Здравейте пак ;)
monenci - не позвалявай на всеки " разбирач " да ти говори каквото си сметне за добре. Стандарта за женското куче го знаем всички максимум 55см. това е. Не е хубаво точно по време на разтежа да ограничаваш кучето от храна. Бебетата растът интензивно до 8м. така ,че дори сега да дърпа много после ще се спре. 14кг. са и малко над нормата но и може да са добре това зависи от костната система. Просто като я пипаш трябва да можеш да напипваш последните ребра но и те никога да не изпъкват много.Храни си я според възраста с нормалната указана дажба на храната +нужните витамини и не се тревожи,че сега расте много.
Rositoo
Цитат
Въпреки че няма да можем да ходим по изложби, мен ще ме крепи това че в дома си имам ХЪСКИ без никакви недостатъци.
Моето мнение е ,че хъски без минуси просто няма. За съжаление при неконтролируемото развъждане собствениците на родителите почти никога не правят задължителните изследвания за здравето а именно - снимка за тазобедрена дисплазия и очни изследвания.По принцип очните заболявания могат да се предават през много колена но при клубовете и въобще планираното равъждане това се е ограничило в по - голяма степен. /говоря не само за БГ /
И точно това е риска при кучетата с неясен произход,че те самите привидно могат да са добре,да отговарят на стандарта но не се знае как се е стигнало дотук,кой с кого е заплодил,възможно е близкородствено заплождане /прекалено близко / и никой няма как да знае.....
Понякога като чуя чистокръвно куче ...въобще израза " чистокръвно " всичко ми се обръща тук въобще не става дума за някакъв арийски подбор,синя кръв или нещо такова а просто за едно, проследено и планирано развъждане с всички необходими здравни документи. Иначе любимците не се различават по нищо - всички са обичани много!