Dog.bg Форуми : Сибирско хъски (стара тема)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (336 Страници) +
  • « Първа
  • 215
  • 216
  • 217
  • 218
  • 219
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Сибирско хъски (стара тема)

#4310 Потребителят е офлайн   shemet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 17 June 2007 - 10:25 AM

Ами то сигурно му е хубаво свободен, сигурно хората го хранят, ама ако се разболее има ли кой да се погрижи за него bl) ?
User's Signature

В приятелството няма породи!

#4311 Потребителят е офлайн   DrLevine Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 June 2007 - 01:44 PM

Здравейте :)

това е 1то ми мнение в този форум и реших да бъде точно за моето кученце :)

Преди 2 месеца ни зарадваха с подарък Хъски ;) хих много се радвам, че го имаме има малко проблеми още неможе да се научи да пикае и ака само навънка, но това ще се оправи с времето на 4 месеца и няколко дена е се пак бебенце още :)
Много щуро бебе е но не прави бели в къщи когато ние си почиваме и то си почива, когато ние шаваме из къщи и то шава ... :) сутрин си имаме режим 6 часа вече сме на поляната и тичкаме и вечер към 6:30-7 :)

Имаме си зайче нещо не се нравят ходи му яде ушите и опашката .. ама аз съм го забелязал, че има някаква мания към такива израстъци :) Ето снимки на сладурите.

Обаче стана нещо :) за 1 седмица 2 пъти изпуска няква течност незнам от къде си 1я път лежеше в мене и я пусна на краката ми, а 1я път сутринта върху леглото ми ... та значи тази течност мирише ужасно гадно по хубаво да и мириша ..... отколкото тази "течност" та то туи е безцветно, но мирише ужасно някой знае ли какво може да е това?

И отделно трябва ли да й бием ваксина против бяс, която ми казаха че била задължителна за всяко куче ...

И добре ли са и килограмите - 15кг / 4месеца.

А да и търся хора от Бургас който имат Хъскита и биха желали да ги разхождаме заедно, че и е скучно тука няма много хубави кучета с който може да си играе :( дори и с котките тръгна да се закача вече ама те я ... бият :) oleeee айде ако някой иска да се разхождаме заедно да ми пише ЛС :)

Благодаря Ви!

#4312 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 17 June 2007 - 05:55 PM

bansko Намерих две снимки на Тара в един полски форум b)
victoryVVV

Прикачени файлове

User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#4313 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 17 June 2007 - 05:55 PM

bgflag Много кофти снимка на четирите финалиски ама.....

Прикачени файлове

User's Signature

Качена снимка

#4314 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 June 2007 - 05:59 PM

Цитат

Здравейте :)

това е 1то ми мнение в този форум и реших да бъде точно за моето кученце :)

Преди 2 месеца ни зарадваха с подарък Хъски ;) хих много се радвам, че го имаме има малко проблеми още неможе да се научи да пикае и ака само навънка, но това ще се оправи с времето на 4 месеца и няколко дена е се пак бебенце още :)
Много щуро бебе е но не прави бели в къщи когато ние си почиваме и то си почива, когато ние шаваме из къщи и то шава ... :) сутрин си имаме режим 6 часа вече сме на поляната и тичкаме и вечер към 6:30-7 :)

Имаме си зайче нещо не се нравят ходи му яде ушите и опашката .. ама аз съм го забелязал, че има някаква мания към такива израстъци :) Ето снимки на сладурите.

Обаче стана нещо :) за 1 седмица 2 пъти изпуска няква течност незнам от къде си 1я път лежеше в мене и я пусна на краката ми, а 1я път сутринта върху леглото ми ... та значи тази течност мирише ужасно гадно по хубаво да и мириша ..... отколкото тази "течност" та то туи е безцветно, но мирише ужасно някой знае ли какво може да е това?

И отделно трябва ли да й бием ваксина против бяс, която ми казаха че била задължителна за всяко куче ...

А да и търся хора от Бургас който имат Хъскита и биха желали да ги разхождаме заедно, че и е скучно тука няма много хубави кучета с който може да си играе :( дори и с котките тръгна да се закача вече ама те я ... бият :) oleeee айде ако някой иска да се разхождаме заедно да ми пише ЛС :)

Благодаря Ви!

Здравейте, за течността нищо не мога да кажа така дистанционно но ако нещо ви тревожи заведете кучето на вет. лекар.
Ваксината за бяс се бие задължително и обикновенно това става с третата ваксина на 90 ден За мен кг са Ок.
User's Signature

Качена снимка

#4315 Потребителят е офлайн   Bansko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 June 2007 - 09:13 PM

Да моето куче като че ли е наи високо и с наи дълги крака както гледам . Втората снимка е на финала преди да се определи шампиона , а първата на награждаването . Злати май че тревогите и притесненията ми се оказаха неоправдани .

