Сибирско хъски (стара тема)
Публикувано: 17 June 2007 - 01:44 PM
това е 1то ми мнение в този форум и реших да бъде точно за моето кученце :)
Преди 2 месеца ни зарадваха с подарък Хъски ;) хих много се радвам, че го имаме има малко проблеми още неможе да се научи да пикае и ака само навънка, но това ще се оправи с времето на 4 месеца и няколко дена е се пак бебенце още :)
Много щуро бебе е но не прави бели в къщи когато ние си почиваме и то си почива, когато ние шаваме из къщи и то шава ... :) сутрин си имаме режим 6 часа вече сме на поляната и тичкаме и вечер към 6:30-7 :)
Имаме си зайче нещо не се нравят ходи му яде ушите и опашката .. ама аз съм го забелязал, че има някаква мания към такива израстъци :) Ето снимки на сладурите.
Обаче стана нещо :) за 1 седмица 2 пъти изпуска няква течност незнам от къде си 1я път лежеше в мене и я пусна на краката ми, а 1я път сутринта върху леглото ми ... та значи тази течност мирише ужасно гадно по хубаво да и мириша ..... отколкото тази "течност" та то туи е безцветно, но мирише ужасно някой знае ли какво може да е това?
И отделно трябва ли да й бием ваксина против бяс, която ми казаха че била задължителна за всяко куче ...
И добре ли са и килограмите - 15кг / 4месеца.
А да и търся хора от Бургас който имат Хъскита и биха желали да ги разхождаме заедно, че и е скучно тука няма много хубави кучета с който може да си играе :( дори и с котките тръгна да се закача вече ама те я ... бият :) oleeee айде ако някой иска да се разхождаме заедно да ми пише ЛС :)
Благодаря Ви!
Публикувано: 17 June 2007 - 05:55 PM
victoryVVV
Прикачени файлове
-
Tara_4place_2.jpg (34.33K)
Брой сваляния: 41
Публикувано: 17 June 2007 - 05:55 PM
Прикачени файлове
-
Tara_chetirite.jpg (26.5K)
Брой сваляния: 40
Публикувано: 17 June 2007 - 05:59 PM
Цитат
това е 1то ми мнение в този форум и реших да бъде точно за моето кученце :)
Преди 2 месеца ни зарадваха с подарък Хъски ;) хих много се радвам, че го имаме има малко проблеми още неможе да се научи да пикае и ака само навънка, но това ще се оправи с времето на 4 месеца и няколко дена е се пак бебенце още :)
Много щуро бебе е но не прави бели в къщи когато ние си почиваме и то си почива, когато ние шаваме из къщи и то шава ... :) сутрин си имаме режим 6 часа вече сме на поляната и тичкаме и вечер към 6:30-7 :)
Имаме си зайче нещо не се нравят ходи му яде ушите и опашката .. ама аз съм го забелязал, че има някаква мания към такива израстъци :) Ето снимки на сладурите.
Обаче стана нещо :) за 1 седмица 2 пъти изпуска няква течност незнам от къде си 1я път лежеше в мене и я пусна на краката ми, а 1я път сутринта върху леглото ми ... та значи тази течност мирише ужасно гадно по хубаво да и мириша ..... отколкото тази "течност" та то туи е безцветно, но мирише ужасно някой знае ли какво може да е това?
И отделно трябва ли да й бием ваксина против бяс, която ми казаха че била задължителна за всяко куче ...
И добре ли са и килограмите - 15кг / 4месеца.
А да и търся хора от Бургас който имат Хъскита и биха желали да ги разхождаме заедно, че и е скучно тука няма много хубави кучета с който може да си играе :( дори и с котките тръгна да се закача вече ама те я ... бият :) oleeee айде ако някой иска да се разхождаме заедно да ми пише ЛС :)
Благодаря Ви!
Здравейте, за течността нищо не мога да кажа така дистанционно но ако нещо ви тревожи заведете кучето на вет. лекар.
Ваксината за бяс се бие задължително и обикновенно това става с третата ваксина на 90 ден За мен кг са Ок.
Публикувано: 17 June 2007 - 09:28 PM
Цитат
E, ти като не ми вярваше b) сега сам се убеди d)
Публикувано: 18 June 2007 - 09:10 AM
Цитат
Ами аз когато живеех и работех в Банско съм прибирала Батур в офиса ми, той хапваше, пийваше, поспиваше и после искаше да си ходи! Така че не мисля че би могъл да живее затворен, но иначе е най-големия добряк на света. Изключително умен и много бързо се привързва към хората.
Ето една снимка

