Сибирско хъски (стара тема)
Публикувано: 11 July 2007 - 02:38 PM
Толкова се привързах към това куче, че когато някой ми каже че иска да я разходи сутринта в къщи става невероятен скандал!
Не мога без него :) nok d)
Който казва, че при хъскитата през едното ухо влиза през другото излиза просто е в голяма грешка. Мойта малката ме слуша мега много и когато направи някаква бела стой и гледа и направо имам чувството че ще се разплаче!
Пускам я да се разхожда сама на моменти доста ме дразни когато иска да се гоним (когато няма кучета) но в повечето случай гони пръчки или шишарки и после си идва :)
Мега много се радвам на това кученце и смятам когато стана голям (на 16 съм) когато вече съм самостоятелен да си взема точно такова куче!
Айде и имаше един човек който беше дал снимки на малките си сладури МНОГО СА ГОТИНИ ПАЗИ СИ ГИ БЕБЧЕТАТА.
Едит: А да и вече е цели 18 кг. и доста порасна и вече си има доста палава опашка :) super best victoryVVV
Публикувано: 11 July 2007 - 02:51 PM

JulyVell Siberians
Публикувано: 11 July 2007 - 03:25 PM
Цитат
Ми така ми каза ветеринарната лекарка, която питах как да го храня. Тя каза, че да се дава само суха храна е вредно.., аз за това ги редувам. Иначе вече няма да ги накисвам.. хляба е мек.
Гранулите не ги накисвам, но тя ги гълта цели и после повръща, хич не ги дъвчи. :(
А ето така спим сега:

Публикувано: 11 July 2007 - 03:42 PM
Цитат
Не разбрах добре, дали е имала пред вид за сухата храна - ненакисната или по принцип, че този вид храна е вредна. Ако е второто, честно казано все още се изненадвам, че в днешно време още има и такива доктори. Още повече, когато храната Hill's вече се внася и у нас, и когато име специални семинари специално за хранетето на кучета и котки и специално за вет. доктори, които не са само с цел реклама за "пробутване" на дадена стока, а именно за обогатяване на знания. Аз лично не бих отишла втори път при доктор, който ми казва, че сухата храна е вредна!

JulyVell Siberians
Публикувано: 11 July 2007 - 03:51 PM
Цитат
Цитат
Не разбрах добре, дали е имала пред вид за сухата храна - ненакисната или по принцип, че този вид храна е вредна. Ако е второто, честно казано все още се изненадвам, че в днешно време още има и такива доктори. Още повече, когато храната Hill's вече се внася и у нас, и когато име специални семинари специално за хранетето на кучета и котки и специално за вет. доктори, които не са само с цел реклама за "пробутване" на дадена стока, а именно за обогатяване на знания. Аз лично не бих отишла втори път при доктор, който ми казва, че сухата храна е вредна!
Тя говореше за хранене само и единствено със суха храна.. Вече разбрах, че не е вредно b) . Просто ги сменях за разнообразие, да не е само суха храна а и нещо по-месесто.
А иначе различни доктори, абсулютно различни мнение. За котката ми 5 доктора казаха различни неща и всеки отрича на другият.. вече не се знае на кой да се вярва.. Всеки ветеринар сякаш е със собственото си мнение по въпроса.. bl)
п.п. Аз я храня с Роял Канин за бебета.
Публикувано: 11 July 2007 - 04:04 PM
но като пpочетох горното, просто не можах да се сдържа...
Хранете кучето САМО с качествени гранули + вода, нищо друго не е
нужно за бебето, а и за голямото куче!
Моите са разглезени, но ако трябваше да почна отначало, никога не бих повтаряла грешките си да им давам пиле или готвено - както го свикнете от малко, така и ще го гледате занапред.
По принцип кучетата не дъвчат, ако понякога връща храна, значи му е била в повече, съшото правят и малките бебета.
От консервите по вредно няма! Редуването на суха храна с друга също не се препоръчва !
Създайте му режим от сега - 4-кратно хранене с гранули, и нищо друго !
*Edit
Royal canin starter е за вас, до 2 месеца, след това Junior
Успех !

Аnimals fans and friends are what keep this board alive !!!
Публикувано: 11 July 2007 - 04:18 PM
Аз сега с Royal Сanin Starter я храня.
Публикувано: 11 July 2007 - 05:09 PM
Цитат
Да. Само кърмачетата имат необходимите ензими, за да използват прясното мляко като хранителен продукт. Това важи за всички, кучета котки и човекът. При употреба на прясно мляко при възрастни животни може да се стигне до проблеми със стомашно-чревния тракт...