#4316 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 June 2007 - 09:28 PM

Цитат

Да моето куче като че ли е наи високо и с наи дълги крака както гледам . Втората снимка е на финала преди да се определи шампиона , а първата на награждаването . Злати май че тревогите и притесненията ми се оказаха неоправдани .

E, ти като не ми вярваше b) сега сам се убеди d)
User's Signature

Качена снимка

#4317 Потребителят е офлайн   akitafan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 June 2007 - 09:10 AM

Цитат

Ами то сигурно му е хубаво свободен, сигурно хората го хранят, ама ако се разболее има ли кой да се погрижи за него  bl) ?

Ами аз когато живеех и работех в Банско съм прибирала Батур в офиса ми, той хапваше, пийваше, поспиваше и после искаше да си ходи! Така че не мисля че би могъл да живее затворен, но иначе е най-големия добряк на света. Изключително умен и много бързо се привързва към хората.

Ето една снимка
Качена снимка

а повече съм писала за него в темата за Акита!

d)
Поздрави на всички хъскита от Дениз и Тайра!!!

#4318 Потребителят е офлайн   killaruna87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 June 2007 - 10:02 AM

Искам да попитам, възможно ли е от суха(гранулирана) храна кучето да получи разстройство? bl) Храниме се предимно с консерви, примесени с хляб и малко вода, но бях много заета последната седмица, излизах рано и се прибирах късно и я хранех със суха храна и ден по-късно след като започнахме със сухата получи разстройство.След като се върнахме към стария режим на хранене и рядкото щастие си отиде.Та питането ми е дали това е от сухата храна, или просто е било някакво съвпадение?

#4319 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 June 2007 - 11:02 AM

Да, напълно възможно е. Повечето хъскита така реагират при смяната на храната.
User's Signature

Качена снимка

#4320 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 June 2007 - 11:07 AM

Цитат

Искам да попитам, възможно ли е от суха(гранулирана) храна кучето да получи разстройство? bl) Храниме се предимно с консерви, примесени с хляб и малко вода, но бях много заета последната седмица, излизах рано и се прибирах късно и я хранех със суха храна и ден по-късно след като започнахме със сухата получи разстройство.След като се върнахме към стария режим на хранене и рядкото щастие си отиде.Та питането ми е дали това е от сухата храна, или просто е било някакво съвпадение?

Вариантите са няколко.
1. може да е от този вид суха храна. 2. може да е от сухата храна, но да се дължи на изяждане на по-голямо количество - в смисъл на преяждане и претоварване на хранисмолателно-чревния тракт. 3. най-вероятно е от смяната на храната. 4. най-малко вероятно е да е съвпадение.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#4321 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 June 2007 - 11:12 AM

Цитат

А дали няма грешка и дали сте го претеглили правилно, че това са доста килограми за едно 4 месечно момиченце хъски? bl) Това са нормални килограми за едно близо 6 месечно момиченце ... по снимка неможе да се прецени, но снимките които видях (ако са актуални) не се вижда да е прекалено едро или дебело.

За течността, просто нямам идея за какво точно говориш.

За ваксината - някои доктори слагат ваксината за бяс на 6 месеца. Най-добре е по тези въпроси да се консултираш с вашия доктор.
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#4322 Потребителят е офлайн   shemet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 June 2007 - 11:58 AM

Ах, какъв е красив!
Между другото изглежда прекрасно за улично куче. Не е изобщо слаб. Явно всички се грижат за него bravoS
User's Signature

В приятелството няма породи!

#4323 Потребителят е офлайн   killaruna87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 June 2007 - 12:42 PM

North face, Huskypower благодаря за отговорите! 1super

#4324 Потребителят е офлайн   rosi_stanimir Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 18 June 2007 - 08:47 PM

Мале хора, искам да ви кажа че съм много щастлива че открих този форум!!! Нямам възможност да го посещавам редовно, но във всеки удобен момент сядам и чета коментарите ви. Аз имам хъски от близо два месеца, а той вече е на 2 години и 5 месеца.Много се надявам да се грижа добре за него, но понякога има неща които не зная и така ми се иска да ви питама, но честно казано малко се притеснявам да не задам някой глупав въпрос.Въпреки че веднъж ми се наложи и веднага получих разбиране, за което ви благодаря.Да си кажа честно много ми се иска да заведа и моя красавец на изложба, но и идея си нямам как да го подготвя и дали изобщо е възможно, защото все пак е голям и ще ми е малко трудно да го обуча, а и никога не съм се интересувала от това и нямам представа изобщо за какво става въпрос w) И все пак радвам се че съм част от вас.

