Dog.bg Форуми : Сибирско хъски (стара тема)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (336 Страници) +
  • « Първа
  • 306
  • 307
  • 308
  • 309
  • 310
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Сибирско хъски (стара тема)

#6141 Потребителят е офлайн   Bini Икона

• Over the rainbow
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 October 2007 - 05:52 PM

Видео материали: :-*
Великото тичане:
Качена снимка

Игра в тревата:
Качена снимка

#6142 Потребителят е офлайн   Poli Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2007 - 08:51 PM

Huskypower Благодаря за инфото!Bini много хубави снимки! :-*
User's Signature

Качена снимка
Бъдещето принадлежи на тези , които вярват в красотата на мечтите си ...!

#6143 Потребителят е офлайн   Husky Lara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2007 - 10:34 PM

Цитат

Днес за пореден път се обеждавам че хъскито е изключително умно куче.
Днес Сара само е пречела на дядо ми и той я е вързал със строг нашииник при къщичката,след което тя някак си се е откопчала от карабинера свалила е нашииника и го и заровила в двора.Като се пребрах преди малко дядо ми ми каза че я е вързал и че сега е отвързана и без нашииник.След няколко обиколки но двора аз видях къде е ровила и познаите какво намерих в дупката - нашииникът.
Е кажете ми че това не е най-умната порода.

Хахахаха  :D :D :D
Разби ме от смях с тази история  ;D Браво на малката :-*

Поли, поздрави и от нас за изложбата, ние много се вълнувахме за представянето на Никита  :)
User's Signature

Aurora@Vabank
[br]
Качена снимка
Качена снимка

#6144 Потребителят е офлайн   monenci Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2007 - 11:22 AM

Здравейте и благодаря за загрижеността Ви! Моята малка Тара се оправи и не повръща вече втори ден.Може би е яла нещо от парка при разходките ни на свободно, което е разстроило коремчето й.Дадох й препечена до черно филийка, изяде я и дано няма проблеми за в бъдеще.Сега е добре и отново е много игрива.Утре ще я обезпаразитявам вътрешно, както ме посъветва ветеринарят.Поздрави
User's Signature

Качена снимка

#6145 Потребителят е офлайн   Poli Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2007 - 11:38 AM

Husky Lara Мерси!!  :-* Как е Лара?Ако имаш нови снимки моляте пусни да я видим!
monenci Радвам се че всичко вече е наред!
User's Signature

Качена снимка
Бъдещето принадлежи на тези , които вярват в красотата на мечтите си ...!

#6146 Потребителят е офлайн   Bini Икона

• Over the rainbow
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2007 - 01:14 PM

Eто едно последно клипче от нас. Първото явно нещо не е докачено.. (Това трябва да е великото тичане)
Качена снимка

sheme7a, наистина смешна история ;D, много е умна тя.

#6147 Потребителят е офлайн   Rositoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2007 - 02:33 PM

Sheme7a много ме разсмя честно  ;D ;D Определено е "ужасно" умна  ;D 8)
Momenci радвам се че вече сте добре, дано не се повтаря  ;) ;)
Bini всички снимки и клипчета са направо страхотни!!!!!! Явно бликате от енергия  ;D ;D
User's Signature

http://www.vbox7.com/play:d880ab65

Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...

#6148 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 04 October 2007 - 02:38 PM

Малко снимки и от нас с известно закъснение.
CACIB Добрич и Русе

Прикачени файлове

User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#6149 Потребителят е офлайн   monenci Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2007 - 02:53 PM

HUSKYPOWER прав сте за родословията.Сега аз дори и да изкарам бяло родословие на Тара, какъв е смисъла-то е непълно и не ни дава достъп до изложби.Бащата на Тара има родословие в Китен, но майка й няма и съответно малките от кучилото са безродословни.Най-добре е да се вземе куче от развъдник с всички необходими документи: паспорт, родословие и каквото е необходимо.
А на морето лятото видяхме страхотен черно-бял,синеок мъжки Хъски.Като го съпоставям с тукашните Сибирски Хъски, ми се струва, че месните са много по-дребни, с рядък косъм, като че ли се израждат.Може ли да се получи такова нещо при едни неконтролируеми, безродословни развъждания?
User's Signature

Качена снимка

#6150 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 04 October 2007 - 03:08 PM

Позволявам си и аз да се включа, може да се получат " изродявания " или затвърждаване на минуси. Расъжденията ви са в съвсем правилна посока.
А иначепо въпроса с размера аз пък все се натъквам на кучета с много едри размери за породата.
User's Signature

