Сибирско хъски (стара тема)
Публикувано: 19 July 2007 - 11:38 PM
Мега щастлив съм ходи едвам едвам но поне прави опити утре да се надяваме ветеренаря да й намести лапичката
И да Ви питам какво да правя какво да и давам зада оздравее?
Публикувано: 20 July 2007 - 12:10 AM
Цитат
Естествено, че ще се хвърля, живееш примерно от години с животинчето и накрая да гледаш как го прегазва кола безучастно. Според мен на един домашен любимец, не трябва да се гледа на него само като на такъв, ами нещо повече, то е част от семейството. Като си спомня Джеси когато я застреляха, толкова добро и вярно куче беше..... но е пълно с кретеноидни изчадия по тая страна.
Мисълта ми беше, че дано се оправи и още дълги години да и се радваш!

So the Children of Tomorrow Might Know the Animals of Today!
Публикувано: 20 July 2007 - 03:47 AM
Цитат
Мега щастлив съм ходи едвам едвам но поне прави опити утре да се надяваме ветеренаря да й намести лапичката
И да Ви питам какво да правя какво да и давам зада оздравее?
Браво, браво!!!!
Всичко ще е наред! Ще и даваш силна храна, ще я глезиш и ще я пазиш .... и ще и мине 1super
Пиши утре какво е казал лекаря...
Публикувано: 20 July 2007 - 06:31 AM
Публикувано: 20 July 2007 - 07:08 AM
Цитат
Жалкото е, че дори да и видиш номера, трябва ти с собствени сили да раздаваш правосъдие, тук в БГ за хората няма такова, та какво говорим за животните. Такава мизерна държава сме. А по "Animal Planet" като дават, някакъв набил котката си, или оставил кучето си без храна, ги вкарват в затвора и глоби им налагат, но това ще стане тук сигурно след 1000 години!

Публикувано: 20 July 2007 - 10:06 AM
Публикувано: 20 July 2007 - 10:31 AM
Цитат
И въпреки, че е куче, то все пак е живо същество, незнам тези хора имат ли съвест. Наще примерно и двамата, много пъти им се е случвало да им излезе някакъв помияр на пътя и бият спирачките 5 метра преди него дето е думата. А по по-голямите магистрали постоянно се срещат прегазени животни, те там сигурно и не си правят труда да намалявт направо през него. Трябва съд и затвор за такива хора....... big_duel

Публикувано: 20 July 2007 - 11:48 AM
Публикувано: 20 July 2007 - 12:09 PM
Цитат
Естествено, но много са малко хората които ще направят подобно нещо, но добре, че ги има, иначе без тях......

Публикувано: 20 July 2007 - 03:12 PM
Цитат
Ами да, но те уверявам, че това което пише в книжката първо иска страшно много пари и второ страшно нечовешки нерви. Пък и там са строго против насилието, а вие самите на няколко пъти споменахте, че само с добро няма да стане. Е аз не искам с лошо, може и леко да стане лигаво, но няма да го налагам за да стане възпитано, хич не ми е по вкуса!

Публикувано: 20 July 2007 - 03:26 PM
Сега в неделя отиваме за 2ра ваксина. :)
Публикувано: 20 July 2007 - 04:33 PM
И другото - ВАЖНО!!! Какво е правило кучето на улицата??? Защо е станало така? Не знаете ли, че за собствената му безопасност и за безопастността на другите всяко куче се води ВЪРЗАНО НА ПОВОД! Защото кой ще е виновен утре, когато някое куче бъде прегазено? Този който го е прегазил, защото е изскочило пред него или този, който го е оставил да се ходи, където и както намери за добре? Имайте отговорност, утре така заради нечие куче ще загине и човек на пътя... тогава какво?!? Ако на някой не му пука за собственото куче, поне да му пука, че хора могат да пострадат при такъв инцидент и тогава ще му се търси отговорност. Толкова много кучета и хора загиват по улиците!
Пускала съм долния текст в тази тема вече не помня колко пъти. Прочетете го не просто ей така, РАЗБЕРЕТЕ ГО обърнете внимание на всяка една дума и не го забравяйте. Не си казвайте, ех аз само за малко ... то мойто слуша ... сега няма коли ... белите стават бързо и неочаквано, дето има една приказка - "секунда невнимание - цял живот мъртъв"
ПРЕПОРЪКА КЪМ ТЕЗИ, КОИТО ЖЕЛАЯТ ДА СИ ВЗЕМАТ СИБИРСКО ХЪСКИ
Сибирското хъски притежава интелигентност над средната и независим ум, който може да ни изненада. То има върховна нужда да тича. Неговата структура и енергия му позволяват да прави скокове и да развива учудващо големи скорости. За съжаление това може да го отведе до някое шосе пред преминаваща кола. И тъй като подчинението и послушанието не са неговото амплоа, за собствената му сигурност и за сигурността на другите то не трябва да се оставя свободно. Много часове всекидневна тренировка и разходка дори с нормална походка са му абсолютно необходими, като идеалният вариант е тренировка във впряг или карт за безснежните райони. Буйно по природа, хъскито трябва да бъде разхождано, тренирано и обучавано предимно на повод. Ако смятате, че едно куче трябвада се подчинява на поглед или закана с пръст, или че трябва да върви по стъпките ви, и че е по-жестоко да го държите завързано, отколкото да го оставите на естествения му инстинкт и да го видите в беда или може би прегазено, тогава може би си струва да изберете някоя друга порода, а не сибирско хъски.

JulyVell Siberians
Публикувано: 20 July 2007 - 04:41 PM
Цитат
Какви са тия страшно много пари бе човек? какво толкова страшно пише в тази книжка - много полезни съвети за начинаещите, лесна за четене.
Който няма пари и нерви не си взима куче! За какво НАСИЛИЕ говориш? Става въпрос за ВЪЗПИТАНИЕ! Възпитанието има различни методи, някои от тях са строги. Едно две шамарчета или тупване по задника насилие ли наричаш? l) l) l) Понякога са необходими за твое добро и доброто на кучето, никой не ти казва да си малтретираш кучето! Не леко лигаво ами ще прави каквото си иска и ти ще си никой за него. Вярно е, че има и хора, които просто не се справят, но поне положи усилия докато не е станало късно. Просто не разбирам как може да мислиш така, да имаш куче е отговорност, това не е просто гледане на животинка в аквариум, която можеш да оставиш да си плува без възпитание, хигиена и т.н.

JulyVell Siberians
Публикувано: 20 July 2007 - 04:45 PM
Цитат
Сега в неделя отиваме за 2ра ваксина. :)
Аз лично не те съветвам да използваш нагръдник. За бебета аз използвам именно от тези каишки на Ферпласт, за които вече писах. Има ги в различни цветове и могат да се стесняват и разширяват, колкото прецениш за вратлето на кученцето си. Трябва да е достатъчно стегната, за да не си извади главата ако се дръпне назад в случай, че се изплаши от нещо.

JulyVell Siberians
Публикувано: 20 July 2007 - 06:23 PM
Цитат
Как мога да се справя с този проблем? s)
И все пак някой да е имал такъв проблем и да може да ми даде съвет? s)