#4325 Потребителят е офлайн   Svetoslav Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 June 2007 - 08:56 PM

здравеи, пьрво няма страшно да питаш вьпроси . никога вьпроса няма да е тьп. Това е форум тук има много хора които се занимават от доста време и имат какви савети да ти дадат. Аз чета форума редовно и пускам някои друг коментар. Питаи каквото те интересува мисля че тук има доста добри хора да ти отговорят. Поздрави светослав 1super

#4326 Потребителят е офлайн   rosi_stanimir Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 18 June 2007 - 09:13 PM

Благодаря много за отговора, наистина имах нижда от малко подкрепа, ами например интересува ме дали е хубаво да го храня само с кучешка гранула, сега съм му взела - darling. И наистина много ми е интересно какви качества трябва да притежава кучето ми за да го заведа на изложба. A ето и две негови снимки:
<a href="http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2/373_862.JPG">photo</a>
<a href="http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2/374_886.JPG">photo</a>

#4327 Потребителят е офлайн   rosi_stanimir Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 18 June 2007 - 09:19 PM

sorry за преди малко ето и снимките:
http://www.picvalley...u/2/373_862.JPG
http://www.picvalley...u/2/374_886.JPG

#4328 Потребителят е офлайн   Northerner Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 June 2007 - 10:05 PM

Цитат

sorry за преди малко ето и снимките:
http://www.picvalley...u/2/373_862.JPG
http://www.picvalley...u/2/374_886.JPG

Добре дошли във форума! Напиши ни нещо повече за кучето. От къде сте го взели, какво се е случило с предишните собственици, какъв е по характер, къде го разхождаш, колко килограма е и т.н. wink На снимките изглежда чудесно момчето r)
User's Signature

Siberian husky - a dog who find the way to my heart

#4329 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 June 2007 - 10:31 PM

Цитат

Мале хора, искам да ви кажа че съм много щастлива че открих този форум!!! Нямам възможност  да го посещавам редовно, но във всеки удобен момент сядам и чета коментарите ви. Аз имам хъски от близо два месеца, а той вече е на 2 години и 5 месеца.Много се надявам да се грижа добре за него, но понякога има неща които не зная и така ми се иска да ви питама, но честно казано малко се притеснявам да не задам някой глупав въпрос.Въпреки че веднъж ми се наложи и веднага получих разбиране, за което ви благодаря.Да си кажа честно много ми се иска да заведа и моя красавец на изложба, но и идея си нямам как да го подготвя и дали изобщо е възможно, защото все пак е голям и ще ми е малко трудно да го обуча, а и никога не съм се интересувала от това и нямам представа изобщо за какво става въпрос w) И все пак радвам се че съм част от вас.

Предполагам, че няма да ти е трудно да се справиш с представяне на изложба, щом имаш желанието. Какво представляват изложбите - Общите изисквания за всички са кучето да позволява оглед да могат да бъдат видяни от съдията неговите зъби, захапка, тестиси (за мъжките кучета) и да се видят движенията на кучето, като то трябва да се движи леко в тръс няколко минути. Най-общо казано на изложбите се оценява външния вид на кучето, до колко отговаря на критериите на стандарта и също така се сравнява с други кучета от породата за избиране на по-доброто. Важен е и характера на кучето, то не трябва да проявява агресиия към хора или кучета, да позволи на съдията да го огледа и евентуално опипа. За да можеш да запишеш кучето си на изложба, то трябва да има валидно родословие. Копие от родословието се дава при записването. Записването става поне седмица преди съответната изложба. Ако кучето ти няма родословие, то не може да участва в изложбата, но може да се яви за т.нар. експертна оценка. В този случай то получава оценка о съдията, но няма право да участва в класирането и получаването на титли и награди.
На изложбите кучетата се представят в рингове. Кучето се води винаги от лявата страна на човека и не трябва да скача по него или да се дърпа, нито да ляга и сяда докато го оценяват. За представяне на изложба има специални поводи за извеждане. Всяка порода има официално приет стандарт, който се явява критерий при оценката. На изложбите кучетата получават описание от съдията и в заключение оценка. При получаване на максимална оценка отличен кучетата се класират. Могат да спечелят и допълнителни титли и т.н. Това е в най-общи линии.
Ако имаш други въпроси, тук има кой да ти отговори и не се притеснявай да питаш, няма нищо срамно в това.
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

• (336 Страници) +
  • « Първа
  • 215
  • 216
  • 217
  • 218
  • 219
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

2 потребители четат тази тема