Качена снимка

#6151 Потребителят е офлайн   monenci Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2007 - 03:31 PM

North face аз съм от Кърджали.Да си призная съжалявам, че избързах и не събрах повече пари, за да си взема Хъски с родословие от развъдник.Бащата и майката на Тара са от Китен:бащата е с родословие, а майката не и съответно кученцата от кучилото са безродословни.Дори и да й извадя бяло родословие, то ще е непълно и вратите за изложби са затворени за нас, а и за децата й, ако има такива.
Тара сега е на 4 м.и половина и е 14 кг.Тук като ме срещат по улицата казват, че била едра за женско Хъски и ме питат дали не е Малмут.Започнах да я ограничавам в яденето, особено вечер, понеже през деня тя почти не яде.А на морето срещнахме наистина доста едри Сибирски хъски, много над стандарта за породата.Тогова се стреснах как ще гледаме нашето в апартамента, ако стане с такива размери..  ??? ??? ???
User's Signature

Качена снимка

#6152 Потребителят е офлайн   Rositoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2007 - 04:51 PM

Въпреки че ние не сме от развъдник, аз не съжалявам, обичам си я страшно много и не бих си я сменила и за най чистото хъски :-*,
вярно,хубаво щеше да бъде ако беше от развъдник, но ако все пак имаше някакви разлики в породата, недостатъци и така нататък бих се замислила дали не е било по добре да вземем куче от развъдник, но при положение че тя си има всички белези за хъски и отсега сме почнали да се борим за хубава експертна оценка, с която да сме сигурни че няма недостатъци, не мисля че ще има за какво да съжаляваме ако я получим. Въпреки че няма да можем да ходим по изложби, мен ще ме крепи това че в дома си имам ХЪСКИ без никакви недостатъци.
Пък вече за изложбите, вярно е че е хубаво, вярно е че ще е гордост да имаш до себе си приятел "победител", но това е моето мнение и се надявам никой да не се обиди от това какво мисля аз  :)
Дано пък направят изложби за кучета с бяло родословие  ;D Така всички хъскита ще са доволни, ние стопаните също  ;)
Поздрави на всички :)
User's Signature

http://www.vbox7.com/play:d880ab65

Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...

#6153 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 October 2007 - 05:08 PM

Здравейте пак ;)
monenci - не позвалявай на всеки " разбирач " да ти говори каквото си сметне за добре. Стандарта за женското куче го знаем всички максимум 55см. това е. Не е хубаво точно по време на разтежа да ограничаваш кучето от храна. Бебетата растът интензивно до 8м. така ,че дори сега да дърпа много после ще се спре. 14кг. са и малко над нормата но и може да са добре това зависи от костната система. Просто като я пипаш трябва да можеш да напипваш последните ребра но и те никога да не изпъкват много.Храни си я според възраста с нормалната указана дажба на храната +нужните витамини и не се тревожи,че сега расте много.
Rositoo

Цитат

Въпреки че няма да можем да ходим по изложби, мен ще ме крепи това че в дома си имам ХЪСКИ без никакви недостатъци.
Моето мнение е ,че хъски без минуси просто няма. За съжаление при неконтролируемото развъждане собствениците на родителите почти никога не правят задължителните изследвания за здравето а именно - снимка за тазобедрена дисплазия и очни изследвания.По принцип очните заболявания могат да се предават през много колена но при клубовете и въобще планираното равъждане това се е ограничило в по - голяма степен. /говоря не само за БГ /
И точно това е риска при кучетата с неясен произход,че те самите привидно могат да са добре,да отговарят на стандарта но не се знае как се е стигнало дотук,кой с кого е заплодил,възможно е близкородствено заплождане /прекалено близко / и никой няма как да знае.....
Понякога като чуя чистокръвно куче ...въобще израза " чистокръвно "  всичко ми се обръща тук въобще не става дума за някакъв арийски подбор,синя кръв или нещо такова а просто за едно, проследено и планирано развъждане с всички необходими здравни документи. Иначе любимците не се различават по нищо - всички са обичани много!
User's Signature

Качена снимка

#6154 Потребителят е офлайн   killaruna87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2007 - 06:14 PM

И аз се включвам към собствениците на хъски, които не са взели кучето си от развъдник.Дадоха ни я едни приятели, това ми е първото хъски и страшно си го обичам!Не разполагам с време за изложби, но един ден се надявам да имам възможността да си взема хъски от развъдник, с родословие и т.н.
Понеже нямах никакъв опит с тази порода, различни хора ми говореха най-различни глупости - "експертни" оценки за това, че куето ми има рахит, че е ниско на ръст, че лапите са му дебели като тояги, че опашката му виси като на не знам какво ::) ???  С течение на времето се научих да не слушам всеки.Щом като кучето има ваксини, вътрешно и външно обезпаразитяване, водено е редовно на прегледи и се реваксинира, значи всичко е наред.Но аз лично не знам дали бих го пуснала до разплод като е без родословие. :-