Гледайте филма EARTHLINGS, заслужава си!!!
Публикувано: 11 July 2007 - 05:39 PM

So the Children of Tomorrow Might Know the Animals of Today!
Публикувано: 11 July 2007 - 05:51 PM
Особено този при който съм сега, той е супер. И знае адски много, и има огромно желание, и обяснява всичко, което прави и какво му е на кучето.

В приятелството няма породи!
Публикувано: 11 July 2007 - 06:08 PM
Сега ще заминем на вилата на морето. Там вече проучих в околността вет. клиниките. Позната ми каза, че води кучето си при един доктор, който много разбирал и бил много внимателен и добър. Ще го видим него като заминем, надявам се да нацелим добър. :) Докато като се прибира пак в София сменям ветеринарката. Сигурно ще я заведа в клиника "Анимо", не е много близко, но не е и далече. Надявам се понеже са голямата клиника, да има добри ветеринари.
Сега с Прешъс си върнахме старото меню. Четери пъти на ден, гранули Роял Канин за кученца до два месеца. Не е повръщала пак. Мисля, че вече по ги подъвчва.. не ги гълта съвсем.
А иначе по цял ден спи и става да хапне и да пие вода. По обяд пада голямата игра. Предната нощ ме събуди посред нощ да си играем. Надявам се тази нощ да поспи повече.
Публикувано: 11 July 2007 - 06:27 PM
Цитат
Какви са тия съвети, направо паднах - тоя ветеринар трябва да си скъса дипломата l)

Аnimals fans and friends are what keep this board alive !!!
Публикувано: 11 July 2007 - 06:50 PM
Цитат
Цитат
Какви са тия съвети, направо паднах - тоя ветеринар трябва да си скъса дипломата l)
Именно, не да лъже такива неразбиращи като мен.. cl)
Ето ни, събудени и готови за игра:

А да попитам до кой ден очичките на хъскито потъмняват, ако са сини към кафяви? Защото на Прешъс едното оченце още малко и за кафяво ще мине.. само да потъмнее още малко. Сега в момента е синьо - кафяво.., в по-голямата си част кафяво, а на по-бебешките снимки и двете си бяха сини.
За жалост палавото зверче няма никога да застане на едно място за да и снимам очичките..
Това е единствената снимка, която стана, така че да си личи, че дясното е кафяво.. но леко.. ако я хвана ще пусна снимка.

А синьото има кафяво в долният десен ъгъл.
Публикувано: 11 July 2007 - 08:35 PM
Цитат
А иначе различни доктори, абсулютно различни мнение. За котката ми 5 доктора казаха различни неща и всеки отрича на другият.. вече не се знае на кой да се вярва.. Всеки ветеринар сякаш е със собственото си мнение по въпроса.. bl)
п.п. Аз я храня с Роял Канин за бебета.
Гранулираната храна не е например като солта или нещо подобно, което в малки количества да е добре, а в големи количества или при често ядене да не е добре.
Все пак дано не ти се налага ходене по доктори, защото те наистина понякога имат различно мнение. А иначе докторката едва ли ти е казала това с цел да те излъже, явно просто не е добре осведомена и не е "в час" Аз иначе не отричам даването и на други храни освен гранулата, като например пилешкото месо (обезкостено), яйца, извара, риба (обезкостена) и т.н.

JulyVell Siberians
Публикувано: 11 July 2007 - 08:40 PM
Цитат
Чак вредно ... не е най-подходящата дума. А и зависи от млякото, ако е кучешко е супер полезно за кучета, ако е краве ... значи за кучета не става. Те не могат да го усвояват така, както го усвояват теленцата. Все пак кучето е хищник, и храносмилането му си остава като на такова, колкото и всеядно да е станало сред хората.

JulyVell Siberians
Публикувано: 11 July 2007 - 08:42 PM
Цитат
Цитат
Да. Само кърмачетата имат необходимите ензими, за да използват прясното мляко като хранителен продукт. Това важи за всички, кучета котки и човекът. При употреба на прясно мляко при възрастни животни може да се стигне до проблеми със стомашно-чревния тракт...
честно казано възрастните ми кучета нямат проблем с прясното мляко, давам им да пият понякога по малко и те много го обичат. Но за разлика от тях с малките и младите кучета винаги е имало проблем и ги разхлабва. Ето защо предпочитам да им давам извара.

JulyVell Siberians