобрази и изпълни, стига да иска.

JulyVell Siberians
Публикувано: 25 February 2007 - 03:11 AM
Цитат
Никой не говори за гаранция за бъдещо здраве, говорим за оптимално здраво куче в момента на взимането му от развъдника. Но отрицателните тестове на родителите за генетично предавани болести както и здравните им картони с редовни ваксинации и обезпаразитяване са една добра стъпка в тази посока.
Какво точно имаш предвид под добросъвестни хора ? Хора които се грижат добре за кучето си ? Хора които имат куче с родословие и биха спазили всички правила за допускане до развъждане ? Ти имаш развъдник знаеш как стоят нещата. Какъв процент от хората с родословни кучета спазват всички правила за допускане до развъждане ? Колко са тези които правят необходимите изследвания на майката и на бащата и тези две кучета имат необходимия брой спечелени титли за допускане до разплод ? Изключвам развъдниците говоря за хората които гледат кучета като домашни любимци. За тези без родословия няма да говоря там нещата обикновено са: среща в кварталната градинка "много хубаво куче хайде да заплодим моята ще ти дам едно от малките". Хората дори не знаят че има правила за разплод. А това че опашката е навита като черупка на охлюв и захапката е дефектна няма значение.

In Life only Death is certain.
Публикувано: 25 February 2007 - 08:47 AM
Цитат
Така че, когато човек тръгва да си взима куче от развъдник, добре е да се запознае с този развъдник възможно най-добре, да проучи, да види и други и тогава да направи избора си.
...
Но определено не ми звучи добре изказване от сорта "радвам се, че кучето ми не е от развъдник", защото не разбирам за каква радост може да е повод това? bl) Виж ако визираш конкретен развъдник ... това е друг въпрос, а в такъв случай е добре човек да се обоснове.
съгласен съм с това,
а за радването ми - визирам конкретен развъдник, но няма да казвам кой е да не правя антиреклама,
наистина е неправилно всички развъдници да се слагат под общ знаменател, както аз направих в началото за което не бях прав
Публикувано: 25 February 2007 - 06:11 PM
Първи ден /отразени са само първите места по класове /
Мъжки
Подрастващи - Ред Ист Оупен Хат (от Trillium Blue's Star X'd Lover и Husky Haven Vivien Leigh) вл. Насыбуллина
Млади - Ирбис (от Сафит с Голубой Звезды и Аляска) вл. Ломакин
Интермедия - Хаски Хэвн Вильямур (от Touch and Go of Wolf Point и Королева Марго с Голубой Звезды) вл. Пиликов - Best of breed
Открит - Great Gatsby of Siberian Lady (от Foxfire The Ringmaster и Tricky Nicky of Siberian Lady) вл. Нарейко
Шампиони Touch And Go of Wolf Point (от Look At me Of Wolf Point и Radjah of Baker Lake) вл. Синицына
Женски
Подрастващи Orinoco Hydrargium (от Indian Warrior Hydrargium и Karnovanda's The Ice Princess) вл. Цицак - Best puppy
Юниоры - Белсток Винки Роял Гифт (от Touch And Go of Wolf Point и Foxfire Time To Dance) вл. Белова - Best junior
Интермедия Ultraviolet del Karraces (от Dennis de Garcimen и Malu del Karraces) вл. Кобелев и Акопян
Открит Husky Haven Carmen(от Trillium Blue's Be My Akela и Shenoki's Wishin'On A Star) вл. Синицына - Best female
Шампиони New Wolf Point of Silverlight (от Original of Wolf Point и Magic Adventures of Wolf Point) вл. Гаврилова
-----
Втори ден
Мъжки
Подрастващи Ред Ист Оупен Хат (от Trillium Blue's Star X'd Lover и Husky Haven Vivien Leigh) вл. Насыбуллина - Best puppy
Млади - Husky Haven In Rider's Memory (от Foxfire B My Hero и Kivalina's Indy of Huskyhaven) вл. Синицына
Интермедия- Хаски Хэвн Вильямур (от Touch and Go of Wolf Point и Королева Марго с Голубой Звезды) вл. Пиликов
Открит - Trillium Blue's Star X'd Lover (от Huskavarna's Four On The Floor и Sibex's Spirit Of America) вл. Синицына
Шампиони - Touch And Go of Wolf Point (от Look At me Of Wolf Point и Radjah of Baker Lake) вл. Синицына - Best male
Женски
Подрастващи Хаски Хэвн Нэвэр Луз (от Trillium Blue's Be My Akela и Shenoki's Wishin' On A Star) вл. Синицына и Кугуракова
Млади - Хаски Хэвн Ерл Грей (от Foxfire Frozen In Time и Делия Арктик Дрим с Голубой Звезды) вл. Васильева - Best junior
Интермедия - Ultraviolet del Karraces (от Dennis de Garcimen и Malu del Karraces) вл. Кобелев и Акопян
Открит - Husky Haven Carmen (от Trillium Blue's Be My Akela и Shenoki's Wishin'On A Star) вл. Синицына
Шампиони - New Wolf Point of Silverlight (от Original of Wolf Point и Magic Adventures of Wolf Point) вл. Гаврилова - Bset of breed
* Много се радвам отново за голямия успех на брата на нашия Тауни - Touch And Go of Wolf Point bravoS
Ето и малко снимки ...може би по късно ще има още
фото
Публикувано: 26 February 2007 - 01:00 AM
Ето я и нашата звезда и фото-сесията и от тази събота l) w)
Имаме нов номер от последните няколко дни, като види куче в парка и заляга, чака го да се приближи и тогава се хвърля да си играе.
Прикачени файлове
-
P1070261.JPG (88.1K)
Брой сваляния: 24
Публикувано: 26 February 2007 - 01:01 AM
Прикачени файлове
-
P1070213.JPG (88.41K)
Брой сваляния: 26
Публикувано: 26 February 2007 - 01:03 AM
Прикачени файлове
-
Untitled_1.jpg (57.77K)
Брой сваляния: 18
Публикувано: 26 February 2007 - 01:04 AM
Прикачени файлове
-
Untitled_2.jpg (33.89K)
Брой сваляния: 16
Публикувано: 26 February 2007 - 02:25 AM
П.п. Всички говорят за разни случаи и никой не казва имена !!!! Е по простичките хора от къде могат да знаят на кой да се доверят ???? bl) bl) bl)
Публикувано: 26 February 2007 - 02:57 PM
Husky Lara, завиждам ви, че при мас има сняг. При нас ту студено, ту топло, много променливо време.Днес слънчево, а един студен вятър...
А лятото при вас колко градуса достига? (гору-долу), защото в Канада климата е доста студен.
Публикувано: 26 February 2007 - 07:31 PM
Цитат
Мисля, че знаеш отговорите на повечето въпроси.
Иначе според мен доста малък процент от хората с родословни кучета спазват всички правила. Не зная какъв е процента реално, защото съм била свидетел на случаи, в които хората казват, че правят и са правили, но се оказват само празни приказки... а титлите мен ако питаш не са толкова важни. Не е толкова важно и дали опашката е по-завита - случва се и в най-добрите семейства wink а и повечето хора това не ги вълнува. Много малко са тези, които искат шоу клас куче и ще ги впечатли опашката или нещо подобно. Жалко е, но е факт.

JulyVell Siberians
Публикувано: 26 February 2007 - 09:20 PM