#6155 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 October 2007 - 07:52 PM

Цитат

North face аз съм от Кърджали.Да си призная съжалявам, че избързах и не събрах повече пари, за да си взема Хъски с родословие от развъдник.Бащата и майката на Тара са от Китен:бащата е с родословие, а майката не и съответно кученцата от кучилото са безродословни.Дори и да й извадя бяло родословие, то ще е непълно и вратите за изложби са затворени за нас, а и за децата й, ако има такива.
Тара сега е на 4 м.и половина и е 14 кг.Тук като ме срещат по улицата казват, че била едра за женско Хъски и ме питат дали не е Малмут.Започнах да я ограничавам в яденето, особено вечер, понеже през деня тя почти не яде.А на морето срещнахме наистина доста едри Сибирски хъски, много над стандарта за породата.Тогова се стреснах как ще гледаме нашето в апартамента, ако стане с такива размери..  ??? ??? ???

Аз мисля, че не е добре да ограничаваш кучето с яденето! То трябва да се развие добре независимо дали ще стане по едро или по дребно - това му е заложено генетично и по-добре е да имаш добре развито и здраво куче в крайна сметка.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#6156 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 October 2007 - 07:58 PM

Цитат

А иначепо въпроса с размера аз пък все се натъквам на кучета с много едри размери за породата.

Аз пък забелязвам, че напоследък доста от кучетата по изложбените рингове са доста ниски.
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#6157 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 October 2007 - 08:02 PM

Цитат

Цитат

Аз пък забелязвам, че напоследък доста от кучетата по изложбените рингове са доста ниски.

Кои бе? Някой конкретно ли имаш в предвид,за БГ или Европа като цяло?
п.с. Моето мнение за размера бе за кучета извът изложбените рингове, пояснявам
User's Signature

Качена снимка

#6158 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 October 2007 - 08:08 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Кои бе? Някой конкретно ли имаш в предвид,за БГ или Европа като цяло?
п.с. Моето мнение за размера бе за кучета извът изложбените рингове, пояснявам

Имам пред вид и БГ и на вън. На всякъде ги има. За тези които не с показват на изложби също. Не отричав че има много мутанти, но ми с струва че в последно време се появява другата крайност.
п.с женските са до 56 см.
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#6159 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 October 2007 - 08:08 PM

Цитат

и отсега сме почнали да се борим за хубава експертна оценка, с която да сме сигурни че няма недостатъци, не мисля че ще има за какво да съжаляваме ако я получим. Въпреки че няма да можем да ходим по изложби, мен ще ме крепи това че в дома си имам ХЪСКИ без никакви недостатъци.

както North Face писа, няма куче без недостатъци. Идеалното куче е описано в стандарта на всяка порода и съществува само в представите на хората и това, към което те се стремят.

Не съм съгласна да се идеализират чак толкова кучетата с родословия. Родословието гарантира само произход, не качество. Съвсем скоро ми се случи да оценявам куче, което се оказа с три много сериозни недостатъка, които го вадят от развъдна дейност. Кучето беше с родословие ..........
И въпреки, че обясних на хората защо не бива да развъждат кучето си - те изглеждаха разбрани, съгласиха се с всичко казано от мен, защото го видяха, НО преди няколко дена разбрах, че чакат кученца от него, защото го били харесали в градинката за татко и той бил толкова сладък .................
???
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#6160 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 October 2007 - 08:18 PM

Аз пък разбрах,че имаш нещо конкретно в предвид по ринговете....сори. Мерси за корекцията в сантиметрите ;) Аз пък имам и друго наблюдение наскоро гледах репортаж от изложба в Китай май Импрес беше пуснала линка та там за пореден път видях късокраки хъскита някак си късокраки,красиви,направени но това лично на мен не ми харесва. Другата крайност пък французите....определено развъждачи на горните граници. Надявам се Пламен да намери врема да пусне снимки от тазгодишната спецялка за сибирско хъски,на която той се изявяваше като хендлер 8) и да не го мързи да пуска снимки.
User's Signature

Качена снимка

• (336 Страници) +
  • « Първа
  • 306
  • 307
  • 308
  • 309
  • 310
  • Последна »