а повече съм писала за него в темата за Акита!
d)
Поздрави на всички хъскита от Дениз и Тайра!!!
Публикувано: 18 June 2007 - 10:02 AM
Публикувано: 18 June 2007 - 11:02 AM
Публикувано: 18 June 2007 - 11:07 AM
Цитат
Вариантите са няколко.
1. може да е от този вид суха храна. 2. може да е от сухата храна, но да се дължи на изяждане на по-голямо количество - в смисъл на преяждане и претоварване на хранисмолателно-чревния тракт. 3. най-вероятно е от смяната на храната. 4. най-малко вероятно е да е съвпадение.

JulyVell Siberians
Публикувано: 18 June 2007 - 11:12 AM
Цитат
А дали няма грешка и дали сте го претеглили правилно, че това са доста килограми за едно 4 месечно момиченце хъски? bl) Това са нормални килограми за едно близо 6 месечно момиченце ... по снимка неможе да се прецени, но снимките които видях (ако са актуални) не се вижда да е прекалено едро или дебело.
За течността, просто нямам идея за какво точно говориш.
За ваксината - някои доктори слагат ваксината за бяс на 6 месеца. Най-добре е по тези въпроси да се консултираш с вашия доктор.

JulyVell Siberians
Публикувано: 18 June 2007 - 08:47 PM
Публикувано: 18 June 2007 - 08:56 PM
Публикувано: 18 June 2007 - 09:13 PM
<a href="http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2/373_862.JPG">photo</a>
<a href="http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2/374_886.JPG">photo</a>
Публикувано: 18 June 2007 - 09:19 PM
http://www.picvalley...u/2/373_862.JPG
http://www.picvalley...u/2/374_886.JPG
Публикувано: 18 June 2007 - 10:05 PM
Цитат
http://www.picvalley...u/2/373_862.JPG
http://www.picvalley...u/2/374_886.JPG
Добре дошли във форума! Напиши ни нещо повече за кучето. От къде сте го взели, какво се е случило с предишните собственици, какъв е по характер, къде го разхождаш, колко килограма е и т.н. wink На снимките изглежда чудесно момчето r)

Siberian husky - a dog who find the way to my heart
Публикувано: 18 June 2007 - 10:31 PM
Цитат
Предполагам, че няма да ти е трудно да се справиш с представяне на изложба, щом имаш желанието. Какво представляват изложбите - Общите изисквания за всички са кучето да позволява оглед да могат да бъдат видяни от съдията неговите зъби, захапка, тестиси (за мъжките кучета) и да се видят движенията на кучето, като то трябва да се движи леко в тръс няколко минути. Най-общо казано на изложбите се оценява външния вид на кучето, до колко отговаря на критериите на стандарта и също така се сравнява с други кучета от породата за избиране на по-доброто. Важен е и характера на кучето, то не трябва да проявява агресиия към хора или кучета, да позволи на съдията да го огледа и евентуално опипа. За да можеш да запишеш кучето си на изложба, то трябва да има валидно родословие. Копие от родословието се дава при записването. Записването става поне седмица преди съответната изложба. Ако кучето ти няма родословие, то не може да участва в изложбата, но може да се яви за т.нар. експертна оценка. В този случай то получава оценка о съдията, но няма право да участва в класирането и получаването на титли и награди.
На изложбите кучетата се представят в рингове. Кучето се води винаги от лявата страна на човека и не трябва да скача по него или да се дърпа, нито да ляга и сяда докато го оценяват. За представяне на изложба има специални поводи за извеждане. Всяка порода има официално приет стандарт, който се явява критерий при оценката. На изложбите кучетата получават описание от съдията и в заключение оценка. При получаване на максимална оценка отличен кучетата се класират. Могат да спечелят и допълнителни титли и т.н. Това е в най-общи линии.
Ако имаш други въпроси, тук има кой да ти отговори и не се притеснявай да питаш, няма нищо срамно в това.

JulyVell Siberians

Вход

Темата е заключена

Горе
Цитиране +